Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrárkamara új
- Poénok új
- Kukorica vetőmagok új
- Zetor traktorok új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Juhtenyésztés új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
742 hozzászólás
Válasz #141. hozzászólásra
Nem,krosskill,crosbord,11e e ,nagyon jó finanszirozás
Mondjál akkor vlm.t ne aszalódjak itt hiába.....
Hh. nem hevát?
Válasz #137. hozzászólásra
A 4,8-as váz nélküli 1860 kg 5,2 MW vázzal 2200! Én nem azt mondtam hogy ugyanolyan súlyú , hanem azt hogy megközelíti! ~350kg és 40 cm kevesebb
Amúgy nagyon faszául megcsináltad!
Válasz #138. hozzászólásra
Kösz az elismerést! Ha jól emlékszem 240e-ért vettem a 5x1m-es tagokat, vonóléccel. Ezt mindig unokatesóm hozta utánam erdészeti darus kocsival. Einte midig darabokra szedtük, aztán ráuntunk, utána már egybe daruztuk... volt hogy feldőlt a DAC 8000-es hiab daruval. :) De az egybe daruzást megsínylették a keretek... pikk pakk ellettek hajlítgatva. Egyik télen nekiálltam és lekoppintottam a vader rolexet saját igényeimre adaptálva. Szinte az utolsó milliméterig paszol hozzá csak ez nem 620as hanem 420as. Ja és hamster kerekek vannak alatta ifa első agyakon. 240volt az öt tag meg szerintem még másik 200-250lett ráköltve (vasanyag, esztergályos, élhajlítós, marós, hidraulika csövek) Sok mindenem volt kéznél kerekek, munkahenger, csapágyak, kisebb vasak. Ha ezt mindet meg kell vennem akkor többe lett volna. Sajnos tavaly összel el kellett adnom. :( Hiányzott az ára a carier tárcsához. Feltettem a hirdetésbe 850ért egy nap alatt elvitték (Bulgáriába:))Lehet többet kellett volna kérni érte... :) A cross board simító is terve volt rá véve csak nem maradt rá idő. Majd a következőre teszek. :) Ja és egy gyenge hónapos meló meg nem kevés flexkorong és co drót... :) Homokfúvózás, festés...
Válasz #136. hozzászólásra
Szuper a cucc KOMA! Én is erről álmodok de sajna még nincs rá pízem de tavaszra szeretném mekkcsinálni, elé rúgós lapokat mié nem raktál??? pár hasznos infónak örülnék az építés és előkészítés rögös útjáról! Mennyié lett stb
Válasz #135. hozzászólásra
Hát önhordó váz híján kétlem hogy megközelíti , de itt láthatod ha egybe rakod még sikerül is azt az eredményt elérni...
Válasz #135. hozzászólásra
Én vettem egy régi 5részes vontatottat és csináltam belőle egy "újat". :) A munkája ugyanaz csak könnyebb vele vonulni.
Én olyanra lennék kíváncsi hogy végez e olyan munkát mint az újabbak! Súlyban megkőzelítik a több részből álló hengerek is az újakat!
Válasz #133. hozzászólásra
Na és az meg minek? Éppen ez az előnye az új hengereknek , hogy alapból nem kell rakosgatni....
Ja meg ha van tapasztalat cambridge hengerről, amelyik nem csukható és szállítókocsin kell vinni!Olyan mint a régi gyűrűs hengerek, külön tagokból állnak! Na olyan van-e valakinek?
Válasz #131. hozzászólásra
Igen, mégpedig a LETÁK félét ! :) 6 méteres összecsukhatósat.
Nincs tapasztalat mással összehasonlítva, de a munkájával meg vagyunk elégedve. Rögtörésre és vetés utáni tömörítésre használjuk.
Gyűrűshengert használ még valaki, milyen tapasztalatok vannak róla? Vagy a teljesen elavult technikák közé tartozik?
Válasz #129. hozzászólásra
Jó csapásra hajtottál ha beakarsz csavarodni...
Hogyne volna, millió szám...
Válasz #128. hozzászólásra
akkor jön a B terv!
van a faludban Pisti nevű ember?
igen.
Hol lakik Pisti?
Válasz #127. hozzászólásra
Nem mondom meeeeeg...
Mert elveszik a VARÁZS...
Mert kihűl a PARÁZS...
Válasz #126. hozzászólásra
hol laksz?
Válasz #119. hozzászólásra
A tied is C.
Mi a problémátok?
Már elveszek a sok duma között.....
Válasz #124. hozzászólásra
csak ez pont nem így történik.
Te vagy lekezelő és pimasz is, alaptalanul, nincs is mire...
énis megjártam a hadak útját, kétéve van jobb gép, előtte a T150 rossz kipufogó tömítésétől volt kormos az orcám...
bár én a turbós MTZ-vel működtem legtöbbet.
de hiddel sokat bújkáltam a ruszki gyönyör mindenében éveken keresztűl.
Válasz #122. hozzászólásra
Nem azzal van a baj, ha az én faterom is venne nekem ilyen gépet én se mondanám, hogy: Fater ne ne nemkel nekem ilyen jobb a t150 :))
Csak nem kel ilyen lekezelő dumákat nyomni, és arra fel, hogy apádnak jobbra van pénze!
Válasz #121. hozzászólásra
Így van! Tök mind1 minek mi neve! Esetleg akkor számítana ha hirtelen telefonon kellene rendelnünk ilyen gépet látatlanba. És nem olyat hoznának mint amit gondoltunk. De ez a veszély engem cseppet sem fenyeget.
Válasz #120. hozzászólásra
egy dolgon bírsz lovagolni, látom már ez a vesszőparipád... közben meg semmit sem tudsz! és tényleg semmit...
Ha Ő nem lenne parasztember magamtól én sem...de ez családi vonás és vonal.
Csak úgy a semmiből senki sem kezdi ezt el és ez így van rendjén.
Már ezért is hibás vagyok???
Válasz #119. hozzászólásra
Jó , megegyeztünk... F...om bánja hogy milyen...
Válasz #117. hozzászólásra
Ne játszd már az eszed mondom!
Nem tudsz olvasni???
Mondom apád nélkül semmid selenne!
Válasz #116. hozzászólásra
az is cambridge szerintem csak a fix gyűrű azon nem csipkés. De mind1. Kár ezen összevitatkoznunk szerintem. Majd egyszer kifaggatunk valami szakit aki megmondja az igazat.
Válasz #117. hozzászólásra
Válasz #114. hozzászólásra
kussolj vazze.
Senki sem játssza az eszét, csak te komám...
mondtam már...
egyoldalról semmi közöd hogy mi hogyvan, másik meg hogy mindenki a saját sorsa kovácsa.
neked sem édesapád tehet arról hogy bunkó lettél...
Válasz #112. hozzászólásra
Hát épp ez az... A második link legelső képét nézd!!! egy ék , és egy tarajos követi egymást!!!!!!! A henger típus választéknál valószínű lemaradt mellőle az elmozgó tarajos... De a második katalóguson végig ott van mellette...
Válasz #113. hozzászólásra
Úgy hogy az vagyok.
Válasz #102. hozzászólásra
Vegyél már vissza!
Apád nélkül nem lenne még rotakapád se, ne játszd az eszed!
Válasz #109. hozzászólásra
Akor hogy kerülsz a paraszt oldalra?
Válasz #110. hozzászólásra
Nézd meg a katalógusokat amiket belinkeltél. A cambrige fotóján dupla gyűrűt mutat abból az egyik lötyögős. Az ékgyűrűsnél csak egy gyűrűt mutat ami nem lötyög. Az ékgyűrűs az ahol minden gyűrű csont egyforma és pontosan van a tengelyre illesztve.
Válasz #104. hozzászólásra
a cserehát dűllőin Szendrőben.
Válasz #105. hozzászólásra
Szerintem továbbra sem . Honnan veszed , hogy az ék gyűrűsön nem lógnak? Az nekem egyértelmű hogy szemre nem egyformák a gyűrűk csak minden második , vagyis a tarajos elmozgók... A vastagabbak a mienken bütykös -hullámos felületűek a tieden sima -ék alakú... Ettől még lehet Cambridge-nek nevezni , de nem az. Láttam idén Hevesen egy Kverneland hengert azon is ék alakú volt , de a másik elmozgott????
Válasz #108. hozzászólásra
közalkalmazott vagyok
Válasz #107. hozzászólásra
Mit csinálsz vasárnap ilyen pocsék időbe?
Válasz #106. hozzászólásra
Munkahelyen lógok. valahogy le kell vezetni az energiát!
Válasz #105. hozzászólásra
Ezt nagyon szépen irtad.
Válasz #99. hozzászólásra
Ezek szerint ami nekem volt az cambridge. Ha jól értelmezem a cambridge az aminél minden második gyűrű bőségesen lötyög a tengelyen radiális irányba ezáltal elősegítendő az öntisztulás. A Gyűrűk profilja gyártónként eltérő.
Az ékgyűrűs pedig az mikor sima,egyforma ékprofilú gyűrűk vannak felszerelve valamilyen konstrukcióban. A gyűrűk radiálisan nem lógnak.
Hihi enyém lett a 100as,de jo!
A Mátra lábánál Nagyrédén.És Te?
Baszki ! Az a duma............
Válasz #100. hozzászólásra
nem! hanem Paldoo!
csak már felidegesít,nem meri bevallani,hogy a krasznahorkai kisebbségi putriban él és gépet csak a hegyről látott... :-D
és Te merre élsz?
enyém Cambridge!
olyan mint az elsőn
Válasz #95. hozzászólásra
Én kutya?
Na nézd ezek rögtön az első képek Cambridge:http://www.he-va.com/_uploads/hu_bro_vip-lift26.09.08.pdf
És ezeken az ék:http://www.agrarbazis.hu/var/download/hu_bro_tip-roller_16.04.08.pdf Az meg látható hogy gyártótól függ mennyire éles az ék vagy milyen kúpos...
Válasz #97. hozzászólásra
Mind1 azt is annak nevezik de ez akkor is a az ékgyűrűs(öntvény nem cambridge...
Ékgyűrűsnek azt olvastam,láttam mint pl a vogelé. Ofsett elrendezésben, két tengelyen vannak a gyűrűk tengelyenként felváltva úgy hogy egymásközé érnek. De ez az öntvénygyűrűsökhöz képest pilinszka.
akkor a miénk Cambridge:-D
Válasz #92. hozzászólásra
hollakol kutya!?
Válasz #91. hozzászólásra
semmi, sok ezer hektár után az oldallógást érdemes kihézagolni és kész. Amúgy örök élet+1nap.
Válasz #84. hozzászólásra
Nem . Ez szerintem az "ék" gyűrűs változat , ezt nem említettem ez szinte ugyan az mint a Cambridge csak itt a vastagabb tagok Ék alakúak és ugye ott van még az elmozgó tarajos gyűrű mellé . A Cambridge vastag gyűrűje is kissé hullámos tarajos....