Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szabi te ugyis belelátsz a témába!!Milene ha felhivnád az öreget... Pár perc alat gondolom sok érdekes dolgot halanál töle..Iletve inkább amolyan hidegzuhany félét!! Ami után legalább nem ringatnánk magunkat felesleges iluzióba!!!
Láttam ma olyant, hogy repcét vetettek de búzát fognak aratni, akkor olyant amit nem a kombájn zúzott le hanem 1 RZ, meg olyant amit félig levágtak a másiknak meg nem látták értelmét mert ott van hagyva már több, mint 1 hete.......
Ja és még valami!!Nemtartom kizártnak azt sem hogy megismétlödik a tavalyi séma miszerint nem baj ha SZ a buza csak kib olcsó legyen!! Igazán profi malmi búza megy ugyis nagyon kevés lesz!!!
Az idén ezaz elképzelés is megdölt!!! Véleményem szerint az idén a búza bövebtermö lesz akár 1. 1.5 tonával is.. És hogy logika is legyen a mondandómban elmondom hogy itt nálunk az árpa a 0 tol kb 4 tonáig termet!! Szoval ere nem nehéz ráteni az a plusz 1t
Aki 7-et vár, éppen, hogy a 4-et súrolja !!!!
Úgy nézz ki, hogy 3-4 t-kák lesznek ami erre felénk kegyetlen szart jelent !!!! Itt a repcék szoktak ilyent teremni normális időben !!!
Azt azért tudni kell a cégről, hogy 8-9 t-at szoktak vágnak javító minőségből !!!!
De lehet jobb minőség,elvileg azt kirostálják belőle.A trigó előjött a szuper áraival.Takarmány 2400,euró 2600,malmi 2800,javító,32 sikér felett 3000 ft.
A fuzáriumot ha ránézek egy búza táblára lehet szemmel is látni? Meg ha van benne akkor hogy állapítják meg a minőségét? Akkor takarmánynál jobb minőség nem lehet
Azt ugye tudod, hogy ha ugyenez megszárad, és úgy méred, akkor a sikér 36-38 körül lesz?
Az infra technológiás beltartalom vizsgálók (azaz a mostani gyorstesztek mind) 1-2%-os nedvességet tudnak tolerálni, a fölött az eredmény durván torzul!
amúgy meg tedd be valahova, és vegyél hozzá ugyannannyi takarmányt, és akkor is érni fogja tonnánként a 31 ezret...
amúgy szerintem a realitás 35-40e közé teheti az árat szezon végére...
Válasz #1264. hozzászólásra
Ennek ellenére nem szándékozik a kereskedő tisztességesen megfizetni.
Tegnap mérettem:(kézzel szedett kalász és kidörzsölt minta)Víz :17.2
fehérje:14.3
sikér :33
Hl súly:82.8
Eséssz :357
Ha a kombájn is megközelítőleg ezt a minőséget vágja akkor ajánlottak érte 3100ft/q+fa
MAGOSZ: a vártnál gyengébb lesz az idei gabonatermés
mezőgazdaság
MTI - 2010.07.07. 17:04
A betakarítás jelenlegi állása alapján már látszik, hogy a vártnál gyengébb lesz Magyarországon az idei gabonatermés, búzából például egy átlagos évben szokásosnál körülbelül 40 százalékkal teremhet kevesebb hektáronként - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Domján Gergely, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének alelnöke.
Magyarországon több mint egymillió hektáron termelnek búzát, egy átlagos évben 5 tonna a hektáronkénti termésátlag. A búza aratása nemrég elkezdődött, így a betakarításról csak később állnak rendelkezésre pontos adatok, ugyanakkor idén jóval kisebb termésre lehet számítani - mondta Domján Gergely.
Hozzáfűzte: az alacsonyabb termés nem veszélyezteti a belső ellátást, és azokon a területeken, ahol nem volt ennyi csapadék, ott rendelkezésre fog állni a megfelelő mennyiségű és minőségű kenyérgabona, míg a gyengébb minőségű gabonatermés használható takarmányozásra
Nálunk is nagyon szarok, meggyepálta őket az eső, 28-33 q/ha az átlag........elég nagy gáz van, de nem kell félni, mert az ország kenyere Norbi- update adalékanyaggal is megoldható...... már félek előre, pedig azt hittem, hogy a múlt évtől rosszabb nem lehet....
Egyéves csúcson az európai malmi búzaár Párizsban
Egyéves csúcsra emelkedett az európai malmi búza határidős ára kedden a Euronext párizsi határidős árupiaci jegyzésében.
Azokra a félelmekre drágult mintegy 3,5 százalékkal a malmi búzaár, hogy csökkenti az idei búzatermést az utóbbi időszakban tapasztalt nagy hőség és szárazság.
A novemberi malmi búza tonnájának az ára 159,75 eurón állt röviddel 12 óra után, ami 5,50 eurós drágulás hétfőhöz képest, és alig marad el az ellenállási pontnak számító 160 eurótól.
12447 hozzászólás
Válasz #1294. hozzászólásra
Nem akartam elhinni, mikor a kamionost kérdeztem, hogy -Mit viszel !?
-......Sikért !!!!!
-M I T !!!!!???????
Válasz #1291. hozzászólásra
Jancsika neked akkor ösze jött az élet!!Mit is érdekel téged az a kibb búza ára...
Válasz #1293. hozzászólásra
Én most azt látom, hogy múltunk volt jövőnk meg nem lesz !!!!!!!
Válasz #1292. hozzászólásra
Jolmondod szabi manapság nem sütik a kenyeret hanem csinálják!!!
Válasz #1288. hozzászólásra
Szabi te ugyis belelátsz a témába!!Milene ha felhivnád az öreget... Pár perc alat gondolom sok érdekes dolgot halanál töle..Iletve inkább amolyan hidegzuhany félét!! Ami után legalább nem ringatnánk magunkat felesleges iluzióba!!!
Válasz #1289. hozzászólásra
Ha kell már árpából is tudnak kenyeret csinálni !!!!!!!!!
Válasz #1288. hozzászólásra
Sajna én éjfélre megyek a szomszédba..Ott meg nem a tv-t hanem a bélyeggyűjteményt lapozgatjuk..
Láttam ma olyant, hogy repcét vetettek de búzát fognak aratni, akkor olyant amit nem a kombájn zúzott le hanem 1 RZ, meg olyant amit félig levágtak a másiknak meg nem látták értelmét mert ott van hagyva már több, mint 1 hete.......
Ja és még valami!!Nemtartom kizártnak azt sem hogy megismétlödik a tavalyi séma miszerint nem baj ha SZ a buza csak kib olcsó legyen!! Igazán profi malmi búza megy ugyis nagyon kevés lesz!!!
Mellesleg Csányi nagy mezőgazdasági ár bumm-ot vár/jósol.......
Ma lesz, (inkább holnap !!) 0:25-kor a tények estében/éjfélkor......
Valakik nézzék már meg oszt osszák már itt meg a mondandóját........
Válasz #1284. hozzászólásra
Az idén ezaz elképzelés is megdölt!!! Véleményem szerint az idén a búza bövebtermö lesz akár 1. 1.5 tonával is.. És hogy logika is legyen a mondandómban elmondom hogy itt nálunk az árpa a 0 tol kb 4 tonáig termet!! Szoval ere nem nehéz ráteni az a plusz 1t
Válasz #1285. hozzászólásra
Idén nem tudsz olyan dolgot mondani ami nem maceráns..Talán a bukfenc...Bár a nagy sárba az is körülményes...
Válasz #1284. hozzászólásra
Kivétel az idei év........
Válasz #1283. hozzászólásra
Árpát kell vetni..Azzal nincs annyi macera..
Válasz #1277. hozzászólásra
Annál is inkább hogy az idén nem is van, de régi tapasztalatom, h. kidobott pénz.
Sziasztok!!Felénk a jol megcsinált buzák a 3-4 tonát adják!!Szoval ezt akármenyivel is szorozgatjuk mai árfolyamon a teljes bukta!!!
Válasz #1278. hozzászólásra
Aki 7-et vár, éppen, hogy a 4-et súrolja !!!!
Úgy nézz ki, hogy 3-4 t-kák lesznek ami erre felénk kegyetlen szart jelent !!!! Itt a repcék szoktak ilyent teremni normális időben !!!
Azt azért tudni kell a cégről, hogy 8-9 t-at szoktak vágnak javító minőségből !!!!
Én is lefújtam,csak a vizet elszámoltam...
Válasz #1276. hozzászólásra
Nem jó sokat....hanem qurva sokat !!!!!!
A pofám leesett mikor ma megdörzsöltem jó pár kalászt !!
Ami érdekes, hogy minél szebben nézett ki és még nem volt lehajolva az mind fuzáriumos, ami meg lóg az meg makk egészséges !!!!
Válasz #1275. hozzászólásra
hogy alakulnak a búza termések felétek ??? Te vágtál már?
Válasz #1276. hozzászólásra
Te nem fújtad mi??
Válasz #1275. hozzászólásra
jó sok pénzt kidobtál az ablakon...
Válasz #1267. hozzászólásra
Én 4x fújtam és full fuzáriumos 2 területem repce és napra előveteménnyel !
Válasz #1272. hozzászólásra
jó kérdés.
Válasz #1270. hozzászólásra
Szerintem a rengeteg eső kimosta a tápanyagot a talajból és a növényeknek nem volt mit felvenni, ennyi az indok az egészre!!!!!!!
Válasz #1271. hozzászólásra
És az árpákat?
Válasz #1270. hozzászólásra
Szerintem a búzát a fuzárium nagyon megritkította súlyban.
Az idei évben miért ilyen gyengék a kalászos termések? Az esők mikor megjöttek már kint voltak a kalászok. Előtte volt rossz nekik az idő?
Válasz #1268. hozzászólásra
De lehet jobb minőség,elvileg azt kirostálják belőle.A trigó előjött a szuper áraival.Takarmány 2400,euró 2600,malmi 2800,javító,32 sikér felett 3000 ft.
A fuzáriumot ha ránézek egy búza táblára lehet szemmel is látni? Meg ha van benne akkor hogy állapítják meg a minőségét? Akkor takarmánynál jobb minőség nem lehet
nagycég , jó földek , full véder techn.,2xI gombaölőzés , kuki elővetemény 38q/ha , 20% fuzárium
szója , cukrépa elővetemény 5-6%fuz , termés 10q-val több
Válasz #1265. hozzászólásra
Azt ugye tudod, hogy ha ugyenez megszárad, és úgy méred, akkor a sikér 36-38 körül lesz?
Az infra technológiás beltartalom vizsgálók (azaz a mostani gyorstesztek mind) 1-2%-os nedvességet tudnak tolerálni, a fölött az eredmény durván torzul!
amúgy meg tedd be valahova, és vegyél hozzá ugyannannyi takarmányt, és akkor is érni fogja tonnánként a 31 ezret...
amúgy szerintem a realitás 35-40e közé teheti az árat szezon végére...
Válasz #1264. hozzászólásra
Ennek ellenére nem szándékozik a kereskedő tisztességesen megfizetni.
Tegnap mérettem:(kézzel szedett kalász és kidörzsölt minta)Víz :17.2
fehérje:14.3
sikér :33
Hl súly:82.8
Eséssz :357
Ha a kombájn is megközelítőleg ezt a minőséget vágja akkor ajánlottak érte 3100ft/q+fa
MAGOSZ: a vártnál gyengébb lesz az idei gabonatermés
mezőgazdaság
MTI - 2010.07.07. 17:04
A betakarítás jelenlegi állása alapján már látszik, hogy a vártnál gyengébb lesz Magyarországon az idei gabonatermés, búzából például egy átlagos évben szokásosnál körülbelül 40 százalékkal teremhet kevesebb hektáronként - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Domján Gergely, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének alelnöke.
Magyarországon több mint egymillió hektáron termelnek búzát, egy átlagos évben 5 tonna a hektáronkénti termésátlag. A búza aratása nemrég elkezdődött, így a betakarításról csak később állnak rendelkezésre pontos adatok, ugyanakkor idén jóval kisebb termésre lehet számítani - mondta Domján Gergely.
Hozzáfűzte: az alacsonyabb termés nem veszélyezteti a belső ellátást, és azokon a területeken, ahol nem volt ennyi csapadék, ott rendelkezésre fog állni a megfelelő mennyiségű és minőségű kenyérgabona, míg a gyengébb minőségű gabonatermés használható takarmányozásra
Válasz #1257. hozzászólásra
Nálunk is nagyon szarok, meggyepálta őket az eső, 28-33 q/ha az átlag........elég nagy gáz van, de nem kell félni, mert az ország kenyere Norbi- update adalékanyaggal is megoldható...... már félek előre, pedig azt hittem, hogy a múlt évtől rosszabb nem lehet....
GK Búza 100ha átlagában 46q/ha, tavalyi 60%-a, :( és a minőséggel is bajok vannak.
Egyéves csúcson az európai malmi búzaár Párizsban
Egyéves csúcsra emelkedett az európai malmi búza határidős ára kedden a Euronext párizsi határidős árupiaci jegyzésében.
Azokra a félelmekre drágult mintegy 3,5 százalékkal a malmi búzaár, hogy csökkenti az idei búzatermést az utóbbi időszakban tapasztalt nagy hőség és szárazság.
A novemberi malmi búza tonnájának az ára 159,75 eurón állt röviddel 12 óra után, ami 5,50 eurós drágulás hétfőhöz képest, és alig marad el az ellenállási pontnak számító 160 eurótól.
(MTI)
Válasz #1259. hozzászólásra
akkor mostmár bízzunk benne, hogy a hazai szükséglet 70-80%-a terem meg, és akkor az irányadó ár a Párizsi tőzsdei ár+30 euro fuvardíj...
Párizsi tőzsdén elérte az 41500-at a búza ára már egy hete emelkedik, szerintem nem véletlen.
Válasz #1257. hozzászólásra
árpából
Ócsán mit mondanak a búzára?
Válasz #1254. hozzászólásra
Csak 30q lett búzából hektáronként??????
Válasz #1252. hozzászólásra
De aki tőlünk fingért megveszi,az igen...
Válasz #1251. hozzászólásra
A kérdés már csak az, hogy ezeket a gyönyörű árakat a sumák görbeorrú kupecok beépítik a felvásárlási árakba?
Válasz #1237. hozzászólásra
nekem 30q lett hekinként
Válasz #1252. hozzászólásra
Meg az,hogy nekünk nem a tözsdei árat fizetik
Válasz #1251. hozzászólásra
Ebben csak az a szepseghiba, hogy en nem a csepeli uszalyokra viszem a cuccot:-)))
Azért a tőzsdei árak kicsit fickósabban néznek ki:
Euro Búza Aug'10 38,600 Ft
Napraforgó Okt'10 81,200 Ft
Repce Aug'10 87,000 Ft
Tak.Árpa Szept'10 25,810 Ft
Tak.Búza Aug'10 31,100 Ft
Tak.Kukorica Nov'10 36,300 Ft
kite napi ár euro buza 2850, malmi 3050, prémium 3350 ft/q + áfa
Válasz #1248. hozzászólásra
Hát,nem a szomszédban van,de ennyit tán itt is adnak érte.
Válasz #1247. hozzászólásra
Tótkomlós