Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Körbálázót, de milyet? új
784 hozzászólás
forever JD :)))
Válasz #282. hozzászólásra
Mind 6
Válasz #281. hozzászólásra
Szerintem csak a H4-es 6ládás.
Válasz #280. hozzászólásra
A 1188 6 Ládás! De adtak ki egri szecskázós 2056 okat is!
Tehát ott is csinálnak.
Válasz #276. hozzászólásra
Van olyan gép amin szolnoki szecskázo van,biztos töbféle gépre gyártják csak a szélesség a lényeg.Vagy vannak bontott 1188-ak lehet az is passzol.
Válasz #277. hozzászólásra
Én is 3000-nél cseréltem a ferdébe a csapágyat azota semmi.Még a torokhengerre kell figyelni mert ha nagyon feszes láncal használták annak is kimegy a csapágya.
Válasz #276. hozzászólásra
a motorja erősebb,és néhány technikai megoldás más (erősebb szíjak),az elektronika az szerintem majdnem ugyanaz.A 22..-eseket másodszériásnak tituláljták,a gyenge pontokat erősítették,és természetesen fiatalabbak.
a ferde felhordó felső csapágya és a magfelhordó szöghajtás valóban gyengébb pontja a z nek.De ha nem túlfeszített láncokkal használjuk(inkább laza mint spanos legyen) akkor semmi gond vele.Tudok olyat,aki 2 évente csapágyazza, a mienknek 5 éve volt lenn a ferdéje,még nem "szólt" hogy bánata lenne!
Válasz #275. hozzászólásra
Köszönöm! A szecskázóval kapcsolatosan tudsz valamit javasolni? Azt már tudom h a Kitétől lehet rendelni. Esetleg más beszerzési forrás, vagy milyet lehet átalakítani (esetleg más típusú kombájról). Alkatrészek tekintetében milyen beszerzési lehetőségekről tudsz?Van a kite meg valami győri cég (talán jd technika)? Elektronikájával nem szokott gond lenni. És mi a különbség a 2056 meg mondjuk a 2256 között? Erősebba motor vagy csak több benne a technika,az elektronikus állítási lehetőség,
Válasz #273. hozzászólásra
A fogyasztás rol annyit mondanék hogy nem fogyaszt többet akármejiknél sok fajtával arattam eggyüt ugyan abba a terménybe hasonlo volt a fogyasztás!
Gabona 12-15-ig Kuki12-18-ig Napra 12-15-ig
Válasz #273. hozzászólásra
Az enyémbe 3200 motorora van,eddig semmi probléma nem volt vele.
Kopoalkatrészeket cseréltem de azt se sokat,egy pár csapágy és egykét ékszíj.70% -ban még gyári szíjak vannak rajt.Vételkor a hátso hidat nézd meg föleg ha 96-os vagy elötti középpen hajlamos eltörni,a ferde felsö tengej csapágy és racsni,a magrelhordo szöghajtás ha gyári(zsírzo gomb kell bele akkor semmi baj.De nem kell töle félni nagyon birja a strapát!!!
Általános véleményeket szeretnék.Még nem volt ilyen gépem és most ajánlottak egyet. Tehát mosz infó gyűjtenék róla. Milyen a fogyasztása, mennyi baj van vele, alkatrészellátás, gyrekbetegségek, esetleg mire kell figyelni vásárláskor. Nincs rajta szecskázó azért kérdezem h honnan lehet rá reális (jó) árom szecskázót szerezni. KÖszi előre is
Válasz #271. hozzászólásra
Nekem 8-éve van 2056-om konkrétan mire vagy kiváncsi?
4,8 m asztallal és 5 ládás
Válasz #269. hozzászólásra
ez hány ládás ?
mekkora asztallal ?
Sziasztok!
Érdeklődnék h jd 2056 kombájnal kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van? Fogyasztás, bajok, stb. Illetve honnan lehet erre a típusra szecskázót szerezni jó áron?
Válasz #263. hozzászólásra
de szalmarázót igen,ja a facsapágy hülye megoldás ,ebben egyetértek
Válasz #265. hozzászólásra
Hozátud nőni az emberhez a gép az biszt!!!
Válasz #263. hozzászólásra
A z-nek is meg van a maga keresztje, nálunk pl a ferde-felhordó csapágyazása nemigen bírja a strapát.
Emberem megsiratta amikor elvitték.Itt vegyes a géppark a John Deere-nek a fogyasztását sokalják,amúgy nincs rá panasz.
Válasz #261. hozzászólásra
Annyira nem, csak át kell lépni a megyehatáron. Egyébként ez csak attól függ, hogy hol melyik forgalmazó volt erős, nálunk somogyban erős a kite, itt még a kerítés is zöld , de pl baranyát megszórta az IKR claasokkal, még mikor volt nála.
Válasz #258. hozzászólásra
A z-n még szarmarázóláda facsapágyat nem kelet cserélni!!!
Kérdezd meg a megásokat menyit tüzeltek már el????
Válasz #260. hozzászólásra
És mi a gyengéje még soha nem halottam?
Válasz #259. hozzászólásra
itt meg el kell mennem 100-150 km-t hogy jonit lássak
Válasz #258. hozzászólásra
az elsőkeréknél
Válasz #257. hozzászólásra
A kukoricában nálunk nem váltak be !!!!
A mi részünkön jd-ken kivül más gépek nem nagyon vanak!!!
Válasz #255. hozzászólásra
Milyen oldallehajtás gyenge a z-n???
A hét év alatt nem sok gondom volt a Megával,nem is emlékszem,hogy haza kellett volna jönni a mezőről valami miatt.Javítása egyszerü,van hozzá minden.Bemackóztatni még a pipitérbe is nehéz,nem tudom,mi a bajod vele?
Válasz #254. hozzászólásra
de csak 1 kombájnost fizetek
Válasz #253. hozzászólásra
lehet visszaforgatni sőt az ujon hidraulikus,van ami nem tetszik benne ,de ez bizonyitott,pl lehetne nagyobb dobátmérő,nem vitatom amig megy a joni addig lehet többet tud de sürübben beszarik nálunk, oldallehajtás az gyenge benne (z szeria)
Válasz #253. hozzászólásra
Söt a JD-den akár két 130-kg-os is kényelmesen elfér!
Válasz #252. hozzászólásra
Én meg 95kg de a fülkében 1 másik ember is elfér!!!
viszaforgatni azért kel néha!!!!!!!
Válasz #250. hozzászólásra
A fülkébe beférek bőven és kényelmes(130kilo vagyok)visszaforgatni meg nem kell ez nem joni ,de amugy lehetne ,az üritésben igazad van az ujon modositották
Biztos jó a Joni is,nekem a Claas a zsánerem.Most jovítottam egy 4650-es traktor motort,23000 üzemóra van benn,még eredeti volt a motorja.Az bizonyított!
Válasz #240. hozzászólásra
A megába 1 gyorsitódobal van több enyi!!!
Ugyan olyan szar az ürités, picsa a hely a fülkébe a motor még mindig primitiv helyen,a visszaforgatoról meg ne is besszéljünk !!!!!!!!!
Válasz #248. hozzászólásra
A 204-es Mega is kiállt elölem kukiba!!!
Válasz #246. hozzászólásra
és a 106, 108 ?
jó, hogy egy z-s elbír egy domcsival.
és el is hiszem, hogy egy ilyen domcsiból átülni egy z-be, az mint az ha egy 50-es mtz-ből átülsz egy johniba.
Válasz #243. hozzászólásra
Nálunk meg olyan dombok hogy lifttel mennél csak fel:-))
Válasz #244. hozzászólásra
Ha jól tudom 93 óta
bocsánat, de mennem kell, nem bírok el a mézessel.
jó éjt !
Válasz #240. hozzászólásra
a z-ék mióta vannak ?
Válasz #241. hozzászólásra
Na nálunk se!!!
Válasz #237. hozzászólásra
Mért fél vágóasztalal ment mindig????????????
Nálunk 21 és 53 AK-ás földek vannak,nem 6 tonnás a kukorica.
Válasz #235. hozzászólásra
Nem olyan régen még a 106-ot meg a108 at favorizálta minden classzos akkor hogy is van???
Válasz #235. hozzászólásra
Felőlem hivhetják akárminek a claas az töbet nem jön be az udvara!!!!!!!!!!!
Válasz #237. hozzászólásra
akkor viszont itt nem értenek hozzá.
Válasz #222. hozzászólásra
Én 17 et kértem meg is kaptam.Magyar vevők is megadták volna,csak sokat gondolkodtak.Hét szezon arattunk vele,naponta írtuk a fogyasztását,biztos,hogy annyit eszik!60%-on dolgozott a motor,mig a 208-ba 95%-on.nem minegy!
Válasz #234. hozzászólásra
lexikből az eleje az nagyon szar volt.
Válasz #232. hozzászólásra
basszus !!
ezeket már noé is kidobálta !
a mega, itt kezdődnek a claas-ok.