Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
óóóóóóóóóóóóó van tán 120km-is néked...
Nekem akasztó 350-re minimum volt...
azmeg,hogy fent csak Paldoonak rossz...
mert nemtudja,hogy motorral erdőn mi rendszeresen jártuk a szlovák vidéköt, talán még kapálni is láttam a kétsor kukuricáját
nem mostani már ez a sztori...
és nem partnerkapcsolat...
találkozón elmesélem!
A múltkorin felajánlottam,hogy itt megszervezem én a következőt egyébként! mármint fórumtalálkozót!
Közben Ermike cimbi is rátromfolt, ingyen szállást megfelelő helyen jól parkolhatóan stbstb...biztosítana.
Kis szakmai téma is lenne, a Pioneer portfólió farm betakarításához is lehetne igazítani, aztán elsőkézből látnátok eredményeket...
(bár a kísérlet kivitelezésének összessége nem sikerült jól, mert a csicsák "dizájn elemek" igényességjelzők...a többszöri vízborítás végett elmaradtak, de a kultúrák szépen)
Szóval emberek megszervezzük?
nemlesz olyan kaja mint akasztón, viszont ócsó lenne nagyjából ingyéé, nem találkoznánk Voui Struttkóval sem, de sztárvendégként Paldoo tuti eljön
kis pletykát beszúrok ide.
Az IKR-nek itt egyik részlege vagy 2000 hektár földet művel miskolc-szerencs környékén. Vannak saját gépeik traktorok-kombájnok, most mégis 200hektár maradék búzájukat bérbe vágatják!!!! mert roszak a kombájnjaik és nemtudják megcsinálni (nincs miből!?)
3 TX66-osuk van
el hiszem hogy kiábránditó a helyzeted és sok gazda társunk jövöje!!!!
mi könnyebb helyzetben vunk hála isten de én is elgondolkodtam rajta sokan hogy vetnek összel vagy hogy fognak szántani???????
no meg miböl
ja és pontosan 4 naponta 40-50miliméter eső esik folyamatosan és kimaradás nélkül.
Nem hiszitek el, múlthét körűl írtam eddig kb mennyi esett le, Paldoo csak kiröhögött,no azóta megint 100miliméter felett hozzálehet csapni....
mi van itt????
hihetetlen lehetetlen nemtudom...
táblákat zúzni sem tudjuk, aztán jön a parlagfű nomeg majd a kommandó jövőhéten. Ami összeküszködünk itt az már kegyetlen és nem is értem miért...
megint az járt jól aki spekulált és megoldotta az akg-ját félmaggal lucernával vgy valami... nincs munka pénz meg marad bőven.
itt meg a semmiért dolgozunk, sőt azért,hogy ráfizetést termeljek... talán a repce jó ára kompenzálja a többit és akkor megint csak egyet hátra léptünk...
és akkor gondolj bele koma,hogy itt nekem a 3tonnákat produkáló búzákból mi marad!?!?!?!?
főleg,hogy még vagy 30hektárt le sem tudok szedni...ma 1-2hektárt vágtam le és pontosan 15-ször húzott ki a nagyFergánk.
de nyomtam amíg bírtam idegileg,hogy legalább egy egytengelyes póttal menjen be belőle...
akárhogy is számolok, ha nem lesz 5000Ft a takarmány búza itt haszon nem lesz csak kuuva nagy bukta.
Aztán a vonatkozásai mindennek,hogy nemtudunk tarlóthanntani, sőt le sincsen vágva a búra egy része mint írtam, nemlesz repce, megborúl a vetésforgó-költségszerkezet, fődek úgy megtaposva,hogy 5év nagyidő sem gyógyítja meg őket aktív mélyműveléssel sem talán ésatöbbi...
jól beszélsz!!!
de mig nekünk termelöknek kell ellátni azt a réteget aki éhbéren él vagy még ugy sem nem lesznek tartósan elfogadható árak s!kivéve 1-2 évet de most sem mi teszük el a hasznot hisz ha nem terem vagy csak kevés ugyan ott vunk ahol a part szakad ..................
Majd akkor megtanulnak legalább spórolni, én nem megy annyi pocsékba!!!! Ha a gázolaj 320ft akkor a kenyérnek kellene lenni 500-600ft-nak!!! Akkor lennének a dolgok árányban!!!!!
Válasz #1540. hozzászólásra
Mitől pukkanna ki,hogy nincs?????? Ha már a ruszkik sem adnak el mert gebasz van náluk meg itt is meg európában is akkor már csak keresünk valamit az idén!!!
hajrá-hajrá, nekünk a raktárban pihen, jó helyen van. Ha érdeklődő jön, apukán viccesen azt mondja hogy még nem nyomják a nemzeti bankban azt a pénzt amiért ez eladó lesz:)
Kazahsztán is a gabonaexport betiltását fontolgatja
Orosz kombájn.JPG
Kazahsztán orosz kérésre megfontolja a gabonafélék exportjának tilalmát - közölte csütörtökön a kazah gazdasági minisztérium.
Az évszázados aszállyal sújtott Oroszország, amely az idén vámunióra lépett a világ tíz legnagyobb gabonaexportőre közé tartozó Kazahsztánnal, valamint Fehéroroszországgal, arra kérte partnereit, hogy kövessék Moszkva példáját, és az év végéig tiltsák meg a gabonafélék kivitelét. A kérdést a vámunió bizottságának augusztus közepén soron következő ülésén tárgyalják meg - közölte a tárca sajtóosztálya csütörtökön, alig néhány órával azt követően, hogy a moszkvai vezetés bejelentette az orosz gabonára vonatkozó kiviteli tilalmat.
Kazahsztán, a közép-ázsiai térség legnagyobb gabonatermelője, nem küzd akkora nehézségekkel, mint Oroszország, a mostoha időjárás miatt azonban így is 35 százalékkal kevesebb gabonát takarítanak be, mint a tavalyi rekord évben. 2009-ben minden korábbinál több, 20,8 millió tonna volt a termés, az idén pedig 13,5 millió tonna, ami ugyan jelentős visszaesés, de a sokéves átlagtól nem marad el számottevően.
Az exportra jutó mennyiség a tavalyi 8,3 millió tonna helyett 6 és 7 tonna között lehet a kazahsztáni földművelésügyi minisztérium előrejelzése szerint.
Csütörtökön, a moszkvai bejelentés után huszonnyolc havi csúcsra drágult a malmi búza novemberi szállításra a párizsi gabonatőzsdén. A termény tonnánkénti ára 233 euróra emelkedett, így 23 euróval magasabb a szerdai kereskedés végére elért árnál.
12425 hozzászólás
Válasz #1574. hozzászólásra
kapált?
2 sor kuki csak ??
Válasz #1573. hozzászólásra
óóóóóóóóóóóóó van tán 120km-is néked...
Nekem akasztó 350-re minimum volt...
azmeg,hogy fent csak Paldoonak rossz...
mert nemtudja,hogy motorral erdőn mi rendszeresen jártuk a szlovák vidéköt, talán még kapálni is láttam a kétsor kukuricáját
Válasz #1572. hozzászólásra
igen lefele gurulnál
jó fent vtok
Válasz #1571. hozzászólásra
Szendrő!
Neked pl közel lenne, legalábbis én szemszögemből szoboszlóra leugrani nemtart semmiből, bár visszafele partnak felfelé kell jönni az is igaz
Válasz #1570. hozzászólásra
bocsesz hol is laksz??
Válasz #1569. hozzászólásra
nem mostani már ez a sztori...
és nem partnerkapcsolat...
találkozón elmesélem!
A múltkorin felajánlottam,hogy itt megszervezem én a következőt egyébként! mármint fórumtalálkozót!
Közben Ermike cimbi is rátromfolt, ingyen szállást megfelelő helyen jól parkolhatóan stbstb...biztosítana.
Kis szakmai téma is lenne, a Pioneer portfólió farm betakarításához is lehetne igazítani, aztán elsőkézből látnátok eredményeket...
(bár a kísérlet kivitelezésének összessége nem sikerült jól, mert a csicsák "dizájn elemek" igényességjelzők...a többszöri vízborítás végett elmaradtak, de a kultúrák szépen)
Szóval emberek megszervezzük?
nemlesz olyan kaja mint akasztón, viszont ócsó lenne nagyjából ingyéé, nem találkoznánk Voui Struttkóval sem, de sztárvendégként Paldoo tuti eljön
Válasz #1568. hozzászólásra
értelek !!!!
mi nem vunk velük kapcsolatban nem tudok állást foglalni de itt nálunk nem hallók rosszat felölük......
Válasz #1566. hozzászólásra
most majdnem beírtam valamit de inkább nem, mert csak a levét innám egykét köcsög miatt később...
tudom miről szól a dolog,csak évek óta kiesett a szemszögemből -nem véletlen-
http://www.concordia.hu/
Válasz #1564. hozzászólásra
hogyne lenne !!!
országos hálozatuk van
ajánlom nektek input hiteket is adnak a gazdáknak ,.......
kis pletykát beszúrok ide.
Az IKR-nek itt egyik részlege vagy 2000 hektár földet művel miskolc-szerencs környékén. Vannak saját gépeik traktorok-kombájnok, most mégis 200hektár maradék búzájukat bérbe vágatják!!!! mert roszak a kombájnjaik és nemtudják megcsinálni (nincs miből!?)
3 TX66-osuk van
Válasz #1563. hozzászólásra
concordia még megvan???
egyszer sittrement az összes onnan Torgyán mester idejében/után...
hiszen a vetömag sem olcsó pénz a concordia közraktár hivatalos ára öszi búzára 10 brúttó -val jönnek ki
Válasz #1561. hozzászólásra
el hiszem hogy kiábránditó a helyzeted és sok gazda társunk jövöje!!!!
mi könnyebb helyzetben vunk hála isten de én is elgondolkodtam rajta sokan hogy vetnek összel vagy hogy fognak szántani???????
no meg miböl
erre megkell nyugodnom most...
ígyhát megiszom a szokásos esti "apasört" oszt kész
ja és pontosan 4 naponta 40-50miliméter eső esik folyamatosan és kimaradás nélkül.
Nem hiszitek el, múlthét körűl írtam eddig kb mennyi esett le, Paldoo csak kiröhögött,no azóta megint 100miliméter felett hozzálehet csapni....
mi van itt????
hihetetlen lehetetlen nemtudom...
táblákat zúzni sem tudjuk, aztán jön a parlagfű nomeg majd a kommandó jövőhéten. Ami összeküszködünk itt az már kegyetlen és nem is értem miért...
megint az járt jól aki spekulált és megoldotta az akg-ját félmaggal lucernával vgy valami... nincs munka pénz meg marad bőven.
itt meg a semmiért dolgozunk, sőt azért,hogy ráfizetést termeljek... talán a repce jó ára kompenzálja a többit és akkor megint csak egyet hátra léptünk...
Válasz #1557. hozzászólásra
erre szoktam mondani
"nyomor""
Válasz #1556. hozzászólásra
buza megy bele a betakaritás miatt ráfért már a 2 sor igy is ugy is
Válasz #1553. hozzászólásra
és akkor gondolj bele koma,hogy itt nekem a 3tonnákat produkáló búzákból mi marad!?!?!?!?
főleg,hogy még vagy 30hektárt le sem tudok szedni...ma 1-2hektárt vágtam le és pontosan 15-ször húzott ki a nagyFergánk.
de nyomtam amíg bírtam idegileg,hogy legalább egy egytengelyes póttal menjen be belőle...
akárhogy is számolok, ha nem lesz 5000Ft a takarmány búza itt haszon nem lesz csak kuuva nagy bukta.
Aztán a vonatkozásai mindennek,hogy nemtudunk tarlóthanntani, sőt le sincsen vágva a búra egy része mint írtam, nemlesz repce, megborúl a vetésforgó-költségszerkezet, fődek úgy megtaposva,hogy 5év nagyidő sem gyógyítja meg őket aktív mélyműveléssel sem talán ésatöbbi...
Válasz #1555. hozzászólásra
Olcsóbb lett volna totálisozni !
Válasz #1554. hozzászólásra
ahhh ne is mond !!kegyetlen
eddig a zöld borsó 1 sor után fekete volt mindig !!azt néztük 2 napja már a 3 kellene adni neki
Válasz #1551. hozzászólásra
Erre felénk rengeteg lesz a tarló kezelés, mint a tarló megmunkálás.....ilyen felgyomosodást erre még nem volt soha !!!!!
Válasz #1552. hozzászólásra
nálunk a búza -zöld borsó eddig a 0-ás határt súrolja az hogy a többi mit hozz kutya vacsorája továbbra is
Válasz #1549. hozzászólásra
Hektáronkénti bevétel nem igazán változik csak egy kevés helyen ahol optimálisnak mondhatók a viszonyok..........
Válasz #1548. hozzászólásra
az lehett de te meg én meg minden termelö meg fog csinálni mindent a földön mert muszály mi úgy is kipengetjük az árát !!!!!!!!
Válasz #1548. hozzászólásra
Remélem hogy észreveszik hogy kellene az áfát és a jöv adót csökkenteni!!!!
Válasz #1547. hozzászólásra
jól beszélsz!!!
de mig nekünk termelöknek kell ellátni azt a réteget aki éhbéren él vagy még ugy sem nem lesznek tartósan elfogadható árak s!kivéve 1-2 évet de most sem mi teszük el a hasznot hisz ha nem terem vagy csak kevés ugyan ott vunk ahol a part szakad ..................
Válasz #1547. hozzászólásra
Már az üzemanyagból is érezhetően kevesebb fogy.
Válasz #1546. hozzászólásra
Majd akkor megtanulnak legalább spórolni, én nem megy annyi pocsékba!!!! Ha a gázolaj 320ft akkor a kenyérnek kellene lenni 500-600ft-nak!!! Akkor lennének a dolgok árányban!!!!!
Válasz #1545. hozzászólásra
Nyugi !
A 250-300 ft-os kenyérből sem fog annyi fogyni.........
Válasz #1544. hozzászólásra
Mikor lesz még új búza???? Hol van még a 2011-es búza termés????? Az ország átlaga nem éri el a 4 tonnáz sem!!!!!
Válasz #1542. hozzászólásra
hát nem tudom, de 2007-ben ugyanez ment a kukival, és volt aki 6000-ért nem adta, aztán 2009-ben 2500-ért szabadult meg tőle
Ha most is kevés a búza akkor mi lesz itt fél év múlva?
Itt már csak pár embernek van búzája de ezek se igazán jelentős tételek.
Mitől pukkanna ki,hogy nincs?????? Ha már a ruszkik sem adnak el mert gebasz van náluk meg itt is meg európában is akkor már csak keresünk valamit az idén!!!
Valami van benne, mert egyfolytában az jön le a médiából, hogy spekulációs árazás megy.......
akinek van még, az mostmár adja el lassan, szerintem kipukkan ez a lufi nemsokára
Ma hallottam, hogy a vékánkénti ára 8-8,4 dollár ami 8-10 nap múlva a 10-et is elérheti !
Szeptemberben szoktak stabilizálódni az árak.
Válasz #1535. hozzászólásra
Kötni 50 ruppónál!!!
Most adta el 1 ismerős 49000-ért, 600-800 volt a toxinja. Ki is fizetik, és márciusig tárolja, kitárolásig fizetik a tárolást is.
Kötni vagy nem kötni ez itt a kérdés.
Válasz #1533. hozzászólásra
Az enyémet már nyomhatják, én 50 környékén eladom!!! Ha valaki akar venni ennyiért küld hozzám had vigye!!!!
Válasz #1532. hozzászólásra
hajrá-hajrá, nekünk a raktárban pihen, jó helyen van. Ha érdeklődő jön, apukán viccesen azt mondja hogy még nem nyomják a nemzeti bankban azt a pénzt amiért ez eladó lesz:)
Kazahsztán is a gabonaexport betiltását fontolgatja
Orosz kombájn.JPG
Kazahsztán orosz kérésre megfontolja a gabonafélék exportjának tilalmát - közölte csütörtökön a kazah gazdasági minisztérium.
Az évszázados aszállyal sújtott Oroszország, amely az idén vámunióra lépett a világ tíz legnagyobb gabonaexportőre közé tartozó Kazahsztánnal, valamint Fehéroroszországgal, arra kérte partnereit, hogy kövessék Moszkva példáját, és az év végéig tiltsák meg a gabonafélék kivitelét. A kérdést a vámunió bizottságának augusztus közepén soron következő ülésén tárgyalják meg - közölte a tárca sajtóosztálya csütörtökön, alig néhány órával azt követően, hogy a moszkvai vezetés bejelentette az orosz gabonára vonatkozó kiviteli tilalmat.
Kazahsztán, a közép-ázsiai térség legnagyobb gabonatermelője, nem küzd akkora nehézségekkel, mint Oroszország, a mostoha időjárás miatt azonban így is 35 százalékkal kevesebb gabonát takarítanak be, mint a tavalyi rekord évben. 2009-ben minden korábbinál több, 20,8 millió tonna volt a termés, az idén pedig 13,5 millió tonna, ami ugyan jelentős visszaesés, de a sokéves átlagtól nem marad el számottevően.
Az exportra jutó mennyiség a tavalyi 8,3 millió tonna helyett 6 és 7 tonna között lehet a kazahsztáni földművelésügyi minisztérium előrejelzése szerint.
Csütörtökön, a moszkvai bejelentés után huszonnyolc havi csúcsra drágult a malmi búza novemberi szállításra a párizsi gabonatőzsdén. A termény tonnánkénti ára 233 euróra emelkedett, így 23 euróval magasabb a szerdai kereskedés végére elért árnál.
Népszava/AgroLine
2010. augusztus 6.
A végén még tényleg 6000 lesz
Válasz #1529. hozzászólásra
most úgy tűnik,hogy elhamarkodott döntés volt annyiért odaadni !!!!!!
Válasz #1529. hozzászólásra
elfelejtettem leirni szlovakiabol vagyok nem messze a hatartol.
holnap megyek szamlazni ANTONIUS buzam volt 145 euro ert tudom most eladni.ez a mostani ar ha valaki var meg lessz jobb is.
Válasz #1527. hozzászólásra
Válasz #1526. hozzászólásra
Akkor viszont szeva!!!!! XLIII
Válasz #1523. hozzászólásra
Jobb mintha öregapámnak szólítanál...de csak XLVII