Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Körbálázót, de milyet? új
488 hozzászólás
Válasz #286. hozzászólásra
Talán holnap lesz elszórva a műtrágya.
Pár hete kipróbáltam kombinátorozás és boronálás közben.
Ahol mindkét végén út volt a földnek, ott nem magam mellé fordultam Y-ban, hanem köröket rajzoltam le. Tökéletes volt, az utolsó fogásokban mindig pontosan a gépszélesség maradt.
Válasz #286. hozzászólásra
Pontosságuk kb. ugyanaz, sima sorvezetésre mindegyik tökéletes. Azt meg mindenkinek magának kell eldönteni, hogy neki megéri-e a plusz pénzt a Centerlinehoz képest a többiek plusz szolgáltatásai. (Terület mérés, memória, forgó nyomvonal, stb.)
Ja, és az árát szerintem soha sem hozza be egyik sem, de ha egyszer az ember dolgozott ilyennel, már nem akar nélküle.
Válasz #285. hozzászólásra
Még mindég az esőt várod? Érdekelnének a tapasztalataid. LaSsan venni kéne nekem is valamit CENTER? CLAS PILOT? EZ GUIDE 250?
Válasz #284. hozzászólásra
Még nem lett élesben próbálva, várjuk az esőt. Napokban meg a tárcsázáshoz elfelejtettem kivinni.
VMisi
Hogy tetszik a sorvezető ?
Válasz #282. hozzászólásra
nem, a tetőre a vaslemezre
Válasz #281. hozzászólásra
Ti is a gép orrára teszitek az antennát?
Válasz #280. hozzászólásra
nem csak az mtz-n a nyugati ajtótömítésén is ki lehet vezetni,én a jobboldalin mert az nincs nyitogatva
Válasz #257. hozzászólásra
MTZ ajtaján van annyi rés!
Válasz #276. hozzászólásra
Ennél olcsóbb a centerline, és azért azt csak arra tervezték. Nem hiszem, hogy az autós gps bírja annyira a port meg a rázkódásokat, ami egy trakiban gyakran előfordul...
Válasz #275. hozzászólásra
Csak komolyan vette a jeleket
Válasz #276. hozzászólásra
Felejtős. Nem arra való. Én régebb beszélgettem a landasinnal telefonon kamukérók.
LD Agro - Mg Navigátor sorvezetőt használ valaki?
Vélemény? Megér ez 245Eft-ot?
A sorvezető technikai paraméterei:
Samsung S3C2440A-400 400MHz-es processzor
Microsoft WinCE 4.2 NET Operációs rendszer
64MB Nand Flash ROM / 64MB RAM
TFT LCD érintő kijelző, 480x234 pixel felbontás
20 csatornás SiRFStar III GPS vevő
Jelfrissítés: 1 mp átlagban
Forró indítás: 1mp átlagban
Hideg indítás: 42mp átlagban
27 dB-es külső GPS antenna
SD/MMC kártya
Bluetooth kihangosítás
FM transmitter; AV bemenet
Magyar menü; Mini USB PC csatlakozás
1100mAh Li-Ion akkumulátor
Tárolási hőmérséklet -40°C ~ +80°C
Méret: 193x118x23 mm; Súly: 510g
Mg navigátor doboz.jpgA doboz tartalma:
- sorvezető készülék
- Európa térképszoftver
- Autós tartó
- Autós töltő
- GPS-antenna
- USB szinkronkábel
Válasz #272. hozzászólásra
És ez az ember milyen trakival dolgozik nálatok, ugye csak pedálos brúderral????
Igen,em kell az első jelre manőverzni,mert bebontózik az ember........
Válasz #269. hozzászólásra
Nálunk az egyik traktoros amikor először dolgozott ezzel műtrágyát szórt de nem jött rá, hogy kell vele dolgozni. Amikor rá néztünk a gép nyomára egy nagy cikk-cakk volt az egész, össze vissza kóválygott, komolyan nézni is rossz volt.
Túl pontosan akart dolgozni.
Válasz #269. hozzászólásra
Én is úgy gondolom,hogy ha föntről a jel megtalálja a fülkén levő antennát,akkor már azon az 1-1,5 méteren már csak nem múlik,odáig is csal letalál még...
Válasz #268. hozzászólásra
Igaz ! Körbejártuk a témát láttuk ki hogy,próbál javítani -trükközni hogy jobb legyen. Végül nagy levegő és meg lett véve a komolyabb motyó de megérte.
Válasz #268. hozzászólásra
A traktor orrára kihelyezett antennát már nem zavarhatja a jelvételben szerintem a fülke .
Mivel a műhold felettünk van ugye jobb esetben , így fentről próbál jelet venni nem annyira oldal irányból.
Plusz mivel az antenna a traktor elején van , és azt látja a műhold , nem a monitort , így az elejét kell figyelembe venni nekem is vizuálisan hogy hova irányítsam nem a monitort vagy a fülke pozícióját.
Így az antenna pozícíójára és egyben a traktor elejére koncentrálva elkerülhetem a feleslegesen túlmegyek majd gyorsan visszakormányzok és kóválygok effektust...
Válasz #258. hozzászólásra
No,a dőléskorrekció hiánya miatt szokták minnél lejjebb tenni az antennát,mert így kevesebbszer jelzi a traktor dőléséből adandó (a műszer szerinti) eltérést a nyomvonaltól. Persze a jel erőssége sem utolsó,vannak akik ezért teszik minnél magasabbra az antennát. Ez egy ördögi körnek látszó valami,amiről megint sokat lehetne vitázni. De aki áldoz még egy erősebb antennára,az természetesen könnyebben dolgozik.
Válasz #264. hozzászólásra
"Hogy is van ez? Az antenna teljesítményének a mértékegysége a Hz? Ilyet csak a KITE-nél mondhattak."
-Nemcsak a KITE, a Landasinosok mániája is az,
hogy melyik antenna hány Hz-es és az milyen jó akkor...
Pedig, mint ahogy Te is írod ennek semmi köze a
pontossághoz, legfeljebb egy picit hamarabb lesz
pozíció, de a legfontosabbat, hogy mennyire pontos
az a pozíció, nem befolyásolja a frekvencia.
gpsdebrecen.hu
Válasz #246. hozzászólásra
Szia Bárány !
"az én antennám Glonasst is vesz. A Centerline 220 használja ezt a jelet? "
Kizártnak tartom.
Én a GLONASS jelvételt akkor szoktam ajánlani,
ha kifejezetten rossz vételi körülmények között
kell dolgozni. Pl. erdőben, esetleg mélyebb völgyekben.
A glonass csak akkor javítja a pontosságot, ha nagy a
kitakarás tehát kevés GPS holdat látunk.
Válasz #264. hozzászólásra
Pedig kellett állítanom rajta és pontosabban működött max 5 cm-es eltérés volt rtk nélkül. JD SF 3000 antenna 1800-as monitor,robotkormány. Ö pontosítok 10 jel/másodperc. De nem vagyok híradás technikus.
Válasz #258. hozzászólásra
Hogy is van ez? Az antenna teljesítményének a mértékegysége a Hz? Ilyet csak a KITE-nél mondhattak. Az antennának csak nyeresége lehet az pedig dB mértékegységgel fejezhető ki. Az, hogy a GPS vevő mekkora frekvenciával frissíti az antennától fogadott jelet nem sokat javít a helyzeten. Az antenna nyeresége, mérete, minősége ami számít. Ha rossz, zajos, visszavert a jel amit az antenna vesz akkor mindegy, hogy a vevő másodpercenként 5 vagy 10 mintát vesz belőle. Szerintem.
Válasz #262. hozzászólásra
Nem az én ügyem...
Válasz #261. hozzászólásra
Ne csigázzatok, osszátok meg velünk is nagy vonalakban!
Válasz #259. hozzászólásra
Köcsögök ...
Re
Válasz #254. hozzászólásra
Persze mi a JD egység csomagot használjuk,de még itt is kisebb tortúra volt az antenna pontos méretek szerinti bekalibrálása,az elhelyezett gépen a pontos méretek beadásával.
Válasz #253. hozzászólásra
nem vészes csak bosszantó
löktem
Persze mivel nincs dőlés korrekció és az a (kis surf) antenna sem valami nagy teljesítményű max 5hz. Talán nem véletlen de a farmnavigátor már a 10hz-re képes JD 300 alap antennával árulja a készüléket. Igaz hogy itt sincs dőléskorrekció. De a nagyobb jelcserével próbálják kicsit javítani.
Válasz #255. hozzászólásra
Hol vezetted ki a vezetéket a fülkéből?
A front súlyra kell szerkeszteni egy felnyúló rudat, csövet, tetejére az antennát és 1000x jobb lesz, mint a tetőn.......
Válasz #254. hozzászólásra
Én is így gondolom,tehát nem mondtak butaságot.
Válasz #249. hozzászólásra
Én a magnumra csináltam külön tartót, amcsi oldalakon olvastam, h minél magasabban legyen, minél jobban "lásson", ne zavarjon be a fülke.De minél közelebb van a kormányzott tengelyhez, annál pontosabb lesz, illetve a reakciója lesz gyorsabb/finomabb.
Ezért a fülketetőről indítottam a tartót, és az eleje felé nyúlik ki kb 60-70 centit.
Másik trakin simán a fülke elején van, én mintha éreznék különbséget, de ezt nehéz megállapítani.
A helyedben inkább a tetejére tenném, az ilyen finomításoknak inkább aut.kormánynál van jelentősége. Szerintem.
Válasz #251. hozzászólásra
Szitu ?
Azt megfigyeltem , ha magasabban van , akkor pontatlanabb , mert magasan jobban kibillen lejtőn...
Viszont több esély van arra hogy nem takarja úgy el mondjuk a fasor pl föld szélén. De mondjuk nincs nagy jelentősége.
Nekem a monitor is középen volt , és az antenna is a motorháztető közepén legelől...
Válasz #250. hozzászólásra
gondoltam , na azok tényleg nagyon amatőrök, bebizonyitották tegnap
Tetején tutibb a jelfogás,de az orrán sincs gond.Szegánától vettem.
Másik topikban láttam, hogy MF-es a traki orrára teszi az antennát. Az indok teljesen logikus, de a gyár miért írja, hogy ne oda hanem a tetejére kell tenni a gépnek?
Ki hova rakja?
Azt honnan tudod hogy melyiket veszi? Milyen érdekel dolgok történtek?
Ezt nem tudom , de az újabb TeeJet navigációk azt hiszem használják...
Válasz #242. hozzászólásra
GPS: van GPS vétel, de korrekció nélkül. Általában méter körüli pontosság, de ez megérne egy misét.
DGPS: korrekciós jelet is használ, ami nagyobb pontosságot eredményez. Itt alapból Egnos holdakról jövő jel.
Ezzel kapcsolatban kérdeznék is: az én antennám Glonasst is vesz. A Centerline 220 használja ezt a jelet? Egy u-blox vevőnél ugyanis ezzel kapcsolatban érdekes dolgok merültek fel.
(cseria? )
Válasz #244. hozzászólásra
Köszi!
Igazán beleírhatták volna a leírásba is.
bekapcsolás után egy ideig a gps világit majd ha a dgps , akkor már lehet vele dolgozni
a jobb felső szám vagy + vagy - előjelel azt mutatja ,hogy hanyadik párhuzamoson vagy az elsőhöz képest
ha jobbra indulsz el akkor + ha balra akkor - van előtte
Uff, egy 5,8 KB -os kép elég jó nagyra sikerült!
Ma áram alá tettem a masinát, de 1-2 dolog még nem világos.
Mit jelent a szám a jobb felső sarokban?
Mikor világít GPS és mikor a DGPS ledje? Mi a különbség közöttük?
Milyennek kell lenni a háttérszínnek? Én azt hittem, hogy piros lesz, de ezen fehér.
Válasz #239. hozzászólásra
Ennél olcsóbbról nem tudok. Állítólag a gyártó adta most olcsóbban, tehát nem a viszonteladók akcióznak.
Válasz #239. hozzászólásra
Szegána 220 azt láttam!!
Válasz #238. hozzászólásra
Országos akció van rá ?
Esetleg még olcsóbban valahol ?