Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.63 FtUSD402.9 FtCHF443.07 FtGBP500.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz 2266 #2404. hozzászólásáramegvan az oka... Most visszatrt a mercihez, de nagy mese hogy miért, szinte biztosan anyagi okai vannak, a CAT-nek nem tudom hol tart a Tier4 final motorja, a Merci-nek meg már megvan. Mindenesetre én 600-700-as lexiből nem biztos, hogy vennék egynelőre merci motorosat, nagyon sok negatívumot látok, kezdve az AdBlue-val, folytatva a hűtővel, majd a vezérlés... eleve ott már ellenszenves, hogy két külön elektromos hálózat van a gépen, mert a motor, és miden azzal össszefüggő vezérlő és alrendszer 24 voltos, minden más meg 12... 3 akku, és társai... nyamm... másrészt nem rendszerhez illesztett motor, a sima MP4-es Actros-ok motorja van benne.. nem rossz az, csak ugye egy kamion 15%-os terheléssel gurul az autópályán, amikor meg jön a domb akkor visszakapcsol, és fordul 3-4000-et, itt meg folyamatosan 2300-at kellene tartania, akármi van a terheléssel...
A fogyasztás egy nagyon érdekes dolog, nekem C9-es motor vana lexiben, 14-15 literre jön ki szinte bármilyen krülmény között, nyáron méregettük sokat, anno a 204-es mega tudott 11-12-t is ha optimális volt, de ha ers volt a bóza akkor pusztult meg és ment 20-25 fölé... ez 8-9 tonnásban sem eszik 1-2 liternl többel többet.... Amúgy jól leterhelve a WTS JD is tudott 12-15 litert, csak az kellett hogy terület legyen utána...
határjáró: A tucano-t felejtsd el, ha bérmunkázni akarsz és Claas-t szeretnél, ne is gondolj rá! Farmer gép, akik sokat hajtják 3-4 év után szabadulnának tőle mind... kérdezd meg, miért ad el két év alatt 2 db 4 éves tucano-t...
Sajátom a kombájn, 4. kombájnként használva kukoricát nem vágott,érdemes eljönni megnézni,ami ballánál van az is a miénk volt én hajtottam személyesen de azt mà 2 éve adtuk be a kitébe az azóta is kint áll ez a mi itt van meg tetö alatt.Ja és az 2011es ez meg 12es.
Válasz tsz.tamas #2403. hozzászólásáraTényleg nem értem miért kacsingat jobbra és balra a CLAAAS mikor kar nyújtásnyira van tőle a Mercedes pláne úgy hogy már bizonyított
Válasz tsz.tamas #2401. hozzászólásáraAzt mindenki tudja a szakmában hogy a 204 Mega fogyaszt a legg kevesebbet mégsem ált meg ott a fejlődés! Mindenki nagyobb és mégnagyobb gépekre hajt!!
Válasz tsz.tamas #2399. hozzászólásáraDélen mostanság is vágnak 18 ért is!! De nem ezt irtam hanem azt ha kb Félmilla üti a markomat akkor nem vacakolnék pár liter gázolajon hanem a megtermett árúért aggódnék!! És valószínű sokan vannak ezzel így!!!
Válasz tsz.tamas #2382. hozzászólásáraHa nekem teremne 5.5 T repcém kicsitse érdekelne menyit is fogyaszt a kombájnom csak stabilan vágja le minél hamarabb!!!
Válasz halihó #2375. hozzászólásáraAzonos körülmények között jó asztal méret mellett az egész kombájn piacon nincs 5-6 literes fogyasztás különbség, nem két Claas között.
Az 500-as sorozatú lexiontól mondtam hogy jobb!! A fogyasztása mindenki akit kérdeztem a lexioné több hektáronként 5-6 literrel!akkor nem jobb egy 440-es tucanoval szolgáltatni?de ha szerintetek nem igy van akkor kérlek mondjátok!!!!!
Válasz halihó #2372. hozzászólásáraHa már ez a kategória akkor egy 360-370 mega inkább. Persze ha használtról beszélünk. A hosszú cséplőszíj hajtása az első tukiknak nem a legrugalmasabb cséplőrendszeri átvitelt biztosít. Kicsit olyan terhelésen mint ha slippelne. Ez természetesen vele járója a szíjhajtásnak. Még az elsők tesztrepülésekor a 3-mas megából átülő,bemutatógépesek vették észre. Hogy "eldobja" magát...Azonos körülmények közt a megához képest. Az új tukit még nem vettem górcső alá. Majd nyilván benézek a srácokhoz.
Üdv,nem rég jutottam hozzá egy Claas Matadorhoz,valaki nem tudna segíteni egy gépkönyvvel vagy annak beszerzési forássához.Kezdő vagyok ebbe a dologba. Előre is köszönöm.
Válasz halihó #2363. hozzászólásáraMár korábbi hozzászólásokban is "részleteztem" a 400-as sorozatot. Árban elérhető paripa ként, tökéletes megoldás. Mivel a megák (túlárazottak). De talán ha a Lexik felé kacsingatnak a vásárlók akkor, a Megák is be árazódnak talán egy reális irányba.
Válasz halihó #2356. hozzászólásáraHát lehet hogy a Tucanosok mindjárt megesznek de én is a Megát vinném. De adhatnál több infot, évjárat, üzemóra, ár, meg hogu mire is szeretnéd pontosan.
7257 hozzászólás
Válasz 2266 #2404. hozzászólásáramegvan az oka... Most visszatrt a mercihez, de nagy mese hogy miért, szinte biztosan anyagi okai vannak, a CAT-nek nem tudom hol tart a Tier4 final motorja, a Merci-nek meg már megvan. Mindenesetre én 600-700-as lexiből nem biztos, hogy vennék egynelőre merci motorosat, nagyon sok negatívumot látok, kezdve az AdBlue-val, folytatva a hűtővel, majd a vezérlés... eleve ott már ellenszenves, hogy két külön elektromos hálózat van a gépen, mert a motor, és miden azzal össszefüggő vezérlő és alrendszer 24 voltos, minden más meg 12... 3 akku, és társai... nyamm... másrészt nem rendszerhez illesztett motor, a sima MP4-es Actros-ok motorja van benne.. nem rossz az, csak ugye egy kamion 15%-os terheléssel gurul az autópályán, amikor meg jön a domb akkor visszakapcsol, és fordul 3-4000-et, itt meg folyamatosan 2300-at kellene tartania, akármi van a terheléssel...
A fogyasztás egy nagyon érdekes dolog, nekem C9-es motor vana lexiben, 14-15 literre jön ki szinte bármilyen krülmény között, nyáron méregettük sokat, anno a 204-es mega tudott 11-12-t is ha optimális volt, de ha ers volt a bóza akkor pusztult meg és ment 20-25 fölé... ez 8-9 tonnásban sem eszik 1-2 liternl többel többet.... Amúgy jól leterhelve a WTS JD is tudott 12-15 litert, csak az kellett hogy terület legyen utána...
határjáró: A tucano-t felejtsd el, ha bérmunkázni akarsz és Claas-t szeretnél, ne is gondolj rá! Farmer gép, akik sokat hajtják 3-4 év után szabadulnának tőle mind... kérdezd meg, miért ad el két év alatt 2 db 4 éves tucano-t...
Válasz tsz.tamas #2390. hozzászólására2011-es a 440es enyém volt.ha info kell tudok rola.
Válasz halihó #2369. hozzászólásárahttp://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/szantofoldi-betakaritogep/claas-tucano-440-aps-2012/h_6694743
Sajátom a kombájn, 4. kombájnként használva kukoricát nem vágott,érdemes eljönni megnézni,ami ballánál van az is a miénk volt én hajtottam személyesen de azt mà 2 éve adtuk be a kitébe az azóta is kint áll ez a mi itt van meg tetö alatt.Ja és az 2011es ez meg 12es.
Válasz tsz.tamas #2403. hozzászólásáraTényleg nem értem miért kacsingat jobbra és balra a CLAAAS mikor kar nyújtásnyira van tőle a Mercedes pláne úgy hogy már bizonyított
Válasz 2266 #2402. hozzászólásáraA Merci motor azért vissza szivárog a Lexikkkonokba :I
Válasz tsz.tamas #2401. hozzászólásáraAzt mindenki tudja a szakmában hogy a 204 Mega fogyaszt a legg kevesebbet mégsem ált meg ott a fejlődés! Mindenki nagyobb és mégnagyobb gépekre hajt!!
Válasz 2266 #2400. hozzászólásáraok.....ez így van 10/10
lexion CAT=sokaaat fogyaszt....de JD is :)
ezt a szlogent utálom......
Válasz tsz.tamas #2399. hozzászólásáraDélen mostanság is vágnak 18 ért is!! De nem ezt irtam hanem azt ha kb Félmilla üti a markomat akkor nem vacakolnék pár liter gázolajon hanem a megtermett árúért aggódnék!! És valószínű sokan vannak ezzel így!!!
Válasz 2266 #2398. hozzászólásáraszerintem ha 20eFt-t kapsz hektáronként......amiben benne van az üzemanyag......akkor érdekelne ;)
Válasz tsz.tamas #2382. hozzászólásáraHa nekem teremne 5.5 T repcém kicsitse érdekelne menyit is fogyaszt a kombájnom csak stabilan vágja le minél hamarabb!!!
Válasz tsz.tamas #2396. hozzászólására6 sor kukoricával jok a 30-as végűek is 530 330
Sok jó Claas kombájn van.....
Lexion-450 -460
540-550
Mega360
Medion-340
.....hmmm.......sok
Válasz tsz.tamas #2394. hozzászólásáraSzerintem is én is azt írtam nincs olyan az egész piacon
Válasz Drisa #2388. hozzászólásáraÉn tudom.....csak az 5-6 liter többlet fogyasztásra reagáltam.....
az egy baromság
Válasz Claaastra #2392. hozzászólásáraugyecsaaaak
Válasz tsz.tamas #2387. hozzászólásárahttp://www.agroinform.com/geppiac/claas-tucano-450-4wd-2012-es/h_1437232?ref=ea03b4a1
Válasz Claaastra #2389. hozzászólásáraMagyar.......axiálos gép
második kép, baloldal....Axiálos matrica.;)
Válasz tsz.tamas #2387. hozzászólására2015-ös....440es
holnap lesz infó
Válasz tsz.tamas #2387. hozzászólásárano-no nézz csak utánna,ugy tudom francia,amúgy összecsukós gabonaasztallal nem adta el itthol
Válasz tsz.tamas #2382. hozzászólásáraDe nincs kombájn ami azt repcét 10 liter alatt levágja. De lehet a 440 tucano....
Válasz Claaastra #2385. hozzászólásáramagyar gép mind......
Válasz halihó #2384. hozzászólásárahttps://agroballa.hu/hasznaltgep/adatlap/370
http://www.agrarkereso.hu/ad/?ad=216038&kref=25075492
Válasz halihó #2384. hozzászólásáraitt az agroinform hirdetéseiben láttam tegnap,szerintem ráált a külföldiekre mint az agropark
Válasz tsz.tamas #2380. hozzászólásáralinkeld már hol láttad mert most néztem az oldalát és nincs rajta csak 2009-es tucano
Válasz Claaastra #2381. hozzászólására
Válasz Drisa #2379. hozzászólásáralexion-460...5,5t-s repce....C9es CAT....14,9l/ha
C750 adapter....
hmm....ennyi.....és ezt nem a kocsmában mesélték ;)
Válasz Drisa #2379. hozzászólásárano-no,majd rájössz
Válasz halihó #2369. hozzászólásáraTiszakécske - Agroballa
ott lesz kettő....
450 4wd és 440 2015ös.....jó áron ;)
Válasz halihó #2375. hozzászólásáraAzonos körülmények között jó asztal méret mellett az egész kombájn piacon nincs 5-6 literes fogyasztás különbség, nem két Claas között.
Válasz halihó #2375. hozzászólására5-6 liter
ez egy butaság!! - ne haragudj
Válasz halihó #2375. hozzászólásáraBasszus ha lexion elektronikát veszel,akkor azt a lexionban vedd megvagy maradj a 360-as megánál
Válasz halihó #2375. hozzászólásáraHa megnézed a két gép paramétereit..az 500-as lexi nyer.Azaz 520-tól indulva..pl.
Az 500-as sorozatú lexiontól mondtam hogy jobb!! A fogyasztása mindenki akit kérdeztem a lexioné több hektáronként 5-6 literrel!akkor nem jobb egy 440-es tucanoval szolgáltatni?de ha szerintetek nem igy van akkor kérlek mondjátok!!!!!
Válasz halihó #2372. hozzászólásáraHa már ez a kategória akkor egy 360-370 mega inkább. Persze ha használtról beszélünk. A hosszú cséplőszíj hajtása az első tukiknak nem a legrugalmasabb cséplőrendszeri átvitelt biztosít. Kicsit olyan terhelésen mint ha slippelne. Ez természetesen vele járója a szíjhajtásnak. Még az elsők tesztrepülésekor a 3-mas megából átülő,bemutatógépesek vették észre. Hogy "eldobja" magát...Azonos körülmények közt a megához képest. Az új tukit még nem vettem górcső alá. Majd nyilván benézek a srácokhoz.
Válasz halihó #2372. hozzászólásáraSzakmailag érvelj a tucano mellett,a lexi ellenében.Kiváncsi vagyok!
jobbnak találom a lexiontól már mint a cater motoros lexiontól meerci motoros lexionra meg nincs pénz
Válasz halihó #2369. hozzászólásáraMért pont tuki ?
Válasz halihó #2369. hozzászólásáraAz agroparkot nem nézted,egy hónapja voltam ott ,akkor több darab is volt.
Üdv! Valaki ha tud jó állapotban lévő tucano 440-et kérem irjon! évjárat 2011 fölötti
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:39:57
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:40:01
Üdv,nem rég jutottam hozzá egy Claas Matadorhoz,valaki nem tudna segíteni egy gépkönyvvel vagy annak beszerzési forássához.Kezdő vagyok ebbe a dologba. Előre is köszönöm.
Újkorában még jó volt! Csak azóta sok sok év telt el.. Ami sajnos mindegyiken nyomott hagyott Válasz halihó #2363. hozzászólására
Válasz halihó #2363. hozzászólásáraMár korábbi hozzászólásokban is "részleteztem" a 400-as sorozatot. Árban elérhető paripa ként, tökéletes megoldás. Mivel a megák (túlárazottak). De talán ha a Lexik felé kacsingatnak a vásárlók akkor, a Megák is be árazódnak talán egy reális irányba.
class lexion 450. MI a véleményetek róla? mennyire jó gép?
Válasz Myrrdin #2358. hozzászólásáraKöszönöm szépen a segítséget :)
Válasz halihó #2356. hozzászólásáraJó Megát nehezen fogsz kapni. Lexi meg nagyon sok van eladó, többet tud a Lexi sokkal mint a Mega.
max 4-5 ezer vágott hektár 5-6 éves max
évi 6-700 hektár vágása
Válasz halihó #2356. hozzászólásáraHát lehet hogy a Tucanosok mindjárt megesznek de én is a Megát vinném. De adhatnál több infot, évjárat, üzemóra, ár, meg hogu mire is szeretnéd pontosan.
Válasz Velemi Béla #2355. hozzászólásáraitt nézz körül.
https://www.facebook.com/gepkonyvek/timeline?ref=page_internal