Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi növénytermesztésben új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Hidraulika, hidromotor új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Robotkormány új
739 hozzászólás
Üdv Kriszta! Igen az egy rásegitő kar be lehet vele állitani a mélységeket pl:szántásnál. A fogyasztásra egyáltalán nem panaszkodhatom a tavalyi csapadékos ősz nem mérvadó de még igy sem volt mtz fogyasztásom szántásban,normál talalyviszonyok között kb:18-22liter.kombinátorozásban 25ha egy tankkal 145 lteres atank de nem állt meg még simán hazaértem vele 140 litert tankoltam.
Kalcsovics Sanyinak!!!!!
A földek saját, vagy van benne bérelt is?
A miénk vegyes. Arra mennyiért mennek a földek??? Ma talán megkapom a kezelésit így majd megtudom talán írni, hogy mi az a kar.
Szövezkezetnél soförködsz, vagy RT? Ha nem vagyok indiszkrét..
Gézának!!!!!
Nekünk 50 ha földünk van és jószágung is mégis kilehet termelni a Celtist pedig nem vettünk igénybe támogatást. Van 17 AK földünk is, de érteni kell a munkáláshoz és vetéshez meg hogyan lehet többet kihozni belőle. Igaz több munkával, de az eredmény megéri!!!!!!
Géza!
Megyek aludni fárasztó napom volt, további jó irkászást!
Még a kuku földeket csinálom a hét közepén állok bele, gyenge 40 ha-os tábla ásóboronával 1 nap aztán vetés.
JD4630! Kész az árpavetés?
Dettó!
Nagyon jó földek lehetnek arrafelé, ha 31 ha szántó kitermel Celtist! Sajnos felénk nem ilyenek a földek
Te , ti mivel foglalkoztok még vagy csak földel? Mekorra területen ha szabad érdeklődni?Van joszág is???
Leírásod szerint melyiken van narancs sárga jelzés? A fiam azt mindja rásegítő terhelés alatt, vagy fokozat szabályzó??? Mit értez mellékosztószabályzón???
Igen előre és hátra mozdul csak nem tudni, hogy milyen célt szolgál szerintem te sem találod meg. Vagy én irom le hülyén pedig ez ott van!!!!
Jobb oldalt ha bele ülsz az ülésbe a kezed alatt ott a kis kar mindjárt az ülés mellet pedig biztos meg van!!!
Kösz ha tudsz segíteni.Jobb oldalt kb 50cm es kar jobb fele narancssárga bal oldal fekete és egy nagy N betű van rajta. Mindjárt az ülés mellet van a seb váltó kar alatt.
Bocsánat!!!Kalcsovics Sanyitól a téves névért
Nem CLAAS-om van csak egy LANDINIM, de szerintem a 2000 körüli fordulat megfelelő lehet.
Palika!
nem az a lóerő számít,amit leírnak papíron,hanem amikor huz!
Egyébként meg senkinek nem mondom hogy vegyen MF-et,csak egy lehetőség.
Ez nem most volt már! Már vagy 2 éve nem voltam semmilyen kiállításon sem! :-((( Csak krumplibemutatón!
Gépkezelő láttad már az axiont meg az ariont fendt minőség kisebb ár.Az axionnak kategoriájában a legerősebb motorja van
Az Mtz-nek is megvan a helye egy gazdálkodónál. De értékét tükrözi az ára is.
Így igaz Gyula! Az még előny is ha baj sem sok van vele! :-))
A működő traktor a JÓ traktor. Nem igaz?
palika azért mikor az A. hozta ide a kiállításra a gépeket a Fendt nekem akkor is jobban tetszett mint a Claas! Volt egy NH is az nem is nagyon érdekelt meg nem is tetszett még ráadásul! :-)
Géza! Akkor még az MTZ-t is idesorolhatjuk??
Palika! Mikor érted már meg, hogy mindegyik gép Jó! Különbségek a csomagoláson vannak és a kereskedők között!
Jó az mf de na nemjobb a claasnál
Pali! Akkor a rokonod,miért akar megint Mf-et venni?
Különben minden trakival lehetnek kisebb problémák akármilyen is az. Lehet akár egy kisebb kontakthiba is. De az nem mindegy, hogy van néhány telefonszám a tel. memoriájában és fel tudsz hívni valakit és az lehet, hogy telefonon is tud segíteni.
Altalában napnyugtakor, szombat délután és vasárnap szokott valami beszarni!
Ti igen,de ők miért nem? Pedig szerintem megtanulni a hajtását abból kellene! Úgy látszik nagy cégtől nem szabad semmit venni!
Mi kaptunk hozzá könyvet.
Ja a rokonom mf-jének a gázolaj cső kijukadt mert ugye ilyen lofasz anyagból volt a rokonom egy óráig a traktor aladt feküdt és nem engedte hogy az összes üzemanyag kispricceljen egy ilyen komoly traktornál ilyen hiba.Nem kell az mf-et ajnározni
palika te Claas szakértő vagy miért nem adnak kezelésit egy Claas traktorhoz? :-(
Feronol került a szürőbe eldugította és nem kapott üzemanyagot a motor és lefulladt.Csak tudod először nem tudtuk mi a baj mert hibakódot is írt ki.Kipucultuk a szűrőt és egyböl fasza volt
Az Mf-el nincs probléma csak a Palihoz közel lakik egy Mf-es szerelő. Valószínűleg azért tudna mindjárt menni, mert nincs probléma az MF-ekkel és csak malmozik egész nap!
Pali! Még az mtz-mel se volt indítási probléma!
Na de Kriszta!!! Mi van abban a táskában!! :-))
Pali nem indult a claas?? Mi volt a baja?
Miert az MF sem szokott indulni. A laci most akar venni.
Pali! Ha neked Mf-ed lenne már szonbaton ment volna a segítség!
A kereskedők jobban szeretik a hitelre vásárlókat. Kapnak jutalékot a hitekből
Nekem jó benyomást tett az axiál.Bármit rendeltünk németből 2 nap múlva meg jött.Ha bármi probléma volt vagy bármit nem tudtunk megcsinálni az a szervizes azon a héten kijött.Egyik szombaton nem indult el a traktor felhívtuk őket nem dolgoztak,de hétfő reggel hívtak minket mi a probléma.Lehet hogy ez csak a fehérvárira vonatkozik
Gyula!!!
Sajnálom, de aktatáska sem volt nálunk csak egy közönséges női táska amipen sok minden lapul csak az nem amire te gondoltál!!!!
Kösz Gyula a tippet, de az nekünk egy kicsit drága lett volna. Igaz néztük azt is mondjuk nekem tetszet!!!!!
Az aktatáska láttán már másként beszéltek nem? A landiniben is a fék oldja difit.
Ja vegyél MF-et.
Kalcsovics Sanyitól kérdezném, hogy a difit mi oldja, saját maga vagy egy kicsit a fék???
Mi Somogy megyében lakunk.Az Axialról csak annyit,hogy mikor megmondtuk, mennyit szeretnénk belefizetni nem akarták elhinni. Persze párom nem öltönyben volt és én sem voltam kicicomázva. Így hihetetlen volt a befizetés. Ennyit az egyszerü enberek lenézéséről.
Mond meg nekik, hogy átmész vásárolni a konkurenciához had legyen min gondolkozniuk. Legfeljebb ugrik a területiképviselő prémiuma. Csipkedni fogja magát.
Sajnálom!
Kérsz egy MF kezelésit?
Bármelyiket küldök kárpótlásul!
Az hamar megtelenne!
Kellene csinálni a gépkereskedőkről egy fekelistát!
Mfpistinek üzenem megtettem amit tanácsolt még reggel rájuk is telefonáltam, de 10 órára mégsem kaptam meg a kezelésit.
Géza!!!
Gyula!!!
Nincs miről beszámolnom csak arról, hogy ez sem jött be csak megint majd talán holnap a válasz.
Már tanulmányozom. "" Eccerű mint a faék"
Még a kislányom is elvezeti (3 hónapos)
A sapitól az MTZ is jobban megy!
Köszönjük Géza!
De mi együtt igyexünk ügyesek lenni!
Veletek együtt!
És mint ott lentebb leírtam,a mi érdekünk is hogy érts a traktorhoz!
Amúgy meg ne örüjjé,mert beüzemeléskor kikérdezem!
Na mars kezelésit magolni!
Kriszta! Miért nem vettél inkább Mf-et? Én még csak lefoglaltam és már megkaptam a kezelésit. És egy sapit is!
Köszi Mfpisti! Király vagy!