Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Domi.106 #4354. hozzászólásáraKicsi, én a 630-ashoz is 680-as asztalt vennék ha újra gépet vennék, egy 660-ashoz szeritem már 770, ha sok a gyengébb termés akar 920 is!
Válasz VMisi #4352. hozzászólásáraNem, véletlenül sem! Az alapjárat csak álló helyzetben van, ha 1-es vagy 2-esben kell kicsit moccanni pl. Felvenni a vagoasztalt, vagy felakasztani a kocsit akkkr is csak második fokozaton, alapjáraton egy centit sem! Ha 30-50 m-tol többet kell menni minden sebesség fokozatban már max gaz kell!
Pl nekünk a lexi utazáskor magának adagolja a gázt, ha felkapcsolod teljes fordulatra álló helyzetben 1380-íg pörög ki de amint megmozdítod a menetkart már tolja is fel magának 1450 körülre, határozott gyorsitasnal 1650-re is, tartósan 1450 körül halad sík úton.
Ha egyszer megnezned egy-két deci sem lenne a különbség, elektronikusan vezérelt befecskendezésű motorok ezek, mindig annyi kakaót kap amennyi kell fordulattól függetlenül
Üdv
Újabb véleményre lenne szükségem:lexion 660 TT-nek kicsi-e a V680-as asztal? 6-9tonna közötti buzához és 3,5-4,5t repcéhez kellene,többnyire sík terepen.
Kösz a véleményeket! !!
Válasz VMisi #4352. hozzászólásáraÉn szoktam , igaz alapjáraton mert nekem karos a megám, 15-20 perceket. Sztem semmi baja nem lesz, bár hallottam olyat talán itt a fórumon hogy nem tesz neki jót, meg melegszik az az olaj meg ilyeneket. Én szoktam azt tudom persze ahol nem erőlködik.
Válasz .Szabi. #4347. hozzászólásáraKöszi az infót.Claassosék már ezt gondot megoldhatták volna,az is elég bosszantó,hogy bentlévő ponyvánál nem lehet kikapcsolni a szecskázót.
Lexionosok! Aratott már valaki,úgy szóját,hogy a
függőleges gumiponyvát nem szerelte ki.Ugyanis a kukorica és a szója teljesen egybeért,nincs kedvem szerelgetni.
A béka fordulaton, 1300-on szabad 3-ban vonulni? A földutakon, de sokszor az aszfalton sem tudok 10-12 km/h-nál gyorsabban menni, annyit meg megy simán békában is.
Lehet ebből valamilyen baj?
Válasz Claastra. #4342. hozzászólásáraRendben koszi szepen a segitseget ;) enis ugy neztem,h siman talal ra! Csak annyi,h az asztalra a felfogatasnal ravan valami hegesztgetve es ezer erdeklodtem ;) nagyonszepwn koszonom a segitseget :D
Sziasztok! Tudna valaki segiteni,h Oros 6011 SA kukorica adaptert csak ugy siman fol lehet-e akasztani egy Claas Dominator 98 ra vagy kell az asztalra valami atalakito??? eloreis koszonom a segitsegeteket!!:D
Sziasztok! Tudna valaki segiteni,h Oros 6011 SA kukorica adaptert csak ugy siman fol lehet-e akasztani egy Claas Dominator 98 ra vagy kell az asztalra valami atalakito??? eloreis koszonom a segitsegeteket!!:D
Válasz Büresz #4338. hozzászólásáraŐk készítik a láncokat szerintem, méterben veszik és méretre gyártják! Van olyan nagy cég is aki tőlük vásárol és teszi rá a szép "hasznát" és úgy adja tovább a vevőknek!
Válasz gazda001 #4333. hozzászólásáraHa jól emlékszem ki lehet ott tekerni. Vagy csináltam rá egy bemetszést. Hogy ki bírjam tekerni. Valahogy így volt. Nyilván nem bontottam le a felvonó alját. Valahogy így emlékszem.
85-ös domibòl a kalászvisszahordò csigát hogyan lehet kihúzni? Kifér a szíjtárcsa felőli cspágyház helyén vagy ki kell bontani a felhordólánc felőli oldalt?
Üdvözletem!
olyan kérdésem lenne, hogy Mega 360-hoz napraforgó és kukorica aratáshoz milyen kiegészítő egységek kellenek és hová? dobkosaram van hozzá.
köszi a válaszokat előre is!
Válasz Claastra. #4320. hozzászólásáraOtt is a csomagolás kerül amibe kerül azt gondolom! Már én is jártam úgy hogy szép "színes" dobozban volt a szűrő kétszeres áron mint a fehér dobozos más cég részéről gyártott de jó minőségű szűrő szerintem!
Válasz .Feco. #4319. hozzászólására
A flex tavaly is itt demózott..az az tesztelték. Feketére volt fújva..állandóan ponyvázták..ha nem arattak vele. Nyilván jövőre érkeznek az "új" kombájnok is.
Válasz Claastra. #4317. hozzászólásáraMekkora csapágy van benne? Méretére ugye emlékszel még??? Gondolkodom rajta hogy kicserélem az őszi aratás előtt, nem mai darab már a csapágy egy idős a gép a tiéddel csak fele az idő benne!
Válasz Claastra. #4315. hozzászólásáraAkkor nekem még sok van hátra szerencsére mire elérném ezen számokat! Mikor cserélted a gumihardit a lendkeréknél amely hajtja a cséplő részt?
7257 hozzászólás
Válasz .Feco. #4356. hozzászólására930 az a 920...
Válasz Domi.106 #4354. hozzászólásáraKicsi, én a 630-ashoz is 680-as asztalt vennék ha újra gépet vennék, egy 660-ashoz szeritem már 770, ha sok a gyengébb termés akar 920 is!
Válasz VMisi #4352. hozzászólásáraNem, véletlenül sem! Az alapjárat csak álló helyzetben van, ha 1-es vagy 2-esben kell kicsit moccanni pl. Felvenni a vagoasztalt, vagy felakasztani a kocsit akkkr is csak második fokozaton, alapjáraton egy centit sem! Ha 30-50 m-tol többet kell menni minden sebesség fokozatban már max gaz kell!
Pl nekünk a lexi utazáskor magának adagolja a gázt, ha felkapcsolod teljes fordulatra álló helyzetben 1380-íg pörög ki de amint megmozdítod a menetkart már tolja is fel magának 1450 körülre, határozott gyorsitasnal 1650-re is, tartósan 1450 körül halad sík úton.
Ha egyszer megnezned egy-két deci sem lenne a különbség, elektronikusan vezérelt befecskendezésű motorok ezek, mindig annyi kakaót kap amennyi kell fordulattól függetlenül
Üdv
Újabb véleményre lenne szükségem:lexion 660 TT-nek kicsi-e a V680-as asztal? 6-9tonna közötti buzához és 3,5-4,5t repcéhez kellene,többnyire sík terepen.
Kösz a véleményeket! !!
Válasz VMisi #4352. hozzászólásáraÉn szoktam , igaz alapjáraton mert nekem karos a megám, 15-20 perceket. Sztem semmi baja nem lesz, bár hallottam olyat talán itt a fórumon hogy nem tesz neki jót, meg melegszik az az olaj meg ilyeneket. Én szoktam azt tudom persze ahol nem erőlködik.
Válasz VMisi #4345. hozzászólásáraNem vonul így senki??
Válasz Feri #4348. hozzászólásáraAkkor rosszul van betéve... nekünk új kora óta benne van, azóta sosem láttuk...
Válasz Feri #4346. hozzászólásáraMi meg sosem vettük ki semmihez, nem is értem hogy vetődött ez fel?
Válasz Feri #4348. hozzászólásáraMelyik ponyva ez? Voltak ládás gépeink is de sohasem kellett szerelgetni ilyeneket.
Válasz .Szabi. #4347. hozzászólásáraKöszi az infót.Claassosék már ezt gondot megoldhatták volna,az is elég bosszantó,hogy bentlévő ponyvánál nem lehet kikapcsolni a szecskázót.
Válasz Feri #4346. hozzászólásáraTavaly úgy kezdtünk hozzá, de kii kellett venni.......
Lexionosok! Aratott már valaki,úgy szóját,hogy a
függőleges gumiponyvát nem szerelte ki.Ugyanis a kukorica és a szója teljesen egybeért,nincs kedvem szerelgetni.
A béka fordulaton, 1300-on szabad 3-ban vonulni? A földutakon, de sokszor az aszfalton sem tudok 10-12 km/h-nál gyorsabban menni, annyit meg megy simán békában is.
Lehet ebből valamilyen baj?
Rakott fel mostanában valaki,Megára-medionra.....stb.Után gyártott dobfordulat lassítót ! Mit most raktam fel úgy zúg..mint egy rossz kerti traktor.
Válasz Claastra. #4342. hozzászólásáraRendben koszi szepen a segitseget ;) enis ugy neztem,h siman talal ra! Csak annyi,h az asztalra a felfogatasnal ravan valami hegesztgetve es ezer erdeklodtem ;) nagyonszepwn koszonom a segitseget :D
Válasz picus #4341. hozzászólásárasimán felveheted,de a hátsóhidat kicsit le kell súlyozni,mert könnyen emelgeti
Válasz Büresz #4338. hozzászólásáraŐk készítik a láncokat szerintem, méterben veszik és méretre gyártják! Van olyan nagy cég is aki tőlük vásárol és teszi rá a szép "hasznát" és úgy adja tovább a vevőknek!
Válasz Ares 826 #4336. hozzászólásáraÉn is tőlük vettem pont ezeket, korrekt áron.
Válasz VMisi #4331. hozzászólásáraTeljesen ki kell nyitni,biztos jó úgy is...
Válasz Ádám_86 #4330. hozzászólásáraHa új kell keressed a Nádudvari Vyxabó kft, szerintem minden van náluk!
Válasz Vinkó75 #4334. hozzászólásáraKitekerős verziòra gondoltam én is, remélem menni fog
Válasz gazda001 #4333. hozzászólásáraHa jól emlékszem ki lehet ott tekerni. Vagy csináltam rá egy bemetszést. Hogy ki bírjam tekerni. Valahogy így volt. Nyilván nem bontottam le a felvonó alját. Valahogy így emlékszem.
Válasz gazda001 #4329. hozzászólására
Válasz medikus #4328. hozzászólásáraA búzánál is elég konkrétan meg van határozva, indulásnak jó is volt, aztán lett állítva persze.
Válasz jozef19 #4327. hozzászólására
Én is arra gondoltam, hogy a 12-re állítom és ha nem dörzsöli ki akkor kisebbre veszem.
Mega 218-ashoz tud esetleg valaki ferdefelhordó és magfelhordó láncot?
85-ös domibòl a kalászvisszahordò csigát hogyan lehet kihúzni? Kifér a szíjtárcsa felőli cspágyház helyén vagy ki kell bontani a felhordólánc felőli oldalt?
Válasz VMisi #4326. hozzászólásáraAz anyag állaga alapján!Vagy úgy aratsz hogy bemondják 7es és akkor az neked is jó?Akkor 2-3 állás lenne csak!
Válasz VMisi #4326. hozzászólásáraNálam akkora,hogy a gólya átrepül rajta...
A kezelési szerint napránál a dob-dobkosár hézag 6-12 -ig legyen. Ez nagyon tág tartomány, mi alapján döntötök, hogy mennyi?
Üdvözletem!
olyan kérdésem lenne, hogy Mega 360-hoz napraforgó és kukorica aratáshoz milyen kiegészítő egységek kellenek és hová? dobkosaram van hozzá.
köszi a válaszokat előre is!
Válasz Claastra. #4320. hozzászólásáraMikor döglött meg először a csapágy a házban arra esetleg emlékszel még????
Válasz Claastra. #4320. hozzászólásáraOtt is a csomagolás kerül amibe kerül azt gondolom! Már én is jártam úgy hogy szép "színes" dobozban volt a szűrő kétszeres áron mint a fehér dobozos más cég részéről gyártott de jó minőségű szűrő szerintem!
Válasz .Feco. #4319. hozzászólására
A flex tavaly is itt demózott..az az tesztelték. Feketére volt fújva..állandóan ponyvázták..ha nem arattak vele. Nyilván jövőre érkeznek az "új" kombájnok is.
Válasz Claastra. #4320. hozzászólásáraGyárilag c4-es van benne ha jól emlékszem, de c3ast vettem bele, mert nem tudta beszerezni az skf csapágybolt.
Válasz Ares 826 #4318. hozzászólásáraBammeg nem láttam a kérdésed,c-s golyóscsapágy van benne talán 6313 c3 csapágyboltba fele mint a claas dobozos
Azért a Claas kemnényen jön felfelé vágóasztal téren...
Válasz Claastra. #4317. hozzászólásáraMekkora csapágy van benne? Méretére ugye emlékszel még??? Gondolkodom rajta hogy kicserélem az őszi aratás előtt, nem mai darab már a csapágy egy idős a gép a tiéddel csak fele az idő benne!
Válasz Ares 826 #4316. hozzászólásárahardi nem volt cserélve,de a kihajtó tengely igen,csapágya meg 3x
Válasz Claastra. #4315. hozzászólásáraAkkor nekem még sok van hátra szerencsére mire elérném ezen számokat! Mikor cserélted a gumihardit a lendkeréknél amely hajtja a cséplő részt?
Válasz Ares 826 #4314. hozzászólására7e motor 5400 cséplő 11800heki
Válasz Claastra. #4311. hozzászólásáraMester mennyi óra és heki volt a Mediben mikor elvitték, már nem emlékszem a számokra amit írtál???
Válasz Drisa #4312. hozzászólásáraHa rá lehetne tenni még egy hidraulikát akkor jó lenne gabonaasztalhoz is.
Válasz VMisi #4306. hozzászólásáraEz gondolom egy fix kukorica asztalé vagy egy csukos napraforgóé. Minek rá több?
Válasz VMisi #4310. hozzászólásáraaz üres lyukakban kellene lenni a nagy hidraulika csatlakozóknak
Válasz Claastra. #4307. hozzászólásáraDe lehet bővíteni?
Mit érhet ez használtan?
Válasz medikus #4308. hozzászólásárajó a lexihez járt,a megát meg óccóbban akarom kihozni,120-ból,de marad a 7pólusú is
Válasz Claastra. #4307. hozzászólásáraAnnyiért inkább összedugdosnám egyenként!