Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR408 FtUSD391.24 FtCHF431.97 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz siskos #1685. hozzászólásáraTavaly előtt ugyan így jártam......kidobott pénz,gondoltam,....aztán tavasszal ahogy volt egy hét jó idő,és neki állt táplálkozni a gyom,egyből kinyírta......mikor fújva lett,felvette a hatóanyagot,csak a hidegben leállt a növény,nem dolgozta fel,csak tavasszal....legalábbis én erre gondoltam
Válasz siskos #1684. hozzászólásáraSajnos minden reggel fagy nálunk, így sztem jövő hétre tolódik a dolog.
Adamas srác azt mondta, ha már keleget, akkor ne fujjam csak, ha már 3 leveles.
A papírja meg mást mond és akkor most legyél okos.
Kinek van kedve decemberben még gyomirtani.
Válasz zsoltrs #1676. hozzászólásáraHivatalosan akkor 1 leveles mikor kiterült az első levél, de a Legatoval ezt nem kell megvárnod, amint kibújt fújhatod rá, nem fogja bántani.
Válasz zsoltrs #1676. hozzászólásáraa gyomok állapota a nem mindegy, ha már (sziklevélen) 2 levélen túl vannak a kétszikűek, és au egyszikúek is 2 levelesek, akkor a legato már lehet késő. rohadt jó talajhatása van, de túlnőtt gyomokon már nem fog. akkor alliance+agility vagy bizon.
Üdv!
Ti mivel nyomjátok a búzát?
Én most fogok először gyomirtani ősszel..
Milyen szerek vannak, ami után lehet aprómagot vetni jövőre, meg lehet preemerge sen is fujni meg post ba is?
Köszi
Legato trioval fogok gyomirtani.
A papírja azt írja preemergensen ill. 1 leveles állapottól.
Ez azt jelenti, hogy akár kelő félben lévőt is lehet is lehet gyomirtani, mert az már rögtön 1 leveles?
Válasz mocsencsi1 #1673. hozzászólásáraaxial one ment tegnap zsebbenyúlós, de így legalább marad alatta valami termés...köszönöm a tanácsokat, 2 hét múlva meglátszik, hogy vitte-e rendesen, drága lesz a búza...
Válasz kukaccsosz #1665. hozzászólásáraKöszönöm szépen.
Termés kiesést okozna a fejlettebb részeken?
Mert ahol kisebb ott még lehet hatna
Gyom írással menne ha odáig jutnék.
Megvan a szer, meg úgyis fújom, csak ha kárt okoz akkor kihagyom
Köszönöm szépen
Jó estét
Segítenétek egy kicsit?
A búzám a legjobb helyen ilyen nagy, de a leggyengébb helyen csak fele.
Stabilant ráfújhatom még? Nem okoz kiesést?
Aurelius fajta. Azt mondják elég magasra nől, nem akarom hogy megdőljön.
Köszönöm
Válasz ZZ #1654. hozzászólásáraCsak annyi a különbség, hogy a Mustang forte mehet a nitroszollal is, a Starane meg nem.
Nem mindegy milyen gyomirtóról van szó.
Nem akarom kísérteni a szerencsét
Válasz kukaccsosz #1652. hozzászólásáraKöszi a választ.
Akkor hétfőn szórom Staran+MCPA kombót a nitroszolozott búzára. El akarom használni az öreg raktárkészletet.
Teszerinted elég lenne tisztán MCPA kitenni a pipacs miatt???
Ez az egyetlen gyom, ami kibújt az őszi gyomirtózás után. Starane maradna készleten, úgyszintén a sátort meghagynám jövőre, mert mehetne korábbi +5 C fölötti használatnál.
Válasz Sk Laci #1651. hozzászólásáraSzórtam nitrosolt, közben láttam hogy nagyon gyomos már. 2 óra múlva már szórtam rá a Mustang forte gyomirtót.. semmi gond nem volt utanna
Válasz kukaccsosz #1640. hozzászólásáraSzia!
Ma volt szakmai vitám egy agronómusal.
Nitroszolozás után Te szerinted mehet egyből gyomirtó amiben Starane /tomigan/ van, vagy azért kellene pár napot várni?
Én azt mondtam, hogy azért min. 3-5 nap ha nem több, szerinte meg másnap nyugodtan fújható.
Milyen véleménnyel vagy a kettőnk nézetére?
Vagy te miként permeteznél, ha 160 L nitroszolt kiteszel és utána Staraneval kellene permetezni???
Válasz Sk Laci #1649. hozzászólására
Nagy nehezen találtam egy cikket a neten ahol azt írják hogy az FMC árul ilyen csomagot ahol a Granstar Superstar csomag mellé adnak Rapid-ot illetve Riza 25-öt.Nekem Karate Zeon van itthon de az is piretroidok családjába tartozik.Csak nemlessz baj ha ők is így árulják.
Válasz mkacsidil02 #1648. hozzászólásáraDe azért nézzd meg mi van a flakonra írva. Tebuconazol /teson, riz/ és a Starane találkozása remélem nem csinál gondot. Gyomirtóval eddig még sohase tettem ki Tebukonazol hatóanyagú gombaölőt.
Jó napot!
Kettő évvel ezelőtt volt utoljára búzánk én nem vagyok már benne biztos, hogy a Granstar Superstar New(Granstar Super 50Sx+Starane Forte 333) csomagal tankhaverékben juttatható ki egy szere Karate Zeon és Teson(Riza)?Illetve ha evvel a keverékkel leszórnánk akkor hány nap múlva lehet rá Pétisót szórni vagy az nem befolyásol semmit?
Válaszokat előre is köszönöm.
2043 hozzászólás
Válasz B.J. #1692. hozzászólásáraJa én is erre gondoltam…
Sok nincs ugyhogy nem olyan veszes
Válasz Soros #1691. hozzászólásáraJobb lenne most azt is letudnod, mert addig el veszi az erőt a főnövénytől. Ha szerencséd lesz, a bolhák lerágják!
Válasz B.J. #1690. hozzászólásáraAkkor arra majd tavasszal lehet rà kell mennem…köszi
Válasz Soros #1689. hozzászólásáraNem nagyon. Max. 2 leveles állapotáig!
Legato trio a repce árvakelést nem viszi ki ugye?
Válasz siskos #1685. hozzászólásáraTavaly előtt ugyan így jártam......kidobott pénz,gondoltam,....aztán tavasszal ahogy volt egy hét jó idő,és neki állt táplálkozni a gyom,egyből kinyírta......mikor fújva lett,felvette a hatóanyagot,csak a hidegben leállt a növény,nem dolgozta fel,csak tavasszal....legalábbis én erre gondoltam
Válasz zsoltrs #1686. hozzászólásáraDe fújhatod bokrosodás kezdetéig tavasszal.
Válasz siskos #1684. hozzászólásáraSajnos minden reggel fagy nálunk, így sztem jövő hétre tolódik a dolog.
Adamas srác azt mondta, ha már keleget, akkor ne fujjam csak, ha már 3 leveles.
A papírja meg mást mond és akkor most legyél okos.
Kinek van kedve decemberben még gyomirtani.
Válasz envagyok2 #1683. hozzászólásáraNekem a 2 leveles ecsetpázsitot még megállította, de egészen télig zöld maradt, csak tavaszra száradt el
Válasz zsoltrs #1676. hozzászólásáraHivatalosan akkor 1 leveles mikor kiterült az első levél, de a Legatoval ezt nem kell megvárnod, amint kibújt fújhatod rá, nem fogja bántani.
Válasz zsoltrs #1676. hozzászólásáraa gyomok állapota a nem mindegy, ha már (sziklevélen) 2 levélen túl vannak a kétszikűek, és au egyszikúek is 2 levelesek, akkor a legato már lehet késő. rohadt jó talajhatása van, de túlnőtt gyomokon már nem fog. akkor alliance+agility vagy bizon.
Válasz papszi06 #1681. hozzászólásáraMi a repcével állunk hadilábon kelés szempontjából…
Válasz Soros #1677. hozzászólásáraJó nektek tik a gyomirtáson gondolkodtok, mi meg imádkozunk hogy kikeljen
Rendben köszi
Válasz Soros #1677. hozzászólásáraBoxR Pack. Mi ezzel csináljuk.
Válasz Soros #1677. hozzászólásáraIlyen pl a legato trio.
Üdv!
Ti mivel nyomjátok a búzát?
Én most fogok először gyomirtani ősszel..
Milyen szerek vannak, ami után lehet aprómagot vetni jövőre, meg lehet preemerge sen is fujni meg post ba is?
Köszi
Hali.
Legato trioval fogok gyomirtani.
A papírja azt írja preemergensen ill. 1 leveles állapottól.
Ez azt jelenti, hogy akár kelő félben lévőt is lehet is lehet gyomirtani, mert az már rögtön 1 leveles?
Köszi
Búza gyomírtásával vagyok gondban. Mit használjak (egy , kétszikűre), aminek nincs utóhatása aprómagra?
Válasz mocsencsi1 #1673. hozzászólásáraaxial one ment tegnap zsebbenyúlós, de így legalább marad alatta valami termés...köszönöm a tanácsokat, 2 hét múlva meglátszik, hogy vitte-e rendesen, drága lesz a búza...
Válasz uff #1671. hozzászólásáraATLANTIS OD,jó pízért.
Válasz uff #1671. hozzászólásáraA Foxtrot korán fújva tuti nem. A caliban se vitte...
ecsetpázsittal van valakinek tapasztalata, mi viszi rendesen a búzából?
Válasz kukaccsosz #1665. hozzászólásáraHa nem esik nehezedre, megkérnélek néz rá az árpás topicra.
Válasz kukaccsosz #1668. hozzászólásáraÉrtem. Rendben
Válasz ...:::Pisti:::... #1667. hozzászólásáraNincs értelme kiszórni akkor sem ha nem okoz kárt.
Válasz kukaccsosz #1665. hozzászólásáraKöszönöm szépen.
Termés kiesést okozna a fejlettebb részeken?
Mert ahol kisebb ott még lehet hatna
Gyom írással menne ha odáig jutnék.
Megvan a szer, meg úgyis fújom, csak ha kárt okoz akkor kihagyom
Köszönöm szépen
Válasz kukaccsosz #1665. hozzászólásáraHali.
Sosbe átnezhetnél
Válasz ...:::Pisti:::... #1664. hozzászólásáraNincs értelme már.
Esetleg medax vagy moddus ha nincs túl a 2 noduszon.
A kép alapján határeset.
Jó estét
Segítenétek egy kicsit?
A búzám a legjobb helyen ilyen nagy, de a leggyengébb helyen csak fele.
Stabilant ráfújhatom még? Nem okoz kiesést?
Aurelius fajta. Azt mondják elég magasra nől, nem akarom hogy megdőljön.
Köszönöm
Válasz SanyóÓ #1658. hozzászólására nem szokott gondot okozni,mehet egyszerre
Srácok. Magellán (colombus) és don-q mehet együtt???
Válasz Sk Laci #1660. hozzászólásáraDoki is azt mondta...
Válasz Nyomasek Bobo #1659. hozzászólásáraÉn 2 napra rá tettem ki a gombaölőt. Nem látom, hogy gond lenne.
Srácok. Nitró után másnap mehet gombaölő?
Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy Corte se, Falcon 460 ec, mikramid keverék mehet egyszerre? Falcon, mikramid okozhat problémát?
Válasz ZZ #1654. hozzászólásáraCsak annyi a különbség, hogy a Mustang forte mehet a nitroszollal is, a Starane meg nem.
Nem mindegy milyen gyomirtóról van szó.
Nem akarom kísérteni a szerencsét
sátort - sekátor akart volna lenni.
Válasz kukaccsosz #1652. hozzászólásáraKöszi a választ.
Akkor hétfőn szórom Staran+MCPA kombót a nitroszolozott búzára. El akarom használni az öreg raktárkészletet.
Teszerinted elég lenne tisztán MCPA kitenni a pipacs miatt???
Ez az egyetlen gyom, ami kibújt az őszi gyomirtózás után. Starane maradna készleten, úgyszintén a sátort meghagynám jövőre, mert mehetne korábbi +5 C fölötti használatnál.
Válasz Sk Laci #1651. hozzászólásáraSzórtam nitrosolt, közben láttam hogy nagyon gyomos már. 2 óra múlva már szórtam rá a Mustang forte gyomirtót.. semmi gond nem volt utanna
Válasz kukaccsosz #1652. hozzászólásáraGombaölő is mehet? Pl, DonQ...vagy falcon pro?
Válasz Sk Laci #1651. hozzászólásáraSzerintem is mehet másnap
Válasz kukaccsosz #1640. hozzászólásáraSzia!
Ma volt szakmai vitám egy agronómusal.
Nitroszolozás után Te szerinted mehet egyből gyomirtó amiben Starane /tomigan/ van, vagy azért kellene pár napot várni?
Én azt mondtam, hogy azért min. 3-5 nap ha nem több, szerinte meg másnap nyugodtan fújható.
Milyen véleménnyel vagy a kettőnk nézetére?
Vagy te miként permeteznél, ha 160 L nitroszolt kiteszel és utána Staraneval kellene permetezni???
Válasz Sk Laci #1649. hozzászólására
Nagy nehezen találtam egy cikket a neten ahol azt írják hogy az FMC árul ilyen csomagot ahol a Granstar Superstar csomag mellé adnak Rapid-ot illetve Riza 25-öt.Nekem Karate Zeon van itthon de az is piretroidok családjába tartozik.Csak nemlessz baj ha ők is így árulják.
Válasz mkacsidil02 #1648. hozzászólásáraDe azért nézzd meg mi van a flakonra írva. Tebuconazol /teson, riz/ és a Starane találkozása remélem nem csinál gondot. Gyomirtóval eddig még sohase tettem ki Tebukonazol hatóanyagú gombaölőt.
Válasz Sk Laci #1645. hozzászólásáraKöszönöm szépen.
Válasz kukaccsosz #1640. hozzászólásáraKöszi.
Holnap fújom a gyomirtót, nincsen mire várnom.
Ma néztem az őszi árpát. Mostan az esők után a felső leveleken kívül mind tele van lisztharmattal.
Le is húzom valamilyen fungicíddel.
Válasz kukaccsosz #1638. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz mkacsidil02 #1644. hozzászólásáraSzerintem mehet egybe minden. Pétisót még aznap kiszórhatod.
Jó napot!
Kettő évvel ezelőtt volt utoljára búzánk én nem vagyok már benne biztos, hogy a Granstar Superstar New(Granstar Super 50Sx+Starane Forte 333) csomagal tankhaverékben juttatható ki egy szere Karate Zeon és Teson(Riza)?Illetve ha evvel a keverékkel leszórnánk akkor hány nap múlva lehet rá Pétisót szórni vagy az nem befolyásol semmit?
Válaszokat előre is köszönöm.