Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz DENIS #3507. hozzászólásáraMiért kéne leszedni? Mi a gond?
C13-al nem szokott baj lenni persze bármi megtörténhet, injektorok is a C9-nél hullósabbak bár erre is azt mondják a dízel szervizesek, hogy amelyik mai gép 3000óráig nem üzemanyag rendszer hibás akkor örüljünk mert aztán minden óra ajándék
Válasz _NB_ #3493. hozzászólásáraValami hasonlót hoztak a térségbe..az nyilván kubu. Rizsre nyilván tökéletes. Gabonában füstölt mint a ganyééé domb,még oltani sem volt egyszerű, a Japó precíz burkolatok miatt. 3-6 misiért már van választék a használt piacon.
Válasz _NB_ #3492. hozzászólásáraNàluk mennyivel nyeresègesebb a földtùràs,ha ezt megèri nekik hajtani? Megélhet 20hektàrbol egy család? Mert itt ez nem működne.
Válasz Horváth Tibor_43619 #3486. hozzászólásáraMás ország más szokásokkal.. Ők nem takarják a dobot sem a Megában sem a LEXION ban!! Napraforgót képeslapról ismerik kukoricát keveset aratnak...Náluk még elhihető amikor azt mondják ez a kombájn csak gabonát aratott!!! Még a Bérvállalkozók is csak alig dolgoznak ősszel! Ott a Kukoricát nem a kombájn hanem a Jaguár pusztítja! Így nincs miért le takarni..
Üdvözlök mindenkit! Segítsére lenne szükségem!108 SL MAXI kukoricára átszerelésről lenne szó.Megát már sokszor átszereltem de maxit még nem.Mit kell pontosan elvégezni? Dobot lekell búrkolni?A 3 kosarat egyszerűen lehet cserélni mint a Megánál?Hátúl a fésűket el kell távolítani előtte vagy mi a pontos szerelési sorrend?Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!
Válasz Büresz #3485. hozzászólásáraA takarólemezeket németből kaptám és megkérdeztem a friccet,hogy milyen vegyes bazárt küldtél nekem,azt mondta náluk vegyesen szerelik 1 agresszív 1 normál takarólemez.De ha felrakom vegyesen akkor a cséplőléc alá kell tennem az agresszívat és akkor minden második cséplőlécnél más lesz a dob-dobkosár hézag.
Válasz Horváth Tibor_43619 #3481. hozzászólásáraAz úgy nem lesz oké mert nagyon fogja rázni magát a gép, nem egyformák a lemezek súlyai ha 3 vastag másik 3 meg vékonyabb. Egyformának kellene lenni a lemezek vastagságának! Én még a te helyedben ki is mérném őket patikus mérlegen hogy a súlyuk is egyforma legyen és akkor tuti nem fog rázni a gép!
Válasz Horváth Tibor_43619 #3481. hozzászólására118SLmaxi esetében buzát és a kukoricát,naprát is
belemezelt dobbal arattam,és jól! A medionokból kiindulva,ott mindig be van lemezelve a dob!Csak a kosarat cseréltem,szecskázó szijat,állókésekből minden másodikat ki,forgókések kukorica,hátsó védőlemez be!
Sziasztok!
Most szerelek át 108SL MAXI-t búzáról kukira először.
Kérdésem az lenne,hogy fordszám csökkentő szükséges e,dob belemezeléséhez egyformák a lemezek? Mert én olyat kaptam hozzá,hogy 3 vastagabb 3 pedig lemez vastagság.
Sziasztok!
Most szerelek át 108SL-t búzáról kukira először.
Kérdésem az lenne,hogy fordszám csökkentő szükséges e,dob belemezeléséhez egyformák a lemezek? Mert én olyat kaptam hozzá,hogy 3 vastagabb 3 pedig lemez vastagság.
Válasz _NB_ #3477. hozzászólásáraCsak épp azt nem mutatja a vidi hogy műszak végére hány kalászemeló végzi a kombájn belsejében. Ezt a búzát is lehet vinni a szárítóba sok részen még zöldes a szalma de már a földön fekszik, szuper takarmány lehet, de igaz abból is lehet csinálni szuper pékárút!
Válasz fabia63 #3470. hozzászólásáraSzia Gyula!
Kopott lehet a mágneskuplungja ezért adja a furcsa hangot. Ha szerencséje van, akkor ha kiveszi belőle a hézagoló alátétet még összekapcsolhat, és működhet ideig óráig.
Valószínübb viszont hogy nem lesz jó így sem, és ekkor csak a mágneskuplung cseréje segít!
Üdv.:Misi
Ismerős furcsa hibát tapasztalt a 108-as Dominátor klímájánál. Az aratás előtt töltette fel a rendszert gázzal. Olyan hiba,hogy nem tud bekapcsolni a klíma kompresszor, olyan hangod mint amikor egy relé nem tud behúzni. Kerregés szerű hangot ad. Ha a motor le van állítva akkor lehet hallani,hogy kattan. De az első kikapcsolás után amikor újra kéne bekapcsolni a kompresszornak akkor kezdi ezt a kerregés szerű hangot adni. Találkozott már valaki ilyen jellegű hibával? Ha igen, mi volt a hiba oka?
Válasz Ares 826 #3466. hozzászólásáraItt láthatod munka közben:
https://www.youtube.com/watch?v=9bP8_lNZ87U
Ha van időd meg kedved gyere el nézz rá a gépre.
Válasz Ares 826 #3466. hozzászólásáraAratás előtt néhány apróságot kellett javítani. Szezonban csak tankoltunk meg zsíroztunk. Kicsit haladósabb volt mint az 512 el.
Válasz szanberg #3458. hozzászólásáralevágott 33 hekit de nem idén 2,5 tonnás búzában és tizen pár literrel,idén a lexi vágott 33 -at(4t) 14 literrel szecska nélkül,a megion olyan 13-14 körül evett
7261 hozzászólás
Válasz DENIS #3509. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=dkTEiIgKk9c 2 perctől érdekes + még 4 rész. Kicsi Angol nem árt...de a góóógli is elég jól fordít alatta.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #3454. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget és a képeket. Összeállt a fix asztal a lexionra.
Válasz szanberg #3508. hozzászólásáraSzivárog alóla a víz.
Válasz DENIS #3507. hozzászólásáraMiért kéne leszedni? Mi a gond?
C13-al nem szokott baj lenni persze bármi megtörténhet, injektorok is a C9-nél hullósabbak bár erre is azt mondják a dízel szervizesek, hogy amelyik mai gép 3000óráig nem üzemanyag rendszer hibás akkor örüljünk mert aztán minden óra ajándék
Válasz DENIS #3506. hozzászólásáraDe azért akad itt pár szaki is.
Válasz mtz1221 #3505. hozzászólásáraEbben egyetértünk
Válasz DENIS #3504. hozzászólásáraSokan azt sem tudják itt, mi a fene az a hengerhej.
Szerelt-e le itt már valaki C13-as motorról hengerhejet?
Válasz _NB_ #3493. hozzászólásáraValami hasonlót hoztak a térségbe..az nyilván kubu. Rizsre nyilván tökéletes. Gabonában füstölt mint a ganyééé domb,még oltani sem volt egyszerű, a Japó precíz burkolatok miatt. 3-6 misiért már van választék a használt piacon.
Válasz borda77 (Joe) #3499. hozzászólásáraFeri Ba ezzel küldi...
Válasz borda77 (Joe) #3496. hozzászólásáraKi kell este szedni belőle mert beázik, és elfelejtette vissza rakni!
Válasz borda77 (Joe) #3499. hozzászólásáraÉn is szeretném hogy ez az érzés úrrá lenne rajtam!!!!!
Válasz *** HM *** #3497. hozzászólásáraAtya ég beszívtál? DF kombájnt???
Nincs az a pénz amiért ezt a gépet lecserélném másra...
Válasz _NB_ #3492. hozzászólásáraNàluk mennyivel nyeresègesebb a földtùràs,ha ezt megèri nekik hajtani? Megélhet 20hektàrbol egy család? Mert itt ez nem működne.
Válasz borda77 (Joe) #3496. hozzászólásáraSztem szerezz 1 deutz kombajnt magadnak ...mit szólsz???
Válasz Büresz #3494. hozzászólásáraCebist nem látom benne :)
Válasz _NB_ #3492. hozzászólásáraÉs indiai TATA mocival, mint anno a rábás történt... még ezek szerint mindig működik ez a konstrukció!
Válasz _NB_ #3493. hozzászólásáraKemény szerkezet.
Vidi lemaradt.
videó
CLAAS "hörcsögök" Indiából.
Keresztben elhelyezett axiál dobos gépek.
- CROP TIGER 40
- gumikerekes
- 2,6 és 3,2 méteres asztal
- TATA 76hp turbo intercooler 2200f/min motor
- 1700 literes magtartály
- CROP TIGER 40
- CROP TIGER 40 TT
- gumihevederes
- 2,1 méters asztal
- 1500 literes magtartály
- CROP TIGER 40 TT
- CROP TIGER 30 TT
- gumihevederes
- 2,1 méteres asztal
- 1200 literes magtartály
- TATA 60hp-s 2800f/min motor
- CROP TIGER 30 TT
Hagyományos cséplőszerkezetű gép.
- DOMINATOR 40 TERRA TRAC
- gumihevederes
- 2,4 méteres asztal
- 1700 literes magtartály
DOMINATOR 40 TERRA TRAC
Minden 10-ik Lexion vásárlás után kisorsolhatnának egy ilyen masinát a vásárlók között.
Egy oldalon néztem, ott 3 ilyen gép volt mindegyikre 1500000rúpia volt írva az kb 6misi.
Válasz Horváth Tibor_43619 #3486. hozzászólásáraMás ország más szokásokkal.. Ők nem takarják a dobot sem a Megában sem a LEXION ban!! Napraforgót képeslapról ismerik kukoricát keveset aratnak...Náluk még elhihető amikor azt mondják ez a kombájn csak gabonát aratott!!! Még a Bérvállalkozók is csak alig dolgoznak ősszel! Ott a Kukoricát nem a kombájn hanem a Jaguár pusztítja! Így nincs miért le takarni..
Válasz Horváth Tibor_43619 #3486. hozzászólására40 éve Claas-ozok,de nem halottam erröl a megoldásrol,pedig sokmindent megéltem,
Válasz Horváth Tibor_43619 #3486. hozzászólásáraSzedd le a lemezeket róla.Elég házinak tűnik.
Válasz Horváth Tibor_43619 #3486. hozzászólásáraIlyet még nem is láttam, szóval erről nem tudok véleményt mondani. ha úgy használták akkor rakd be Te is úgy.
Üdvözlök mindenkit! Segítsére lenne szükségem!108 SL MAXI kukoricára átszerelésről lenne szó.Megát már sokszor átszereltem de maxit még nem.Mit kell pontosan elvégezni? Dobot lekell búrkolni?A 3 kosarat egyszerűen lehet cserélni mint a Megánál?Hátúl a fésűket el kell távolítani előtte vagy mi a pontos szerelési sorrend?Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!
Válasz Büresz #3485. hozzászólásáraA takarólemezeket németből kaptám és megkérdeztem a friccet,hogy milyen vegyes bazárt küldtél nekem,azt mondta náluk vegyesen szerelik 1 agresszív 1 normál takarólemez.De ha felrakom vegyesen akkor a cséplőléc alá kell tennem az agresszívat és akkor minden második cséplőlécnél más lesz a dob-dobkosár hézag.
Válasz Ares 826 #3484. hozzászólásáraHa felváltva rakja fel semmit nem fog rázni.
Válasz Horváth Tibor_43619 #3481. hozzászólásáraAz úgy nem lesz oké mert nagyon fogja rázni magát a gép, nem egyformák a lemezek súlyai ha 3 vastag másik 3 meg vékonyabb. Egyformának kellene lenni a lemezek vastagságának! Én még a te helyedben ki is mérném őket patikus mérlegen hogy a súlyuk is egyforma legyen és akkor tuti nem fog rázni a gép!
Válasz Feri #3482. hozzászólásáraés a 6 darab lemez a dobra,egyformák?
Válasz Horváth Tibor_43619 #3481. hozzászólására118SLmaxi esetében buzát és a kukoricát,naprát is
belemezelt dobbal arattam,és jól! A medionokból kiindulva,ott mindig be van lemezelve a dob!Csak a kosarat cseréltem,szecskázó szijat,állókésekből minden másodikat ki,forgókések kukorica,hátsó védőlemez be!
Sziasztok!
Most szerelek át 108SL MAXI-t búzáról kukira először.
Sziasztok!
Most szerelek át 108SL-t búzáról kukira először.
Válasz _NB_ #3477. hozzászólásáraCsak épp azt nem mutatja a vidi hogy műszak végére hány kalászemeló végzi a kombájn belsejében. Ezt a búzát is lehet vinni a szárítóba sok részen még zöldes a szalma de már a földön fekszik, szuper takarmány lehet, de igaz abból is lehet csinálni szuper pékárút!
Válasz _NB_ #3477. hozzászólására
CLAAS LEXION 795 "Monster Limited Edition"
- link
Válasz Claassic #3472. hozzászólásáraSzia Misi!
Köszönöm a választ. Klímaszerelőt hív.
Üdv: Gyula
Válasz Claassic #3474. hozzászólásáraigen-igen arra gondoltam csak bekevertem magam
Válasz szanberg #3473. hozzászólásáraAz 5088-ra gondolsz? Nem tudom, nem én hajtottam. De megkérdezem Neked.
Válasz Claassic #3472. hozzászólásáraHogy ment az 5130-as most a gabonában?
Fogyasztások mit mutattak?
Válasz fabia63 #3470. hozzászólásáraSzia Gyula!
Kopott lehet a mágneskuplungja ezért adja a furcsa hangot. Ha szerencséje van, akkor ha kiveszi belőle a hézagoló alátétet még összekapcsolhat, és működhet ideig óráig.
Valószínübb viszont hogy nem lesz jó így sem, és ekkor csak a mágneskuplung cseréje segít!
Üdv.:Misi
Válasz Claastra. #3469. hozzászólásáraKöszönöm a használatit, a kék papírdarabot nem bántásnak, hanem a postaköltségedért küldtem. Üdvözlettel: Attila.
Szép napot!
Ismerős furcsa hibát tapasztalt a 108-as Dominátor klímájánál. Az aratás előtt töltette fel a rendszert gázzal. Olyan hiba,hogy nem tud bekapcsolni a klíma kompresszor, olyan hangod mint amikor egy relé nem tud behúzni. Kerregés szerű hangot ad. Ha a motor le van állítva akkor lehet hallani,hogy kattan. De az első kikapcsolás után amikor újra kéne bekapcsolni a kompresszornak akkor kezdi ezt a kerregés szerű hangot adni. Találkozott már valaki ilyen jellegű hibával? Ha igen, mi volt a hiba oka?
Válasz stocklattila #3442. hozzászólásáraMegbántottál,mi az a kék papirdarab a borítékban?szó se volt róla hogy kérnék érte valamit
Válasz Ares 826 #3466. hozzászólásáraItt láthatod munka közben:
https://www.youtube.com/watch?v=9bP8_lNZ87U
Ha van időd meg kedved gyere el nézz rá a gépre.
Válasz Ares 826 #3466. hozzászólásáraAratás előtt néhány apróságot kellett javítani. Szezonban csak tankoltunk meg zsíroztunk. Kicsit haladósabb volt mint az 512 el.
Válasz horesz01 #3459. hozzászólásáraJól szuperál a Mega amit vettetek?
Válasz Claastra. #3464. hozzászólásáratudom csak folytatta ma sort
Válasz Drisa #3463. hozzászólásáranem nekem kell magyaráznodaz értetleneknek,én tudom hogy jó a fogyasztás,pedig én még hegylakó is vagyok
Válasz Claastra. #3462. hozzászólásáralexion és t660 6-7 tonnás gabonában szecskázva 12-15 liter között.
Válasz szanberg #3458. hozzászólásáralevágott 33 hekit de nem idén 2,5 tonnás búzában és tizen pár literrel,idén a lexi vágott 33 -at(4t) 14 literrel szecska nélkül,a megion olyan 13-14 körül evett