Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Javitó meszezés, mésziszap kijuttatása új
- Időjárás állomások új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Vélemények a Bobcat rakodógépekről? új
- Forgatás nélküli talajművelés új
Cikkajánló
Hirdetés
![Súlyos forintokban mérhető plusz haszon: ez a befektetés megtérül! Súlyos forintokban mérhető plusz haszon: ez a befektetés megtérül!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9171/cikk_79171/yara_ind_fill_540x300_0.jpg)
Súlyos forintokban mérhető plusz haszon: ez a befektetés megtérül!
A szántóföldi növénytermesztésben ismét hangsúlyt kap a minőség.
Sajtóközlemény
![Stratégiai együttműködést kötött a MATE és a Béres Stratégiai együttműködést kötött a MATE és a Béres](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9312/cikk_79312/mate_beres_ind_(1)_fill_540x300_0.jpg)
779 hozzászólás
Válasz #177. hozzászólásra
Ok legyen igazad.
Válasz #176. hozzászólásra
de szerencsére felétek nincsennek ilyen ksz. földek
Válasz #176. hozzászólásra
de én igen, mert ahhoz, hogy megetess annyi üzemanyagot ahhoz kell a 60 ksz.
Válasz #175. hozzászólásra
Én csak körübelüli mennyiséget irtam a 140-es hozzászólásra válaszoltam és 30cm-től mélyebb szántásra gondoltam kötött földön. de én soha nem irtam 60-80.
Válasz #173. hozzászólásra
De ha kötötteb talajon nemek is bíztos bevágná a 40 litert.
Ezt irtad, de a te ekéd annál könnyebb húzású, mintsem hogy a géped annyit megegyen
Válasz #165. hozzászólásra
az aranykorona érték nem egyezik a kötöttségi számmal
Válasz #172. hozzászólásra
Én 15-20 AK -át irtam. Bocs de összekeversz valakivel.
Válasz #171. hozzászólásra
60-80 :-)
Válasz #170. hozzászólásra
milyen kötött?
Válasz #165. hozzászólásra
Nem hinném, hogy annyit megenne a géped. Az az eke amit huzol nem olyan nagyfogyasztású.
Meg olyan kemény, és kötött talajok mostanság nincsennek is, legalábbis felétek.
Válasz #167. hozzászólásra
A hétvégén gép elött leszek ha kérdésed van a hidroval kapcsolatban konkrétan majd kitárgyaljuk, de most sietek.
Válasz #166. hozzászólásra
Ha jót akarsz magadnak örök életre elfelejted a hidros elsőhajtást, én a hétvégén megyek pont ismerősnek átszerelni símára.
Nekem van 1 Mtz920 + 1 john deere 4040.a john deeréral könnyebb dolgozni de megiseszi a magáét!majdnem 2X-er anyit eszik mint az mtz
Hello! van nekem egy john deere 4040 traktorom. És nem hajt az eleje.olajos az nem gardános.HA valaki tud segiteni az irjon már hogy mi lehet a baja!! elöre is kösszi
Válasz #140. hozzászólásra
Én terep 5-el húzom az ekét kb 7km/h-val. Azt megjegyzem, hogy 15-20AK ás földben tudja ezt a fogyasztást. De ha kötötteb talajon nemek is bíztos bevágná a 40 litert.
Válasz #163. hozzászólásra
Én is ebbe a cipőbe járok!
Válasz #162. hozzászólásra
Tavaly az egyik nagy cég kereset meg hogy szorjak neki ,nem akartam a drága permetezöt ősszecseszni nitroval ezért vettem de idén már nem akar folyékonyat ezért eladom de ép most akciozzák a nitrosolt ha nem vettem volna meg a szilárdat akkor folyékonyoznák
Válasz #159. hozzászólásra
Cerriere szerelt 100 0literes permetező szettel oldottam meg a dolgot azonnal talajba dolgozva! Az állomány kezeléseknél vagyok gondban ,21m-s müvelőnyom!
Válasz #160. hozzászólásra
Igen leghátul van! Jobb ha játszani kell a hidraulikávan úgy nem emelkedik ki a hátsó fej!
Válasz #153. hozzászólásra
Atarlos kereked neked is hátul van? Én azt vettem észre,hogy jobban megy az eke után ,ha hátul van a kerék, de persze ehez kell egy jó hidrolika is ami szintbe tartsa az elejét.
Igen
Válasz #157. hozzászólásra
Szia Fan ! A képen látható Hunipert árulod!
Üdv mindenkinek én is azzal értek egyet hogy amüszaki hibák 70-80 %-a emberi tényezöre tehetö a mradék meg nem is olyan rossz ,én nagyon megválogatom (és megfizetem) az embereim ezzel lehet sokat sporolni
Válasz #145. hozzászólásra
bizony isten,hogy igy járunk persze csak amikor optimális aszántás a2000-es belviz után mikor kiszáratt meg nagy sarakban sokkal lejjebb adunk volt itt ojan is,hogy a rábák 4 fejet húztak a4755 utána váltva forgatós ekém kicsi agép után lehet neki tolni most árulom nagyobbat akarok utána
Válasz #147. hozzászólásra
2km-s sebesség külölmség háromfejes ekénél 100cm fogásszélesség esetén 1,6 ha terület 8 órás műszakban!
Válasz #152. hozzászólásra
2 db olajgombát cseréltem 17800 ft! Más még nem hál istennek!
Válasz #151. hozzászólásra
Az enyém is középmélyszántó! Van jobb is de ennyi pénzért még egy ilyen jó eke nincs!
JD neked volt már bajod a szekereddel???
Válasz #143. hozzászólásra
Nekem van egy három felyes csolyosi ekém. Alaplyába véve meg vagyok vele elégedve,nem mondom.hogy nincs jobb eke nála, de 25-30 ig-szépen szánt ,és jol is fordit.Az enyém a közép mély szánto kormánylemezekkel van szerelve.
Válasz #146. hozzászólásra
Ez milyen mötöze a képen? 892.2?
tavaly ősszel mi is 2 fejjel szántottunk 32-34cm mélyen mtz-vel. Meg vagy 30 litykóval
Válasz #146. hozzászólásra
Nekem a 3 fejest a 82-es 5-kkel viszi elég szépen! :-) A csólyosival ha jól be van állítva nagyon szépen lehet szántani!
Válasz #145. hozzászólásra
Hát a 6-7 és a 8-9 közt alig van külömbség! :-))
én ismerem a csolyosi ekét.Nagyon frankó 1 műszer!!!
Válasz #144. hozzászólásra
Komolyan kérdezem,szántás optimális sebbessége 6-7 km/ó Mi nem is tudunk gyorsabban haladni!
Válasz #142. hozzászólásra
mégnem jelezte sose,hogy fájneki valamije
A csólyosi gyártmányokat ismeri valaki? Ha már a szántásról van szó!
Válasz #141. hozzászólásra
Ilyen sebesség mellet,nem tapasztaltok fokozott kopást az ekéken!
mi nem mértük a fogyasztást30-32,re simán lehet vele azt se tudom mennyit lehet vele felszántani azvolt alényeg amit meg tárcsáztam azonnal felvolt szántva a zetor terep 4 nyúlba 9-9,3 km ezt tudta az mtz is a 4755-tel is 4fejjel 8-10km/ó közt járunk
Válasz #139. hozzászólásra
Az sem sok felénk 80-as MTz-ével volt aki 40 liter felett tankolt amikor rendesen szántott.
Válasz #137. hozzászólásra
25-30l közötti a fogyasztása a gépnek. Ha meg normálisan szántok 20-22cm-en akkor 18-20l
Válasz #136. hozzászólásra
A terület teljesítményed nem is rossz.
Válasz #136. hozzászólásra
És mekkora a gázolaj fogyasztás ha rendesen leengeded neki?
Válasz #134. hozzászólásra
Azt bevalom, hogy nem sok. Normális szántásnál 2 óra/Ha. 30centi mélyen 2,5-3 óra talán.
Válasz #133. hozzászólásra
Mekkora a terület teljesítmányed?
Válasz #133. hozzászólásra
Mekkora a terület teljesítmányed?
Válasz #131. hozzászólásra
én tudok harminc centi mélyen szántani a kettes ekémmel. :)
Válasz #130. hozzászólásra
A Múlt ősszel nálunk is csak kettes-sel szántottak a 82-esek!
Válasz #130. hozzászólásra
Viszont 30 cm alatt eddig nemsok MTZ-s szántást láttam.
Válasz #128. hozzászólásra
Igazad van lehet, ha van jó eke hozzá. Volt már olyan ösz a környékünkön az MTZ-s gazdák a 2 fejessel is megszenvedtek.