Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Elég lett volna neki 4 váltós eke is nem pedig 10 ha jó láttam!
Én a 82essel kiszántottam volna a 2 ekével többet mint ami ök ott 2 traki kaparásznak de ezt nem kéne mutogatni csak amit elbir a gép mert nem fogják megvenni ide már 500lovas gép kell hozzá nem ezek a 150-220lovasok!
Azért nézd meg, hogy összejárták a földet vizesen silózáskor. Ez egy egyszerű sárga agyag talaj, ennek elég lenne pont az 5 fej még a 230 pacis JD-nek is, én azt látom!! De sokat akar a szarka nem bírja a farka!!
Szerintem itt nem a föld az aljas, hanem egyszerűen túl sok az ekefej...ha jól számoltam, akkor 10. Felénk a Rábák és pl. a 8320-as 6 fejes IH-val megy, a 8295-ös is csak 7 fejes réseltlemezes Servo 6.50-el nyomul!
No, elsőre azt hittem, értem, most meg azt hiszem nem, de ha mégis, akkor is a gerendely és ezzel együtt a fejek szögével lehet a gond.
Vagy a kormánylemez fog sokat, vagy az ekenád nyomja el.
Vagy még mindig nem értem?
Válasz #3021. hozzászólásra
Szia!
Láttam én is hogy, árultad!
Ezt az ekét nem szabad eladni, nagyon szépen dolgozik.
T25;T30-után ideális.
Én olyantól vettem aki MTZ-vel használta.
Egyébként ha nem farol el 318centit fog el az eke ilyenkor meg képes a gép nyomát nem elvinni annyira becsúszik a gép mögé.
Elég kerekded a gumija hátul arra gondoltam egy éles vállal gumi jobban oldalt tartana, de baxus hasigérő kereke van nemtudok akarhol ilyet leakasztani kipróbálni meg szerintem meg sem oldaná a gondot.
Ilyen részeken ha becsukom a fogásszélességet 33centi/kopf-ra akkor is sem fut jól
A sárosabb föld a nagyobb felületű kormánylemezt jobban tolja, míg az ekenádon nem tud nagyobbat "fogni", állíts rá az ekenád felé.
Néha táblánként állítgatni kell.
Kolégák!
Kérdésem lenne ekével szántással kapcsolatban!
Félfüggesztett 6 fejes rabewerk ágyekével van az, hogy ha saras a pálya elfarolgat a gép mögött, leginkább mögé csukódik és így kisebbet fog meg túrkál.
Ameddig nemvolt sár tökéletesen feszítés nélkül jött a gép után elengedett kormánnyal szánthattunk egésznap annyira jónak érzem a gép mögött való futását, de most egyszerűen a nagy tarlós kerék is csak elsutul oldalirányba és nem fain a helyzet. Nem mindenhol de főleg ha hosszanti nyom van rögtön elviszi.
Válasz #3018. hozzászólásra
Szerintem a beforgató azért hiányzik!
Kukoricában ilyen munkát nem végez.
A kormánylemezre úgy fúrtátok fel a forgatót vagy meg volt a helye?
Jó kis eke volt az , toldottunk a köldökébe szakszerűen jó pár centit ,meg kapott toldatot is és új beforgatókat a perjés földet se húzta össze Még a gyepet is feltörtem vele nem húzgálta össze a kis ügyes eke
Szia Gjoni!
Tudtommal neked volt lengyel kettes ekéd.
Szerinted hol lehet venni vagy rendelni hozzá kopó alkatrészeket.
- ekevasat
-kormánylemezt
-beforgatót
-eke nádat stb...
Úgy
szeretném megcsinálni ahogy a tiétek volt.
neked ez a fütyülós hang mennyire hangos?videón igen hangosnak tünik...másrészt mitöl van? nekem a felezö vonyít,pont azért használom ritkán van amelyik videómon nekem is halható,és igen zavaró számomra
még 1kis szántás, 4traktorral apritottuksajnos a videón pont nem látszódik az 52es
2turbós 82es 110cm fogásszélesség,82es meg 52 105cm fogásszélességel
Jól látod én is csak gyári csapokat használok az el is pukkan mikor kell neki ,tavasszal fogtam egy dücskőt a felújított ekémmel szép lett volna ,ha frisibe szét hajtogatom a vázat
"azt a keménységű nyírócsapot kell bele rakni amivel gyárilag szerelték mert ennél az erőnél meg más alketrész nem sérül hanem a csapotnyírja el."
Ezt nyugodtan írhattad volna nagy betűkkel is. A nyírócsapnak az a dolga, hogy túlterhelés esetén elszakadjon.
Agyam eldobom amikor szelepszárat, és hasonló "nyalánkságokat" látok berakva nyírócsap helyett.("Mert a gyári mindig elszakadt, én meg nem fogom állandóan cserélgetni" ) Utána meg azt mondják, hogy sz.r az eke, mert szétszakad.
Na majd holnap beállítom, de majd már csak jövőre derül ki hogy mennyire sikerült. Mindenkinek köszönöm a hozzászólást! Most meg indulok melózni.
Üdv: Rönó
Esetleg ,ha így is nagyon csavarja vidd a tengelyt az 1.8 cm- től 2,2 körülire Kisérletezd ki mikor a legjobb .Nekem így a jó még a kormányt is elengedhetem nem tekerget sehova és a lakatok sem feszesek
Igy már világos, csak az én Lajta ekémen négyzet keresztmetszetű a tengely a Tiéden meg kör....Tehát akkor itt kell állítani rajta hogy ne hajtsa kiflibe a traktort. Tehát akkor Gabesz2 2970 hozzászólása teljesen oldalhelyes...
Szia Gjoni!
Hol van 1,8cm-re, ill. 2,8 cm-re a csavar? Nem teljesen értem....
Tehát akkor így szépen fordít (az enyém is most) és nem húzza keresztbe a gépet (az enyém nagyon)?
Tehát akkor hol is kell a fenti értékekre állítani a vonótengelyt? Azaz a traktor vagy az eke felőli rés távolságát írtad? A jobbra-balra pozíció jó?
Üdv:
8278 hozzászólás
Válasz #3029. hozzászólásra
Na ilyenkor szokott jönni a recsss ! És farok behúzva kullogunk-húznak haza !
Elég lett volna neki 4 váltós eke is nem pedig 10 ha jó láttam!
Én a 82essel kiszántottam volna a 2 ekével többet mint ami ök ott 2 traki kaparásznak de ezt nem kéne mutogatni csak amit elbir a gép mert nem fogják megvenni ide már 500lovas gép kell hozzá nem ezek a 150-220lovasok!
Válasz #3035. hozzászólásra
Egyetértek!
Válasz #3034. hozzászólásra
Azért nézd meg, hogy összejárták a földet vizesen silózáskor. Ez egy egyszerű sárga agyag talaj, ennek elég lenne pont az 5 fej még a 230 pacis JD-nek is, én azt látom!! De sokat akar a szarka nem bírja a farka!!
Szerintem itt nem a föld az aljas, hanem egyszerűen túl sok az ekefej...ha jól számoltam, akkor 10. Felénk a Rábák és pl. a 8320-as 6 fejes IH-val megy, a 8295-ös is csak 7 fejes réseltlemezes Servo 6.50-el nyomul!
Nem vészes az....... gumi be se rakodik......
Csak bohóckodnak a nagy ekével taknyon dombnak föl.....
Sima zsíros föld állag.
Ez nem szántás ez csak kapirgálás,lekellett venni 2 vagy 4 ekefejet!
Hiába van 200-300 lovas de az se megy el mindenhol sok neki az a eke!
Válasz #3030. hozzászólásra
Hát ja ! Elsőre a nagyot fog az eleje verziót favorizáltam.
Válasz #3026. hozzászólásra
No, elsőre azt hittem, értem, most meg azt hiszem nem, de ha mégis, akkor is a gerendely és ezzel együtt a fejek szögével lehet a gond.
Vagy a kormánylemez fog sokat, vagy az ekenád nyomja el.
Vagy még mindig nem értem?
Aljas egy föld lehet:
http://www.youtube.com/watch?v=0vdXvcaSsi8
Bizony bizony el ne add . két jó ekevasat vegyél rá Ez egyedi eke és a szára is jó erős bele van engedve a vastagfalú cső
Szia!
Láttam én is hogy, árultad!
Ezt az ekét nem szabad eladni, nagyon szépen dolgozik.
T25;T30-után ideális.
Én olyantól vettem aki MTZ-vel használta.
nem kinyílik, hanem becsukódik a gép felé.
Egyébként ha nem farol el 318centit fog el az eke ilyenkor meg képes a gép nyomát nem elvinni annyira becsúszik a gép mögé.
Elég kerekded a gumija hátul arra gondoltam egy éles vállal gumi jobban oldalt tartana, de baxus hasigérő kereke van nemtudok akarhol ilyet leakasztani kipróbálni meg szerintem meg sem oldaná a gondot.
Ilyen részeken ha becsukom a fogásszélességet 33centi/kopf-ra akkor is sem fut jól
Válasz #3023. hozzászólásra
Betámaszt az első a kemény falba....... vagy vlm ilyesmi hogymondjam.... szivatott az ilyesmi mult héten...... jobbra lejtésbe
Válasz #3023. hozzászólásra
A sárosabb föld a nagyobb felületű kormánylemezt jobban tolja, míg az ekenádon nem tud nagyobbat "fogni", állíts rá az ekenád felé.
Néha táblánként állítgatni kell.
Kolégák!
Kérdésem lenne ekével szántással kapcsolatban!
Félfüggesztett 6 fejes rabewerk ágyekével van az, hogy ha saras a pálya elfarolgat a gép mögött, leginkább mögé csukódik és így kisebbet fog meg túrkál.
Ameddig nemvolt sár tökéletesen feszítés nélkül jött a gép után elengedett kormánnyal szánthattunk egésznap annyira jónak érzem a gép mögött való futását, de most egyszerűen a nagy tarlós kerék is csak elsutul oldalirányba és nem fain a helyzet. Nem mindenhol de főleg ha hosszanti nyom van rögtön elviszi.
Mitől lehet ez???
Itt a kép!
Üdv Kollégák! Így néz ki a gjoni volt ekéje,amit a meggondolatlanság miatt majdnem eladtam.
Válasz #3019. hozzászólásra
Ott van az a luk a tieden is a két felső oda kell tenni
Válasz #3018. hozzászólásra
Szerintem a beforgató azért hiányzik!
Kukoricában ilyen munkát nem végez.
A kormánylemezre úgy fúrtátok fel a forgatót vagy meg volt a helye?
Válasz #3017. hozzászólásra
Gratulálok nagyon fasza a kis gépes is nekem is volt ám
Válasz #3015. hozzászólásra
Köszönöm a választ!
Nekem első beállításra így dolgozott:
Másodikra így:
A gép nem húzott semerre és a gúzsláncok is lazák voltak.
Ha van észrevételed szívesen fogadom.
Válasz #3013. hozzászólásra
Azért a mostani is jól forgat Paldoo megint fogja írni ,hogy elég már az eke képekből
Jó kis eke volt az , toldottunk a köldökébe szakszerűen jó pár centit ,meg kapott toldatot is és új beforgatókat a perjés földet se húzta össze Még a gyepet is feltörtem vele nem húzgálta össze a kis ügyes eke
Hali Tiszavasváriban az Agro- Man forgalmaz hozzá mindent ,én ott vettem mindent hozzá http://agroman.hu/termekek/336
Szia Gjoni!
Tudtommal neked volt lengyel kettes ekéd.
Szerinted hol lehet venni vagy rendelni hozzá kopó alkatrészeket.
- ekevasat
-kormánylemezt
-beforgatót
-eke nádat stb...
Úgy
szeretném megcsinálni ahogy a tiétek volt.
Köszi!
Ehhez kellene:
Válasz #3011. hozzászólásra
Itt csak reggel esett ,nem mondom azért a fekete jó zsíros ám, és csak két fejet húzok
Válasz #3010. hozzászólásra
Nálatok nem esett tegnap egész nap?
Itt lejött 18mm.
Válasz #3007. hozzászólásra
Szántunk szántunk míg jó az idő
Válasz #3008. hozzászólásra
a turbó fűtyög csak a videón másképp hangzik
Válasz #3006. hozzászólásra
neked ez a fütyülós hang mennyire hangos?videón igen hangosnak tünik...másrészt mitöl van? nekem a felezö vonyít,pont azért használom ritkán van amelyik videómon nekem is halható,és igen zavaró számomra
Válasz #3006. hozzászólásra
még 1kis szántás, 4traktorral apritottuksajnos a videón pont nem látszódik az 52es
2turbós 82es 110cm fogásszélesség,82es meg 52 105cm fogásszélességel
Egy kis szántás
Itt mindent megtaláltok a csavarokról:
http://www.sasovits.hu/cnc/irodalom/Kotoelemek_mechanikai_tulajdonsagai.pdf
Válasz #3003. hozzászólásra
Jól látod én is csak gyári csapokat használok az el is pukkan mikor kell neki ,tavasszal fogtam egy dücskőt a felújított ekémmel szép lett volna ,ha frisibe szét hajtogatom a vázat
Válasz #2957. hozzászólásra
"azt a keménységű nyírócsapot kell bele rakni amivel gyárilag szerelték mert ennél az erőnél meg más alketrész nem sérül hanem a csapotnyírja el."
Ezt nyugodtan írhattad volna nagy betűkkel is. A nyírócsapnak az a dolga, hogy túlterhelés esetén elszakadjon.
Agyam eldobom amikor szelepszárat, és hasonló "nyalánkságokat" látok berakva nyírócsap helyett.("Mert a gyári mindig elszakadt, én meg nem fogom állandóan cserélgetni" ) Utána meg azt mondják, hogy sz.r az eke, mert szétszakad.
Válasz #3001. hozzászólásra
Nincs mit én meg holnap reggel hali
Válasz #2999. hozzászólásra
Na majd holnap beállítom, de majd már csak jövőre derül ki hogy mennyire sikerült. Mindenkinek köszönöm a hozzászólást! Most meg indulok melózni.
Válasz #2998. hozzászólásra
Esetleg ,ha így is nagyon csavarja vidd a tengelyt az 1.8 cm- től 2,2 körülire Kisérletezd ki mikor a legjobb .Nekem így a jó még a kormányt is elengedhetem nem tekerget sehova és a lakatok sem feszesek
Válasz #2998. hozzászólásra
Igen ,de mindegy ,hogy kör a távolság a lényeg azért mértem tengely középen
Válasz #2997. hozzászólásra
Igy már világos, csak az én Lajta ekémen négyzet keresztmetszetű a tengely a Tiéden meg kör....Tehát akkor itt kell állítani rajta hogy ne hajtsa kiflibe a traktort. Tehát akkor Gabesz2 2970 hozzászólása teljesen oldalhelyes...
Válasz #2995. hozzászólásra
Látod csak a rést mértem ami a tengely és a fal közt tátong
Válasz #2995. hozzászólásra
Az jó a rést mértem a tengelytől a traki felőli falig pont középen mértem ahol állítani tudod a csavarokkal
Válasz #2971. hozzászólásra
Szia Gjoni!
Hol van 1,8cm-re, ill. 2,8 cm-re a csavar? Nem teljesen értem....
Tehát akkor így szépen fordít (az enyém is most) és nem húzza keresztbe a gépet (az enyém nagyon)?
Tehát akkor hol is kell a fenti értékekre állítani a vonótengelyt? Azaz a traktor vagy az eke felőli rés távolságát írtad? A jobbra-balra pozíció jó?
Üdv:
Válasz #2993. hozzászólásra
Nincs mit
Válasz #2991. hozzászólásra
Frankó.Köszi.
Válasz #2989. hozzászólásra
Jó mi ? Mindig tőlük rendelek Van minden ami kell nyugati keleti matrica
Bocs itt a kép
Igen hatezer ez mind még apró grátiszok is vannak
Válasz #2988. hozzászólásra
Ok.Ha tőlük rendelek akkor az összes gyári matricát elküldik ami az ekén eredetileg van?