Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD379.79 FtCHF433.65 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kukaccsosz #1628. hozzászólásáraSekator? Meddig?
A 7 végén nitrosolozom. Meglesem, de szerintem kelt utána még gyom. Idén a hagyományaimmal ellentétesen korán gyomirtoztam... Lehet kár volt.
2/3 területre jutna maradékom.
Válasz Sk Laci #1627. hozzászólásáraA stabilant már nincs értelme!
A mustangot meg minél előbb. A 2 nodusz a határ.
Meg a nagy búza állományban már kevés szert tudsz lejuttatni a gyomokra.
Válasz kukaccsosz #1626. hozzászólásáraSzia!
Szerinted búzában meddig húzhatom el a gyomirtást Mustang fortéval, mert a gyomok csak mostan kezdenek kelni, az aszat is csak 2-4 cm-es, és csak itt-ott jött ki a búzában. A búza 1 és 2 nóduszos állapotban van. Ha megjelenne a 3. nódusz, de még nem lenne kint az egész tudna kárt csinálni a Mustang forte?
Ugyan úgy a Stabilant érdemes e még használni, mert eddig a szárazság és a fagyok miatt nem mertem kitenni, mostanra meg már a jobb helyeken a búza nagyon beindult.
Nem szeretném megrövidíteni a kalászokat, és azt se szeretném ha meddők lennének a kalászok.
Te mit hogyan csinálnál?
Ma volt nitroszolozva, meg holnap a maradék 1/3 a búzavetéseknek.
Válasz gazda001 #1622. hozzászólásáraNincs már értelme ilyenkor szórni.
Mivel perzselő hatású, ha nem fedi a gyomot tökéletesen akkor kinövi, meg már a gyomok is nagyok ami ellen való (veronika).
Ilyenkor már felszívódó kell.
Ha veronika gond van akkor még a Biathlonnal tudsz neki ártani valamit.
Válasz Sk Laci #1623. hozzászólásáraA veronikát ősszel kell irtani, ez már csak kényszer megoldás.
Sajnos ez az egy tábla elmaradt az ősszel. Önmagában nem csodaszer, de egy MCPa-val már tud ütni rendeset. Borosodásban még nem volt vele bajom, viszont szárba még nem szórtam, most sajnos bele csúsztam és nem tudom hogy merjek-e bele tenni, vagy menjen simán az MCPA?
Válasz gazda001 #1622. hozzászólásáraRepce gyomok (veronika fajok, tyúkhúr) ellen csak az Aurora ér valamit. Csak magában szórnám ki, nem keverném semmivel. Ha a fenti gyomok nem jelentősek a kultúrában, másik vegyszert választanék.
Válasz gazda001 #1620. hozzászólásáraBúzában szórtam. Nem vagyok oda érte. Be tudja pöttyözni a búzán a leveleket. De kinövi. Inkáb kora tavasszal kell olyan helyen használni, ahol veronikák vannak.
Válasz t.romsics #1621. hozzászólásáraMCP-val menne kombinációban. Ez a tábla elmaradt az ősszel. Sajnos. Most 2 hétig egyszerűen alkalmatlan volt, vagy fagyott, vagy esett, vagy tombolt a szél 1 héten keresztül, közben az árpa megnőtt.
Merjek még bele tenni aurórát?
Válasz gazda001 #1620. hozzászólásáraBokrosodásig szól a fáma, ezért csak a személyes tapasztalatomat osztom meg veled. Szórtam már több nóduszban is (búzára), csak magában, a nem sokkolt állományt nem bántotta.
Válasz GREVEN #1614. hozzászólásáraA német fmc agro oldalán a hozzá tartozó sicherheitsdatenblatt 2018.10. havi. De lehet előbb is nyomták már. Neked meg ragasztottak rá magyar cimkét.
Válasz Nyomasek Bobo #1601. hozzászólására ki van világosodva a tenyészőcsúcs, ott már hat a gyomirtó, valószínűleg a hideg miatt lassabban. A gyom már nem nő, nem konkurál a kalászossal, rendben lesz, aztán ha megjön a meleg, elpusztul
Válasz kukaccsosz #1578. hozzászólásáraSzia!
Egy kissebb területre /nem egészen 1 ha/ ahol búza van vetve nem jutott ősszel a gyomirtóból, itt nagyon megerősödött a széltippan.
Tekintettel a minálunk levő időjárásre eddig nem sikerült lekezelnem ezt a kis területet, mert vagy fagy, vagy esik.
Puma van raktárkészleten. Gyári adagolás 1L/ha.
Teszerinted meddig emelhetném az adagot, hogy kiüssem a széltippant, ami már nagyon meg van erősödve?
1,5 L-es adag negatívan befolyásolhatja a búza fejlődését?
Válasz Nyomasek Bobo #1586. hozzászólásáraSzomjas, itt a Kisalföldön megint ez jutott. Megint üvölt a szél. Érdekes nekem a laposab táblámon ilyen vagy még ilyenebb. Korán vetettem, 10.03.-án. Gyönyörű volt, brutálisan bokrosodott, viszont a fagy is nagyon megcsípte. Most kapott 120 l nitrót, kezd is visszazöldülni.
Jó napot!Beszéltem a növény orvosommal aki azt mondta hogy Huszár aktív+Karate Zeon+Riza(más néven Teson) mehet együtt egyszerre a búzára. De azért megkérdezném hogy valakinek van-e valami tapasztalata ezeknek a szereknek az együttes kijuttatásáról.Előre is köszönöm.
1980 hozzászólás
Válasz Nyomasek Bobo #1629. hozzászólásáraMustang (corte)volt, de esők előtt.. 2.án...
Válasz kukaccsosz #1628. hozzászólásáraSekator? Meddig?
A 7 végén nitrosolozom. Meglesem, de szerintem kelt utána még gyom. Idén a hagyományaimmal ellentétesen korán gyomirtoztam... Lehet kár volt.
2/3 területre jutna maradékom.
Válasz Sk Laci #1627. hozzászólásáraA stabilant már nincs értelme!
A mustangot meg minél előbb. A 2 nodusz a határ.
Meg a nagy búza állományban már kevés szert tudsz lejuttatni a gyomokra.
Válasz kukaccsosz #1626. hozzászólásáraSzia!
Szerinted búzában meddig húzhatom el a gyomirtást Mustang fortéval, mert a gyomok csak mostan kezdenek kelni, az aszat is csak 2-4 cm-es, és csak itt-ott jött ki a búzában. A búza 1 és 2 nóduszos állapotban van. Ha megjelenne a 3. nódusz, de még nem lenne kint az egész tudna kárt csinálni a Mustang forte?
Ugyan úgy a Stabilant érdemes e még használni, mert eddig a szárazság és a fagyok miatt nem mertem kitenni, mostanra meg már a jobb helyeken a búza nagyon beindult.
Nem szeretném megrövidíteni a kalászokat, és azt se szeretném ha meddők lennének a kalászok.
Te mit hogyan csinálnál?
Ma volt nitroszolozva, meg holnap a maradék 1/3 a búzavetéseknek.
Válasz gazda001 #1622. hozzászólásáraNincs már értelme ilyenkor szórni.
Mivel perzselő hatású, ha nem fedi a gyomot tökéletesen akkor kinövi, meg már a gyomok is nagyok ami ellen való (veronika).
Ilyenkor már felszívódó kell.
Ha veronika gond van akkor még a Biathlonnal tudsz neki ártani valamit.
Válasz Sk Laci #1623. hozzászólásáraA veronikát ősszel kell irtani, ez már csak kényszer megoldás.
Sajnos ez az egy tábla elmaradt az ősszel. Önmagában nem csodaszer, de egy MCPa-val már tud ütni rendeset. Borosodásban még nem volt vele bajom, viszont szárba még nem szórtam, most sajnos bele csúsztam és nem tudom hogy merjek-e bele tenni, vagy menjen simán az MCPA?
Válasz gazda001 #1622. hozzászólásáraRepce gyomok (veronika fajok, tyúkhúr) ellen csak az Aurora ér valamit. Csak magában szórnám ki, nem keverném semmivel. Ha a fenti gyomok nem jelentősek a kultúrában, másik vegyszert választanék.
Válasz gazda001 #1620. hozzászólásáraBúzában szórtam. Nem vagyok oda érte. Be tudja pöttyözni a búzán a leveleket. De kinövi. Inkáb kora tavasszal kell olyan helyen használni, ahol veronikák vannak.
Válasz t.romsics #1621. hozzászólásáraMCP-val menne kombinációban. Ez a tábla elmaradt az ősszel. Sajnos. Most 2 hétig egyszerűen alkalmatlan volt, vagy fagyott, vagy esett, vagy tombolt a szél 1 héten keresztül, közben az árpa megnőtt.
Merjek még bele tenni aurórát?
Válasz gazda001 #1620. hozzászólásáraBokrosodásig szól a fáma, ezért csak a személyes tapasztalatomat osztom meg veled. Szórtam már több nóduszban is (búzára), csak magában, a nem sokkolt állományt nem bántotta.
Válasz gazda001 #1618. hozzászólásáraSenki nem használt még Aurórát ?
Válasz bandigh #1608. hozzászólásáraÉn ugyanerre a problémára Mecomorn 750-et néztem ki,ha kelleni fog ezt fogom használni, kb 3000ft/ha költség
Aurora 40 WG 1 nóduszos őszi árpában kimehet még? Van erről valamiféle tapasztalata valakinek? Megköszönném.
Válasz GREVEN #1614. hozzászólásáraA kérdés: meddig tárolhatod a maradékot?
Válasz GREVEN #1614. hozzászólásáraNébih engedély szám 2017...
Válasz GREVEN #1614. hozzászólásáraA német fmc agro oldalán a hozzá tartozó sicherheitsdatenblatt 2018.10. havi. De lehet előbb is nyomták már. Neked meg ragasztottak rá magyar cimkét.
Omnera LQM lett végül. Kérdés. Hogy lehet az, hogy elvileg ez egy tök új készítmény, hogy a dobozára 2017 augusztus van dátumozva?
Van mellette egy kiegészítő cimkézés hogy ellenőrizve van még bevizsgálva és megfelelő a követelményeknek, na de mégis???
Válasz GREVEN #1607. hozzászólásáraModerátor csomi ?
Válasz Mtz1wi #1610. hozzászólásáravagyis nem semlegesíti
Válasz Mtz1wi #1610. hozzászólásáranem, viszont a gombaölő erősíti a gyomirtó hatást
Hasznalhato gyomirto es gombaolo egyszerre, nem semlegesiti a gombaolot?
Én MUSTANG FORTÉ val fújtam az vitte anaprát
Korábban geniussal gyomirtott búzában az expresszes napra megérkezett, kimondottan erre a gyomra van valami jó, egyszerű megoldás, így másodiknak?
Válasz GREVEN #1605. hozzászólásáraEsetleg valami más,amibe több az eltérő hatóanyag?
Válasz GREVEN #1605. hozzászólásáraHa csak ezért cserélném, akkor Sekator Plusz!
Secator OD-t szeretném cserélni rezisztencia kialakulásának megakadályozása miatt.
Fő károsító a pipacs, acat, expresszes árvakelésű napraforgó, vad kender.
Mit ajánlanátok?
Válasz Nyomasek Bobo #1601. hozzászólására ki van világosodva a tenyészőcsúcs, ott már hat a gyomirtó, valószínűleg a hideg miatt lassabban. A gyom már nem nő, nem konkurál a kalászossal, rendben lesz, aztán ha megjön a meleg, elpusztul
Válasz kukaccsosz #1602. hozzászólásáraÁt kell viszlatnom mennyi kelt azóta
Válasz Nyomasek Bobo #1601. hozzászólásáraAz szerintem rendben lesz
Válasz kukaccsosz #1600. hozzászólásáraMustang forte hány hét alatt hat?
2.a óta a galaj csak ilyen:
Válasz Sk Laci #1599. hozzászólásáraNe emelj a dózison.
Szerintem az 1 liter is elég lesz arra hogy ne nőjön a búza fölé.
Válasz kukaccsosz #1578. hozzászólásáraSzia!
Egy kissebb területre /nem egészen 1 ha/ ahol búza van vetve nem jutott ősszel a gyomirtóból, itt nagyon megerősödött a széltippan.
Tekintettel a minálunk levő időjárásre eddig nem sikerült lekezelnem ezt a kis területet, mert vagy fagy, vagy esik.
Puma van raktárkészleten. Gyári adagolás 1L/ha.
Teszerinted meddig emelhetném az adagot, hogy kiüssem a széltippant, ami már nagyon meg van erősödve?
1,5 L-es adag negatívan befolyásolhatja a búza fejlődését?
Udv. Olyan kerdesem volna, hogy a gyomirto, gombaolo( tebuconazol), es a lombtragya kijuttathato egymenetben buzara?3
Válasz Peter05 #1596. hozzászólására2 óra múlva.
Üdv! Azt kérdezném Tőletek, akinek van ilyen irányú tapasztalata, hogy a Sekator OD mennyi idő után válik esőállóvá a kipermetezést követően?
Válasz erik18 #1592. hozzászólásáraBokrosodás kezdetéig lehetett volna.
Válasz Nyomasek Bobo #1586. hozzászólásáraMegfagyott!
Válasz erik18 #1592. hozzászólására Véletlen se! Olvass utána!
Üdv. A pendigan nevű gyomírtót meddig lehet kifújni búzára? Vagy inkább már más szerrel fújják mert itt a fagyok miatt még nem tudtunk gyomírtani.
Válasz Nyomasek Bobo #1590. hozzászólásáraAkkor tápanyag az ott van, más kérdés hogy mennyit tud ebből felvenni, hasznosítani ilyen szárazságban...
Válasz Soros #1589. hozzászólásáraFebruár 13.án kapott 320kg 23:30 NS műtrágyát... És eleg ritkára sikerült.
Válasz Nyomasek Bobo #1586. hozzászólásáraNem nitrogén vagy kén hiány?
Válasz Nyomasek Bobo #1586. hozzászólásáraSzomjas, itt a Kisalföldön megint ez jutott. Megint üvölt a szél. Érdekes nekem a laposab táblámon ilyen vagy még ilyenebb. Korán vetettem, 10.03.-án. Gyönyörű volt, brutálisan bokrosodott, viszont a fagy is nagyon megcsípte. Most kapott 120 l nitrót, kezd is visszazöldülni.
Válasz Nyomasek Bobo #1584. hozzászólásáraennyi csapadék mellett kicsi esély van gombára
Válasz Nyomasek Bobo #1584. hozzászólására
Válasz Nyomasek Bobo #1584. hozzászólásáraúj hajtás?
Válasz Nyomasek Bobo #1583. hozzászólására
Foxtrot vegyszertől sargulhat a búza levélhegye? Foltokban olyan...
Jó napot!Beszéltem a növény orvosommal aki azt mondta hogy Huszár aktív+Karate Zeon+Riza(más néven Teson) mehet együtt egyszerre a búzára. De azért megkérdezném hogy valakinek van-e valami tapasztalata ezeknek a szereknek az együttes kijuttatásáról.Előre is köszönöm.
Válasz Nyomasek Bobo #1577. hozzászólásáraMehet nyugodtam, nálam nem volt gond. Pluszban volt benne fungicíd is.