Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem nincs bajom a nyuszival.....Van ismerősöm ki hallani sem akar másról. Neki bejött. Ennyi ! Kinek ez kinek az ! Még jó hogy lehet válogatni annyi vas van szerte a világban...Mi csak egy kis szegletével találkoztunk. Mivel ezeknek igen erős a marketing stratégiája. A keleti blokk is elvan jó pár verzióval. De ott van a (latin) vonal. Szinte minden valamire való mezőgazdasággal foglalkozó országnak. Megvan a "saját-liszenc...stb vasa" A betakarításra is !
Nos hogy volt mihez hasonlítanom....domi 106,JD 1188 hidro 4-JD 2066-2264,WTS 9640, Laverda 304 ls 4WD. A nyuszi a szomszédban igaz ezzel ki lógok a sorból... Jah a lexit-megát kihagytam
Ez ilyen.... Lényeg mára igencsak kinőtték magukat vagy így vagy úgy. A konzerv dobozt mikor feltalálták.....a nyitót hozzá viszont 50 évvel később szabadalmaztatták . Addig is ki nyitották valahogy..
Ja..... fődob-utánvető-borzolgató. Volt hozzá szerencsém... Az APS viszont már elöl melózik...Tehát Nekem jobban be jött. Valamint egyenletesebb az anyagáram. A ládák így kevesebbet melóznak....Még a más típusoknál a gép közepénél kezdik borzolgatni...Na azt már meg lehet baxni. de egyébként ez nem Claas találmány a Muszkák már korábban előálltak vele....Csak a németek jobban vágták a piacgazdasági malőröket-trükköket.
Azért nem olyan rossz a 400-as szériás Lexionok!Teljesítménybe sokkal jobb,mint a Mega,komfortról nem is beszélve!Én sok ezer órát dolgoztam vele,ajánlom nagyon!Megából a 218 a csúcs,csak már régi konstrukció!
Válasz #989. hozzászólásra
kolléga a taurus jó,csak nagyon döcög,michlenek 13éves korba lettek cserések a megán az említett repedések miatt,conti 10évet talán kíbír
Neked mennyire bírja a strapát a Michelin gumi a kombájnon Zoli?? Ugyan is sok a panasz rájuk mert belül kirepednek, még a Taurusz is sokkal jobb, és szebb a kialakítása is szerintem!
Már a 360-as Mega is nagyon sokat tud! Lexion a nagyon nagy földekkel rendelkező gazdák vagy bérvállaákozók vesznek! Hát én már láttam 650-es Lexit aratni 6 soros asztallal 20-30q kukoricában bérmeló volt amit csináltak, hiába nem volt termés nem lehetett neki nyomni mert a föld meg rosszul volt elkészítve, csak gázolaj pocsékolás volt az egész. A 360- azzal a 258le meg a kettő dobbal és a 8000 magtartállyal szerintem nagyon tud, jó választás lesz elhiheted, ja és egyszerűbb sokkal mint a Lexion!! De még a 350 Mega sem lenne rossz választás attól függ mekkora földre kell a gépet venned.
Köszi a válaszokat. Sok rosszat hallani a 400-as sorozat elektronikájáról a mega üzemeltetése (fenntartása) is valószínűleg olcsóbb. alkatrész, és nem beszélve a fogyasztásról. de azért a lexion, csak lexion.
az biztos, hogy a hatládás medionnal stabilan üzemelünk az ,egyik komámnak 450-es lexion volt szinte nap mint nap elektronikai baj.
de ha jó volt néha akkor tényleg jó ment de számítani nem nagyon lehetett rá.
köszönöm tőletek a tanácsokat a jd 8220 főtengelyszimeringhez holnap megoperáljuk
Hát a tiedet amit vettél, pont arra cserélte a volt gazdája!! Szerintem a Mega sokkal egyszerűbb mint a "lexikon" továbbá gyenge pontja ott a motor és a kipufogó körül az a rengeteg olajcső, egy eldurran és már ég is a lexikon mint a fáklya, már láttam ez miatt leégett kombájn esélyed sincs eloltani!
hát igen ez mindig is a nagy kérdés volt..Egy fiatalabb de "egyszerűbb".....Vagy öregebb...de még "döcögős elektronikával"....megáldott bitang morzsoló.
sajnos én is így gondoltam idáig,nagyon jók a megák medionok,de az 5ládás lexi simán megeszi a 6ládás megát,akkor mit tudhat a 6 ládás lexi(nem akarom kipróbálni)
Mi vágtunk az idén 7 tonnás búzát, szalmát zúztuk, de nem volt csak 13 körül fogyasztás... Lehet a catnél a katalizátor ennyit nyom? Jd-nél az új motor majdnem takarékosabb mint a régi...
660 as lexi catermotorral 7-10T-s búzában 15 liter.Szalma rendrehagyva.Döglött 9660i jd ugyan abban 15.6liter.És nem egy kategória a lexion a wts-el....
Azért ez érdekes!
C9 motor dübörög a hevederes trakikban is szerintem egyet sem kellett még megbontani a világon sem nagyon...
Pedig a trakiban többet kap nem is konstans terhelést, igaz a kombájn meg egésznap csutkagázon dolgozik....
7261 hozzászólás
Válasz #1007. hozzászólásra
Nekem sincs, traktorból az van , a ládás cx nyuszik nagyon jók, de a lexion a csúcs.
Válasz #1008. hozzászólásra
Az időgépet ne keverjük a nyugati hulladékokkal....!
Válasz #1007. hozzászólásra
Nekem sincs bajom egyikkel se,csak elég érdekes ez a beschleiniger trommel..
Válasz #1006. hozzászólásra
Azt a nyuszit 512.nek hivják..
Nekem nincs bajom a nyuszival.....Van ismerősöm ki hallani sem akar másról. Neki bejött. Ennyi ! Kinek ez kinek az ! Még jó hogy lehet válogatni annyi vas van szerte a világban...Mi csak egy kis szegletével találkoztunk. Mivel ezeknek igen erős a marketing stratégiája. A keleti blokk is elvan jó pár verzióval. De ott van a (latin) vonal. Szinte minden valamire való mezőgazdasággal foglalkozó országnak. Megvan a "saját-liszenc...stb vasa" A betakarításra is !
Válasz #1004. hozzászólásra
Este 10 kor búzát melyik kombájnnal lehet aratni? a nyuszik már 8 kor ballagnak befele...
Válasz #1004. hozzászólásra
Nos hogy volt mihez hasonlítanom....domi 106,JD 1188 hidro 4-JD 2066-2264,WTS 9640, Laverda 304 ls 4WD. A nyuszi a szomszédban igaz ezzel ki lógok a sorból... Jah a lexit-megát kihagytam
Válasz #1003. hozzászólásra
Ha olyan jó lenne,nem gondolkoztak volna 25 évig...
Válasz #997. hozzászólásra
Mégsem tud annyit mint az APS, ugyanis ott a dob után van két utóverő, itt viszont van egy oszlató dob ami után jobb a fő dob munkája...
Válasz #1001. hozzászólásra
Válasz #1000. hozzászólásra
Volt egy jó ismerősünk, isten nyugosztalja, ő azt mondta: "Mit kell itt fényezni? Mind egy g*ci nagy kalmárrosta négy kerékkel..."
Válasz #999. hozzászólásra
Ez ilyen.... Lényeg mára igencsak kinőtték magukat vagy így vagy úgy. A konzerv dobozt mikor feltalálták.....a nyitót hozzá viszont 50 évvel később szabadalmaztatták . Addig is ki nyitották valahogy..
Válasz #998. hozzászólásra
Lehet igy is nézni,meg úgy is csak mit gondolkoztak rajta 25évig.Az CK egy külön csoda volt,ha kellett aratott,ha nem akkor silózott..
Válasz #997. hozzászólásra
Ja..... fődob-utánvető-borzolgató. Volt hozzá szerencsém... Az APS viszont már elöl melózik...Tehát Nekem jobban be jött. Valamint egyenletesebb az anyagáram. A ládák így kevesebbet melóznak....Még a más típusoknál a gép közepénél kezdik borzolgatni...Na azt már meg lehet baxni. de egyébként ez nem Claas találmány a Muszkák már korábban előálltak vele....Csak a németek jobban vágták a piacgazdasági malőröket-trükköket.
Válasz #996. hozzászólásra
Hülyeség az APS, a nyuszi már a hetvenes években három dobossal szaladgált...
Válasz #995. hozzászólásra
Az APS az APS ! A nagyobb dob csak javított még rajta......! Tehát csapásmérő eszköz..
Válasz #994. hozzászólásra
Mitöl jobb,mert húsz évvel késöbb rájöttek 600-as dob kell a cséplöbe...
Válasz #980. hozzászólásra
Azért nem olyan rossz a 400-as szériás Lexionok!Teljesítménybe sokkal jobb,mint a Mega,komfortról nem is beszélve!Én sok ezer órát dolgoztam vele,ajánlom nagyon!Megából a 218 a csúcs,csak már régi konstrukció!
Válasz #986. hozzászólásra
Válasz #991. hozzászólásra
nekünk még nem volt baj a gumival soha nem volt defekt
de az idén nagyon erős volt a napraforgó szára és az megvagdosta elégcsúnyán
Válasz #990. hozzászólásra
Bocsi rosszat írtam a Continentál törik ki belülről, az volt mind két Jaguár kerekén a tehenészek gépén, itt a faluban!!!
Válasz #989. hozzászólásra
kolléga a taurus jó,csak nagyon döcög,michlenek 13éves korba lettek cserések a megán az említett repedések miatt,conti 10évet talán kíbír
Válasz #987. hozzászólásra
Neked mennyire bírja a strapát a Michelin gumi a kombájnon Zoli?? Ugyan is sok a panasz rájuk mert belül kirepednek, még a Taurusz is sokkal jobb, és szebb a kialakítása is szerintem!
Válasz #985. hozzászólásra
Már a 360-as Mega is nagyon sokat tud! Lexion a nagyon nagy földekkel rendelkező gazdák vagy bérvállaákozók vesznek! Hát én már láttam 650-es Lexit aratni 6 soros asztallal 20-30q kukoricában bérmeló volt amit csináltak, hiába nem volt termés nem lehetett neki nyomni mert a föld meg rosszul volt elkészítve, csak gázolaj pocsékolás volt az egész. A 360- azzal a 258le meg a kettő dobbal és a 8000 magtartállyal szerintem nagyon tud, jó választás lesz elhiheted, ja és egyszerűbb sokkal mint a Lexion!! De még a 350 Mega sem lenne rossz választás attól függ mekkora földre kell a gépet venned.
Válasz #986. hozzászólásra
nem azt mondom, hogy rossz, csak más
amikor nincs baj mind nagyon jó
egyébként mindenki ilyen rossz tapasztalatokkal rendelkezik a 400-as lexikkel kapcsolatban? van azért pozitív tapasztalat is??
Válasz #983. hozzászólásra
ez eléggé elszomorító pedig most gondolkozom vmi ilyesmiben. akkor lehet a mega-360 jobb választás lenne?
Minekünk meg úgy néz ki hogy most vettünk egy lexion 450-t.
Elég jól néz ki kivül belül 2001 merci v6 motor és a régebbi monitoros kijelzős.
Válasz #982. hozzászólásra
igen sajnos nagyon sok......
a 360 megát, mediont bármelyikőnk megjavítja normál analóg kapcsolási rajza van.
Válasz #981. hozzászólásra
annyira sok baj van velük? csak a 400-as szériával van sok elektromos gond?
Válasz #980. hozzászólásra
igen ha jó és nem csak vakargatjuk mellette a fejünket
Köszi a válaszokat. Sok rosszat hallani a 400-as sorozat elektronikájáról a mega üzemeltetése (fenntartása) is valószínűleg olcsóbb. alkatrész, és nem beszélve a fogyasztásról. de azért a lexion, csak lexion.
Válasz #976. hozzászólásra
ne ez-az,és a claas mitcsinált,hát tucanót lexi elekronikát 450-es dobbal
Válasz #971. hozzászólásra
Én 440-es Lexiont venném!
az biztos, hogy a hatládás medionnal stabilan üzemelünk az ,egyik komámnak 450-es lexion volt szinte nap mint nap elektronikai baj.
de ha jó volt néha akkor tényleg jó ment de számítani nem nagyon lehetett rá.
köszönöm tőletek a tanácsokat a jd 8220 főtengelyszimeringhez holnap megoperáljuk
Válasz #973. hozzászólásra
Az a 45-ös dob csak nyuszi...
Válasz #973. hozzászólásra
Hát a tiedet amit vettél, pont arra cserélte a volt gazdája!! Szerintem a Mega sokkal egyszerűbb mint a "lexikon" továbbá gyenge pontja ott a motor és a kipufogó körül az a rengeteg olajcső, egy eldurran és már ég is a lexikon mint a fáklya, már láttam ez miatt leégett kombájn esélyed sincs eloltani!
hát igen ez mindig is a nagy kérdés volt..Egy fiatalabb de "egyszerűbb".....Vagy öregebb...de még "döcögős elektronikával"....megáldott bitang morzsoló.
Válasz #972. hozzászólásra
sajnos én is így gondoltam idáig,nagyon jók a megák medionok,de az 5ládás lexi simán megeszi a 6ládás megát,akkor mit tudhat a 6 ládás lexi(nem akarom kipróbálni)
Nekem egyszer egy idős kombájnos azt mondta, tudod fiam vannak a claas-nál a kombájnok nem a lexionok!! Szerinte bölcs gondolat, megfontolandó!!
Sziasztok!
Véleményeket, tapasztalatokat kérnék Lexion 420, ill 440-ről, vagy inkább Mega-360-ast vegyek?
#1. hozzászólás, zozo7305 küldte be 2013-11-03 12:40:14-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Keresek Mercator-ra szalmaszecskázót,reális áron!
hello
Valaki tudna véleményt mondani a Debrecenben gyártott Reptol repceadapterről?
Előre is köszi!
Válasz #967. hozzászólásra
Mi vágtunk az idén 7 tonnás búzát, szalmát zúztuk, de nem volt csak 13 körül fogyasztás... Lehet a catnél a katalizátor ennyit nyom? Jd-nél az új motor majdnem takarékosabb mint a régi...
Válasz #955. hozzászólásra
660 as lexi catermotorral 7-10T-s búzában 15 liter.Szalma rendrehagyva.Döglött 9660i jd ugyan abban 15.6liter.És nem egy kategória a lexion a wts-el....
Válasz #965 hászólásra
Azért a Merci még mindig ott van a szeren....
Válasz #964. hozzászólásra
Mindegy mi van ráirva,ha nincs benne anyag...
Nemtudom mennyire igaz a hír de nyilván utazik a CAT motor..s minden típusba a Merci lesz.
Válasz #961. hozzászólásra
Az nem semmi..
Válasz #959. hozzászólásra
Azért ez érdekes!
C9 motor dübörög a hevederes trakikban is szerintem egyet sem kellett még megbontani a világon sem nagyon...
Pedig a trakiban többet kap nem is konstans terhelést, igaz a kombájn meg egésznap csutkagázon dolgozik....