Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.45 FtCHF440.33 FtGBP493.83 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz borda77 (Joe) #5523. hozzászólásáraAki látta előre a piacot az meg is érdemli,de sztem a többség továbbkötötte.
A másik,nem tudom mi a Matif paritása,de oda is kell juttani az árut.Ami most hajón lehetetlen.
Itt meg majd akkor mennek feljebb az árak,ha akiknek el kell adniuk,azoknak elfogy az árujuk.
Válasz kulakman #5518. hozzászólásáraHa tudod tárolni szerintem érdemes várni.
Most a fikázás, kamu meg pökhendiség időszaka van a kereskedőknél. Fog ez egy hónapon belül változni, úgy gondolom. Nekem nincs tárolóm, bevitettem nagy KFT.-hez, ott aztán megy minden egybe (hibrid, tak., malmi) mert nem tudják külön kezelni, amikor egyszerre 25 helyről hozzák be. Ettől kezdve miért éri meg minőséget termelni 20 - 30 - 50 hektáros gazdának? Termeljen malmit, akinek van raktára.
Válasz bandigh #5516. hozzászólásáraEmeljék,látod megtehetik! Nem írígykedésből tettem ide ezt sem.Emelkednek az ő költségeik is.Viszont ha ilyen módszerekkel ők és egyéb piaci szereplők tudnak árat emelni,nekem ne mondja senki,hogy a megtermelt alapanyag árát tíz éves szinten kell tartani és a mezőgazdaságban dolgozókkal kell eltartatni ezeket, megfizettetni az összes piaci szereplő hasznát,legyen az nagyban termelt gabona,zöldség vagy szőlő gyümölcs,mindig a termelő mondjon le a haszonról,éljenek emiatt a periférián,miközben az ő általa megtermelt alapanyag árára csak a sorban következő első piaci szereplő busásan rátesz ,aztán így továbbmire a polcra kerül,meg megutaztatva,áfa taktikázva a világ körül, aztán két várossal arrébb kiakad a termelő szeme a saját maga által termelt árú árán,miközben mindenféle mondvacsinált kamuval emelgetik idő közben az árát.
Én most 46-ért adtam az euro minőséget,északon vagyok,olaszba viszik,délen állítólag 47-48 az ár.
Szerintem feljebb fog menni,de sajnos nem tudom tárolni,jön a napraforgó
Válasz Matyi50 #5514. hozzászólásáraHa a pékek már most meg akarják duplázni a kenyér árát, és még az alapanyag másfélszeresére drágulna akkor a 300 forintos kenyér pont 900-ra nőne. Najó nem, mert ugye a liszt ára csak egy részlet a kenyér árában..
Békésben 25%-kevesebb a termés mint tavaly volt, a minőségi meg pláne, akkor most inkább olyan 60ft körül kellene lenni az árnak?
Inflációt nem is számolunk. Annyiért veszek műtrágyát is amennyiért kapok...vagy még nem tartunk itt? Grandi Molini képviselője járja a megyét, pedig elég messze van ide..
Válasz 5465 #5509. hozzászólásáraNa igy oké. Amugy éppen pénteken zavartam el a genezist nagy hadova egy banda. Komolytalan kepviselőkkel nem csoda hogy állandóan mások vannak. A hamis adengójukról meg ne is beszéljünk...
A Bige Holding cégcsoport tájékoztatja Partnereit, hogy a Nitrogénművek Zrt. a Vevők komplett kiszolgálása érdekében és a folyamatos beruházási tevékenységének eredményeként a Cargill Magyarország Zrt.-től Somogy megyében három helyen – Barcs, Nagyatád, Kiskorpád – Tolna megyében két helyen - Hőgyészen és Nagydorogon, valamint a Békés megyei Nagykamaráson telephelyeket vásárolt.
Ezzel a cégcsoport magyarországi telephelyeinek száma 10-re bővült. A Bige Holding cégcsoporthoz tartozó NZRT-TRADE Kft. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Nagykállón, Békés megyében Sarkadon, Bács-Kiskun megyében Bátmonostoron, a Nádudvari Agrokémiai Kft. Hajdú-Bihar megyében Nádudvaron üzemeltet telephelyet.
Válasz bobo77 #5499. hozzászólásáraElképesztő, milyen különbségek vannak. Ott többet adnak a takarmányért, mint a környéken a malmiért. Errefelé 42, 43 és 45 az árak.
A már learatott tételek eredményei alapján mind a takarmány, mind az étkezési búza minősége megfelelt a követelményeknek. Az idén a takarmány-, és malmi búzákból sem kell hiányra számítani.
Válasz Full Random #5491. hozzászólásáraA sikérből mára fehérje paraméter lett a fontos...megyünk a nyugat után..de búza minőség tekintetében még jó darabig kullog sok nyugati ország utánunk .
SZIASZTOK GAZDATÁRSAK'
NEM KIMAGASLO A TERMES AZ ALFÖLD KÖZEPEN.
IZSAK, ORGOVAGY,JAKABSZALLAS,FÜLÖPHAZA,KEREKEGYHAZA,
KUNADCS VISZONYLATBAN TERMES ATLAG:2500Kg/Ha
Felvasarlasi ar 44,- Ft nem tüktözi a munkat es az imputt árat.
12429 hozzászólás
Válasz Mf-es? #5528. hozzászólásáraGoodmill malom.
Válasz borda77 (Joe) #5527. hozzászólásáraJó helyen laksz,nincs szállítási költség.Itt tak.43,eur.44.
Válasz lac* #5526. hozzászólásáraMalmi 2 5000 telephelyi...és ezerrel több minden egyes lépcső
Válasz borda77 (Joe) #5525. hozzászólásáraárat írhatnál
Válasz lac* #5524. hozzászólásáraA helyi malom már többet ad mint az osztrák oda is adom el...
Válasz borda77 (Joe) #5523. hozzászólásáraAki látta előre a piacot az meg is érdemli,de sztem a többség továbbkötötte.
A másik,nem tudom mi a Matif paritása,de oda is kell juttani az árut.Ami most hajón lehetetlen.
Itt meg majd akkor mennek feljebb az árak,ha akiknek el kell adniuk,azoknak elfogy az árujuk.
Ma már 191 euro lett a buza ára.... hú de bekerestek a kereskedők a kombájn alóli vagy előkötéses buzákkal.....
Válasz kulakman #5518. hozzászólásáraJavítóért már 52 kínáltak
Válasz kulakman #5518. hozzászólásáraHa tudod tárolni szerintem érdemes várni.
Most a fikázás, kamu meg pökhendiség időszaka van a kereskedőknél. Fog ez egy hónapon belül változni, úgy gondolom. Nekem nincs tárolóm, bevitettem nagy KFT.-hez, ott aztán megy minden egybe (hibrid, tak., malmi) mert nem tudják külön kezelni, amikor egyszerre 25 helyről hozzák be. Ettől kezdve miért éri meg minőséget termelni 20 - 30 - 50 hektáros gazdának? Termeljen malmit, akinek van raktára.
Válasz bandigh #5516. hozzászólásáraEmeljék,látod megtehetik! Nem írígykedésből tettem ide ezt sem.Emelkednek az ő költségeik is.Viszont ha ilyen módszerekkel ők és egyéb piaci szereplők tudnak árat emelni,nekem ne mondja senki,hogy a megtermelt alapanyag árát tíz éves szinten kell tartani és a mezőgazdaságban dolgozókkal kell eltartatni ezeket, megfizettetni az összes piaci szereplő hasznát,legyen az nagyban termelt gabona,zöldség vagy szőlő gyümölcs,mindig a termelő mondjon le a haszonról,éljenek emiatt a periférián,miközben az ő általa megtermelt alapanyag árára csak a sorban következő első piaci szereplő busásan rátesz ,aztán így továbbmire a polcra kerül,meg megutaztatva,áfa taktikázva a világ körül, aztán két várossal arrébb kiakad a termelő szeme a saját maga által termelt árú árán,miközben mindenféle mondvacsinált kamuval emelgetik idő közben az árát.
Válasz kulakman #5518. hozzászólásáraMinimum 50!!!! Most kezdenek rádöbbenni hogy vége az artásnak és nem lesz több.
Válasz lac* #5517. hozzászólásáraJavítóm van és 47-et kínáltak , én 50-et kértem ,nem akceptálták a kérésemet!
Én most 46-ért adtam az euro minőséget,északon vagyok,olaszba viszik,délen állítólag 47-48 az ár.
Szerintem feljebb fog menni,de sajnos nem tudom tárolni,jön a napraforgó
Válasz Matyi50 #5514. hozzászólásáraHa a pékek már most meg akarják duplázni a kenyér árát, és még az alapanyag másfélszeresére drágulna akkor a 300 forintos kenyér pont 900-ra nőne. Najó nem, mert ugye a liszt ára csak egy részlet a kenyér árában..
Békésben 25%-kevesebb a termés mint tavaly volt, a minőségi meg pláne, akkor most inkább olyan 60ft körül kellene lenni az árnak?
Inflációt nem is számolunk. Annyiért veszek műtrágyát is amennyiért kapok...vagy még nem tartunk itt? Grandi Molini képviselője járja a megyét, pedig elég messze van ide..
https://24.hu/fn/penzugy/2018/07/17/kevesebb-a-buza-durvan-dragul-a-kenyer/
azok figyelmébe,akik szerint jól van ez így,hogy a búza ára tíz éves szinten van.
Válasz plantek.kriszta #5512. hozzászólásáraBigét hagyjuk... őket csak felénk úgy érdekli a gabona ha tárolod nekik ezer+1 évig. Felénk nem ment lejjebb az ár.
Ment lejjebb az ár tak 4350 bige
Mehet is fel az ára,az ukránoknál sem olcsóbb. Sok esővel le sem tudjuk vágni..csak nehogy a kukoricánál is ez legyen.
Válasz 5465 #5509. hozzászólásáraNa igy oké. Amugy éppen pénteken zavartam el a genezist nagy hadova egy banda. Komolytalan kepviselőkkel nem csoda hogy állandóan mások vannak. A hamis adengójukról meg ne is beszéljünk...
Válasz borda77 (Joe) #5508. hozzászólásárahogy senkinek ne legyen igaza:
A Bige Holding cégcsoport tájékoztatja Partnereit, hogy a Nitrogénművek Zrt. a Vevők komplett kiszolgálása érdekében és a folyamatos beruházási tevékenységének eredményeként a Cargill Magyarország Zrt.-től Somogy megyében három helyen – Barcs, Nagyatád, Kiskorpád – Tolna megyében két helyen - Hőgyészen és Nagydorogon, valamint a Békés megyei Nagykamaráson telephelyeket vásárolt.
Ezzel a cégcsoport magyarországi telephelyeinek száma 10-re bővült. A Bige Holding cégcsoporthoz tartozó NZRT-TRADE Kft. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Nagykállón, Békés megyében Sarkadon, Bács-Kiskun megyében Bátmonostoron, a Nádudvari Agrokémiai Kft. Hajdú-Bihar megyében Nádudvaron üzemeltet telephelyet.
Válasz krokodil007 #5507. hozzászólásáraCargill az egy világcég azt a genezis tuti nem vette meg!!!!
Válasz bobo77 #5506. hozzászólásáranagyatádon? mert cargilt megvette a GENEZIS
Válasz borda77 (Joe) #5505. hozzászólásáraSomogy
Válasz bobo77 #5504. hozzászólásáraHelyileg hol mondta a cargill?
Válasz borda77 (Joe) #5502. hozzászólásáraMeglepő de ez azért sok mindent elárul az aratott mennyiségekről és a várható dolgokról...Persze ez csak az én meglátásom
Válasz bobo77 #5499. hozzászólásáraElképesztő, milyen különbségek vannak. Ott többet adnak a takarmányért, mint a környéken a malmiért. Errefelé 42, 43 és 45 az árak.
Válasz bobo77 #5501. hozzászólásáraCargill ilyen sokat ad hihetetlen...
Válasz plantek.kriszta #5500. hozzászólásáraCargill
Válasz bobo77 #5499. hozzászólásáraKöszi milyen megye?? Milyen cég?
Válasz plantek.kriszta #5498. hozzászólásáraTak 47 Eur 48 Mal 49.5
Tud valaki friss árakat?? Változás ??
A már learatott tételek eredményei alapján mind a takarmány, mind az étkezési búza minősége megfelelt a követelményeknek. Az idén a takarmány-, és malmi búzákból sem kell hiányra számítani.
Valaki, kedvező fejleményről, emelkedésről?:)
Válasz Matyi50 #5493. hozzászólásáraez egy sertéstelep, talán nem mindenhol van ez így
Válasz 5465 #5488. hozzászólásáraBaszus ezt benéztem Most látom hogy juni.26 óta nem frissítették az oldalukat.
Válasz Full Random #5491. hozzászólásáraA sikérből mára fehérje paraméter lett a fontos...megyünk a nyugat után..de búza minőség tekintetében még jó darabig kullog sok nyugati ország utánunk .
Takarmány 4400+komp Bige holding
Válasz 5465 #5488. hozzászólásáraés reggel is jól indult...
Itt mellettünk Csengerben
4000-4400+kompenzációk.
Többre gondoltam.
Főleg még ha a mennyiség is csalós lesz...rendbe leszünk
Válasz mtz1221 #5487. hozzászólásáraPénteken még emelkedett Párizsban
Válasz ...:::Pisti:::... #5486. hozzászólásáraPárizsi/amerikai tőzsdén lefelé indult a hétvégén.Pár órán belül majd lekövetik a mieink/tieitek is.
http://www.agroservis.rs/
Üdv,
Új hét, tud valaki új,árat?
Válasz medikus #5481. hozzászólásáraIsmerös gazdatársaktól, kollegáktól.
Válasz Berente #5480. hozzászólásáraAz a baj'hogy ahol szèp a termès'fele màr fexik. Holnap dèlig meg mèg több. Nagyon szivatòs az idő.
Válasz medikus #5482. hozzászólásáraAz ár mindig nettó
Válasz Roys #5479. hozzászólásáraOdaírnátok hogy bruttó,vagy nettó vagy stb?
Válasz Berente #5480. hozzászólásáraEzeket az eredményeket kitől hallottad?
SZIASZTOK GAZDATÁRSAK'
NEM KIMAGASLO A TERMES AZ ALFÖLD KÖZEPEN.
IZSAK, ORGOVAGY,JAKABSZALLAS,FÜLÖPHAZA,KEREKEGYHAZA,
KUNADCS VISZONYLATBAN TERMES ATLAG:2500Kg/Ha
Felvasarlasi ar 44,- Ft nem tüktözi a munkat es az imputt árat.
Ja és az Bér munka Árat!!!!!!!!!!