Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Akkumulátor töltő bikázó új
- Műtrágya árak új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Kukorica indító műtrágyázása új
Cikkajánló
Így alakulnak a vízdíjak a mezőgazdaságban
A mezőgazdasági vízszolgáltatásért mezőgazdasági vízszolgáltatási díjat kell...
Hirdetés
2043 hozzászólás
Válasz Selvin #1891. hozzászólásáraNem vettem volna észre, hogy a bizon visszafogta volna a búzát /lehet fajtafüggő/. Viszont a széltippant nem tudta mindig megbízhatóan "visszatartani" - elengedte.
Flufenacet anyagot még nem próbáltam, nem tudok mit mondani.
Klórtoluron+diflufenikát szoktam használni, nem a legolcsóbb, de hatásos.
Csoda kérdés. A gabonában mivel lehet a tarackot ki irtani vagy legalább vissza fogni? Árpa, Triticale. Üres területen ilyenkor mit lehet kezdeni a tarackkal? Tavaszra paprika kerülne bele.
Rákeresve a bizon gyomirtóra, több hozzászólásban írjátok, hogy valakinek visszafogta a búzát/árpát. Ez mennyire lehet tényleg veszélyes? Jobb lenne helyette valami sima Flufenacet Diflufenikán kombináció? Ősszel még nem gyomirtottam, nem ismerem ezeket.
Válasz envagyok2 #1886. hozzászólásáraMeglátom majd mennyire lesz durva, hálisten nem nagy terület
Köszi
Válasz Isssti #1883. hozzászólásáraNem ugyan akkor érik úgyhogy nem éppen szerencsés
Válasz Sk Laci #1884. hozzászólásáraAz faxaa
Búza középérésü, hát meglátjuk milyen lesz a későbbiekben vagy mennyi jön fel bent
Köszi
Válasz envagyok2 #1885. hozzászólásáraÉn az értékesítés oldalára gondoltam, de így értem.
Válasz Ganajos #1882. hozzászólásáramajd aratás előtt kell glifózni, ha kicsit esősebb lesz az év, akkor úgy is kell alapesetben is, mert a művelő utak mentén zöldülni fog rendesen...
Válasz Isssti #1883. hozzászólásárapont hogy fordítva nem baj.
aratásra gondolj
Válasz Ganajos #1882. hozzászólásáraTudtommal nincsen ilyen gyomirtó.
Később fogsz tudni aratni, amikor a búza is beérik. Lehet addigra az árpa összerogy.
Idén én kínlódtam az árpával, a kikelt búzaveszteség miatt...... 40 Ha-ron
Válasz Ganajos #1882. hozzászólásáraBocsi, de ez akkora tragédia? Fordítva még meg is érteném, de egy árpában nem fér el egy kis búza?
Üdv!
Búza árvakelést ki lehet venni valamivel árpából?
Van 2 kis darab ahol kénytelen voltam árpát rakni búza után, és a művelő útban látom kezd feljönni a búza.
Köszi
Válasz Selvin #1880. hozzászólásáraAgility Alliance 16 ha kiszerelés, nettó 17o ezer
Sziasztok! Milyen őszi gyomirtót fújtok és mennyibe kerül/ha?
Válasz kukaccsosz #1878. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #1877. hozzászólásáraUtána néztem a Corellonak.
Nálunk nincs ez a szer, a hatóanyaga viszont van több termekben is, de csak kombinációban.
Mivel nincs engedélye árpában mert károsítja, úgy gondolom van az a dózis amiben irtja is.
Kérdés a búza mennyire viseli el ezt a dózist.
Gyakorlati tapasztalatom nincs vele, de halottam hogy aki a Geniust (ebben is van piroxszulam) véletlenül használta árpában annak jól odavert.
Válasz kukaccsosz #1866. hozzászólásáraSzia!
Búzában van valami egysziküirtó, ami kivinné az árpa árvakelést?
Sk-ban van a Cortevásoknak Corello gyomirtó, ami állítólag 250 g/ha adagban viszi a tarackbúzát. Állítólag az árpát is. Széltippan és más egyszikü ellen 125 g/ha adag van előírva.
Másik a Bayeros Attribút.
Elnézést, hogy nem tudom milyen néven forgalmazzák Magyarországon.
Szerinted rábízhatom az említett gyomirtóra az árpa árvakelés likvidálását a búzából???
Más gyakorlati tapasztalatát is szivesen fogadom.
Válasz A.I. #1875. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz beni77121 #1874. hozzászólásáraAkár így, akár úgy.
Én akkor szoktam, mikor már kikelt a búza rendesen, akkor már a nagyon apró gyomok is ott vannak, illetve akkor is úgy próbáltam időzíteni, hogy ami nem kontaktban hat, az bemosódjon 2 héten belül lehetőleg.
Legato triot búzában mikor szoktátok fújni? Ma lett elvetve. Várjam meg míg kibújik minden gyom ami akar? Vagy vetés után menjen rá egyből?
Érdeklődnék hogy melyik a jobb őszi kalászos gyomirtó, reliance vagy expert met?
Mi okozhatja ezt a bùzan , genius fajta...
Válasz snooker #1869. hozzászólásáraPerje, de azt kérdeztem hogy axiallal ment-e bele valaki virágzáskor és lett-e baja a búzának, de aratáskor kiderül mert már kifoltozgattam.
Válasz Selvin #1868. hozzászólásáraElég.
Válasz Büresz #1864. hozzászólásáraDe nem írtad melyik gyom nőtte felül a buzát ,ha talán vad zab akkor nem jó a biathlon.
Gomba+rovar kezelést mennyi vízzel szoktátok csinálni? Papír szerint ugye 250-400 az ideális, de nem akarok annyit fordulni, ugyanis otthon van a víz, de elrontani sem akarom. 250 elég?
Válasz kukaccsosz #1866. hozzászólásáranagyon megkesett, megcsúszott a permetező érkezés. ha nem mennének ki a gyomok, és nagyon gazos lenne, valamit lehet még vele kezdeni, hogy aratható legyen? glifozát?
Válasz .Szabi #1865. hozzászólásáraAkkor az egy jól megkésett gyomirtás volt!
Ilyenkor már annyit takar a kulturnoveny hogy a gyomra nem jut elég.
Ha kapott a napraforgó akkor azt simán vinnie kell. Az is lehet hogy későbbi keles.
Pointer star-al gyomirtottam a búzát,20-22 napja, nem látom utána a nagy tisztaságot. Hány nap alatt hat ez a szer? A víznyomásos részeknél ahol fényt kap, a napraforgó árvakelés ugyanúgy növekszik.
Válasz snooker #1863. hozzászólásáraKöszi
Válasz Büresz #1862. hozzászólásáraVirágzáskor nem szabad.Ha mégis muszály akkor fél dózis biathlon 4d-t. De várd meg amíg elvirágzik.Tavaj egy barátomnak ezt tanácsolták , későn vette észre hogy rámászott a brótya a buzájára. Szóval az a lènyeg hogy ne virágzáskor fújd.Előtte vagy utána!
Axialolozott valaki már virágzó búzát? Tapasztalat?
Válasz lacik #1860. hozzászólásáranem fogod észrevenni, csak kevesebbet terem..
Üdv
Taltos 450 N WG -vel lefujhatom még a búzát? Ilyet fejlettségben van most, lesz baja? 2 nóduszig írja az ajánlás. Köszönöm előre a választ.
Válasz beni77121 #1857. hozzászólásáraA nagy levél felületet megperzselheti.
A gyomok meg már akkorák hogy nem vinné el és nem is tudnál megfelelő fedettséget elérni mert takarja a búza.
?
Ha most fújnák Aurora gyomirtót lenne baja a búzának?
Válasz kukaccsosz #1855. hozzászólásáraKöszi
Válasz Selvin #1854. hozzászólásáraNyugodtan mehet!
Általános szabály a 25 fok.
Sziasztok! Még nincs az a nyári hőség, de azért elég erősen süt a nap és a hőmérséklet is súrolja a 25öt. Szabad még ilyenkor napközben permetezni vagy már inkább csak délután? Jelenleg hétágra süt a nap és 24 fok van, de menni kéne nagyon.
Válasz Bárány #1851. hozzászólására
Válasz Selvin #1848. hozzászólásáraÉn gombát bogarat csak nagy nyomáson felhősen, dupla réses idkt piros 3.5-4 bár, vagy hagyományos piros 3 bár körül.
Válasz kisattila1112 #1846. hozzászólásáraHa ezt így be is írod az ePermetbe, még ki is tüntetnek!
Válasz Selvin #1848. hozzászólásáramegvetted a duo-t már ne gondolkodj ilyeneken, jó lesz az mindenre, amit vettél, az nagycseppekben fúj, a nagycseppek a levélnek, talajnak csapódva apró cseppekre robbannak szét
Válasz kisattila1112 #1846. hozzászólásáraÖt növényvédő szer hatóanyag plusz két műtrágya. Azt senki sem mondja meg hogy így együtt tankkeverékben mit csinálnak.
Elvileg gyomirtani alacsony nyomáson nagy cseppekben, gombázni és rovarölőzni pedig nagy nyomáson felhősen kellene. Akkor ha egyben megy ki egyszerre, ki hogy fújja és milyen fúvókával?
Válasz kisattila1112 #1846. hozzászólásáraA Tesont nem értem. Miért?
Üdv ez a kombó okozhat problémát?
Rapid cs 80ml
Elatus éra 0.6l
Teson 1 l
Granstar sx 50g
Mikramid 8kg
Keserű só 10kg
Egybe menne ki. Őszi buzára menne.
Válasz 5465 #1844. hozzászólásáraFontban = foltban ( néhány 100 m2)
Tisztelt up-to-date Szakemberek,
Ezek közül melyiket ajánlanátok búzára (ár - érték arány ????)
Egy táblában fontban van rozsda, így ha kikeltek a bogarak, fújni kell…
Queen 5/1:
Verben 5/1
Cello 5/1
Siltra Xpro 5/1
Azbany+Orius csomag (5 ha)