Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 414.08 Ft USD 396.98 Ft CHF 444.25 Ft GBP 499 Ft

Fórum

Claas medion 330-as, valamint Claas Mega 204, 208-as...

Létrehozta: Józsi , 2008-09-01 16:20:39

Kedvencekhez Segítség

676 hozzászólás
Nincs profilkép
#176 grün-dy
2010-08-23 22:57:24

Válasz #173. hozzászólásra

a fekete kombájnokról mi a véleményed, azok sem jók ????

#175 Gabee
2010-08-23 22:55:31

Azért szanberg sokmindent koppintottak a claasról !! A többi márka is jó! Most kb arról beszélünk hogy ferrárit vegyek vagy lamborginit! De sztem a ferrarinak nagyobb neve van!!:D

Nincs profilkép
#174 grün-dy
2010-08-23 22:52:25

Válasz #173. hozzászólásra

még most sem tudott megszabadulni a Héjja-air a MF kombájnoktól???
elég na meggondolatlanság volt megvenni őket

#173 szanberg
2010-08-23 22:49:57

Én véleményem, illetve amit látok itt az ismerősök körében, hogy amelyik karban van tartva folyamatosan régi korában is tud jól üzembiztosan menni.
Legyen az claas joni vagy a Fergám, nyuszim.
A használtgép ár majdnem semmit sem jelent szerintem éppen. Nézd meg a használt Cereák 13-ért mennek 2004-5-ösök, közben meg kétszer annyit tud egy 7274-es mint egy 208-as mega. Ezt majdnem szó szerint lehet érteni.
A megbízhatóságról meg kérdezd pl a Héja Air KFt-t nekik 4 Ferga kombájnuk volt, kezdve az enyémmel a régi cereával, most meg az újabb 7272-esek.
Meg tudnék még mondani jónehány referenciát.
Pedig technikában az 1991-es MF 38 is veri az új megákat, innovatív nagyteljesítményű gépek.
Paraszutok szerint túl elektronikázott, szerintem ha rendben van akkor ha ilyennel dolgoznának a nagy zöld pártiak egykét napot, nemtudom mit szólnának ha vissza kellene adniuk.
Tapasztaltam énis tudom jól.
Pedig csak nagyrakás...-ok a nagyközönség szerint, ja és azért nagyrakás...-ok mert olcsók. Claasfan most burkoltan Te is ezt mondtad.
Nem csak claas kombájn van. Berögződött,hogy annakdiején az 516-tól a 106 dominátor fényévekkel jobb volt, de mára ez már csak múlt, nemkell istenségbe verni mert egy porcikájuk sem kimagasló Claas-éknak

#172 drenthe evo
2010-08-23 22:19:53

Válasz #171. hozzászólásra

Ezek a JD-sek olyanok mint a fideszesek...smile lol

Nem tudnak elszakadni tőle és csak azt látják.

Pedig van JOBBIK !!! A CLAAS...smile thumbupcool

#171 Claas mániás
2010-08-23 21:49:19

Válasz #168. hozzászólásra

persze a vetést is minjdárt számlázod,meg se közeliti minőségileg a Jd a Claast,nézd meg a használtgépek árát az tükrözi a minőséget a jd használtan nem ér semmit,csak az Mf van mögötte

Nincs profilkép
#170 Dinnyés Laci
2010-08-23 21:41:23

Válasz #163. hozzászólásra

Igazad van! mennyit is sporol 20 év alatt egy mega?

#169 2266
2010-08-23 21:40:45

Srácok szerintem a zöldre festet gépektöl azért van sokkal roszabb is.. Talán azokat kellene jobban ki elemezni hogy egy két kolega nehogy bele válaszon...smile scaredsmile tonguepsmile lol

#168 Maszek
2010-08-23 21:28:56

Válasz #167. hozzászólásra

Nálunk ezt szeparátornak hivják!!!

A w-ben meg bene sem volt!!

A jd még igy is tud!!
A megus tudna????

Dehogy tudna öszehorpadna a szalmarázótér!!!

Merthát már bebizonyodot hogy PAPIRANYAG!!!!!!!smile thumbupcool

#167 Claas mániás
2010-08-23 21:23:55

Válasz #166. hozzászólásra

Persze ha a kombájn belét kiveszitek,mint ahogy leirtad a multkor(szalmalazitódob),ne röhögtesssmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

#166 Maszek
2010-08-23 21:20:43

Válasz #163. hozzászólásra

megát eszünk vacsorára !!!!

Nincs profilkép
#165 jdzoli
2010-08-23 20:20:28

Nagyon igazat adok!
(esetleg ami nem melletük szól az a gyenge minőségű festés)

#163 Claas mániás
2010-08-23 06:51:16

Válasz #159. hozzászólásra

Ez qrvajó duma, a Mega most is többet tud mint bármelyik gázolajzabáló nagytudásúnak mondott Jd,nem csak nagygazdák vannak a földön,kell gondolni a kisebbekre,a Mega is levágja a napi 25-30 hektár gabonáját,és 20 hektár kukoricáját,nem kell irigyelni ha egy technika jol beválik és 20pár évig megállja a helyét,a Tucanót ha megnézed a cséplőcstornája egy az egyben a Megá-é csak hátra tették a motort,és telirakták fölösleges elektronikával

Nincs profilkép
#162 Krisztijan
2010-08-23 00:06:18

Nem sok köze van a témához,de van egy leégett CLAAS 88-as kombájnom,FÜLKÉT szeretnék vásárolni rá,Magyarország bármely területén.Van-e valakinek CLAAS-osok valami ötlete hol találhatok???Előre is köszönöm.ÜDVsmile confused

#161 drenthe evo
2010-08-22 21:46:35

Válasz #158. hozzászólásra

Panelt már mi is cseréltünk 5 kilóértsmile karateka...

Azt mondák vegyünk egy páramentesítő dobozt és helyezzük el a panel szekrénybe . Ezt bármikor tesszük , még megmenthetjük a még működő panelünket a rácsepegő párától és zárlattól...

#160 papa maci
2010-08-22 15:12:00

Válasz #159. hozzászólásra

Szerintem félre érteted ! Számomra a két verzió az elfogatható. Tucano vagy a nagy lexion ! A köztes dolgok valójában csak termékpaletta szinesítés, és játék a pénztálcára. De ma egy jóképű mega is megálja a helyét szerintem. Nemcsak kelet európa veszi. Bajára leszálított megákból került vissza német honba is. Nyilván azért mert még ott is értékelték a masinát. És persze gondolom az árát.smile rolleyes

#159 .Feco.
2010-08-22 14:05:42

Válasz #158. hozzászólásra

Ez tipiusan az a helyzet, amikor a technikus és a használó ellentétes nézőpontból látja a dolgokat. Szerinted a Lexion csak egy drága luxus a "könnyen és olcsón javítható, régi bevált" Megához képest.

Én mint üzemeltető viszont pontosan a Megára mondom azt, hogy csak úgy néz ki, mint egy Claas kombájn, valójában meg egy régi, elavult modellcsalád életben tartott utolsó darabjai, amelyet a gyár a vezető technológiájú gépeihez képest lecsupaszítva, lebutítva életben tart, hogy a szegény keleti országokat is ki tudja szolgálni.

Szerintem elhaladt már a kor a Megák fölött, éppúgy mint pl. a CWS JD-ket vagy a CS nyuszikat sem sokba nézem...

#158 papa maci
2010-08-22 12:40:02

Válasz #157. hozzászólásra

Üdv ! Nagyából ugyan annyi odafigyelést igényel mint a mega. Gyengéje az alaplap mivel a dupla nyáklap közé hajlamos beszivárogni, a nedvesség. Néha a modul is elszálhat. Mivel az információ adat CAN rendszeren működik,így igazán érzékeny az elektromos rendszere (heggesztés,bikázás,próbalámpás beavatkozás) Mondjuk ez a megára is érvényes. Amúgy szerintem a lexion család kivéve a rotorost, drága luxus mega. Ezt igazán akkor érzékelhető mikor alkatrész kell hozzá, pláne az elektronikához. a merga motor viszont magáért beszél,szerintemsmile thumbup

Nincs profilkép
#157 Sili
2010-08-22 11:37:18

Helló mindenkinek!
Vettünk egy 430-as Lexiont 99es évjáratú mercedes motorost.
Infókat szeretnék tudni róla, mire kell odafigyelni.............stb.
Van mellette egy 204-es megánk is.
jobb v rosszabb a lexion?

#156 szanberg
2010-08-22 11:18:22

ha motor akkor csakis SISU!smile love

#155 Claas mániás
2010-08-21 18:31:47

Üdv ,nekem azt ajánlották,hogy 5000 óránál cseréljünk szelep éket az om 366-os motorban,talán 3-4000 forint volt szelepfedél tömítéssel együtt,most 7000 párszáz óra van benne semmi baja olajat nem eszik,a másikban 4300 óra van az om 906-os motor azzal még semmi nem lett csinálva,még szelephézag sem ,ez sem eszi az olajat

#154 drenthe evo
2010-08-21 17:24:31

Válasz #151. hozzászólásra

ez egy egyedi eset... A hiba sok mindentől lehetett , de nem mindennapi .

Itt egy 2 éves W JD-nek meg leszakadt a dugattyúja(ez se mindennapi)...

Nincs profilkép
#152 kuker
2010-08-21 15:53:07

204-es megám van. a szelephézag állitásrol még nem is hallottam. 6000 óra van a motorba.

#151 JD2266
2010-08-21 14:09:30

Üdv.
Nem akarok ünneprontó lenni de a mi 208-as megánk kb 4500ü óránál kikiönyökölt a motor szétütötte a blokk mindkét oldalát leverte az önindítót!!!
Szerintetek ez jó???

Azóta kapott egy rendelt fűzött motort németből az axiál megjavította és szó se róla jól megy és kevesebbet fogyaszt mint a 2266-os jd napi 70 literrel.
Abban a kukorica szezonba 2 napot vágott.
Szerintem is a claas a jobb de egyszerűbb a jd.

#150 2266
2010-08-21 12:26:11

Válasz #146. hozzászólásra

Nyugi a 204 mega az egyik leg takarékosab gép ami kapható a piacon!! Ehez kétség nem férhet.. De enek az ára az optimalizált motor teljesitmény...smile tonguesmile tonguesmile tongue

#149 2266
2010-08-21 12:23:28

Szerintem nem!!! Mármint halotam olyanrol hogy a 98 sl maxi egyikében be eset egy!! A másikon utánna álitotak és azota semmi ...És le is tekertek vele vagy 10 000üó át!! smile thumbup{::}smile thumbup{::} Szerintem nem véletlenül irják rá valamire azt hogy M Benz smile lol{::}{::}{::} Amint hallotam a lexionokban is talán azok váltak be a leg jobban ameik ezekel letek szerelve...smile confused Biztosan ere is van vélemény?? Felénk sajn kevés van belölük..Nálunk még mindig a 106 a király!!! smile tongue{::}

#148 Tommy 7#
2010-08-21 10:57:54

oké nemnyulunk hozzá! biztam benne hogy ezt a választ fogom kapni! én se szeretem feleslegesen baxogatni ami tökéletesen megy! kössz a segitséget!

#147 .Feco.
2010-08-21 10:46:21

A 204-esben lévő Mercedes OM 366 LA motor ipari motor. Arra tervezték, hogy konstans fordulattal, konstans terheléssel folyamatos munkában élje le az életét. Ellentétben a traktormotorokkal nem 10.000 órára tervezték, hanem a többszörösére.

Egy kombájnban ha jól hajtják kb. ilyen terhelés van, és mivel keveset megy gyakorlatilag nem lehet semmi baja. Ha gyilkolják, akkor meghal. de ezt úgyis akkor veszed észre, ha már baj van.

Lejebb írtam is: ami nem romlott el, ne javítsd meg!
Ha valami rendellenes kopása van, TALÁN észre veszed, és nyertél. De ha nincs semmi baja, vagy mégsem veszed észre sosem lesz olyan, mint amilyen volt. Én meghalni eddig egyszer hallottam ilyen motort, egy helyi végnek a jaguárjában pusztult ki, de ott azért, mert nem foglalkoztak a levegőszűrű tisztításával és cseréjével, és port nyelt ki tudja mennyi ideig.

Az alaktrész árakról: ha gyári claas-t veszel hivatalos úton az nem olcsóbb, mint a JD. Mivel dominátorból nalunk dunát lehet rekeszteni így szép kis ipar alakult ki az alkatrészellátására, amelyek többnyire csereszabatosak az egyenesági leszármazottakkal is. (mondjuk hogy egy 180 pacis 105-ösbe meg egy 300 pacis 370-es Megába mennyivel másabb terhelés éri ugyanazt az alkatrészt az egy másik történet)

De Lexion-t vagy Tucano-t javítani már más történet...

#146 Tommy 7#
2010-08-21 10:20:46

igyavn mindegyik gépnek megvan az elönye meg a hátránya!én amivel nem vagyok kiegyezve se a claas se a john deere-nál az a facsapágy!ha csapágyazva lenne rá se kellene nézni sose! a deere az nem europának lett gyártva! se alkatrész se fogyaztás szempontjábol de az is igaz hogy nem bililemezböl van mint a claas!a claashoz legalább van minden és sokkal olcsobban szilentet szereznek nekem gyárit 2500ft-ért ugyanazt a 1188ba 30ezerért vettem nagyon megvoltam elégedve a jd-is azért adtam el mert kaptam rá + 1 milliot meg levágtam vele egy csomot! ha most tavasszal rendbe akartam volna rakni az elvitt volna egy 500ast és akkor ugy döntöttem hagy vigyék! a fogyaztásra nagyon kiváncsi leszek a 204nél én megfogom mondani ne féljetek! engem 9literel kábitottak hektáronként(bár ugy volna) és akkor most mivan ezzel a szelep témával évente ellenörizni kell? erre nemkaptam választ! akit kérdeztem annak még nemvolt bontva a motor!

#145 szanberg
2010-08-20 22:18:14

Válasz #144. hozzászólásra

jólvan ki hogy érzi...

amúgy meg ma tárcsáztam, elővettem a nehéz IH-t, tegnap az inasok végigjavították, meg megkezdték a karistolást vele.
Repce alá a felzöldült, soksok esőtől levert összetömörödött levegőtlen talajt vágatjuk ezzel meg elsősorral, agyig beleengedve.
és utálom mert olyan kicsi. Ódalgóson mégjobban kicsapódik gép mellé és nem fogja el a nyomát a trakinak.
Húztam mint a bolond hogy haladjak, viszont egykét hirtelen meredek parton képes végig kaparni a nem éppen legfogósabb talajon, illetve a gumik is közepesek már csak.
Tisztán érzem,hogy a 6,2-es kellene utána és akkor nem is húznám 12-14-ekkel legalább, hanem mondjuk 8-körül gondolom én. Nagy parton meg ráemelnék kicsit oszt jólvan, ezzel a 4,2-essel nem emelek rá, ha kicsit kirúg annyi még nem lassúlást okoz csak érezni,hogy megkapar.
Érdekes,hogy a lepok már kopottak, mégis ugyanazt a mélységet tudja mint újkorában kb. Annyi,hogy most tegnelyen megy, új lapokkal meg nem bír közelsem addig belemenni akárhogyan is van állítva, ez itt nem homok ugye.
Most ezeket a tárcsával "szántott" tblákat egykét nap pirúlás után a rövidtárcsával meghintem 8centi mélység körűl gyorsba, akkor le is zárja annyira,hogy ha nem is esne nem szikkadna ki a magágy.
De lehet a Dalbo hengerrel leszaladtatom a középső trakival az egészet, aztán magágykészítés előtt műtrágya szórás majd a rövidtárcsa.
Illetve ha addig visszakapja a szomszédom a Framest Reptille gépezetét amit elvittek tőle demózni összevissza az országban, akkor azzal fogom megcsinálni úgy 25centi mélyre eresztve a grubberkapáit.
Ha nem akkor marad a rövidtárcsa. Kérdés,hogy az IH után elég e egysor ilyen, ha nem akkor nem hengerezem hanem megy az aprítás ha igen akkor lehet maradok a hengernél.

Szóval hogy témánál legyünk, sok jó repce kellene,hogy a Ferga kombájn claas-okat megszégyenítve takarítson be jövőre a 3tonna feletti anyagbólsmile flowerssmile thumbupcool

#144 drenthe evo
2010-08-20 22:01:42

Válasz #143. hozzászólásra

CLAAS : Megbízhatóság ,és ebből fakadó folyamatos teljesítmény , értékállóság...

#143 szanberg
2010-08-20 21:55:01

jó gépek szó mi szó!
de lássátok aztis,hogy azért is ennyire hírhedtek,mert itthon anno ezeket hozták be nagytételben, és persze volt mire megalapozni a jóhírüket!
Szlovákban pl a 90-es években kegyetlen sok Ferguswon kombájnt vettek, saját szememmel láttam gyerek koromban is,hogy mindig piros gép aratott, nomeg persze az 512-514 témasmile smile

de nézzük csak meg! pl 204-es Mega, illetve az MF34 egy kategóriás gépezetek, vegyük ide a kis nyuszi TC56-ot is ami kisebb ezektől, de majdnem tudja azt mint a 204.
Vannak ezek a dolgok amiket Feco mond. Egy rostás kukorica aratás, menetközben nincsen ürítés, motor jó, de mégis szelepállításra szelep ékekre kényesnek lehet mondani, szecskázó sem csúcsszuper, hát vannak gyengéi amellett,hogy egy nagyon jó kisközepes kombájn!
A 34-esen ellenmozgó rostaszekrények vannak, igénytelen sisu motor, Datavision monitor, a legutolsó forgó alkatrész fordulatszámát is látod és ha elkezd változni akárhol akármi már jelez is magyarúl neked hogy mi a téma. Aztán 5,5-ös powerflow asztal, gyári szecskázót kegyetlen jónak mondják, ott és úgy ürítessz ahogyan akarsz, én a 38-assal menetközben nyomom sokat, főleg kukoricában, ott még majdnem folyamatosan is lehet így menni 100mázsa feletti anyagban, mert jön bele mint az atom.
Ja és abszolút nem érzékeny semmilyen terményre, akár 30-as kukoricában is tolhatod neki, nem baxakodik, vasból van nem kislány gép!

Aztán jöjjön a Tc56, még a régiről nyilatkozom, Belga gyártmány, 7,4literes Ford 170 vagy 180lovas motorral, alig elektronikával, jóformán csak forgásérzékelők meg egykét elektromágnes van benne. 800hektárokat vágott első éveiben, és bizony 5évig egy csavart sem kellett hozzányúlni! Nagyon tisztán dolgozik és kevés anyagból. A szecskázója mindent kibír, ezen is üríthetsz akármikor, semmi gyengéje sincsen.
Az újabb iveco motoros 3dobosok már lengyelben összeszereltek, bajosak is, beszállítói hibák is vannak, tengelyek törnek meg ilyesmi... A newhollnad ekkor kezdett süllyedni a 96-98-körüli kombájnok között meg majdnem a legjobbaknak mondtam volna őket, a nagy TX-ek is tudtak rendesen!
Szóval jó mindegyik, csak jó gazdája legyen. Egyikkel ez előnyösebb, másikkal az előnyösebb, kopó alkatrészek ugyanaddig bírják bennük,

#141 .Feco.
2010-08-20 20:11:58

Válasz #138. hozzászólásra

lehet elfogult vagy...smile whistlingsmile whistling

Nincs profilkép
#138 jdzoli
2010-08-20 08:39:36

Lehet elfogult vagyok de szerintem a class magasan jobb
a többi kombájnál inkább ezt lehet kijelenteni.
claas dominátor 106-ot üzemeltettünk 23 évig, a motort nem láttuk.9000üzemóra.
A legkönnyebben szerelhető kombájnok egyike.
Most egy claas medion 340-est vettünk használtan kijavítottuk és a második szezont úgy aratta le,hogy egy csavart sem kellett meghúzni rajta.
Bár ez csak egy vélemény apám a 44-ik szezont aratta vele fiatalokat lealázó módon.:)

#137 Tommy 7#
2010-08-20 06:51:05

kössz az infót!

#136 szanberg
2010-08-20 00:30:47

Válasz #135. hozzászólásra

nekem a régi fergán meg a nyuszin is külön mozog a téma.
De mint írtam a Fergához a kukorica kitt úgy nézne ki,hogy toklászvisszahordót kiiktatod, lezárod a "száját" illetve leveszed a hajtószíjjat/láncot amit kell.
ja és ilyenkor persze szigorúan egy rosta ugyebár.

nekem alul 18mm-es furatos rostalemez van kukoricához.
Nyusziban 16-os, ugyanolyan a munkájuk kb.
Ez nem is fogja meg a teljesítményt de működik annyira amennyire szükséges, és mivel bevállt így aratunk ezentúl issmile pimp

#135 .Feco.
2010-08-20 00:21:29

Válasz #134. hozzászólásra

nem bizony!

egy szekrénybe vannak beépítve, és a szekrényt mozgatja. Ahol egybe van, ott ki kell venni az alsót, ahol viszont nincs, mint most a JD-nél, ott nem szabad! merthogy az így van kiegyensúlyozva. Ott ha kivennénk akkor törne össze...

#134 szanberg
2010-08-20 00:14:31

Válasz #133. hozzászólásra

jövőre kiveszem az állókat repcében.
Most már annyira elment a kedvem mindentől,hogy inkább rendre vágtuk.
Aztán ment az RZ és lezúzta a gép után.

Nem ismerem annyira a megákat sem.
Az első és felső rosta egy szekrényben van ezt írod.
és nem ellentétes irányú a mozgásuk???smile ban
magyarán egyszerre és egyfelé mozog az alsó és felső rosta is???

Mondták,hogy nekem is jobblenne egy felsőrostával, de így is tökéletesen és üzembiztosan megy a gép, bár ez nem olyan mint a mega egészen.
Egy rostával az a baj,hogy sokkal szemetesebb, a kukorica szár sarabkák, cső darabkák bele bele kerülnek még kétsor rostával is ittott, nélküle tuti a tiszítógép szükséglet.

#133 .Feco.
2010-08-19 23:54:42

Válasz #132. hozzászólásra

Az alsó rostát azért kell kivenni, mert kicsi, amikor rajta van a termés hatalmas súly nehezedik rá, és mivel a megában a két rostasor egy szekrényben mozog ez a nagy tömeg egy irányba hintázva iszonyatosan rázza a kombájn popsiját, szétszaggatva a szilenteket, tartókarokat,magát a házat, vagy akár a hátsó tengelyt is. Mivel kizárod a visszahordót úgy sem rostál semmit.

A szecskázóból létezik alap, és erősített kivitel. Az alap 3000 RPM-et fordul, normál késekkel szerelt. Ez kerül a Megákra, Medionokra, és a kisebb Lexionokra. Az erősített kivitel CsAK Lexionra és Tucanora kérhető, erősebb a csapágyazása, a kések, és két fordulat között lehet választani: 3600 a búzára, repcére, borsóra, és 1800 a naprára, kukoricára, cirokra, stb-re. Az alap szecskázót a kukorica villámgyorsan szétzúzza...

Az állókések a boltozódás elkerülése végett kerülnek ki.

#132 szanberg
2010-08-19 23:41:09

Válasz #130. hozzászólásra

miért nem lehet alsó rostával kukoricát vágni???

Nekem is van a Fergához kukorica kitt-ben egy lemez ami a rostaszekrényt zárja a toklászvisszahordó csigára való "ráfolyástól" vagyis minden a magfelhordóra megy.
A szecskázó az enyémen is magyar gyártmányú Claas, azthiszem Egerben csinálták ezeket annak idjén, gondolom a gyári MF sokkal drágább lehetett...!?
Repcében az állóskéseket gondolom azért kell kivenni,hogy ne ragadjon meg a szártömeg a szecskázó előtt... nekem illetve a nyuszin is a Biso szecskázó előtt rendre feltornyosult a repceszártömeg és a szecskázó csak üresen forgott a szalmarázók meg jól betömik a farát a zöld szárral.
Az állókések kivételével megoldódik ez???
kukoricánál miért nem lehet szecskázni ezekkel??? kések törnek???

Egyébként végre valaki megmondta a tutit.
Az a nagy helyzet,hogy a claas sem jobb egyik más kombájntól sem, csak a híre nagyobb... ezt nygodtan kilehet mondani! Ezeknek is van gyengéjük, nem is kevés, van bajuk akármi is, és nem tudnak sehol sem többet mint más.
Ma vettem axiálnál bálázómra hálót. 5-10 fa kaloda volt tele új claas kombájn alkatrészekkel. Tucano- mega- lexion, toklászvisszahordó elevátor alja kompletten illetve a magfelhordó csiga alsó háza volt a sláger.
Mind mind szétszakadva kilyukadva összevissza hegesztve sziloplastozva... gondolon nem lyukadt ki menet közben egyiksem...smile ban

#130 .Feco.
2010-08-19 22:30:27

Válasz #129. hozzászólásra

a csigát, asztalt, cséplést alap, hogy alapjáraton indítunk, de egészen más okból: ezeken a gépeken még nem tárcsás kuplung kapcsolja, ha teljes fordulaton kapcsolgatod az extrém fordulatkülönbség és a hirtelen nagy terhelés leégeti az ékszíjat, összeb@xja az ékszíjtárcsát, és szélsőséges esetben leégeti az egész kombájnt. A többi ordas nagy baromság. Különösen ez a tartályos dolog! Az egy 11 tonnás kombájn, 5 tonnás magtartállyal. szerinted egy 16 tonnás lexionon, ami 10 tonna búzát szed magára mivel másabbak a gumik?

Amire figyelj: menetközben nem szabad üríteni, rendszeresen nézegesd a hűtő szíjját, a szalmarázók facsapágyait, a szecskázókéseket. Kukoricát ne szecskázz vele, repcében pedig vedd ki az állókéseket. Kukoricában tegyél be három munkahengert, búzában vedd ki a jobb szélsőt. Kukoricában tedd be a munkahenger rugók mögé a betéteket. A kalászvisszahordónak van egy fém pajzsa lenn, azt sürgősen szedd le, és tedd be egy sarokba. A csigát zsírozd naponta, kukoricaszezonban naponta többször is. A magfelhordó és kalászvisszahordó láncok legyenek közepesen spanolva, és nézd meg, hogy nem kopnak-e ki. Kukoricában a kalászvisszahordót ki kell takarni, kivenni az alsó rostát, és levenni az alsó ajtót a kalászvisszahordóról.

kb. ennyi. Jah: ami nem romlott el, ne javítsd meg! Bármit szedsz szét, sosem tudod úgy összerakni, mint amilyen volt. Fölöslegesen ne baxtasd.

#129 Tommy 7#
2010-08-19 21:32:44

hallo mindenkinek! egy kérdéssel fordulok hozzátok! vásároltam a napokban egy 204 megát 96évj mire kell a gépnél nagyon odafigyelni! persze minden olaj és szűrö cserén kivűl! hallotam olyat hogy minden évben szelephézag állítás mert elszakad a szelepszár és szétbussza a motort! azonkivül nem lehet csak 70%ig szedetni mert szétmegy a gumi meg alacsony fordulaton inditani a csigát meg az asztalt mert törik a meghajtóház és az asztal hajtó tengely! mennyire valosak ezek a dolgok?üdv

#128 papa maci
2010-08-16 18:05:41

Válasz #113. hozzászólásra

A netten már letölthető a Claas E.S.I.S. Alkatrész katalógus elég ha beütöd a keresőbe,benne van mindenki az 500-as és 600-as szériáig kivéve a trakik. Mert kijött az új.Kitartó keresgélés töltögetés.smile thumbup

Nincs profilkép
#127 Gabi3
2010-08-15 22:56:35

98-as 4000óra

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Mire figyelj a hús és a virsli vásárlásánál?
Mire figyelj a hús és a virsli vásárlásánál?
Csak megbízható forrásból érdemes beszerezni az ünnepi ételek alapanyagait.
A svájciak újra művelésbe állítják a tarlórépát
A svájciak újra művelésbe állítják a tarlórépát
Könnyen gondozható, igénytelen növény.
Zsákemelő/zsákrakó eladó
Zsákemelő/zsákrakó eladó

320.000 Ft

Fiona 3 méteres,  25 soros apró magos vetőgép + mikrogranulátum talajfertőtlenítő kijuttató
Fiona 3 méteres, 25 soros apró magos...

630.000 Ft

Kombinátor 260 cm széles,  nagy rugókapás,  dupla rögtörős
Kombinátor 260 cm széles, nagy...

320.000 Ft

Deutz Fahr 6130 - 144le/575Nm-1100 órás
Deutz Fahr 6130 - 144le/575Nm-1100 órás

28.300.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]