Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ÁdámZoltán #7099. hozzászólásáraNekem a motornál a forgószitánál eresztett. A felső a klímahűtő és ahogy rámegy a felső cső ott engedett. Megkeményedik a cső és ahogy nyitogatod az ajtót úgy feszíti a nyakában és megreped. Nekem ezüsttel megforrasztották azóta jó.
Tegnap vettünk tucano 440-est, a klíma el volt benne romolva. Amikor elindultúnk feltöltöttem gázzal, úgy jöttünk haza. Kibírta a 8 órás utat. Esetleg kinek mi baja lehetett a klímával hol szivároghat el a gáz? Pedig még csak 7 éves.
Válasz A. Ákos #7095. hozzászólásáraAnnak vissza kellene állnia alaphelyzetbe? Akkor nekem is el van törve, de mivel még mással nem arattam, így fel sem tűnt.
És így rugó nélkül rosszabb kezelni? Mindenképp vissza akarod rakni?
Válasz A. Ákos #7095. hozzászólására2db kis laprugó, benne van a cikkszám katalógusba, kar a laján feszítőhüvelyt ki kell ütni akkor eljön a kar annyirra, h némi killódással cserélhető.
Segítséget szeretnék, hogy Medion-ba a linde kart milyen rugó (mehanika) húzza vissza 0 középállásba. Eltörhetett valami rugó mert ha kihúzom balra középállásba akkor ottmarad.
Robbantott rajzon nem találtam semmi lehetséges választ.
Előre is köszi!
Tudom, hogy nagyon nem ide illik, de nincs erre külön topic. Claas 516 rakodóhoz esetleg nincs valakinek kapcsolási rajza? Rakodáskor a gém kint maradt. Manuálisan lehet üzemeltetni, szóval nem szelep gond, de joysticról nem akar. Joystic tányér részének elektronikája cserélve. Jó lenne tudni mi hova kapcsolódik.
Köszönöm!
Érdekes, nekünk a kotró csinálta ezt, mikor nem gyári olaj került bele, de nem tudtuk meg miért.
Olajcsere intervallum végén kezdte el a gyárit is csipegetni.
Elonye a 440 esnek h hatul a motor konfort fulke cebis
Csukhato asztallal nem emelgeti a hatuljat
Tudja azt amit a 360 mega .
Cater motor tobb elektronika
Van elonye hatranya . Kivancsi lennek ki mit mondana 20m ft ig.
Válasz Lajos #7086. hozzászólásáraVoltak ilyen gondok, de szerintem a nívó pálcával volt baj. A miénk is azt csinálta hogy a felső nívóról leette az alsóra. Két évig etettük vele az olajat. Aztán kipróbáltuk hogy alsó alá sosem ette le, simán kibírta az olajcserét utántöltés nélkül. Régi motoros kezelő aggódott hogy felsőig fel kell önteni, kétnaponta hordta bele az olajat. Mint kiderült feleslegesen.
Válasz Cs.M.I #7084. hozzászólásáraÜdv! Én 450 est hajtok egy ideje C9 es CAT motorral ,kutya baja. Nagyon szeretem jó gép! Hozzáteszem régebben volt itt a közelben egy ugyan ilyen, arra panaszkodtak hogy nagyon ette a motorolajat.
Válasz Ares 826 #7074. hozzászólásáraEgy 204-es? zúzós hatos asztallal egy 120q-s kukoricában lépésben bírt menni, még szecskázó nélkül is....
azon kezdtem 23 éve az aratást, hidd el tudom mit különbség 211 lóerő meg 492 lóerő között! és ezek újkori adatok, a mi megánk volt kb az utolsó gyártott 204-es, szóval 25-30 éves gépről beszélünk...
Válasz petyus160 #7072. hozzászólásáraEnnek száraz anyag kell főleg ha naprafordót is aratnál vele. Néztük mi is az 580-at..bár én a 600-ast szerettem volna. Mára a jelenlegi melókhoz az is elég ami van.
Válasz petyus160 #7072. hozzászólására550 vagy 560…..
Bár amik vannak a piacon, állítólag nagyon gatyák….
Ezek paneljai már jobbak. Leginkább a 400-asoknál voltak/vannak ilyen gondok.
Rotorost max újban vennék de még lehet abban sem…..
Válasz petyus160 #7072. hozzászólásáraNagyon jó nagyonszép,multiméter,kontakttisztító,darab vezeték azért legyen nálad meg a váltó tetejét rendszeresen takarítani bár ez az összes 500 as sorozatra érvényes.
Válasz petyus160 #7072. hozzászólásáraJó nagyot léptek… miért ne egy jópofa 550-560? Ladas gépek nem olyan szomjasak, és ugyanakkor kezdheti meg fejezheti be a napot mint a mega… hülyén nézne ki az egyik géppel ki kell állni a másik meg meg dolgozik 3 órát… kukoricat meg kifejezett vicces lesz vágni hogy a mega 3-al a lexion meg 13-al megy a fogasban!
Amúgy a legutolsó is 10+ éves már, szóval inkább konkrét gépet nézd meg, nem az számít hogy kinek milyen tapasztalata volt vele valamikor…
Válasz medikus #7066. hozzászólásáraNincs agyon kopva a szerkezet!
Ha az lenne, vennék újat.
Előző tulaj cserélte, azóta nem sokat ment. Feltételezésem szerint nem rögzítették rendesen, fellazult, és vergődött ott benn a helyén. Hozzáért középen az alsó- felső rosta közötti összekötőhöz. (3D-s rostaszekrény)
Ott sérült, és elég kókány módon javították.
Válasz atisgyulai #7064. hozzászólásáraPár sor lamella volt kitörve azt kellett pótolni. Kb 5 éve csinálták, azóta rendben van. Nem tudom már az árat, de volt vészes a javítás, meg nem kellett kétszer oda-vissza vinni messzebbre a rostát.
Kérj kb. árat ezektől a cégektől, meg amit még kidob a google, meg mi van esetleg a közeledben.
Válasz atisgyulai #7063. hozzászólásáraArra figyelj hogy a pálcák átvezető furatai is kikopnak, ezt a kom-belt cseréli, de egy vékony dupla hajlított lemezre , ami aztán nagyon gyorsan megeszi az új pálcákat is. Nekem volt ilyen felújított rostám de 2 év és hányta ki magából a lamellákat.
Válasz medikus #7061. hozzászólásáraHonlapjukat néztem.
Készleten nem sok tételt találtam, inkább csak komplett rosták vannak.
Én inkább javítanék. Egy alsó lamella hiányzik, ill. a felsőnél kettőnek a"lába" törött le.
Láthatóan régi sérülés "utóhatása".
(nem jól rögzíthették a rostát, és vergődött)
7257 hozzászólás
Válasz Senkialfonz #7103. hozzászólásáraFülke tetején el van dugulva a radiátor!
Válasz Mrx5 #7100. hozzászólásáraMegtaláltuk a hibát ugyanez volt forgószitánál nyaka megrepedt!
Megforrasztottuk ezüstel.
Válasz hashtagtiltas #7104. hozzászólásáraNemrég volt töltve, de attól lehet, hogy ereszt
Válasz Senkialfonz #7103. hozzászólásáraLehet kevés a gáz benne
Szintén klíma problémánk van, 204-es mega, alapjáraton nem hűt, teljes gázon működik, de nem az igazi. Mi lehet a probléma?
Válasz ÁdámZoltán #7099. hozzászólásáraFestesd meg,az majd megmutatja!
Válasz Mrx5 #7100. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz ÁdámZoltán #7099. hozzászólásáraNekem a motornál a forgószitánál eresztett. A felső a klímahűtő és ahogy rámegy a felső cső ott engedett. Megkeményedik a cső és ahogy nyitogatod az ajtót úgy feszíti a nyakában és megreped. Nekem ezüsttel megforrasztották azóta jó.
Tegnap vettünk tucano 440-est, a klíma el volt benne romolva. Amikor elindultúnk feltöltöttem gázzal, úgy jöttünk haza. Kibírta a 8 órás utat. Esetleg kinek mi baja lehetett a klímával hol szivároghat el a gáz? Pedig még csak 7 éves.
Válasz A. Ákos #7095. hozzászólásáraAnnak vissza kellene állnia alaphelyzetbe? Akkor nekem is el van törve, de mivel még mással nem arattam, így fel sem tűnt.
És így rugó nélkül rosszabb kezelni? Mindenképp vissza akarod rakni?
Köszönöm!
Válasz A. Ákos #7095. hozzászólására2db kis laprugó, benne van a cikkszám katalógusba, kar a laján feszítőhüvelyt ki kell ütni akkor eljön a kar annyirra, h némi killódással cserélhető.
Segítséget szeretnék, hogy Medion-ba a linde kart milyen rugó (mehanika) húzza vissza 0 középállásba. Eltörhetett valami rugó mert ha kihúzom balra középállásba akkor ottmarad.
Robbantott rajzon nem találtam semmi lehetséges választ.
Előre is köszi!
Sziasztok!
Tudom, hogy nagyon nem ide illik, de nincs erre külön topic. Claas 516 rakodóhoz esetleg nincs valakinek kapcsolási rajza? Rakodáskor a gém kint maradt. Manuálisan lehet üzemeltetni, szóval nem szelep gond, de joysticról nem akar. Joystic tányér részének elektronikája cserélve. Jó lenne tudni mi hova kapcsolódik.
Köszönöm!
Sziasztok!
Claas 86 dominatorra keresek használható 3,6m gabona asztalt,esetleg hiányos is érdekel ha a lemezelése, behordó csigája jó.
Üdv.: Csuti
Nincs esetleg valakinek eladó pótülése Medionba?? A gyerekek nagyon szekálnak :)
Buenos días, me he cruzado con esta comunidad y la verdad que muy interesante, me gustan la <a href="https://giligroup.com/">maquinaria agrícola</a>
Válasz Gumóka #7089. hozzászólásáraPersze azt használtuk több évig aztán jd olajat, de mindkettővel ugyanazt csinálta, alsó nívóig leette...
Válasz Drisa #7087. hozzászólásáraGyári Cat Deo olajat használtatok?
Érdekes, nekünk a kotró csinálta ezt, mikor nem gyári olaj került bele, de nem tudtuk meg miért.
Olajcsere intervallum végén kezdte el a gyárit is csipegetni.
Elonye a 440 esnek h hatul a motor konfort fulke cebis
Csukhato asztallal nem emelgeti a hatuljat
Tudja azt amit a 360 mega .
Cater motor tobb elektronika
Van elonye hatranya . Kivancsi lennek ki mit mondana 20m ft ig.
Válasz Lajos #7086. hozzászólásáraVoltak ilyen gondok, de szerintem a nívó pálcával volt baj. A miénk is azt csinálta hogy a felső nívóról leette az alsóra. Két évig etettük vele az olajat. Aztán kipróbáltuk hogy alsó alá sosem ette le, simán kibírta az olajcserét utántöltés nélkül. Régi motoros kezelő aggódott hogy felsőig fel kell önteni, kétnaponta hordta bele az olajat. Mint kiderült feleslegesen.
Válasz Cs.M.I #7084. hozzászólásáraÜdv! Én 450 est hajtok egy ideje C9 es CAT motorral ,kutya baja. Nagyon szeretem jó gép! Hozzáteszem régebben volt itt a közelben egy ugyan ilyen, arra panaszkodtak hogy nagyon ette a motorolajat.
Válasz Cs.M.I #7084. hozzászólásáraBár a Merci motort jobban szeretem..de jó választás.
Üdv lexion 440 es2003 cat motoros 3600 oras kinek mi a véleménye? 3000nél
Dobfelujitas volt patika a gép, vagx ki mit ajanlana 6ládásba 20m ft ig ?
Válasz .Feco. #7080. hozzászólásáraCsak sajnos nem mindenhol terem 120g kucca hekinként oda meg mi a fasznak közel 500 lovas masina???
Válasz Gazda12 #7081. hozzászólásáraSőt ment a szecskázó is rajtuk!
Válasz .Feco. #7080. hozzászólásáraHát nem tudom,nekünk vágot máskor szolgáltatásban mega is meg 108 sl MAxi is! 13 tonnásban is mentek 6km/h körül!
Válasz Ares 826 #7074. hozzászólásáraEgy 204-es? zúzós hatos asztallal egy 120q-s kukoricában lépésben bírt menni, még szecskázó nélkül is....
azon kezdtem 23 éve az aratást, hidd el tudom mit különbség 211 lóerő meg 492 lóerő között! és ezek újkori adatok, a mi megánk volt kb az utolsó gyártott 204-es, szóval 25-30 éves gépről beszélünk...
Válasz petyus160 #7072. hozzászólásáraEnnek száraz anyag kell főleg ha naprafordót is aratnál vele. Néztük mi is az 580-at..bár én a 600-ast szerettem volna. Mára a jelenlegi melókhoz az is elég ami van.
Válasz ..,-:) #7076. hozzászólására7000 óra van a 460-ban a panelnak semmi gondja.
Válasz ..,-:) #7076. hozzászólásáraMi nem tetszik neked a rotorosban?
Válasz petyus160 #7072. hozzászólására550 vagy 560…..
Bár amik vannak a piacon, állítólag nagyon gatyák….
Ezek paneljai már jobbak. Leginkább a 400-asoknál voltak/vannak ilyen gondok.
Rotorost max újban vennék de még lehet abban sem…..
Válasz petyus160 #7072. hozzászólásáraNagyon jó nagyonszép,multiméter,kontakttisztító,darab vezeték azért legyen nálad meg a váltó tetejét rendszeresen takarítani bár ez az összes 500 as sorozatra érvényes.
Válasz .Feco. #7073. hozzászólásáraA MEGA sem 3-al vágja a kukoricát, ennyire ne vetíts!
Válasz petyus160 #7072. hozzászólásáraJó nagyot léptek… miért ne egy jópofa 550-560? Ladas gépek nem olyan szomjasak, és ugyanakkor kezdheti meg fejezheti be a napot mint a mega… hülyén nézne ki az egyik géppel ki kell állni a másik meg meg dolgozik 3 órát… kukoricat meg kifejezett vicces lesz vágni hogy a mega 3-al a lexion meg 13-al megy a fogasban!
Amúgy a legutolsó is 10+ éves már, szóval inkább konkrét gépet nézd meg, nem az számít hogy kinek milyen tapasztalata volt vele valamikor…
hello 204-es mellé szeretnénk venni egy 580-ast valaki tudna mondani róla véleményt megbízhatóságra milyen....?
Válasz VMisi #7068. hozzászólásáraKözelben max axial.
Körbe érdeklődöm.
Aratásra remélem elkészül.
Válasz csferri #7067. hozzászólásáraKöszi!
Válasz medikus #7066. hozzászólásáraNincs agyon kopva a szerkezet!
Ha az lenne, vennék újat.
Előző tulaj cserélte, azóta nem sokat ment. Feltételezésem szerint nem rögzítették rendesen, fellazult, és vergődött ott benn a helyén. Hozzáért középen az alsó- felső rosta közötti összekötőhöz. (3D-s rostaszekrény)
Ott sérült, és elég kókány módon javították.
Válasz atisgyulai #7064. hozzászólásáraPár sor lamella volt kitörve azt kellett pótolni. Kb 5 éve csinálták, azóta rendben van. Nem tudom már az árat, de volt vészes a javítás, meg nem kellett kétszer oda-vissza vinni messzebbre a rostát.
Kérj kb. árat ezektől a cégektől, meg amit még kidob a google, meg mi van esetleg a közeledben.
Válasz atisgyulai #7063. hozzászólásáraArra figyelj hogy a pálcák átvezető furatai is kikopnak, ezt a kom-belt cseréli, de egy vékony dupla hajlított lemezre , ami aztán nagyon gyorsan megeszi az új pálcákat is. Nekem volt ilyen felújított rostám de 2 év és hányta ki magából a lamellákat.
Válasz atisgyulai #7063. hozzászólásáraHa 1 lamella eltört,a többi is elfog.Elkopik lötyög-
Válasz atisgyulai #7060. hozzászólásáraKom-belt Kft javítja.
Válasz VMisi #7062. hozzászólásáraMit kellett javítani, és nagyságrendileg mennyibe fájt?
Minőségi munka volt?
Válasz medikus #7061. hozzászólásáraHonlapjukat néztem.
Készleten nem sok tételt találtam, inkább csak komplett rosták vannak.
Én inkább javítanék. Egy alsó lamella hiányzik, ill. a felsőnél kettőnek a"lába" törött le.
Láthatóan régi sérülés "utóhatása".
(nem jól rögzíthették a rostát, és vergődött)
Válasz atisgyulai #7060. hozzászólásáraAxiál hozta-vitte. Azt nem tudom, hogy ők javították vagy mással csináltatták. Árban elfogadható volt.
Válasz atisgyulai #7060. hozzászólásáraKom-Belt?
Sziasztok!
Rosta felújításban van valakinek tapasztalata?
Alkatrészt, rosta lamellákat forgalmazó cég?
Vagy aki foglalkozik ilyennel?
Válasz Sk Laci #7054. hozzászólására"de nem hinném, hogy nem lenne meg az anyag a Trionban."
hány tucano-t vettek meg ezzel a gondolattal és zöme lexion-t vett utána...
Válasz Mrx5 #7053. hozzászólásáraNagyon beszédes lenne ha tömeg adatok is lennének