Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 631 Ft EUR 404.69 Ft USD 392.62 Ft CHF 430.85 Ft GBP 485.44 Ft

Fórum

De gáz a gáz!!!!!!!

Létrehozta: Maszek , 2009-01-07 18:41:44

Kedvencekhez Segítség

1448 hozzászólás
Nincs profilkép
#148 rongyos
2022-06-07 05:11:10

Válasz mihaszna #144. hozzászólásáraTe nagyon szerencsés lehetsz, ha a mérlegben csak a bevételt oldalt kell figyelned, a költségtényezőket nem....a nagy bevétel, még nem jelent minden esetben nagy eredményt....főleg adózottat nem.

Nincs profilkép
#146 Mihály
2022-06-06 18:56:05

Válasz mihaszna #144. hozzászólására Ember néz már körül magadon a környező országokban sokkal jobb helyzetben vannak a gazdák talán csak a Szlovákia amely hozzánk hasonló és már 20 éve nem ma kezdődött
smile cursingsmile cowboy

Nincs profilkép
#144 mihaszna
2022-06-06 18:51:53

Válasz .Richard. #134. hozzászólására"Az ősstermelő majd 10 millioig valo adomentessége az feledésbe merül ugye mert nem fáj."

Lehet hogy csak Én fogom fel rosszul a dolgokat, de bárcsak azon fájna a fejem hogy át lépem a 10 milliós bevételt. Vagy akár csak az 5 milliót.
Boldogan fizetnék akár 100 millió forint adót is. Mert az azt jelenti hogy van miből, mivel akkor több száz millió forint bevételem kellene hogy legyen. De jó lenne ha emiatt fájna a fejem. Az adó befizetése szerintem annál jobb minél többet fizet valaki mert annál nagyobb bevétele kell hogy legyen. Persze ha nem valami ciprusi vagy kajmán szigeteki ofsor cégen keresztül trükközik. Jut eszembe... Azokkal mi lesz? Azokat nem kéne elő venni? Ha már eddig nem fizettek holott lehet hogy melyiknek több tiz-száz milliárdos bevétele volt. De Orbán nak könnyebb a kis embereket meg adóztatni. A kígyó nem harap a saját farkába.

Nincs profilkép
#143 Erdőjaro
2022-06-06 17:05:06

Válasz Matyi50 #141. hozzászólásáraHa ez igaz, különösen az,hogy nem háritható tovább az emelés ,akkor ez egy célt szolgál. A kkv részleg és a kisgazdálkodók kivéreztetését. Választások után ilyet meglépni miközben a saját fizetésüket megduplázzák,közben a mellüket veregetik,hogy megvédik a rezsicsökkentést,meg hogy jöhet az orosz olaj és gáz közben ekkora a baj vagy a bajnak színlelt valami... Na ez sz.patás.smile hammer

Nincs profilkép
#142 Földönfuto
2022-06-06 15:04:07

Válasz Matyi50 #141. hozzászólásáraTermészetesen irónia,arra utaltam,hogy valamiért sokan ezt szeretnék hogy négxszer annxit fizessünk

Nincs profilkép
#141 Matyi50
2022-06-06 11:28:34

Válasz Földönfuto #136. hozzászólásáraMi a probléma? Ez irónia remélem...Azért,mert család indokolatlanul fizet majd többet,mint a szomszédja! Konkrétan kb 20ezer helyett majd 70et vagy mégtöbbet. Holott ugyanolyan lakossági fogyasztó,ugyanúgy a saját alap életfeltételeit biztosítja vele, egyedüli baja,hogy a vállalkozása,családi gazdasága, bt je is azon a címen,lakóingatlanon szerepel,saját magát tartja el,nem egy multinál dolgozik.
Nagyon remélem,hogy ebben nem fog őrült döntést hozni az illetékes tárca,mert sokaknak a léte függ most ettől .
Ja és a felvásárlói árakat nem tudják emeltetni, ha az árakba beleépítik,azonnal büntetni fognak.
Magyarán ha nem lesz miből fizetni,dögöljön meg,hagyja abba....smile censored

Nincs profilkép
#140 mihaszna
2022-06-06 11:11:14

Válasz Földönfuto #136. hozzászólására"Most ha netán meg fizetni kellene az a baj."

Én boldogan fizetném csak akkor ha Orbán eltűnik. Még ha nem is lesz mit enni. Fizetném örömmel

Nincs profilkép
#139 Mihály
2022-06-06 11:05:49

Válasz Drisa #138. hozzászólására ja hát akkor a fütött medencések is belekerülnek azt meg már csak ne miért küzdöttek idáig...smile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cowboy

#138 Drisa
2022-06-06 11:00:21

Rájöttek hogy akkora a rést ütött a rezsicsökkentés a költségvetésen amit csak úgy nem lehet betömni. Előbb utóbb a nagy fogyasztó lakosságot is ki fogják zárni a rendszerből.
Az otthoni vállalkozásnál nagyon nem lesz mindegy hogy egy szabó varró egyszemélyes vállalkozás aki minimális áramot használ vagy egy fém megmunkáló üzemecske ahol esetleg kis kemence is van.
Szerintem észerű lenne ha fogyasztást néznének, de nem fognak ahhoz nincs elég gógyi.

#137 Drisa
2022-06-06 10:48:42

Válasz Matyi50 #133. hozzászólásáraÚjabb átgondolt, több szervezettel egyeztetett döntés. Miért vagyunk meglepődve? Engem semmi nem lep már meg.

Nincs profilkép
#136 Földönfuto
2022-06-06 10:42:20

Válasz Matyi50 #133. hozzászólásáraMi a probléma?Itt hete óta jó néhányan arról irnak,hogy miért nem fizetjük a világpiaci árakat,mert az milyen jó lenne,Most ha netán meg fizetni kellene az a baj.

Nincs profilkép
#135 Matyi50
2022-06-06 09:37:37

Válasz .Richard. #134. hozzászólásáraNem tudom kire gondolhatnak... a szobafestőre,akinek a házában van a saját vállalkozása székhelye,de energiát semmit nem számol el,mert eleve nem ott dolgozik... vagy az éttermek,fodrászatok?
Lehetetlen lesz elkülöníteni a lakossági vagy vállalkozási célú felhasználást ilyen helyeken. Ezeket akkor mind besorolják a világpiaci ársávba?
Egy otthon a ház garázsban fodrász villanyszámlája,gázszámlája az egekben lesz így,ki sem tudja gazdálkodni,de így a szimpla kisvállalkozók sírját is megássa a kormány.

Nincs profilkép
#134 .Richard.
2022-06-06 09:13:08

Válasz Matyi50 #133. hozzászólásáraAz ősstermelő majd 10 millioig valo adomentessége az feledésbe merül ugye mert nem fáj. Azért azt se felejtsük el. Esetleg majd akkor lesz haddelhad ha adozni kell meg a gáz is sok. Addig meg a be nem fizetett ado lehet fedezi a kárt?

Nincs profilkép
#133 Matyi50
2022-06-06 08:49:22

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220605/breking-modositja-a-rezsicsokkentest-a-kormany-548925
Rezsicsökkentés módosítás szombati intézkedés!

Amennyiben a lakossági felhasználók fogalma szó szerint lesz értendő ,az őstermelő ŐCSG, mezőgazdasági és egyéb szolgáltató vállalkozók csődbe mehetnek! Mi lesz ugyanis azokkal,akiknek a saját lakóhelyükön van a vállalkozásuk ,üzemközpontjuk is bejegyezve hány ezren vagyunk így???? A mostani áremelkedésekkel így sokaknak halálos ítéletet ,kötelet dob a nyakába a kormány ha a gáz,villany,vízdijat világpiaci áron kell fizetnie azoknak,akiket julius elsejére ebbe a kategóriába sorol a pénzügyminiszter.

Amennyiben ez így lesz,óriási bajok lesznek!smile censoredsmile censoredsmile censoredsmile censored

#132 máris szomszéd
2022-02-04 23:22:22

Válasz vén cigány #129. hozzászólásáraTeljesen mindegy mit ír az újság.
Van ott egy lakásunk,minden télen 1 hónapot ott töltünk,most jöttünk haza.
A villany számlán 1 kWh/1.51lej azaz 73x1.51=110,viszont most nem tudom neked prezentálni.

Mondjuk nem néztem melyik havi.
Ez frisebb.
https://444.hu/2021/10/27/romaniaban-befagyasztottak-az-aram-es-a-gaz-arat

Nincs profilkép
#130 Háromágú villa
2022-02-04 18:19:58

Válasz vén cigány #125. hozzászólásáraMár régen tudjuk, hogy nincsen ingyen ebéd, avagy a szart hiába cukrozzák, nem lesz finom!!!

#128 Drisa
2022-02-04 18:08:17

Válasz vén cigány #125. hozzászólásáraNyugi van majd megmagyarázzák miért ez jó nekünk... hogy nekik miért jó azt tudjuk. smile cursing

#127 Drisa
2022-02-04 17:58:09

Válasz máris szomszéd #126. hozzászólásáraÉsz szerűen ezt kellene csinálni, csak egy ingatlanra lehessen igénybe venni, és legyen felső határ a mennyiségre, aki a fölött fogyaszt az ne kapjon vissza semmit.

#126 máris szomszéd
2022-02-04 17:41:09

Válasz ..,-:) #121. hozzászólásáraA rezsicsökkentett díjak csak a pazarlásra ösztönöznek (engem is). Valahol húzni kellene egy szintet,saccra évi 3000Kwh fogyasztásnál és onnantól a piaci ár.Ha nincs gáz és árammal (hőszivattyú-fűtőklíma) fűtesz akkor még arra x kWh. Majd rögtön a fejükhöz kapnának sokan.

Romániában piaci alapú a villany-gáz ára (ráadásul még "éjszakai" áram sincs)
Az áram 110ft/kWh a gáz meg olyan 200ft/m3
A kis jövedelműek kapnak valami kompenzációt és kész.

#125 vén cigány
2022-02-04 17:12:12

REZSICSÖKKENTÉSsmile sweatdrop

Szép összeg
Mire visszafizeti a magyar nép a kamatostól , addigra az Orbán köreinek az ivadékai valahol nyugaton lesznek és röhögnek a markukba...

#124 Drisa
2022-02-04 14:19:25

Válasz ..,-:) #121. hozzászólásáraAmíg nem érzik a saját pénztárcájukon addig nem fognak milliókért korszerűsíteni. Ez a sötétben tartás tipikus esete :)

Nincs profilkép
#123 Magister
2022-02-04 14:13:48

Válasz Drisa #122. hozzászólásáraJah...vazze az 1890-évek..
Egyszerűen nincs tüzelőjük, kártyás a villanyóra.. csöpögős a csap,--miről beszélünk.

#122 Drisa
2022-02-04 14:09:41

Válasz Magister #120. hozzászólásáraNem csak gázzal lehet korszerűen fűteni, sőt... nekem fa elgázosító kazánom van, 40-50 mázsa fával fűtök 140 négyzetmétert. Ez a rezsi csökkentés. Amúgy a jövő a napelem villanyfűtés kombo.
Az hogy ennyire le vannak maradva egyes térségek az az elmúlt kormányok bűnei, hogy 30 év alatt nem tudtak semmit tenni. Vannak olyan települések ahol a 90es évek színvonalán élnek az emberek.

Nincs profilkép
#121 ..,-:)
2022-02-04 13:52:23

Válasz Drisa #119. hozzászólásáraIgen, ez a baj……mindenki nyugodt, mindenki azt hiszi, hogy itt örökké 36 Ft lesz a villany, 80-120 Ft a gáz……..el vannak kényelmesedve emberek……smile sweatdrop

Nincs profilkép
#120 Magister
2022-02-04 13:47:19

Válasz Drisa #119. hozzászólásáraRészlegesen egyetértek veled.
De, falvakban sokhelyen még gáz sincs az utcában,-a tartályos meg felejtős, az ára és köcölékek miatt.
Hiába szeretne valaki gázt, egy emberért nem fektetik a csövet. vannak falvak, ahol 80% a szerecsenek aránya..szerinted amikor kajára nincs pénzük a gáz a legfontosabb, SOHANAPJÁN NEM LEDSZ OTT GÁZ, napelem megpláne.
Sokhelyen nem kissebségnél magyaroknál sincs pénz még a nyírászáró cserére és a szigetelésre sem.A régi 70-80 évek-beli palatetőre meg hülyeség feltenni a napelemet.
Elösször szigeteléssel, fürdőszoba felújítással, normális víz, villany SZENNYVÍZ bekötéssel, közművekkel, NORMÁLIS ÚTTAL kel kezdeni. Addig kiöntött pénz a többi.
Vagy sokkal fontosabb a hulladék kezelés mint a napelem. megeszi a szemét a vidéket és a városokat is.

#119 Drisa
2022-02-04 13:22:05

Válasz Magister #109. hozzászólásáraMa még holnap igaz amit mondasz. Ha egyszer piaci ára lesz az energia hordozoknak akkor ő vígan fog élni, a.tobbiek akik a mostani rezsicsökkentésnek örülnek megfagynak vagy annyi lesz a számla hogy ajaj. Raktam a tetőre napelemet, számolhattak megtérülést, nem éri meg. Aztán rájöttem hogy mai árakon számoltam, az biztos hogy most sok évig nem kell villanyert fizetnem. A gond az hogy a legszegényebbek nem férnek hozzá a támogatásokhoz, és/vagy nem látják mekkora lehetőséget hagynak veszni, mert nem lesz mindig olcsó gáz. A rezsi csökkentés olyan mintha mindenkinek zsigulija lenne 10-12 literes fogyasztással és csökkentenék a benzin árát, miközben van autó ami felét eszi csak nincs pénz lecserélni . Hatalmas hülyeség....

#117 Gandhy
2022-02-04 10:18:37

Válasz .Richard. #113. hozzászólásáraa másik meg azt mondta meg, hogy aki 80-at keres, az annyit is ér smile lol

Nincs profilkép
#115 Földönfuto
2022-02-04 08:22:02

Válasz hajdugazdasag #111. hozzászólásáraTeljesen életszerű,hogy falun belátható időn belül ilyen lakások lesznek.Persze ,Pestről a 80 millás geo fűtésű lakásból másképp lát a politikus.

#114 #bandi
2022-02-03 21:55:07

Válasz .Richard. #112. hozzászólásáraSzerintem verje ki a kalapácsal az elrohadt tokú ablakból az üveget, és mosolyogva tekerje feljebb a konvektort. Nyilván mindenre ez a megoldás. Mer óccsó! Csak leírni nem meri senki, hogy mennyi ma magyarországon 1 m3 gáz átlagos beszerzési àra. Mert ugye több helyről vesszük egyszerre.

Nincs profilkép
#113 .Richard.
2022-02-03 21:51:16

Válasz hajdugazdasag #111. hozzászólásáraIlyen nem hangzott el abban amit leadtak sm megoldás sem összeadás kivonás. Ezért is irtam. Pusztán a lakosság felelőssége miszerint ujnyi likon elmegy a meleg egy jo szigeteléshez képest. Ha az az ember tudná,hogy aki ujnyi liku ablakos házban él és mi a havi jussa elgondolkodna mit hablatyol. Persze mindenki maga tehet rola ha nincs 3 cége de sok embernek sajnos nincs. Mint anno.megmondta az egyik . Ha nem tetszik el lehet menni. Kb. Ez az a hozzá állás amit atvben leadnak. Szoval igy odamenni megmondani a tutit. Katasztrofa. Lehet elfeledte hozzátenni,hogy mindent a lako fizet. De 800ezer havi jussa lesz. smile lolsmile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#112 .Richard.
2022-02-03 21:34:06

Válasz Magister #109. hozzászólásáraIgy van. A Janibácsi ház szigetelése festésig minimum 3milla . Ha nem örülhet. Akkor van az amit irtam pár ezret havonta sporolt. Akkor mit beszélnek ezek a blfxok,hogy az az igazán olcso? Mert azt hiszi kedden befűtök azt hétfőig tartja a szigetelés? Annyi fogalmuk sincs mint macskaszarnak a muzsikához bmeg. De beáll a tvbe ezt hirdetni. Javasolnám neki ha állo fkszal lesi a tvt sokkal jobb a lakásnak mert a keményhosszu fxa is meleg plusz felületet ad az uj szigetelés meg tartja a meleget. smile lolde 2fxal lenne igazán meleg.

Nincs profilkép
#111 hajdugazdasag
2022-02-03 21:27:35

Válasz .Richard. #106. hozzászólására"Mert biztos nincs az a szigetelés ami an69et leviszi havi 20ra. "

passzív ház mond neked valamit? van olyan szigetelés, hogy a havi 69-et nagyjából havi 0-ra viszi le...

nem azt mondom, hogy mindenkinek ilyen kell, csak ne mondjunk már olyat, hogy olyan nincs...

Nincs profilkép
#110 .Richard.
2022-02-03 21:27:22

Válasz envagyok2 #108. hozzászólásáraEz kérem szépen kizárt dolog. Mert nem tudom. De lehet kényszerit arra,hogy a csökkentettet használd. Gondolom a többi éghetőböl nem lehet bizniszt kihozni. Valami turpiság lehet benne amit csinálnak.

Nincs profilkép
#109 Magister
2022-02-03 21:23:20

Olvasgatom a topikot és sok jó, illetve szerintem sok fals információt közöltök.
Csak hogy tisztán lássunk:
Adott egy ház(épület) aminek egy bizonyos hőntartásához szükséges egy energia mennyiség.
Ez TÖK mindegy honnan jön.
A kérdés az hogy mennyit hőt(energiát) veszít az adott épület.
Magyarán fűthettek ti bármivel a szigetelés a lényeg!!
Egyszerűen amit nem veszít azt nem kell pótolni. Persze ilyen nincs. nem i kell hogy legyen.
Napjainkban egy Jani bácsi -féle kocka ház energia hatékonyságának növelése(fűtés, ablakok, szigetelés, napelem..fiszem-faqszom. cirka 8-12 milkacsoki, vagy több!!
Kérdem én hogy a jelenlegi árak mellet vajon hány évi működtethetjük azonos színvonalon(hőmérsékleten) az épületet.
Nálunk van aki hőszivattyút meg minden szart tett a házába, soha az életben nem látja viszont az árát.

Nincs profilkép
#108 envagyok2
2022-02-03 21:15:06

Válasz .Richard. #106. hozzászólásárade olyan sincs, ha valami 90be kerül, és 23ér meg lehet venni. arra valaki ráfizet.
aki nem gáttal fűt, hanem fával, villannyal, szénnel, csuhéval, azt miért nem támogatja meg az állam az MVM-en keresztül? miért csak annak fizeti a fűtés kétharmadát, aki gázzal fűt? a többi ember semmirekellő?

#107 Málna
2022-02-03 21:10:47

Válasz Matyi50 #103. hozzászólásáraKedves Matyi!
Feltételezem, hogy már régebb óta üzemeltetsz HMKE-t.
Osszad meg velünk is bővebben a tapasztalataidat, hogy okulhassunk belőle.

Nincs profilkép
#106 .Richard.
2022-02-03 19:43:45

Ugy látni nagyjaink belebetegedtek a megujuloba. Manapság az auto is csucsszuper. Alig szennyez a régihez képpest. Ok. Az rossz. Nemrég a tehenek puffogtak sokat. Ok. Hagyjuk a szenet atomot. Most ne legyen gáz inkább napelem. Na jo a szélerőmű nem tetszik. Hagyjuk. Van itt probléma rendesen. Most pofázott az ellenzék társelnök. Szigetelési programot akar. Mert az a jo ha kevés fogy nem a rezsicsökk. Ok. Állam fizeti a szigetelést. Akkor a havi 23 ezres gázár lemegy 20ra . Az jo. De ha nem rezsis az ár akkor felugrik 69 havira. Ez szigetelve 60 ezer. Szerintem az ipse nem erre a posztra valo. Mert biztos nincs az a szigetelés ami an69et leviszi havi 20ra. Sajnos ezt nem mondták neki. Olyan mint a közveszélyes emberek akarnának irányitani. Ennyire sik hlye ,hogy mehet be egy műsorba bemutatni mit kell meg ,hogyan.?smile cursingsmile lol

Nincs profilkép
#105 Matyi50
2022-02-03 18:28:02

Válasz #bandi #104. hozzászólásáraBocs!Az üvegfelület bevonatolására értettem... Jég ellen,fényvisszaverődés ellen!

#104 #bandi
2022-02-03 18:19:49

Válasz Matyi50 #103. hozzászólásáraÉpp ezért óriási szerencse, hogy nem abból készül, hanem üvegből.. Amire újabban olyan bevonatokat is felvisznek, hogy a port is taszítsa.

Nincs profilkép
#103 Matyi50
2022-02-03 18:01:56

A minőségi napelemek polikarbonát bevonata sem bírja 8évnél tovább mattulás nélkül azt mondják a profik,mert annyira magas let az UV sugárzás. A mattulás meg teljesítménycsökkenést okoz vagy jégeső esetén már beszakad. Feltéve ha addig egyáltalán kibirja a cella. A beruházás megtérülése után maximum 2-3év és valami ugy behal,hogy visszazuhan a költség miatt ujra a megtérülési stádiumba a napelemes rendszer. Szigetüzemű rendszer esetén az akkuk nem bírják olyan sokáig,az is óriási tétel.
smile whistlingbárhogy számol az ember,egyre több a valós rendszerüzemű tapasztalat is,valahogy nem igazán éri meg,csak támogatással.

Nincs profilkép
#102 Földönfuto
2022-02-03 17:40:59

Válasz #bandi #100. hozzászólásáraA napeleme amúgy most kipróbáltam volna,de ez a pályázat még nem rám volt szabva.

Nincs profilkép
#101 Földönfuto
2022-02-03 17:37:55

Válasz #bandi #100. hozzászólásáraEttől még nagyon messze vagyunk.

#100 #bandi
2022-02-03 17:34:11

Válasz Földönfuto #99. hozzászólásáraEgy jó meleg napon némi napkollektor meg egy keringető fillérekből szállítja a kilowattokat.

Nincs profilkép
#99 Földönfuto
2022-02-03 17:28:22

Válasz #bandi #98. hozzászólásáraBiztos megoldható,csak pénz kérdése,de lehet,hogy akkor már nem olyan biznisz.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai
A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai
A napraforgó termesztéstechnológiája igazából az elővetemény betakarításával...
Hirdetés
Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is!
Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is!
A napraforgó-termesztők számos kihívással szembesülnek, amelyek hatással vannak...
Pzk-7 rendsodró eladó
Pzk-7 rendsodró eladó

180.000 Ft

Spc,Mtz,Vetőgép
Spc,Mtz,Vetőgép

600.000 Ft

Syngenta Torino kukorica vetőmag
Syngenta Torino kukorica vetőmag

45.000 Ft

Kühne KMK-4 Lazító
Kühne KMK-4 Lazító

500.000 Ft