Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3170. hozzászólásra
Hát minden évben én szántok,csak fater nem engedi megkezdeni és befejezni,mert ö törekszik hogy egyenes legyen a barázda,én meg leszarom,láttam már nagy traktorosokat és olyan bénán szántott hogy csak fütyül de T-25össel mindent én csináltam csak egyet nem vegyszerezni azt még gyakorolni kell!
Ad 1 :az ekét jól vetted fel nem a másik végét akasztottad traktorra ?
Ad 2 : ha jól vetted akkor látásoddal van-e próbléma
Ad 3 : Ha azzal sincs baj akkor miért nem mész ki a földre és kezdesz eldolgozni és ha nem úgy megy valami akkor megpróbálni ott beállítani . Ha nem megy a beállítás akkor nézegesd körbe az ekét álló helyzetben meg munka közben és rájössz magadtól hogy mi a baj .
Ha így sem tudod beállítani akkor hiába mondanak itt neked bármit akkor sem fogod tudni beállítani .
Ha a kislakaton az alsó feszítő lakatot érted, akkor a beállítás a következő: Egészen lazán van mindkettő az eke beállítása alatt, majd, mikor azzal végeztél, szántás közben megállsz, az eke a földben van, és a két lakatot kézzel megfeszíted, majd visszaengeded kb 2 teljes menetet, v. hármat. Tehát közepesen lötyögős mindkét lakat. Annyi szerepük van a továbbiakban, h. mikor a dűlőn kiemeled az ekét, és fordulsz, ne lengjen ki az eke oldalra túlzottan, és ne rángassa a gépet. Szántás közben, nem feszülhet egyik lakat sem, tehát semilyen szerepe nem lehet a szántásban. Akinek feszül bármelyik lakatja, annak nincsen jól beállítva az ekéje.
Válasz #3158. hozzászólásra
miért ne szóllhatnák bele mert nekem is ilyen van!
Egy a baj nem MTZ után csinálták mert fixre csinálták nem ugy mint a többi Vogelt,ott tudsz álitani fogást 28-32-36-42cm és a fejosztás 95cm és nem ugy mint ezen 75cm fejosztás és 30cm a fogása,egy nagy szarr ha tudtam volna hogy ilyen nem engedtem volna faternak hogy behozza az udvarra de ebbe bele volt bolondulva pedig voltak Vogel L-950 400 örül és egy uj ih 250 ft 3mas!
A jó Isten áldjon meg most magyarázta el Szeni tök érthetően mi a tökömnek neked a videó inkább az próbálnád meg értelmezni amit ide írkálnak segítő szándékkal.Szerintem te vagy nem olvasod a hozzászólásokat vagy nem fogod fel
Gabykám, ne haragudj, nam gondoltam, h. ilyen öreg vagy, azt hittem, olyan 16 körül lehetsz. Ha 33 vagy, akkor viszont húzzál bele, mert már nincs olyan sok időd összeszedni a tudást, amire a gazdálkodáshoz szükség lenne.......
A Z tengelyed helyzetét a géped, és a föld fogja megmondani, nem pedig valamilyen videó, v. főleg nem, valamilyen látnoki képességű tanácsadó itt a fórumos. Aki erre kísérletet tesz, az semmit nem ért az egészhez.
Az első ekefej nagyjából annyit fogjon, mint a többi. Ezt, ha rutinosabb leszel, a gépből is fogod látni, de legkönnyebben az eke mögül látod. Az, h. hogy fordít a kormánylemez, nem rajtad áll, hanem azon, aki tervezte azt, úgyhogy az is nagy butaság, h. így állítsd, v. úgy állítsd, h. jól takarja be a csutkát. Az állítással nagyon kicsit valóban lehet ezen korrigálni, de te ezzel még ne foglalkozz, előbb tanuld meg rendesen beállítani, és majd ráérsz jópár év mulva variálni.
Hát CHNS kolléga már leírta a lényeget.A fordítást olyan mélységig érdemes megcsinálni amilyen mélyre az ültetés történik plusz számolni az első évek erőteljes gyökérnövekedésével így jön ki a 60-70cm szőlőnél.De te bodzást akarsz ültetni nem vagyok otthon bodzásban de ott az ültetési mélység is kissebb. A sekély termőréteggel nem tudsz mit csinálni mélyen gyökerező kúltúrát oda nem érdemes tenni kivéve ha az alapkőzet tufa.Annyit még hozzátennék az előzőekhez, hogy a harmatgyökerek"sátorgyökerek" fejlődése az ideálisan előkészített talajban is normális eltávolításuk az első pár év ápolási munkáinak része.
Válasz #3151. hozzászólásra
Tölled biztos ,fiatal vagyok mert én csak 33 multam te+ nem tudom akárhány !
A pap is holtig tanul,mégis hülyén hall meg!
Jók ezek a Vogel ekék csak elfelejtették videót csinálni hogy kell beállitani a gépekhez,a Z tengelyes mert nem olyan mint egy L-M MS tipusu 950 Vogel eke!
Drága Gabykám! Szerintem te még erősen a tanuló éveidet taposod, ami nem is gond, mert még nagyon fiatal vagy. Használd ki a lehetőséget arra, h. minél több tudást magadba szívj. Ettől sok felesleges dumádtól azonban csak mi szívunk.
A képről ítélve valószínűleg ez az eke nem elég nagy az MTZ-nek, ezért lehet, h. a Z tengely csavarásával beállított szimmetrikus állású vonószáraknál nem tudod annyira oldalra huzatni a Z tengyelyt, h. az első ekefej pontosan olyan széleset fogjon, amilyet akarsz, ezért a Z tengyely oldalra húzása után a fogasíve tekerővel még korrigálod a pontos fogásszélességet.Ezen a kicsi korrigáláson a vonószárak már nem fognak megsértődni. Kérdezz, ha nem világos.
Ha lehet, akkor az állítás a következő: amit az előbb elmondtam, azt az állítást arra használod, h a gép két vonószárát szimmetrikus állapotba hozd, tehát viszonylag egyformán álljanak, ne legyenek kitekeredve valamelyik oldalra. Az első ekefej fogásszélességét pedig a Z tengely oldalra tolásával, pontosabban, mivel a Z tengelyt a gép részeként definiáljuk, az ekét tolom oldalra a Z tengelyhez képest...f.k.
Inkább ugy kéne ,hogy kimenne a határba és beállitanál vagy elmennél és beállitanád neki,mert igy nem biztos megérti ,hogy erre meg arra,mert lehet hogy még a viszitessel is baj van meg egyébbel!
enyém se jól áll de egyszerr rájövök ha sokat megyek vele,csak nem szeretek álandóan ki be ugrálni!
Még anyit hozzá hogy ugy nézem,valami uton módon lehet az egész tornyot is mozgatni nekik tengejestől jobra balra,csak nem képesek egy képet csinálni felűlröl is hogy látni lehesenVálasz #3135. hozzászólásra
8278 hozzászólás
Bő 9 Holdnak mekkora lehet a felülete?
Kéne még Karácsony előtt írni a NASAnak segijjenek ki adatokkal.......
Kezdünk megijedni .....
Válasz #3181. hozzászólásra
Mi a tökömet kell gyakorolni a vegyszerezésen???????
Válasz #3184. hozzászólásra
Már a kapaszkodók árulkodnak, hogy inkább a '90-es évek közepe. '93 vége '94 eleje talán. De inkább '93, ha a parklámpát nézem.
Válasz #3184. hozzászólásra
Háromból semmi!!
Próbáld újra!!
Válasz #3180. hozzászólásra
És milyen koru 87es? te vagy az elsö tulaja és olyan 6000 van benne ?
Ez csak tipp volt!
válasz?
Válasz #3182. hozzászólásra
Gázolajal meg nem jogsival!
Válasz #3181. hozzászólásra
Van jogsid??
Hát minden évben én szántok,csak fater nem engedi megkezdeni és befejezni,mert ö törekszik hogy egyenes legyen a barázda,én meg leszarom,láttam már nagy traktorosokat és olyan bénán szántott hogy csak fütyül de T-25össel mindent én csináltam csak egyet nem vegyszerezni azt még gyakorolni kell!
Válasz #3177. hozzászólásra
Szinte gyári és már nagy korú!!
Válasz #3166. hozzászólásra
Kezdjük az elején mert látom alapvető beállítási bajok vannak .
Ad 1 :az ekét jól vetted fel nem a másik végét akasztottad traktorra ?
Ad 2 : ha jól vetted akkor látásoddal van-e próbléma
Ad 3 : Ha azzal sincs baj akkor miért nem mész ki a földre és kezdesz eldolgozni és ha nem úgy megy valami akkor megpróbálni ott beállítani . Ha nem megy a beállítás akkor nézegesd körbe az ekét álló helyzetben meg munka közben és rájössz magadtól hogy mi a baj .
Ha így sem tudod beállítani akkor hiába mondanak itt neked bármit akkor sem fogod tudni beállítani .
Zsolti 23 itt a kép igy volt beállitva idén!
Válasz #3175. hozzászólásra
Most nézem de szépen egybe van a trakid
Előhántót érdemes felszerelni olyan ekére amin nem volt előtte? IH ekét kéne turbózni kicsit, ha van értelme.
Válasz #3173. hozzászólásra
Az 569-ben azt írja 10hold
Válasz #3167. hozzászólásra
Figyu már te agyhalott , jobb ha nem adsz tanácsot olyan dologban amihez még csak nem is értesz .
Válasz #3171. hozzászólásra
utóljára még 9 és fél volt...ha jól emléxem
Jobb mint a kabaré amit csináltok egymással.
Meg látszik hogy ritkán jársz erre mert mindenki tudja hogy 10holdat
Válasz #3167. hozzászólásra
Mennyit szántottál már életedben összesen??
100m2??? vagy esetleg többet??
Válasz #3166. hozzászólásra
Ennyi van egy barátom több ,mint 25 hektáron gazdálkodik 3 fejes román ekével csak megmagasította !
Válasz #3162. hozzászólásra
Ha a kislakaton az alsó feszítő lakatot érted, akkor a beállítás a következő: Egészen lazán van mindkettő az eke beállítása alatt, majd, mikor azzal végeztél, szántás közben megállsz, az eke a földben van, és a két lakatot kézzel megfeszíted, majd visszaengeded kb 2 teljes menetet, v. hármat. Tehát közepesen lötyögős mindkét lakat. Annyi szerepük van a továbbiakban, h. mikor a dűlőn kiemeled az ekét, és fordulsz, ne lengjen ki az eke oldalra túlzottan, és ne rángassa a gépet. Szántás közben, nem feszülhet egyik lakat sem, tehát semilyen szerepe nem lehet a szántásban. Akinek feszül bármelyik lakatja, annak nincsen jól beállítva az ekéje.
Válasz #3162. hozzászólásra
Én ugy szoktam hogy felemelem teljesen és megfeszitem a lakatot mikor leengedem akkor laza és igy 4-5 menet és akkor jól dolgozik!
Nézek képet !
Válasz #3164. hozzászólásra
Mindig annak kell örülni ami van! Jó kis eke ez lehet vele szépen szántani csutkás földet is!
Válasz #3065. hozzászólásra
Ez meg egy kis Kocsordi kötött ,mivel erre nincs homok csak a tűzépen Az első pár méteren még alig akart belekapni
Válasz #3158. hozzászólásra
miért ne szóllhatnák bele mert nekem is ilyen van!
Egy a baj nem MTZ után csinálták mert fixre csinálták nem ugy mint a többi Vogelt,ott tudsz álitani fogást 28-32-36-42cm és a fejosztás 95cm és nem ugy mint ezen 75cm fejosztás és 30cm a fogása,egy nagy szarr ha tudtam volna hogy ilyen nem engedtem volna faternak hogy behozza az udvarra de ebbe bele volt bolondulva pedig voltak Vogel L-950 400 örül és egy uj ih 250 ft 3mas!
Válasz #3154. hozzászólásra
A jó Isten áldjon meg most magyarázta el Szeni tök érthetően mi a tökömnek neked a videó inkább az próbálnád meg értelmezni amit ide írkálnak segítő szándékkal.Szerintem te vagy nem olvasod a hozzászólásokat vagy nem fogod fel
Válasz #3159. hozzászólásra
Még egy kérdés mikor szántok a jobb oldali kislakatot jobban megkell engedni mint a balost az miért van?
Válasz #3154. hozzászólásra
Gabykám, ne haragudj, nam gondoltam, h. ilyen öreg vagy, azt hittem, olyan 16 körül lehetsz. Ha 33 vagy, akkor viszont húzzál bele, mert már nincs olyan sok időd összeszedni a tudást, amire a gazdálkodáshoz szükség lenne.......
Válasz #3131. hozzászólásra
Rosszul tudod Jóska!Mellette szalad
Válasz #3153. hozzászólásra
A Z tengelyed helyzetét a géped, és a föld fogja megmondani, nem pedig valamilyen videó, v. főleg nem, valamilyen látnoki képességű tanácsadó itt a fórumos. Aki erre kísérletet tesz, az semmit nem ért az egészhez.
Az első ekefej nagyjából annyit fogjon, mint a többi. Ezt, ha rutinosabb leszel, a gépből is fogod látni, de legkönnyebben az eke mögül látod. Az, h. hogy fordít a kormánylemez, nem rajtad áll, hanem azon, aki tervezte azt, úgyhogy az is nagy butaság, h. így állítsd, v. úgy állítsd, h. jól takarja be a csutkát. Az állítással nagyon kicsit valóban lehet ezen korrigálni, de te ezzel még ne foglalkozz, előbb tanuld meg rendesen beállítani, és majd ráérsz jópár év mulva variálni.
Válasz #3155. hozzászólásra
Ne szóljál már bele ha nem téged kérdezlek jó! A 2.-3. fejnek fix a fogása az nem tudod változtatgatni!
Válasz #3119. hozzászólásra
Szia!
Hát CHNS kolléga már leírta a lényeget.A fordítást olyan mélységig érdemes megcsinálni amilyen mélyre az ültetés történik plusz számolni az első évek erőteljes gyökérnövekedésével így jön ki a 60-70cm szőlőnél.De te bodzást akarsz ültetni nem vagyok otthon bodzásban de ott az ültetési mélység is kissebb. A sekély termőréteggel nem tudsz mit csinálni mélyen gyökerező kúltúrát oda nem érdemes tenni kivéve ha az alapkőzet tufa.Annyit még hozzátennék az előzőekhez, hogy a harmatgyökerek"sátorgyökerek" fejlődése az ideálisan előkészített talajban is normális eltávolításuk az első pár év ápolási munkáinak része.
Válasz #3155. hozzászólásra
Olyan kib...t okos vagy, hogy már fáj tőled a fejem.
Válasz #3153. hozzászólásra
Neked kell kitapasztalni hogy az eke mennyit visz és hogy birja a gép!
De el kell vinni 3 ekének 90-105cm közt! attól több se jó de kevesebb sem!
Válasz #3151. hozzászólásra
Tölled biztos ,fiatal vagyok mert én csak 33 multam te+ nem tudom akárhány !
A pap is holtig tanul,mégis hülyén hall meg!
Jók ezek a Vogel ekék csak elfelejtették videót csinálni hogy kell beállitani a gépekhez,a Z tengelyes mert nem olyan mint egy L-M MS tipusu 950 Vogel eke!
Válasz #3150. hozzászólásra
Amit néztem videókat a youtub-on ott is minden Z-tengelyes ekének a függesztése egyenes áll nem dől előre se meg hátra se!
Az elsőfej fogás állítását honnan tudom mikor jó? Mert kisebb fogással is terit úgy mint a többi!
Zolti 23 ezt olvasd el ez Vogel ¬ra való L-950 Beállitása!http://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/vn/eke_farmer-l.pdf
Válasz #3148. hozzászólásra
Drága Gabykám! Szerintem te még erősen a tanuló éveidet taposod, ami nem is gond, mert még nagyon fiatal vagy. Használd ki a lehetőséget arra, h. minél több tudást magadba szívj. Ettől sok felesleges dumádtól azonban csak mi szívunk.
Válasz #3142. hozzászólásra
A képről ítélve valószínűleg ez az eke nem elég nagy az MTZ-nek, ezért lehet, h. a Z tengely csavarásával beállított szimmetrikus állású vonószáraknál nem tudod annyira oldalra huzatni a Z tengyelyt, h. az első ekefej pontosan olyan széleset fogjon, amilyet akarsz, ezért a Z tengyely oldalra húzása után a fogasíve tekerővel még korrigálod a pontos fogásszélességet.Ezen a kicsi korrigáláson a vonószárak már nem fognak megsértődni. Kérdezz, ha nem világos.
Válasz #3146. hozzászólásra
Hát ezek szerint ott igen, de hátha neked több sikered lesz, van esélyed mindent olyan jól el tudsz magyarázni félre ne értsd tényleg így van.
Válasz #3140. hozzászólásra
Most nincs kép hogy van felakasztva hátulról csak videó régi az van de az nem jó mert akkkor szarul ment az eke nagyon meg volt döntve!
10 perc és jövök!
Válasz #3144. hozzászólásra
Akkor azt mondod, h. terméketlen talajra hullottak a magok??????????
Válasz #3138. hozzászólásra
Ha lehet, akkor az állítás a következő: amit az előbb elmondtam, azt az állítást arra használod, h a gép két vonószárát szimmetrikus állapotba hozd, tehát viszonylag egyformán álljanak, ne legyenek kitekeredve valamelyik oldalra. Az első ekefej fogásszélességét pedig a Z tengely oldalra tolásával, pontosabban, mivel a Z tengelyt a gép részeként definiáljuk, az ekét tolom oldalra a Z tengelyhez képest...f.k.
Válasz #3136. hozzászólásra
Nyugodj meg az indexen hónapokon keresztül ez volt a téma.. elmagyarázták neki értelmesen, érthetően.
Válasz #3136. hozzászólásra
Inkább ugy kéne ,hogy kimenne a határba és beállitanál vagy elmennél és beállitanád neki,mert igy nem biztos megérti ,hogy erre meg arra,mert lehet hogy még a viszitessel is baj van meg egyébbel!
enyém se jól áll de egyszerr rájövök ha sokat megyek vele,csak nem szeretek álandóan ki be ugrálni!
Válasz #3139. hozzászólásra
Fogaskoszorús megoldással állítom a Z-tengelyt előre hátra! A mellette lévő orsósal meg balra vagy jobbra tudom tolni az egészet!
Még anyit hozzá hogy ugy nézem,valami uton módon lehet az egész tornyot is mozgatni nekik tengejestől jobra balra,csak nem képesek egy képet csinálni felűlröl is hogy látni lehesenVálasz #3135. hozzászólásra
Válasz #3137. hozzászólásra
Tegyél már be egy képet az ekédről hátulról mikor felvan akasztva!
Válasz #3138. hozzászólásra
A képekből ugy láttam, h. nem lehet oldalra mozdítani, de ha lehet, akkor még jobb a helyzet.