Hirdetés
Fórum
Egészséges életmód, sport szabadidő... /fotelból...
Létrehozta: Czanik Sanyi , 2011-02-27 16:54:43
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Akkumulátor töltő bikázó új
- Műtrágya árak új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Kukorica indító műtrágyázása új
Cikkajánló
Így alakulnak a vízdíjak a mezőgazdaságban
A mezőgazdasági vízszolgáltatásért mezőgazdasági vízszolgáltatási díjat kell...
Hirdetés
1108 hozzászólás
Válasz #906. hozzászólásra
Bale fordított.
Válasz #906. hozzászólásra
Izgalmas a BL döntő. Hosszabbítás következik, 2 perccel a vége előtt egyenlített a Real.
Napi levezetésként meg volt az esti lábtengó is, így öregesen vége lassan a napnak.
Nézem a Sevilla-Benfica EL , úgy nézem hosszabbítás lesz.
A Győr megnyerte női kézilabda BL-t.
Válasz #900. hozzászólásra
A BL-ben még nem volt duplázás előtte BEK-ben a 80-as évek végén a Milán volt az utolsó, ahogy a közvetítésben nyilatkozták.
Válasz #900. hozzászólásra
Döntők
Válasz #899. hozzászólásra
Az előző évi győztes nem szokott bejutni a döntőbe............valamikor a 90években utoljára, ha jól emlékszem.
Csúnyán kikapott a München a Madridtól, 0-4
Válasz #897. hozzászólásra
Ok! elég ha én figyelek..
Válasz #896. hozzászólásra
Nem vettelek észre, elnézést érte.
Válasz #895. hozzászólásra
mikor mentem kifelé a körforgóba előtted kanyarodtam...kék puntó....
Válasz #894. hozzászólásra
Ez a magyar foci színvonala.
Kapcsolgatom a távirányítót, a Dunán meccs van élőben...de nézőt... ????? azt nem látok.....
Válasz #892. hozzászólásra
No most akkor ez parasztbélbe való?
Válasz #891. hozzászólásra
HELAL | HALAL
A haribo gumicukor mibül van .....semmi bennfentes?
Válasz #889. hozzászólásra
http://hu.wikipedia.org/wiki/2014-es_Formula%E2%80%931_vil%C3%A1gbajnoks%C3%A1g
Forma1 Ausztrál Nagydíj most.
Dr. Csáky István professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről. Ugyanis, több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben. Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban. Egyetlen ilyen volt: az étrendjükben a Szója! Arányos mennyiségű SZÓJA (nem mellékesen) 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint 1 db antibébi tabletta. Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!
Ezek után, amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30 minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott.
A professzor összerakta az információkat, és javasolja, vizsgálják asportolókat étrendjük vonatkozásában is. A végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA fogyasztásának általánossá válásával.
Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolajszármazék). Itt ez a szója, mely szintén az élelmiszeripar "találmánya".
Miből lehet olcsón, nagy tömegben "élelmiszert" előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból... Főleg, ha még génkezelik is, az már abszolút katasztrófa.
A Greenpeace-esek egy áruházban egy csomó konzervet ragasztottak tele figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz. Persze kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad. Nahát! Miért nem csodálkozom én ezen...
Szóval ne egyetek szóját, használjatok margarin helyett vajat!
Válasz #885. hozzászólásra
Szétestek fejbe, ennyi hibát + még a 7mesek is, elkövetni, az eleve vereség.
Sajnos csúnya vereség lett a vége.
Válasz #883. hozzászólásra
Sokat hibáznak a fiúk, főleg 7 méteresekben, meg kapkodnak.
Válasz #883. hozzászólásra
Most kezdődik a kézi meccs a sógorékkal.Tessék a Magyar fiúkat buzdítani otthonról is.HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!!!
Baon.hu
„Verában” az egészség
2014. január 20. 17:29 , Legutóbb frissítve: 2014. január 21. 09:29 Popovics Zsuzsanna
HELVÉCIA | Galagonyából, körömvirágból, útifűből készít tinktúrát, ezekkel gyógyítja magát Baranyi Ferenc Helvécián. Aloe verát naponta iszik, a növény növendékhajtásait maga telelteti.
Baranyiék családi házának fogadójában tucatszám állnak cserépedények tele Aloe vera hajtásokkal. Ezek tavasszal szabad földbe kerülnek, hogy őszre minél több húsos levelet hozzanak. A gyógynövény létezéséről Feri bácsi először húgától hallott, aki a nyolcvanas évek végén Kanadából „csempészett” néhány tő aloét Magyarországra. Akkor még alig ismerték hazánkban, hittek is, nem is gyógyító hatásában.
– Évekkel később nagyon megbetegedtem, egyszerre volt reumám, szívproblémám, köszvényem. Eszembe jutott az aloe, ültettem is belőle annyit, hogy egyik őszre termett belőle 50 kilogramm. Szerettem volna eltenni télire – mesél a kezdetekről Feri bácsi. – Minden általam fellelt recept előírt valamilyen tartósítószert, amit szerettem volna kihagyni belőle. Így jött az ötlet, hogy kerüljön bele gyümölcspálinka. Húsz éve minden ősszel készítek aloe-italt, saját bevált receptem szerint. Darálom, turmixszolom, majd a kipréselt léhez teszek literenként 2 deci jóféle gyümölcspálinkát.
Ízre kesernyés, gyógyszer hatású a „Vera” – ahogy Feri bácsi nevezi. Az aloe-ital alkoholtartalma 7-8 százalék, ennek köszönhetően marad hónapokig friss és kristálytiszta. Feri bácsi esküszik rá. Tavaly tavasszal abbahagyta az aloe-kúrát, azt mondja, idővel ellustult, ízületei „berozsdásodtak”, kezdett előjönni a reumája. Ősz óta ismét 50 ml aloeval indítja a napot, állítja: azóta határozottan jobban érzi magát.
– El nem tudnám mondani, hányféle betegségre hasznosak a gyógyfüvek. Kár, hogy kevesen foglalkoznak velük, inkább szedik a szintetikus gyógyszereket – vélekedik Feri bácsi. – Aloéból 140 növényfajta létezik. Gyógyhatása az orvosi aloénak van, a hozzáértők a sejtregeneráló és immunerősítő hatását emelik ki leginkább. Mindezt én is a gyógynövényes könyvekből tudom, amit a kémiatanár lányomtól kapok ajándékba. A gyógynövényes tinktúrának is megvan a maga fortélya. Ez készülhet például zölddióból. Akkor kell megszedni, amikor a tű még átmegy rajta. A feldarabolt diót fel kell önteni annyi 40 fokos gyümölcspálinkával, amennyi ellepi. Néhány hét múlva le lehet szűrni. Bármeddig eláll, fogyasztani csak egy-két kávéskanállal kell egyszerre belőle.
Hasonlóan készült Feri bácsi galagonyapálinkája. Azzal a különbséggel, hogy a bogyókat két hónapig áztatta pálinkában, ezután darálta, préselte ki a javát. A lándzsás útifű téli eltevésére pálinkamentes receptet használt. Ledarálta a gyógyfüvet, majd összekeverte vegyesmézzel. Köhögésre, megfázásos tünetekre javasolja. A galagonyakúrát szív- és koszorúér problémákra ajánlja, a körömvirágot belső sebek gyógyítására. A tinktúrákhoz való gyógynövényeket hobbitelkén termeli. Szomszédai nem csodálkoznak rajta, volt, aki maga is kért már néhány növénypalántát szaporításra.
Válasz #879. hozzászólásra
Főleg az utolsó 30 másodperc.
Válasz #877. hozzászólásra
Mindkét szemmel.
Válasz #878. hozzászólásra
Elég szoros meg izgalmas lett a vége, elpazaroltuk az előnyt, de minden jó ha a vége jó.
Válasz #877. hozzászólásra
Továbjutottak
Remélem fél szemmel más is nézi az 1-esen a Magyar-Norvég kézi meccset.
Válasz #875. hozzászólásra
ezért nem kell Iránba menni elég kijönni ide Borbásra aztán mutatok.
na jó én csak 6 évet tudok bizonyítani a komára de ez is penetráns. ruhát akkor cserél mikor lefeslik róla haja csimbókba stb
http://eztnezdmeg.com/a-ferfi-aki-60-eve-nem-furdott/
Válasz #873. hozzászólásra
Lehetett volna jobban is, de majd a jövő hónapban Szolnokon hátha jobban teljesítenek. Van idő javítani, márciusban nálunk, áprilisban Eger, májusban meg Nyíregyháza, s azután jó volna a végén egy harmadik hely, majd lássuk.a realitás 3-6ig egyformák, első verhetetlen, (Hmvhely) Eger meg a második, de az néha elkapható, a többiek meg milyen napot fognak ki.
Válasz #871. hozzászólásra
Hogy sikerült a bajnokság????
És a szurkolás a b középben???
Vidék gyermek II vizilabda (2001korosztály) bajnokság ma és holnap indul újra Hmvhelyen, Eger, Szolnok Nyíregyháza, Debrecen, Szeged s persze Szentes részvételével. Fórumtársak közül van akinek a gyermeke szerepel? Én ott leszek a "B középben"!
Schumacher kómában van
A német SID hírügynökség jelentése szerint Michael Schumacher menedzsmentje megerősítette, a német ex-versenyző kritikus állapotban van síbalesete után.
A hétszeres világbajnok a hírek szerint kómában van, minek következtében azonnal meg kellett műteni.
Részletek hamarosan...Válasz #869. hozzászólásra
Nem jó hírek érkeznek Schumacherről - Francia lapértesülések szerint agyvérzést kapott, és az életéért küzdenek az orvosok.
Időközben több versenyző is jókívánságai küldte a közösségi oldalakon keresztül a sportlegendának.
Építjük itt a stadionokat össze vissza közbe meg egy sikeres fiatal karrierjét nem bírjuk támogatni... a stadionok árához képest filléres összeg lenne de ez Magyarország
Ezt maguknak köszönhetik, pedig meg volt a lehetőség többször is.
Nem jutottunk a legjobb négy közé, sajnos.
Szeretnek bennünket a szerbek!!!
Válasz #863. hozzászólásra
Meg az M1-en is!!!
Belgrádban drámai küzdelem a brazilok ellen...Sport1-en.
Délelőtt gondoltam egyet, elmentem Debrecenbe megnéztem 3és fél vízilabda meccset, közben azért néztem a határt is, szántanak mindenfelé, de sok a zöld színű gép arrafelé.
http://szollosigyorgy.web4.hu/cikk/focikudarcok-nana-hogy-gyurcsany-a-hibas
Válasz #859. hozzászólásra
Építsünk nekik ne 5 stadion, 10-et !!! Hisz megérdemlik !!
Alap törvénybe foglalnám: Magyarországon tilos focizni...............
Falábú, balfax banda !! Senki nem jött még rá, hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni !!!??? Talán szégyen az, ha nincs focicsapata egy országnak ???
http://sport.hir24.hu/labdarugo-valogatott/2013/10/11/hollandia-magyarorszag/#a3