Hirdetés
Fórum
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
676 hozzászólás
Válasz #225. hozzászólásra
Nincs tulfeszitva a szij rajta?amugy nálunk is eltört,de mi egy profi eszterdályossal beletoldtunk a letört darab helyére szivósabb anyagbol,amúgy ,mindenhol elmegy gond nélkül,mi már 4300 óránál tartunk,de 330-as
claas medion 310-en a ferdefelhordó tengely 2. alkalommal tört el 3 éves a gép (1380üó) másnál is vannak hasonló gondok?
amugy a medionnak terepen nemnagyon van ellenfele föleg ebben az évben viszonylag könnyü és a rövid tengelytáv miatt jól manöverezhetö és elakadásnál egy mtz is simán kiszedi.
Leírom a tüneteket, mert azt olvasom ki nálatok, hogy szinte egyik pillanatról a másikra tönkrement és nagyon oda kell figyelni vele, de mi azóta is aratunk vele (8 napja).
Egy lejtön van a kombájn helye. Egyik reggel mikor indultunk volna, elengedte magát lefelé a lejtön. Fék és szépen lassan elkapta a hydromotor a fonalat. Azóta is megcsinálja minden reggel és a domboldalakban néha aratás közben. Minden reggel utána kell tölteni 2 - 4 liter hydraulika olajat (ezért gondoljuk hogy a váltóba nyumhatja át ezt a mennyiséget). De mint mondtam azóta is aratunk vele, mintegy 8 napja.
Az állóhelyben ürítéssel nem értek egyet mert amióta Megával (208) dolgozunk szinte kivétel nélkül menetközben lett ürítve (kivéve ebben az évben a traktorok elakadásai miatt) és még soha nem volt gond a magas fordulattal.
én szerencsére megusztam a jd nál persze nekem is azzal kezdte az axial (járt már igy más is) vegyuk le mindkettőt ök felküldik és felújjítják! kérdem mennyi hát konkrét nincs általába 1millábol megszokták uszni! erre elvittem egy kis öreghez tanár volt valami fősulin azt mondja nekem innen hiányzik 5 db rugo malyd én megoldom összerakta nekem 5000ft ért megvettem jd olajat leléktelenitettűk és 2be dombnak felfele rugta vágta magát szóval nem volt vele baj! most az egyik ismerős 4millioért vett 2056 ra vadi uj alsó felső hidromotort! eltört a nagynyomásu cső lángal meghegeztették bevitte a cundert és szétbaszott mindent!
claasnál azért nemlehet menet közben üriteni mert magas a fordulat! elektrohidrosztatika spanolja a szijat és kurvára odabasz neki! a csigánál szétrepeszti a házat meg ledarálja a kupfogaskereket! vissza kel venni a fordulatot alapjáratra!
Én a TC56-os kombájnon rengeteget szívtam a hidrosztatikával. 10évesen megkampelt a gyárija. Akkor egy hidros cég összemahinálta Sauer szipirtyóval és hidromotorral, de nagyon gányok voltak, keresztmetszeteket, olajat légtelenítést mindent elbaxtak, nem is ment sokat...
Aztán egy szlovák ürgétől vásároltam párban vadi újakat, nagyon jó áron, kiszámolgattuk a keresztmetszeteket mindenhol, csőtoldásoknál átereszeknél, megfelelő olajjal raktuk össze egy napos légtelenítéssel eddig jó.
A lényeg,hogy olyan nincsen,hogy csak egyik megy tönkre! ezeket párban kell cserélni! Ezzel szerencsétlenkedtünk, szétment a motor 10évesen, a szivattyú még tolt. felújították először a motort aztán a szivattyú ment ki és vitte magával a motort is.
Ha lent kimegy, egyből nem veszed észre, aztán amire igen, akkor már vége a rendszernek...
A menetközben ürítést a 208-meás ismerős is mondta,hogy valamiért nemlehet...
108mercimotoros dominátoros havernak meg ilyenkor felfőzi a vizet, pedig 3000órás pattent blokk van benne
amugy érdekes mert azt lehet észrevenni hogy nem megy a kombájn! az ember hirtelen ilyenre nemis gondol a motor jár és szétégette a szivattyut! de ahogy áttolta az olajat! a váltobol rögtön fog ömleni minden iránybol!
nagyon észnél kell vele lenni mert azon nyomban megég a szivattyú! és nem ócsó!nekünk 106oson volt ilyen meg john deere-on a claanál ugyemlékszem szimering van a jd meg egy pár apro rugo fesziti a fémet egy bronznak és az zár!
Válasz #218. hozzászólásra
Persze kinyomja a simmeringet ! De az a bibi hogy ilyenkor nyomás került oda ! Az pedig feltételezhető hogy mechanikai károsodás lépett fel ! Láttam már ilyen hibát ! Elkopott a hidromotor henger ! Szerencsére a szivattyú nem károsodott !
Hallottatok már olyat hogy a linde szivattyúból valahogy a váltóba nyomja az olajat a 208as Mega? Legalábbis ez a legjobb tippünk. Tapasztalatok?
Válasz #215. hozzászólásra
De f..sz vagy....
Válasz #215. hozzászólásra
Válasz #214. hozzászólásra
1 oka lehet csak
mert életveszélyes
gondolj bele ha leesik a kombájnista onnét föntről pucsítás közben
vé
let
le
nül.......... háháháháhhá
MIert mondja mindenki,hogy a 204-es megaval nem szabad menet kozben uriteni?
hello visszább olvasgattam és többen is irják a topik elejétöl hogy gumi gondjaik voltak a 204el! irjátok már meg mi volt a baj!
Válasz #211. hozzászólásra
mint mondtam megán félúton megáltunk ezekkel, de a JD-nél gen, cserélni kell a meghajtott ékszíjtárcsát.
Amúgy pont az ilyenek miatt mondja az Axiál, hogy rendeléskor kell eldönteni, hogy milyen legyen a szecskázó, mert akkor maradhat benne minden, csak egy +ékszíj, és egy +ékszíjtárcsa kell, és kész. De átalakítani....
Megnéztem az alkatrész katalógust. E szerint a szecskázó
hátsó meghajtó ékszíjtárcsáját és a vele közös tengelyen lévő szabadonfutó tárcsát is ki kellene cserélni / kuk-hoz külön cikkszámon hozza/ A kuk. ékszíjtárcsa 20mm-rel nagyobb átmérőjű. Ti ki szoktátok ezt is cserélni? A két tárcsa ára 200ezer Ft
Válasz #209. hozzászólásra
Tengely nem rémlik nekem sem de csapágyat adtak külön hozzá.........
Helló!Én erősített szecskázó csapágyról,meg rotor tengelyről még nem hallottam!Vastagabb lengő kés kell,hozzá késtartó persely,gumilemez a kombájn hátuljába,fordulatszám csökkentés,meg az állótéseket kell kiszedni.évek óta így aratunk,kicsit elöbb szétbontja a szalma terelőt,de sokkal jobb utánna a talaj munka.
Válasz #203. hozzászólásra
Ez a terítő megoldás nem rossz ötlet, már bennem is megfordult. Pl: mintha a szalma fésűk fordított állásban lennének felszerelve. Egyébként jó ekém van de azért mégis jobban örülnék ha a csuta meg a csuhé elterítve lenne
Válasz #205. hozzászólásra
Igaz, de mint minden ez is felhasználó és megrendelő igénye. Így szép lehetek de okos nem !
A különböző betétlemezekről találtam rajzokat az alkatrész katalógusban.Itt a faluban a kft-nél is megákkal dolgoznak, ők a fordulatszám lassítás és a lemezek beszerelésén kívül más átalakítást nem csinálnak. Egyébként a kukoricából nem igen keletkezik több szecskázandó /csuhé+csuta/ mint a napraforgóból pláne ha az gazos.
Válasz #203. hozzászólásra
Az is érdekes, hogy a lexi után(ami ugye ládái szélesebbek) nem kell hátul is szecskázni a kukát simán le lehet szántani.
Válasz #202. hozzászólásra
Na ja csak úgy össze kapkodtam magamban..................
Válasz #200. hozzászólásra
Vann benne igazság ! Mi már kisérletezünk egy fordított rendterelőn mely megossza az anyagáramot és a gép keréknyomába tereli részben az anyagot. Pozitívak a tapasztalatok. Va ki simán le bírta szántani. Házilag könnyen elkészíthető. Az össze tetteb megoldás talán egy erősebb pelyva terítő elvén működő lassú fordulatú berendezés lenne talán a jó. Kicsit szét szórná és kész. Van ki szalmára is használja az (oszlatót) nem újdonság csak kompakt kivitelben kellene megoldani. És nem a szecskázót terhelni. A csutkából kiválasztott (alkotó))elemet a Franciák vítték,és a hidak pucolására a homokfúvóba tették. Hatékony és "környezet barát"lebomló. Kérdés mi lett a festékkel.
Válasz #201. hozzászólásra
+ a késtartó tengelyt se felejtsd el
Válasz #199. hozzászólásra
Van kuki szecskázáshoz a megákra átszerelő készlet.
- Erősített kések.
- Szecskázó fordulat csökkentő.
- Erősített csapágyazás.
- Belűről a kombájn fara plussz erősített belemezelése.
Nagyjából ennyi és no problémo.
Csak megjegyzem, hogy itt ilyenekkel nem igazán foglalkoznak, max beteszik a farába a betétet, hogy ne verje szét a tetejét.
Válasz #199. hozzászólásra
javaslat? Felejtsd el. A megák alap szecskázója alkalmatlan kukorica zúzására. A fordulat csak egy dolog, de maga a ház, tengelyek, kések is alkalmatlanok rá.
csak az erősített szecskázóval lehet kukoricát zúzni. durva károkat tudsz vele csinálni, hidd el. Megpróbáltuk anno: levettük a fordulatot, kicseréltük a forgó késeket, és kiszedtük az állókat. így két és fél évet ment, és úgy szétment, hogy durva volt. Az egész gépet úgy rázta, hogy azt hittük minimum a cséplődob ment szét!
Halihó Mindenkinek. Én nem a kombájnokat akarom minősíteni hanem konkrét kérdésem lenne.
Van egy MegaI 208-asom. Második éve használom. Van rajta szecskázó de eddig csak szalmát szecskáztam vele. Most szeretném a kukoricában is használni,ehhez-mint tudjuk-lassítani kell a fordulatot. És itt jön a bajom. A dob utáni észíjtárcsán, amitől a szecskázóhoz megy a szíj a kisebbik tárcsára tettem az ékszíjat. Igy ugye relatíve hosszabb a szíj, azonban hátrább nincs már dupla ékszíjtárca amivel a hosszúságot korrigálni lehetne,csak a kézikaros spannoló,amivel bekapcsolt állapotban is hosszú még a szíj.Mit lehet tenni? Még egy spannoló beiktatása nem lehetséges/ most nem részletezem miért/.
Esetleg rövidebb ékszíj kell? Várom az ötleteket
Válasz #197. hozzászólásra
Elmletileg van benne szükitő ,de lehet hogy kiiktatták
szépnapot egy kérdésem lenne 204 megával kapcsolatba a kombájn ugy mozgatja a csigát hogy egyszer lefog szakadni! kibaszott gyorsan! lehet ezzel valamit kezdeni?
építsűnk be valami szűkítőt vagy lehet rajta állítani a vezérlőnél is? elöre is köszi
Válasz #188. hozzászólásra
sztem is fölösleges , az erősebbje úgyis tudja , a gyengébbek kedvében meg járjon az anyukájuk
Válasz #193. hozzászólásra
Ez csak egy kérdés , mert szeretném tudni...
Ő az ?
Válasz #192. hozzászólásra
Mármint az akit nem akarsz beárulni ?
Válasz #192. hozzászólásra
Mások itt az árulók nem HM bácsi mondom..............
Válasz #188. hozzászólásra
Ő Mr K ügynök ?
Látom érdemes volt beszolni ,mindjárt jött a hosszú reagálás
Válasz #189. hozzászólásra
eddig sosem fogatkoztál vitába beszélgetésekbe. Nem mostanra gondolok, hanem tavalyra meg 08-ra, akkoriban keményen ment a nyírás nem is sokan maradtak meg fórumbetyárok.
Az én szememben új belépő vagy
Válasz #187. hozzászólásra
én 2008 Novemberében írtam ide először , úgy látom Te is ,úgyhogy nem értem a kérdést
Válasz #187. hozzászólásra
Eláruljam ki a gyérééééék?????? hehehehehe
Á nem árulkodunk, vannak itt épp elegen már akik jesszzzzzz............
Válasz #185. hozzászólásra
cumi az év, ma holnap napokban fejezzük be még csak a búza aratását ,nomeg ahol áll a víz ott kint is marad.
LEgroszabb,hogy felgyújtani sem tudom,mert egyből bealszik nem terjed a vízen...
Nem most lesz, de már puhatolózom tapogatózom és összeállítok egy képet a végére.
A túlélés nem kérdéses, azért annyira nem szörnyű a helyzet, de nem is az idei,hanem a jövő esztendő után tudjak majd optimistán nyilatkozni.
Ugyanis az idei munkák a jövői alapjai, és az idő olyan hogy semilyen...
Te Gründy neked ezvolt mindigis a neved?
régebben nem jártál erre vagy csak nem kommunikáltál velem-ünk.
Visszatérve kombájnra van sok terület. Mások nagyon sokan 100-200hektárra megtudják venni a nagy új kombájnokat. Ide meg kell is előbbutóbb a mostani 14éves kamasz kombájnok jobbak már sosem lesznek, a terület meg nőhet a körülmények meg csak roszabbodhatnak. Ergo kell a minél hatékonyabb gyorsabb minőségibb gondtalanabb munkamenet.
Persze aki nem akar termelni csak a támogatásból élni annak nemkell semmit vennie csak mély levegőt...
de helytadok a gondolataitoknak, semmitsem kell elkapkodni, lehet lesz még 20ezerrel is olcsóbb ugyanaz a gép...
van nekik mindegyikből Ők tudják a legjobban hogyan is szúperál.
Vannak érdekességek bennük az már biztos
Válasz #182. hozzászólásra
sztem inkább annak örülj, hogy ha túlélitek ezt az évet , halasszad azt a kombájnvásárlást ameddig lehet, gazdagítottad már így is eleget P.bátyádat,
vagy Neked élvezetet okoz a bankoknak meg a kereskedőknek termelni a hasznot?
van képem csak neked
kivárod?????
Helló belló
Válasz #176. hozzászólásra
tudtam,hogy Gleanner-ezel itt nekünk!
Nem nyilatkozom mert sosem láttam élőben se nem hallottam róluk termelőtársaktól ismerősöktől...
Amerikában sok van és nagyon tolják velük, nézzed a videókat, én már végigjártam mindent e körben is, mert teccik, sokkal jobban mint akármelyik zöld kombájn.
Tényleg tervezett dolog a kombájnvásárlás előbbutóbb, de abszolút nem zöldezek. Az S560-as rotoros Johni teccene de nem hazai piacos nemhoznak csak kuuva nagy bajlágok mellett. A többiről szó se essék...
Ferguson Centora(cereák újítása) illetve a Fortia ami mégjobban érdekel, plusz amilyen sohasem lesz A Centora nekem ittvan fenntartva, ha odajutunk,hogy jönne egy újgép erre fog esni a választásom úgy érzem.
Közben még az IH-kkal szemezek, úgy vélem a rotor technika ezekben a leg optimalizáltabb történet, csak a márkával vannak lelki problémáim, nekem az élénkebbpiros vált be!
a tajtékpiros
Válasz #178. hozzászólásra
itt próbálják elmagyarázni miért is jobb mint a zöld
tudtam,hogy felborzolom a kedélyeket a Fergusonnal.
Akkor mondom azt,hogy IH. Jó erre azt mondjátok igen axiáldobos királyai, jók. Mégse mvenne egyikőtök sem IH kombájnt használtan, sem újonnan.
és akkor már biztosan gyengébbek egy Claas kombájntól, közben pedig nemtudom vannak e ellenfelek az újabb típusaiknak!!!
lehetne itt fialtatni a szavakat még, de lássátok be claas-osok is,hogy a zöldön kvül is van élet
A Héjaairnak még egy Cereája van azthiszem. Beszélgettem többízben a kombájnosukkal, nagyon jó szakember, annakidején az én kombájnom az övék volt.
7000hektár körül vágtak le vele egykét kis csapágy, felhordólánc csere mellett. Ezért vették az újabbakat is, azokban még csak 1000párszáz órák voltak vannak.
Most már szőlőben is utaznak, szerintem kombájnt sem vesznek.
Én úgy vélem, mivel beválltak és hatékonyan gond nélkül dolgoztak sokat megérte megvenni őket Nekik mindenképpen!
Válasz #178. hozzászólásra
ja aszittem a fekete nyúl........
Válasz #177. hozzászólásra
ne csinálj úgy mintha még nem láttál volna feka kombájnt
Válasz #176. hozzászólásra
milyen fekete?