Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Megkérdezhetem mibe fáj egy kimérés??
Ugyan ez van nálam is, most kaptam a földet, felszántottam erre a szomszéd átrakta a karót vagy 3 méterrel hogy az az övé.A másik oldalon árok van majd közút arra menni nem lehetett,de az 1,5 ha most csak 1,1 lett.
Ilyenek mindenhol vannak. Nekünk egyszer tavasszal másfél méter szélesen a zöld búzát ásóboronázta ki egy kedves szomszéd.
Hogy-hogynem, mindig mindenkinek vele van baja.
Persze a földmérők biztosan szeretik...
Tavasszal kaptam 9,5 ha. nemzeti földet,mikor bevetettem,kiderült,csak 7,5ha a terület.Az mvh lemérte,büntetés is .Föld mérővel egyeztetve kimértem a területet,utána bevetettem.Szomszéd kiszántotta.Újból bevetettem,nem tudom mi lesz tavaszra.Ilyen esetbe kellene a szomszédot büntetni,de súlyosan.Az a szitu,akit ellenőrzünk,azt büntessük.
Mi jó 10 éve átvettünk egy 25 ha-os táblát. Úgy műveltük két évig ahogy az előző gazda. Első gps méréskor alig 20 ha volt csak meg belőle. Minden oldalról csipkedtek le a szomszédok...
Tavaly voltak harcok, hogy az egyik szomszéd állította, hogy mi elszántottuk az övét és elrakta felénk a karót kb három lépéssel, mert addig az övé, ott volt mikor tárcsáztam, összevesztem vele, mondtam hívja fel fatert, mert nekem ehhez nincs türelmem... apámat is jó hangulatban találta éppen, a vége az lett, hogy kimérettük (az fizet, aki tévedett alapon) és nem hogy az a három lépés nem volt az övé, de évek óta 1.5-2 méterrel többet hagytunk ott neki, mint amennyi tényleg az övé volt.
Válasz #2878. hozzászólásra
Akkor ara is vannak BARMOK,én olyankor vissza szoktam szántani egy bő holdat az övékébe és általába utána tudják hogy hol a mezsdje
Volt rajta zsír, csak néhány napja le lett koptatva róla terület harcok miatt. Nem lett visszakenve de kellett volna, amilyen takony idő volt. Majd megcsapatom drótkoronggal indulás előtt.
Nem, de ha kényelmesek vagyunk, akkor is 5 nap Vetettünk, traktort szereltünk meg boxolunk a mezsgyékért... Nincs sok, szóval nem nagyon idegeskedünk, nem töltjük kint a szilvesztert úgy sem
Így van. Azért nem megyünk 40 centi alá, hogy szépen fordítson. Ezekkel vettük az ekét, így jó és olcsó megoldás született. Majd ha lekoptak a kormány lemezek, akkor közép mélyet kap.
Rosszul emlékeztem kicsit, igen van rajta furat, de az arra szolgál, hogy egy tartót lehessen rárakni, amivel a lemez fölött lehet megfogatni a fordítót, azt leszedtük és ráraktuk a lemezre egy csavarral, utána oda lett pöttyintve hegesztővel. Most jól dolgozik sekélyebb mélységekben is.
Válasz #2841. hozzászólásra Üdv! A beállításokról az eke "váz" párhuzamos a talajjal hosszában is , keresztben is amire én gondolok hiba , hogy mintha nagyon neki feszülnének az ekefejek az ekenádnak és így egy kicsit keresztben jár ez mondjuk "Z" tengellyel lehetne kompenzálni?mert ezen az ekén ilyen nincs.
Nem, csak rálógnak a kormánylemezre 5-10 centit és oda vannak pöttyentve. Holnap ha oda jutok csinálok róla képet. A géppel egy időben vettük az ekét, kijött egyik ismerős, mert mondtuk, hogy nem fordít szépen, az mondta, hogy ők régen úgy csinálták a mélyszántó fejekkel, hogy rálógtak a fordítók a kormánylemezre... megcsináltuk jó lett. Mi is csak 35-38 centiig megyünk mindig.
Mármint, hogy a kormánylemezen vannak a furatok, amik a beforgatót tartják?
Ilyen mélyen meg még soha nem szántottam, ennyi humusz nincs is jópár táblánkon. Max. harmincpár centi. A VN WY 400 vasaim a könyv szerint amúgy is max. 35 centiig "szólnak".
IH ekén nekünk is a kormánylemezre lóg a fordító. Nincsenek előhántóink és mélyszántó kormánylemezek vannak fent. 40 centi alá sosem mentünk még vele és akkor egy kicsit csúnyán forgatott, de így hogy ráér a lemezekre így jó.
A te ekéden kívül még soha nem láttam, hogy a trágyabeforgatót a kormánylemezre tennék, csak fölé szerelve.
Én amúgy leszereltem őket, és az előhántót tartottam meg, jobban bevált.
Válasz #2852. hozzászólásra
2851-es video Hétfő. Próba 1 ha 38liter (hanyag beállítás, Mtz döglődik)
2852-esek Kedd finomhangolás (eke teljes vízszintezése, első ekefej kisebb fogása, feljebb vétel a többi szintjére támasztó orsóval, meg a jobb lakattal vízszintezés) 27l/ha visszament a fogyasztás. Igaz, így is csak 3.-ban viszi diffizárral, 20-22cm mélyen(ragad a föld). Még jó, hogy mélyebben nem lehet szántani itt, mert jön a vadföld.
Az első szár terhelésre görbül, a második elé húzódik. Még ezt kell cserélnem, ha lesz kedvem.
Az ekenádak jók, így egyenesen megy pedig el kell huzatnom jobbra az első fej miatt...
Válasz #2837. hozzászólásra
Hali! Először is az ekenádak legyenek jók rajta. Ha kopott, nem támassza az ekét szántáskor. Az eke a földben keresztben-hosszában vízszint. Az első ekefej annyit vigyen, mint a hátsó. Lehetőleg a kereszt tengellyel állítsd be nagyjából.
Üdv! Azt szeretném meg kérdezni , hogy a Fortschritt ekék a könnyebb húzásúak vagy a nehezebb húzásúak közé tartozik. Mert nekem egy ilyen fejekkel ellátott 2 fejes ekém van és a 80-as motorral is elég húzni rövid 5-ben illetve elég jól keresztbe fordítja a gépet
8278 hozzászólás
Válasz #2887. hozzászólásra
tippem az volna,esetleg vv ekének az áttfordito mehanizmusa?
Válasz #2886. hozzászólásra
gondolom ez valami eke alkatrész,de,hogy mi tényleg passz!
omlósz
Válasz #2880. hozzászólásra
Megkérdezhetem mibe fáj egy kimérés??
Ugyan ez van nálam is, most kaptam a földet, felszántottam erre a szomszéd átrakta a karót vagy 3 méterrel hogy az az övé.A másik oldalon árok van majd közút arra menni nem lehetett,de az 1,5 ha most csak 1,1 lett.
Válasz #2879. hozzászólásra
Ilyenek mindenhol vannak. Nekünk egyszer tavasszal másfél méter szélesen a zöld búzát ásóboronázta ki egy kedves szomszéd.
Hogy-hogynem, mindig mindenkinek vele van baja.
Persze a földmérők biztosan szeretik...
Válasz #2881. hozzászólásra
Tavasszal kaptam 9,5 ha. nemzeti földet,mikor bevetettem,kiderült,csak 7,5ha a terület.Az mvh lemérte,büntetés is .Föld mérővel egyeztetve kimértem a területet,utána bevetettem.Szomszéd kiszántotta.Újból bevetettem,nem tudom mi lesz tavaszra.Ilyen esetbe kellene a szomszédot büntetni,de súlyosan.Az a szitu,akit ellenőrzünk,azt büntessük.
Válasz #2881. hozzászólásra
Mi jó 10 éve átvettünk egy 25 ha-os táblát. Úgy műveltük két évig ahogy az előző gazda. Első gps méréskor alig 20 ha volt csak meg belőle. Minden oldalról csipkedtek le a szomszédok...
Válasz #2880. hozzászólásra
Eldobom az agyam,én eddig azt hitem csak mifelénk vannak iljen rohadékok
Válasz #2879. hozzászólásra
Tavaly voltak harcok, hogy az egyik szomszéd állította, hogy mi elszántottuk az övét és elrakta felénk a karót kb három lépéssel, mert addig az övé, ott volt mikor tárcsáztam, összevesztem vele, mondtam hívja fel fatert, mert nekem ehhez nincs türelmem... apámat is jó hangulatban találta éppen, a vége az lett, hogy kimérettük (az fizet, aki tévedett alapon) és nem hogy az a három lépés nem volt az övé, de évek óta 1.5-2 méterrel többet hagytunk ott neki, mint amennyi tényleg az övé volt.
Válasz #2878. hozzászólásra
Akkor ara is vannak BARMOK,én olyankor vissza szoktam szántani egy bő holdat az övékébe és általába utána tudják hogy hol a mezsdje
Válasz #2876. hozzászólásra
Bele-bele szántanak a földekbe a szomszédok. Idén már a harmadik földet kell kiméretni.
Válasz #2875. hozzászólásra
Itt azért van aki januárban is kint van. Tavaly mikor beállt a fagy, akkor mentek elég sokan, még a legnagyobbak közül is.
Válasz #2874. hozzászólásra
Mi az hogy terület harcok
Válasz #2872. hozzászólásra
Felénk ciki ha nov. 1-től traktorral látnak a határban.
Válasz #2873. hozzászólásra
Volt rajta zsír, csak néhány napja le lett koptatva róla terület harcok miatt. Nem lett visszakenve de kellett volna, amilyen takony idő volt. Majd megcsapatom drótkoronggal indulás előtt.
Válasz #2868. hozzászólásra
Ilyet vegyél 10 literest.No rozsda!
Válasz #2871. hozzászólásra
Nem, de ha kényelmesek vagyunk, akkor is 5 nap Vetettünk, traktort szereltünk meg boxolunk a mezsgyékért... Nincs sok, szóval nem nagyon idegeskedünk, nem töltjük kint a szilvesztert úgy sem
Válasz #2867. hozzászólásra
Még nem szántottál fel?
Válasz #2869. hozzászólásra
Így van. Azért nem megyünk 40 centi alá, hogy szépen fordítson. Ezekkel vettük az ekét, így jó és olcsó megoldás született. Majd ha lekoptak a kormány lemezek, akkor közép mélyet kap.
Ja, így már értem. Végülis azért kellett lejjebb hozni, mert a magas, mélyen szántó kormánylemezzel mégsem szántotok annyira mélyen.
Bocsi a rozsdáért, de idén már elő kellett venni mezsgye igazítás végett
Válasz #2860. hozzászólásra
Rosszul emlékeztem kicsit, igen van rajta furat, de az arra szolgál, hogy egy tartót lehessen rárakni, amivel a lemez fölött lehet megfogatni a fordítót, azt leszedtük és ráraktuk a lemezre egy csavarral, utána oda lett pöttyintve hegesztővel. Most jól dolgozik sekélyebb mélységekben is.
Válasz #2863. hozzászólásra
Nincs gépkönyved? Abban minden le van írva magyarul.Szerintem a neten megtalálod,ha mégsem írj segítek.
Válasz #2864. hozzászólásra
Ott van a Z tengely. A 22-es csavarokkal (ha jól látom) lehet állítani a szöget. 2 van egymással szembe.
Válasz #2862. hozzászólásraIlyen vázra van felszerelve ha igaz B200-as fejek
Hali!
A vogel noot L950 ekén a fogásszélességet hogyan lehet állítgatni?
Válasz #2841. hozzászólásra Üdv! A beállításokról az eke "váz" párhuzamos a talajjal hosszában is , keresztben is amire én gondolok hiba , hogy mintha nagyon neki feszülnének az ekefejek az ekenádnak és így egy kicsit keresztben jár ez mondjuk "Z" tengellyel lehetne kompenzálni?mert ezen az ekén ilyen nincs.
Válasz #2860. hozzászólásra
Nem, csak rálógnak a kormánylemezre 5-10 centit és oda vannak pöttyentve. Holnap ha oda jutok csinálok róla képet. A géppel egy időben vettük az ekét, kijött egyik ismerős, mert mondtuk, hogy nem fordít szépen, az mondta, hogy ők régen úgy csinálták a mélyszántó fejekkel, hogy rálógtak a fordítók a kormánylemezre... megcsináltuk jó lett. Mi is csak 35-38 centiig megyünk mindig.
Válasz #2859. hozzászólásra
Mármint, hogy a kormánylemezen vannak a furatok, amik a beforgatót tartják?
Ilyen mélyen meg még soha nem szántottam, ennyi humusz nincs is jópár táblánkon. Max. harmincpár centi. A VN WY 400 vasaim a könyv szerint amúgy is max. 35 centiig "szólnak".
Válasz #2858. hozzászólásra
IH ekén nekünk is a kormánylemezre lóg a fordító. Nincsenek előhántóink és mélyszántó kormánylemezek vannak fent. 40 centi alá sosem mentünk még vele és akkor egy kicsit csúnyán forgatott, de így hogy ráér a lemezekre így jó.
Válasz #2856. hozzászólásra
A te ekéden kívül még soha nem láttam, hogy a trágyabeforgatót a kormánylemezre tennék, csak fölé szerelve.
Én amúgy leszereltem őket, és az előhántót tartottam meg, jobban bevált.
Válasz #2856. hozzászólásra
Nem tudom milyen lesz. Ez volt most kéznél, hátha beválik. Ha nem lesz jó akkor jövőre lehet nézek hozzá Lajta szárakat és akkor már nyertem pár cm-t.
Válasz #2855. hozzászólásra
Hát nem tudom ,de nem fog torlani ? Inkább a kormánylemezre tettem volna A nyakához meg tennék szárterelőt ,mint a Kühnén van és fasza lenne
Sziasztok!
Ma az eső miatt nem lehetett szántani, így volt idő egy kis eke tuningolásra.
Sziasztok!
Köszi a hozzászólásokat! Szombaton tudok képet fölrakni. Akkor majd fojtatjuk...!
Üdv: ...
Válasz #2852. hozzászólásra
2851-es video Hétfő. Próba 1 ha 38liter (hanyag beállítás, Mtz döglődik)
2852-esek Kedd finomhangolás (eke teljes vízszintezése, első ekefej kisebb fogása, feljebb vétel a többi szintjére támasztó orsóval, meg a jobb lakattal vízszintezés) 27l/ha visszament a fogyasztás. Igaz, így is csak 3.-ban viszi diffizárral, 20-22cm mélyen(ragad a föld). Még jó, hogy mélyebben nem lehet szántani itt, mert jön a vadföld.
Az első szár terhelésre görbül, a második elé húzódik. Még ezt kell cserélnem, ha lesz kedvem.
Az ekenádak jók, így egyenesen megy pedig el kell huzatnom jobbra az első fej miatt...
Válasz #2851. hozzászólásra
Válasz #2850. hozzászólásra
Válasz #2837. hozzászólásra
Hali! Először is az ekenádak legyenek jók rajta. Ha kopott, nem támassza az ekét szántáskor. Az eke a földben keresztben-hosszában vízszint. Az első ekefej annyit vigyen, mint a hátsó. Lehetőleg a kereszt tengellyel állítsd be nagyjából.
Válasz #2846. hozzászólásra
Te véled nem lehet beszélni csak kötekedsz
értem már a teknikád.nyomod a rizsát,had jöjjön a 3000.... arról lemaracc
értem már a teknikád.nyomod a rizsát,had jöjjön a 3000.... arról lemaracc
Válasz #2844. hozzászólásra
Mit keres a eke mellett a leszivott nafta ?????
Válasz #2843. hozzászólásra
Minek az utóbbi hetekben annyit fostam ,hogy örülök ha élek nem még a seggen járjon az eszem
Válasz #2839. hozzászólásra
Inkább te is a húsz literes kannát néznéd ami mellette van mekkora az ekéhez képest
Válasz #2842. hozzászólásra
Inkább az eszed járjon a seggen------
Válasz #2839. hozzászólásra
Szerinted . Az úgy jó ahogy van talán azt hiszed viccből áll úgy ?Ez a nagy eke seggen jár és a toldat nem dolgozik ,ha úgy áll ahogy a hátsó
Válasz #2840. hozzászólásra
ha rendesen be lenne állítva, biztosan könnyebben húzná.
Üdv! Azt szeretném meg kérdezni , hogy a Fortschritt ekék a könnyebb húzásúak vagy a nehezebb húzásúak közé tartozik. Mert nekem egy ilyen fejekkel ellátott 2 fejes ekém van és a 80-as motorral is elég húzni rövid 5-ben illetve elég jól keresztbe fordítja a gépet
Válasz #2838. hozzászólásra
Nagyon fittyedt a farok, hogy enged hecc be ilyen képet???