Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
742 hozzászólás
Válasz #241. hozzászólásra
És hogy vált be neki??
Válasz #240. hozzászólásra
Havernak...
Válasz #239. hozzászólásra
Neked HE-VA van??
Válasz #235. hozzászólásra
Van olyan jó , mint bármelyik másik márkásabb...
Válasz #236. hozzászólásra
erre mindenki hagyományos gyűrűssel hengerezi
Válasz #235. hozzászólásra
Szerintem jók a he-va hengerek nincs velük semmi baj
Mit gondoltok mivel jobb lehengerezni a repce vetést cambridge-vel vagy simával? Nekem van mindketto és eddig ugy tapasztaltam hogy a sima jobban bevált igaz nekem a sima 6m 5,5t nyom a cam 6m 2,8t lehet ezért van de jobb kelés van a sima után.
A HE-VA hengerekről van valami tapasztalat?? Úgy hallottam gyenge az anyaga, gyorsan kopnak a gyűrűk. Az Eurowestnél van 1,3-ért nettóban 4,5-ös simító nélkül, szerintem elég jó ár, kérdés hogy mennyi még a simító
Válasz #230. hozzászólásra
Igen crosskill, de ez egyszerűbb változat, mert talán jobb változatban minden második henger nagyobb átmérőjű és nem fix, hanem extcentrikusan elforog a mellette levőn.
Igazából rövidtárcsa után van, aminek fő célja a magágykészítés lenne.
Attól tartok, hogy a kicsit is lágyabba beragad.
Válasz #231. hozzászólásra
Magágyat csinál. Ebbe SPC vetőgéppel is lehetne vetni.
Itt ez a Dalbo henger croskill gyűrűvel van szerelve.
A cambrige henger szépen visszatömörít nem mernék bele SPC-vel vetni, mert értelme nem lenne szerintem. Homokon jó lenne, de nem sok föld van olyan.
Válasz #231. hozzászólásra
Megmondom neked : Szxrt se !
Haveromék Vader Crosskill hengere ugyan aprítja a rögeket , de a tömörítése nulla csak dobálja fel a földet .
Mondjuk a Güttler is ugyan olyan szar.
Tömörítésre a Cambridge típusú henger magasan a legjobb !
Moderálta: (575) 2011-05-18 08:14:31
Válasz #230. hozzászólásra
Egy 2800 kilós henger /vaderstad/ ha nem tömörít akkor vajon mit csinálhat ha a földön gurul?
Válasz #229. hozzászólásra
Ez crosskill henger nem? Direkt magágykészítésre való.Itt van olyan kompaktor amin ilyen henger van. Szerintem a rövidtárcsa után csak akkor jó, ha magágyat kell készíteni. Mert ez nem tömörít vissza. Vagy tévedek? Én is hasonlón gondolkodom IH tárcsa után.
Van valakinek ilyen hengere? Tapasztalat?
Mennyire ragad be, mennyire aprít? Rövidtárcsa után mennyire lehet ez jó nagyon kötöttben?
Válasz #227. hozzászólásra
Szia! Quigvone henger
Válasz #226. hozzászólásra
3. az mi?
néhány henger
Válasz #223. hozzászólásra
nem, a güttler kitolt egy adag gépet , a vásárlók száma megcsappant, utánna csinált egy akciót a saját udvaráról, a kereskedők meg hoppon maradtak a drága beszállitott gépeikkel.
Válasz #222. hozzászólásra
Ha régen megvette már drágábban akkor vagy el kellett volna már adnia vagy várjon ki vele míg véget ér az akció. Amúgy várható volt hogy mérséklődik a gépek árának emelkedése.
Válasz #213. hozzászólásra
hogyne , jópofa a güttler , akciózik miközben a saját kereskedői kénytelenek a régi drágább áron adni ugyanazon termékeket
Válasz #220. hozzászólásra
he-va 6,3 as a 600as cambrigde-el simítóval 10000 euro a dalbo 13000 ra mondták, nem láttam kettőt egymás mellett hogy lemérjem de 3000 euroval nem érhet többet, szerintem, a súly szinte egy.
Válasz #216. hozzászólásra
A DAL-BO MINIMAX jóval olcsóbb mint a másik DAL_BO...
Akciózik itt már mindenki csak bírjon valamit eladni.......
Válasz #217. hozzászólásra
2008ban vásároltam Ausztriában új He-va hengert 1000 euróval volt olcsóbb, mint a magyar kereskedőknél,és csak a nettó árat kellett fizetni euróban.Semmilyen gond nem volt vele, jó eszköz.
Én he-vát használtam nagyon jó ajánlani tudom mindenkinek
Válasz #215. hozzászólásra
Gondolom az sem olcsóbb, nekünk simítós kell mindenképpen esetleges szántás elmunkálásra is.
Válasz #212. hozzászólásra
De én szigorúan a MINIMAX-ra gondoltam . Biztos azt kérdezted ?
Egyébként ha ez tetszik , akkor a HE-VA tip roller is 80%.ban ugyanaz...
Nekem cambridge kell, laza illetve homokos talajra szerintem nem igazán jó a güttler.
Güttler hengert vegyél! Most mindenhol akciózzák! Vannak Demo hengerjeik is, alig mentek pár hektárt, nagyon olcsók. Nekem is Güttler van, nagyon tuti.
Válasz #207. hozzászólásra
Megnéztem ezt a Dal-bo hengert amit mondtál, hát elég drága. min 1-2000 euroval több mint bármelyik másik.
Válasz #207. hozzászólásra
Az anyacsavar akkor tekeredik le a tengely végéről, ha a csevar menetiránya nem megfelelő a haladási iránynak (gondolj a flexre). Én jártam így XT tárcsával. Használtan vettem, de már gyanús volt, hogy plusz balos csavart is kaptam hozzá. Hát új lapokat raktak rá, és a tengelyeket összecsereberélték.
Válasz #209. hozzászólásra
Olyan fajta van itt is a faluba , és az is reped .
A mienknek semmi baja nem volt...
Válasz #204. hozzászólásra
Nekünk maxiroll van ez a nagyobbik simítós verzió ha jólgondolom.
és tényleg meg-meg repedezett a váza ittott, bár kapott is rendesen...
Cimbika !!!
Mondtad a Güttler-t ...
Most kaptam a hírlevelet tőlük és van benne több demo henger is eladó. Ami a DR-hez való lenne simítós és 4,8-as 1,8mill...
Válasz #206. hozzászólásra
Mert: a DAL-BO MINIMAX
-nehezebb
-egyszerűbb a hézagolása és gyorsabb
-szétnyitva is kiemelhető
-+ a Rolexet ismerősöknek már kellet lapolgatni(hegeszteni), többször leesett róla kerék munka közben mert a kerékanya állandóan kilazult...
Anyagminőségben nem lehet rá panasz .
De a valamivel nagyobb ugyancsak simítós erősebbnek mondott változat már repedezik itt ott...
Na fejtsd ki miért is komolyabb erre lennék kíváncsi...
Jah tényleg, ezeket elfelejtettem.
De köszi hogy kiegészítettél
Válasz #201. hozzászólásra
Így van a Cambridge gyűrű összességében a legjobb . Még azt is elfelejtetetted , hogy nehezebben ragad be mint a Crosskill . Ráadásul a Crosskill vetés lezárására se igazán alkalmas mert egyszerűen nem zár vissza a kialakításánál fogva , ugyanis ez direkt laza felszínt hagy , mert magágykészítő henger...
Egyébként a DAL-BO MINIMAX sokkal komolyabb henger mint a VADERSTAD ROLEX...(Azért nem mindenben a Vader a király)
vader rollex vagy rexius a legjobb crosskill hengerrel! nincs párja !!!!
Válasz #194. hozzászólásra
vadert ajánlom simitóval 6,3 as hengerezni elég akár az mtz is szántásra meg min 120 le. Nálunk a 160 as húzza tavaszon olyan 10 körül hihetelen a munkája és nincs javítási költség vetés hengerezés mehet 15 el is csak a trakis meg tudja ülni. A mienkbe kb 6000 ha van de semmi hioba tavaszon zsírzás és go. Eddig nem sikerült szétszakítani pedig volt hogy már átbukott rajta a föld tavaszon akkora adagot tolt maga elött a simító. Egy hézagolás volt 10 ezerből meg van, meg most kell újra hézagolni. A többit nem nagyon néztemde szerinem nem közelíti meg a vadert
Válasz #198. hozzászólásra
Ebben vitatkoznék veled...
Sztem a cambridge a legjobb.
Sokkal jobban tömörít, és sztem jobban töri a hantot is.
De ez csak az én véleményem.
sziasztok.
véleményt kérnék, milyen árban lehetne eladni egy háramtagos egyenként 110 cm es cambridge hengert, ami még sztem alapíto volt valahol a tsz-ben:-) külön pakolos jó állapotban van..
ödv mindenkinek
vetés utánra 1 rohadt széleset
6osban simítóval pedig 1 6m körülit
én asszem használtban bagóért vennék 2 hengert
ja és szerintem gyűrűtípusban a crosskill a legsokoldalúbb
nagy különbség nincs a márkák között. az a lényeg hogy legyen súlya. mekkora traktor után lenne? a 6 m esnek simítóval szántásban ugyancsak kell az erő
nekem he-va-m van, de nincs rá panasz, pedig rángatjuk rendesen.
A lombardnál vannak kvernelandok 12.5m-es 2.6-ért simító nélkül szerintem jó ár
A cambridge fasza.
A Dal-bo csinál qva jó cuccokat. Lényeg, hogy legyen súlya.
Henger vásárlás előtt vagyunk, kérném a személyes tapasztalatokat, a különböző gyártok hengereivel kapcsolatban. 6 méteresben gondolkodunk crossboard simítóval. Főleg vetés utáni hengerelés lenne a fő munka de szántáselmunkálás is lenne. Laza talajaink vannak, a cambridgere gondoltam de abból is van olyan gyártó ahol 3 féle méret/súly is van.
Válasz #192. hozzászólásra
Köszi az infót.
Körbenézek kicsit, aztán meglátom, mi lesz.