Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.59 FtUSD394.63 FtCHF445.24 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ezt mondják mások is......
A Tiger kioldó ereje 450 kg, a TD 700 kg !!
(Ha nem keverem....)
Felénk most az eke bírja a legjobban.
Van olyan területem amit tavaly lazítóztunk és most az eke nem megy bele talán még 20 cm-re sem, mert kidobja úgy elbaxott vele a sokáig tartó vízállás.
A B-ből ez a legnagyobb, a C-ből ugyan úgy, mint a fergák 360 Le. A súlyozás szerintem elmehet 15-16 tonnáig.
A 4 m-es TD vázig járatva megfogná szerintem erre felénk. A 3 m-est hozták volna, meg a tigert próbára de az időjárás és a talaj állapota miatt nem láttam értelmét.
Hát az igaz, hogy a 360 Le-s Ferga nem csigázott fel a td-nal.........
A 4 m-es karátot meg széttépte, mire elmerültek volna a kapák.........
Mennyi lehet ebből a legynagyobb , legfullosabb nettóba ?
Mekkorára lehet ezt súlyozni max ? Elbírna egy 4m-es TD-vel ? Mert Mf Pisti-t láttam egyszer és ott forgott a Ferga kereke rendesen és lassú is volt ...
Én szántáson húztam és abból is olyanon, hogy az utolsó 0,3 Ha-t ott kelet hagynom, mert a hengerek úgy megteltek, hogy nem gurultak, hanem össze húztam egy kisebb dombocskát....még mindig húzná a kicsike.....
Kipucolni lehetetlen, ezt csak a fagy dolgozza ki......illetve arra gondoltam, hogy beáztatom és utána meghúzatom a földes úton amit bír
Bele álok vele egy tóba, abból van bőven erre fele....
Kényelemről annyit, hogy 30 órát már lehúzott 1 seggel.
Megbízhatóság: eddig még ment amikor akartam, remélem ez így lesz sokáig....kopp-kopp-kopp
Volt 1x egy rossz érintkezési ok az aksiknál, akkor épp nem ment úgy kb 30 percet, mire megfejtették.
Eddig nagyon jó a kicsike.
Fogyasztás : amit a bogrács szántogatott 55-65 literekkel azt megcsinálja 32-35-ből.
Amúgy olyan 20-25 %-al kevesebbet eszik legalább, mint a kékség. Nem erőltetem különösképpen.
5 fejes eke 20 collra szétnyitva. Rapidal "repül".
Vizes talajon az 5 m-es carrier fogja, igaz a bogrács meg sem mozdítaná.
6,2-es ih + gütlerrel szépen ballagott de a 7,2-es ih-t könnyebben húzta. Az a henger az kéri az erőt kibaxottúl.
111 q fullra tankolva.
tavaly haverom volt kinn az USA-ba és szerinte nagyon sok hevederes challengert használnak ott.
Biztos akkor rossz nem lehet
Gumikerekest elég sokat eladtak itt a közelmultban de hevederes sajna 1 sincsen felénk.
Kemény földön ráz meg kövesúton. De ahol be tud sülyedni a heveder mintálya a földbe ott olyan mint a hajó mehetsz vele a szántáson kerezdbe hosszába lazán. De a sarat ahol megtud ülni azt kerülni kell vele.
Csak náluk innen indult a lavina aztán sorba sorba mentek a gépek pedig 3 kombájn ,nagy törzskormányzásos NH is volt akkor ez a hevederes ,Vader 6m vetőgép,John Deere vetőgép,Vader Carrier stb és vagy 900 hektár föld
Végülis??Nem is rossz módszer!!Van ebben logika... Hallotam én ilyenröl másutt is!!A legkisebb kezdö tökével kihozták a gépet hajtoták mint az álat!! És amikor jötek a gondok a kiméletlen hajtásal akor meg benyögték hogy nincs pénz a törlesztésre!! De a legvégén az jár a leg roszabul aki mint keveset futot prima gép ként megveszi...
Én ültem ilyen 8430T-be hát tényleg elég simán megy mondjuk nem szántáson mentünk vele csak sima tarlón de voltak döccenők azt nem érezte meg egy 6 vagy 8 méteres carrier volt utána kötve hát húzta mint foxi a lábtörlőt.Aztán mesélték ismerősök hogy a mélylazítót nem akarok hülyeséget mondani de valami eszméletlen sebességgel húzta 8-9-10-el nem tudom pontosan de a végeredmény az lett hogy leégették a kuplungját.Aztán meg egyszer kétszer nem fizettek törlesztőt a KITE bepukkadt és vitték a gépet tőlük
MI 7.2-es IH tárcsát húzunk vele meg 9,8-as könnyő tárcsát illetve egy 7.2 strom kompaktort.
az első hidsonkával voltak gondok pl kitört tárcsázás közbe mert széria hibás de csináltatunk duplavastagu anyagból és most már bírja. elég jó gép én szeretek vele dolgozni nagyobb gondja még nem volt "kopp-kopp-kopp"
Ok, de ez gondolom nem napi rendszerességgel fordul elő. Mármint keresztben a sorokon. Persze vannak egyedi esetek, egyik gép sem tökéletes. Mindenki keresse meg azt a típust, ami az ő elképzeléseinek és az előtte álló feladatoknak legjobban megfelel.
úgy csinálnám h. csak a príma szántáson használnám a hernyóst......
vetésre talán még
semmi másra
legszélesebb talppal
ahol elakadós a buli oda elő se venném még véletlen se
tehát tartani kéne a háznál mindenfélit, ilyen melákot olyan melákot
mindig ide lyukadok ki......
Addig nincs baj, amíg meg nem forog a heveder. Ennek tegnap voltam szemtanúja. 8430T könnyű ih X-tárcsával. Munkaszélesség kb. 8-9m, sebesség 15kmh kb. Egyik forduló után belassult a gép. Azt hittem megáll a faszi pihenni vagy valami. Messze voltam, még poénkodtam magamban, hogy mekkora show lenne, ha elakadna. Mikor odaértem akkor láttam csak, hogy volt egy kis előre hátra játék, aztán az eleje a földig süllyedve. Nem gyilkolta el nagyon, gondoltam simán kijön. Nemsoká jött egy rába, próbálták előre, semmi. Próbálták hátra, hát az se sok. De a lényeg. A heveder áll, a hátsó kerék forog, rövid időn belül füst terjeng!
Tehát nem a sár miatt csúszik meg, hanem gumi a gumin! Durva. Ott hagytam szegényeket, nem tudom meddig tornáztak vele. Ennek ellenére a véleményem az, hogy 300 Le fölött hevederes gép a jobb. Ilyen Le-höz szimpla kerék max. szántásnál jöhet szóba, amúgy nem tudja leadni. Dupla kerékkel nem az igazi a közlekedés. A slip miatt legyen csak 5% üzemanyag megtakarítás. Egy 700-as challenger közel egy árban van a JD 8R-rel. Nem beszélve arról, hogy ide a 3m-es lazítós tárcsa, td, cultus, stb. elé min. 300 Le, de dupla kerékkel szélesebb a traktor mint a munkagép. A kényelemről nem beszélve. A hevederes a szántáson vagy bárhol egy hajó. Már csak a lottón kéne nyernem!
Hát persze, csak ha süllyed akkor már döngöl is rendesen...annyit a xerion javára, hogy kutyában járva 4nyomon fut, bár egy kerékre eső súly még mindig magas, de így már egészen jó a taposási tényező.
Csak azt nemtudom mit kezdenének ezek a nagy státusz szimbólum divatgépek a mostani mocsok átázott lápákban...!?
szerintem semmit. Most a kistraktorok vannak jobb helyzetben, a nagygéppel tavaly ősszel is amikor elsüllyedtem a nagy ekével, az 5455 úgy kiszántotta,hogy szinte nem is szlippelt. Persze a nagy eke 230centit fog el azután meg a 105centis B125 eke volt. Szerintem ha most lesz ősszel idő szántani, akkor a naggyal próbáljuk amit csak lehet, aztán ha már nagyon nem lesz jó a munka, közben a kisebbekkel meg szebben lehet dolgozni, akkor háromműszak rájuk.
Szia Atis!
Versatila hogyan szuperál??? hány üzemóra milyen gondok mit húztok vele stbstbstb...
mesélj lépj be a klubba és mond el hol laktok mennyit műveltek, csakhogy tisztuljon a kép, hecci előtt pedig elvonúljon a rózsaszín felhő
Válasz #223. hozzászólásra
Azért ez talanyomás dolog is túl van misztifikálva a hevederes gépeknél.
Pl. egy Claas Challenger 55-nél a standard 635 mm széles heveder esetén 2,7 m2 a felfekvő felület, míg egy Claas Xerion esetében 800/70R38 gumizásnál 2,66 m2!!! Elsőre hihetetlennek tűnt Nekem is a dolog.
1232 hozzászólás
Válasz #281. hozzászólásra
haggyadmá ezeket a gumigyűrűs xaroat
megnézném az ódalgós gyúrható agyagban kukoricaszárral karöltve milyen vájogot bírna el a heveder rajta....
Ha nagygép kell és nem nehézuniverzális akkor egy Xerion vagy Steiger, vagy ugye a 9000-esek ha teccenek.
Xerionról várnék véleményeket, jól néznek ki, de használhatóak is valamire???
Válasz #280. hozzászólásra
Nem .
Válasz #279. hozzászólásra
te most KÁL-i cégnél dolgozol?
.
Válasz #277. hozzászólásra
Heee ?
Zúg a traktor........szánt az eke........
Válasz #275. hozzászólásra
Ezt mondják mások is......
A Tiger kioldó ereje 450 kg, a TD 700 kg !!
(Ha nem keverem....)
Felénk most az eke bírja a legjobban.
Van olyan területem amit tavaly lazítóztunk és most az eke nem megy bele talán még 20 cm-re sem, mert kidobja úgy elbaxott vele a sokáig tartó vízállás.
Válasz #274. hozzászólásra
Horsch cuccot be ne engedj a portára csak Vader-t...
Láttam egy Tigert szétmarcingolva a minap homokon !!!
Qrva nagyot csalódtam benne. -és rájöttem ebben a kategóriában(250+) csak a Svéd létezik !!!
Válasz #273. hozzászólásra
A B-ből ez a legnagyobb, a C-ből ugyan úgy, mint a fergák 360 Le. A súlyozás szerintem elmehet 15-16 tonnáig.
A 4 m-es TD vázig járatva megfogná szerintem erre felénk. A 3 m-est hozták volna, meg a tigert próbára de az időjárás és a talaj állapota miatt nem láttam értelmét.
Hát az igaz, hogy a 360 Le-s Ferga nem csigázott fel a td-nal.........
A 4 m-es karátot meg széttépte, mire elmerültek volna a kapák.........
Válasz #272. hozzászólásra
Mennyi lehet ebből a legynagyobb , legfullosabb nettóba ?
Mekkorára lehet ezt súlyozni max ? Elbírna egy 4m-es TD-vel ? Mert Mf Pisti-t láttam egyszer és ott forgott a Ferga kereke rendesen és lassú is volt ...
Válasz #271. hozzászólásra
Én szántáson húztam és abból is olyanon, hogy az utolsó 0,3 Ha-t ott kelet hagynom, mert a hengerek úgy megteltek, hogy nem gurultak, hanem össze húztam egy kisebb dombocskát....még mindig húzná a kicsike.....
Kipucolni lehetetlen, ezt csak a fagy dolgozza ki......illetve arra gondoltam, hogy beáztatom és utána meghúzatom a földes úton amit bír
Bele álok vele egy tóba, abból van bőven erre fele....
Válasz #267. hozzászólásra
Akkor a Fecoék Jd-je hogy viszi a 820-as Carriert , (ilyenkor)
Mert ugye az se több cca.: 350-től...
Válasz #268. hozzászólásra
Kényelemről annyit, hogy 30 órát már lehúzott 1 seggel.
Megbízhatóság: eddig még ment amikor akartam, remélem ez így lesz sokáig....kopp-kopp-kopp
Volt 1x egy rossz érintkezési ok az aksiknál, akkor épp nem ment úgy kb 30 percet, mire megfejtették.
Válasz #268. hozzászólásra
Utólag belejavítottam.......
Válasz #267. hozzászólásra
Kényelem , megbízhatóság ? Akkor 270-es?
Válasz #266. hozzászólásra
Eddig nagyon jó a kicsike.
Fogyasztás : amit a bogrács szántogatott 55-65 literekkel azt megcsinálja 32-35-ből.
Amúgy olyan 20-25 %-al kevesebbet eszik legalább, mint a kékség. Nem erőltetem különösképpen.
5 fejes eke 20 collra szétnyitva. Rapidal "repül".
Vizes talajon az 5 m-es carrier fogja, igaz a bogrács meg sem mozdítaná.
6,2-es ih + gütlerrel szépen ballagott de a 7,2-es ih-t könnyebben húzta. Az a henger az kéri az erőt kibaxottúl.
111 q fullra tankolva.
Ja ! 290 Le + a tartalékok(amiben nem hiszek)
Szabi !
Már van összkép a verdáról ?
Fogyi , megbízhatóság , kényelem ?
Ugye ez névleges 270 ? Ikerkerék van , hány tonna ? Miket húzgálsz vele és mekkorákat ?
tavaly haverom volt kinn az USA-ba és szerinte nagyon sok hevederes challengert használnak ott.
Biztos akkor rossz nem lehet
Gumikerekest elég sokat eladtak itt a közelmultban de hevederes sajna 1 sincsen felénk.
Válasz #263. hozzászólásra
Aha ! Akkor azért ráz a bakhátakon...
Válasz #262. hozzászólásra
Válasz #259. hozzászólásra
Az is rugóztatott futóműves mint az újak ?
Válasz #260. hozzászólásra
felénk azt gumikerekes 8320-as JD-k húzzák, csúnya lenne, ha nem bírná...
Válasz #259. hozzászólásra
Feco!! neked mi a véleményed a cat challengerekről??? szted egy MT 765 320le után egy 4m john deere disc ripperrel szántás hejett!
Válasz #255. hozzászólásra
CAT challenger, még amelyik a Claas-zöldben is volt... ilyen van itt kettő is...
kereszben a sorokon azért elég gyakori, pl. minden földvégi fordulónál....
Kemény földön ráz meg kövesúton. De ahol be tud sülyedni a heveder mintálya a földbe ott olyan mint a hajó mehetsz vele a szántáson kerezdbe hosszába lazán. De a sarat ahol megtud ülni azt kerülni kell vele.
Válasz #256. hozzászólásra
Csak náluk innen indult a lavina aztán sorba sorba mentek a gépek pedig 3 kombájn ,nagy törzskormányzásos NH is volt akkor ez a hevederes ,Vader 6m vetőgép,John Deere vetőgép,Vader Carrier stb és vagy 900 hektár föld
Válasz #254. hozzászólásra
Végülis??Nem is rossz módszer!!Van ebben logika... Hallotam én ilyenröl másutt is!!A legkisebb kezdö tökével kihozták a gépet hajtoták mint az álat!! És amikor jötek a gondok a kiméletlen hajtásal akor meg benyögték hogy nincs pénz a törlesztésre!! De a legvégén az jár a leg roszabul aki mint keveset futot prima gép ként megveszi...
Válasz #247. hozzászólásra
Milyen márka a szomszéd hernyója ?
Én ültem ilyen 8430T-be hát tényleg elég simán megy mondjuk nem szántáson mentünk vele csak sima tarlón de voltak döccenők azt nem érezte meg egy 6 vagy 8 méteres carrier volt utána kötve hát húzta mint foxi a lábtörlőt.Aztán mesélték ismerősök hogy a mélylazítót nem akarok hülyeséget mondani de valami eszméletlen sebességgel húzta 8-9-10-el nem tudom pontosan de a végeredmény az lett hogy leégették a kuplungját.Aztán meg egyszer kétszer nem fizettek törlesztőt a KITE bepukkadt és vitték a gépet tőlük
Válasz #244. hozzászólásra
Hevesmegyében vagyunk jóóóó fekete kötött földek vannak itt:))
Válasz #243. hozzászólásra
MI 7.2-es IH tárcsát húzunk vele meg 9,8-as könnyő tárcsát illetve egy 7.2 strom kompaktort.
az első hidsonkával voltak gondok pl kitört tárcsázás közbe mert széria hibás de csináltatunk duplavastagu anyagból és most már bírja. elég jó gép én szeretek vele dolgozni nagyobb gondja még nem volt "kopp-kopp-kopp"
Válasz #247. hozzászólásra
Ok, de ez gondolom nem napi rendszerességgel fordul elő. Mármint keresztben a sorokon. Persze vannak egyedi esetek, egyik gép sem tökéletes. Mindenki keresse meg azt a típust, ami az ő elképzeléseinek és az előtte álló feladatoknak legjobban megfelel.
Válasz #248. hozzászólásra
tetszik az 5let! Az elakadósokat pedig fagyon vetni hiper-szuper vetőgéppel.
Válasz #248. hozzászólásra
talán még az átrakót utána akasztanánk.....
(sorba jönnek az 5letek.... )
úgy csinálnám h. csak a príma szántáson használnám a hernyóst......
vetésre talán még
semmi másra
legszélesebb talppal
ahol elakadós a buli oda elő se venném még véletlen se
tehát tartani kéne a háznál mindenfélit, ilyen melákot olyan melákot
mindig ide lyukadok ki......
mit szóltok a filozófiához????
Válasz #246. hozzászólásra
annyira azért nem hajó...
a szomszédnak van, amikor keresztbe ment a tárcsázáskor a kukorica sorokon majd elharaptam a nyelvem... minden sornál kettőt döccent!
Lakatolják a szerszámost, mert amúgy kirázna magából mindent...
Válasz #214. hozzászólásra
Addig nincs baj, amíg meg nem forog a heveder. Ennek tegnap voltam szemtanúja. 8430T könnyű ih X-tárcsával. Munkaszélesség kb. 8-9m, sebesség 15kmh kb. Egyik forduló után belassult a gép. Azt hittem megáll a faszi pihenni vagy valami. Messze voltam, még poénkodtam magamban, hogy mekkora show lenne, ha elakadna. Mikor odaértem akkor láttam csak, hogy volt egy kis előre hátra játék, aztán az eleje a földig süllyedve. Nem gyilkolta el nagyon, gondoltam simán kijön. Nemsoká jött egy rába, próbálták előre, semmi. Próbálták hátra, hát az se sok. De a lényeg. A heveder áll, a hátsó kerék forog, rövid időn belül füst terjeng!
Tehát nem a sár miatt csúszik meg, hanem gumi a gumin! Durva. Ott hagytam szegényeket, nem tudom meddig tornáztak vele. Ennek ellenére a véleményem az, hogy 300 Le fölött hevederes gép a jobb. Ilyen Le-höz szimpla kerék max. szántásnál jöhet szóba, amúgy nem tudja leadni. Dupla kerékkel nem az igazi a közlekedés. A slip miatt legyen csak 5% üzemanyag megtakarítás. Egy 700-as challenger közel egy árban van a JD 8R-rel. Nem beszélve arról, hogy ide a 3m-es lazítós tárcsa, td, cultus, stb. elé min. 300 Le, de dupla kerékkel szélesebb a traktor mint a munkagép. A kényelemről nem beszélve. A hevederes a szántáson vagy bárhol egy hajó. Már csak a lottón kéne nyernem!
Válasz #242. hozzászólásra
0,9-es keréknyomással!
Válasz #242. hozzászólásra
Hát persze, csak ha süllyed akkor már döngöl is rendesen...annyit a xerion javára, hogy kutyában járva 4nyomon fut, bár egy kerékre eső súly még mindig magas, de így már egészen jó a taposási tényező.
Csak azt nemtudom mit kezdenének ezek a nagy státusz szimbólum divatgépek a mostani mocsok átázott lápákban...!?
szerintem semmit. Most a kistraktorok vannak jobb helyzetben, a nagygéppel tavaly ősszel is amikor elsüllyedtem a nagy ekével, az 5455 úgy kiszántotta,hogy szinte nem is szlippelt. Persze a nagy eke 230centit fog el azután meg a 105centis B125 eke volt. Szerintem ha most lesz ősszel idő szántani, akkor a naggyal próbáljuk amit csak lehet, aztán ha már nagyon nem lesz jó a munka, közben a kisebbekkel meg szebben lehet dolgozni, akkor háromműszak rájuk.
Válasz #237. hozzászólásra
Szia Atis!
Versatila hogyan szuperál??? hány üzemóra milyen gondok mit húztok vele stbstbstb...
mesélj lépj be a klubba és mond el hol laktok mennyit műveltek, csakhogy tisztuljon a kép, hecci előtt pedig elvonúljon a rózsaszín felhő
Válasz #241. hozzászólásra
Az meg hogyan lehet 2,66? Csak ha belesüllyed, nem?
Válasz #223. hozzászólásra
Azért ez talanyomás dolog is túl van misztifikálva a hevederes gépeknél.
Pl. egy Claas Challenger 55-nél a standard 635 mm széles heveder esetén 2,7 m2 a felfekvő felület, míg egy Claas Xerion esetében 800/70R38 gumizásnál 2,66 m2!!! Elsőre hihetetlennek tűnt Nekem is a dolog.
Válasz #239. hozzászólásra
jól van. majd próbálok odafigyelni de....mind1
Válasz #237. hozzászólásra
Matányika !
Ha valakinek írsz kattints a válasz számra , hogy tudják kihez szólsz...
Válasz #236. hozzászólásra
Nem vágja...
???????????
Válasz #235. hozzászólásra
vannak ám itt számok öcsém
ismered a számokat????
ki????????????
Válasz #232. hozzászólásra
jóvan legyé laza nem kell fosni.....
hívjál már fel fél percre