Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD393.08 FtCHF431.78 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jó lenne .ha küldenél képet az ekefej osztásról és a tengelyről .hogy áll benne most Nekem mind két függesztő fixbe van , a balos ha benne ülsz teljesen szét tekerve a jobbos meg fél centi híján össze teljesen a támasztó orsó meg földtől függ 58-60 cm menet kezdettől menet kezdetig
A kühne 2M40 ekét hogy kell beállítani hogy ne húzza keresztbe a traktort? Amúgy szépen forgat, csak nagyon kiflibe forgatja a traktort (MTZ 50 kisfülkés). Azaz teljesen elhúzza jobbra. Meg kicsit nehéz is húzni...! De gondolom hogyha szépen be lenne állítva az eke akkor nem is csavarná kiflibe a gépet és még húzni is könnyebb lenne.
Hali!
Van valakinek Z tengelyes 3-as eke meg amin fogaskoszorúval lehet állítani elvileg a fogásszélességet! Kinek hogy van beállítva hanyadik fogba van állítva Mtz-hez?
Nem tudom miért kellene moderálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csak egy felkérés, hogy nézzék meg ezt az oldalt...
Kb. olyan mintha valaki csak egy ismert videó megosztó egyik linkjét tenné ki.
Szóval nem érezném jogosnak, a moderálást!!!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Fortschritt b125/5 eke gyári ekeszárát lehet helyettesíteni más típuséval (pl. Kühne) hogy magasabb legyen? Vagy egyszerűbb ha veszek helyette másik ekét. Már ideg szétb..z miatta mert mindig összehúzza a szárat ill a gaz gyökereit.
Nem, nem hiányzik a csillapítás..
Leng a kerék rendesen de eddig nem ütődött egyszer sem a mélység tartó T-csavaroknak. Pedig a fordítómű dolgozik mint állat...
És az ára nem titok, 150 Eft-ot fizettem érte.
Szuper jól működik.. Le a kalappal Heltiék elött, masszív anyagok, jó anyagvastagság, szép illesztések és kiváló hegesztés..........
Még csak egy felvetés én is csak a gyári dolgokhoz ragaszkodom.
Felhívtam őket a 140 ezerért csinálnák meg. + kiszállás.
Azt mondta gyári motorvezérlő programot használnak.
Ma csináltuk meg a nyomtávállítást így már szerintem tuti lesz.
A T6020 as az hány lovas?
Válasz #2805. hozzászólásra
Én nem ajánlanám, inkább gyári megoldással csinálnám meg, motor vezérlő elektronika csere a T6.160 éra.(lehet mi is fogunk egy ilyet csinálni ha be lesz hozzá szerezve minden munkagép, egy 20 lóerőt lehet még rátenni, az elég is lenne
A fergussonoknál ez 1000 euroba kerül, sztem az NH-nál is ekörül lehet, és csak gyári nem kókányolás
Válasz #2787. hozzászólásra
Ha a hátsó keréken széjjelebb veszed a nyomtávot akkor az elsőn is nagyobbra kell állítani,
az összes vf ekének azzal indul a beállítása hogy a első kerekek belső keréktávolságát néhány centivel nagyobbra kell állítani mint a hátsók belső keréktávolságát.
Máskülönben tuti hogy nem fog normálisan menni.
A vogel ekét mi sem tudtuk a keskeny nyomtáv mellett beállítani, kicsi volt az állítási tartománya. A kvernit simán be lehet keskeny meg széles gép után is.
Ezen a videón nem láttam a beállítást, csak annyit láttam, h. a központi kar igencsak ferdén áll (már ha jól láttam) Akkor látnám a beállítást, ha látnám, h. a vonószárak egyforma szögben állnak, és egyforma távol vannak az ütközőktől............
Pont az előbb mondtam, h. én ezt menet közben a beforgató munkahengerrel csinálom, és a vázfordító orsó helyére is munkahengert teszek, h. ment közben tudjam állítani................
8278 hozzászólás
Válasz #2837. hozzászólásra
Jó lenne .ha küldenél képet az ekefej osztásról és a tengelyről .hogy áll benne most Nekem mind két függesztő fixbe van , a balos ha benne ülsz teljesen szét tekerve a jobbos meg fél centi híján össze teljesen a támasztó orsó meg földtől függ 58-60 cm menet kezdettől menet kezdetig
Gjoni!
A kühne 2M40 ekét hogy kell beállítani hogy ne húzza keresztbe a traktort? Amúgy szépen forgat, csak nagyon kiflibe forgatja a traktort (MTZ 50 kisfülkés). Azaz teljesen elhúzza jobbra. Meg kicsit nehéz is húzni...! De gondolom hogyha szépen be lenne állítva az eke akkor nem is csavarná kiflibe a gépet és még húzni is könnyebb lenne.
Köszi!
Üdv....
Hali!
Van valakinek Z tengelyes 3-as eke meg amin fogaskoszorúval lehet állítani elvileg a fogásszélességet! Kinek hogy van beállítva hanyadik fogba van állítva Mtz-hez?
Válasz #2834. hozzászólásra
hudemerev vagy
Válasz #2833. hozzászólásra
Nem tudom miért kellene moderálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csak egy felkérés, hogy nézzék meg ezt az oldalt...
Kb. olyan mintha valaki csak egy ismert videó megosztó egyik linkjét tenné ki.
Szóval nem érezném jogosnak, a moderálást!!!
Válasz #2832. hozzászólásra
Kösz nem senki
Moderátorok!
Likvid áákkció----------------------
Üdv....
Ha esetleg valakit érdekel!!!!!!
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/4743836/Rabe-Elohantolo-Beforgato.html
Válasz #2829. hozzászólásra
Azt nem
Válasz #2828. hozzászólásra
Nekem is ilyen Bagodim van(igaz el akarom adni),de sose volt gond a sok szár!
Válasz #2827. hozzászólásra
Azt nem tudod hogy más magasabb ekeszárat rá lehet tenni?
Sziasztok nekem bagodi van 3/35 semmi gondom a szárral!!
Válasz #2826. hozzászólásra
Nem akkor is torlaszt
Válasz #2825. hozzászólásra
Erősen gondolkodom rajta hogy eladom és veszek egy Kühne ekét ha nem lehet megmagasítani. Ha lenne rajta beforgató az javítana rajta?
Válasz #2824. hozzászólásra
Hát igen ez betegsége neki szárral csak úgy tudod ,ha az eketáskákat is felteszed hozzá a gerendára soknak láttam már így megcsinálva
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Fortschritt b125/5 eke gyári ekeszárát lehet helyettesíteni más típuséval (pl. Kühne) hogy magasabb legyen? Vagy egyszerűbb ha veszek helyette másik ekét. Már ideg szétb..z miatta mert mindig összehúzza a szárat ill a gaz gyökereit.
Válasz #2821. hozzászólásra
Üdv..
Nem, nem hiányzik a csillapítás..
Leng a kerék rendesen de eddig nem ütődött egyszer sem a mélység tartó T-csavaroknak. Pedig a fordítómű dolgozik mint állat...
És az ára nem titok, 150 Eft-ot fizettem érte.
Szuper jól működik.. Le a kalappal Heltiék elött, masszív anyagok, jó anyagvastagság, szép illesztések és kiváló hegesztés..........
Olcsó megoldásban mit javasoltok (ekét) amit 40-45 cm mélyen lehet húzni (4 ekefej)?
Válasz #2818. hozzászólásra
A csillapítás nem hiányzik róla? Meg lehet tudni nagyjából mennyi papírba került?
Egy laza 500 km autózás, de végre megvan a várva várt vasdarab :) Holnap tesztelés remélem jó lesz.
Válasz #2818. hozzászólásra
Szép munka az biztos , a szántás is
Üdv mindenkinek...
Anno még mikor írtam hogy kell csináltatni támkereket az ekémhez, ígértem hogy teszek fel képeket róla.. Hát kész lett...
Heltiék csinálták . Ma ki is próbáltam és tökéletesen szuperál.......
Válasz #2812. hozzászólásra
Üdv!
névleges(2200 fordszám) 110LE, maximális(2000fordszám) 122LE + szállításnál és tlt munkánál +20 lóerő.
Üdv!
névleges(2200 fordszám) 110LE, maximális(2000fordszám) 122LE + szállításnál és tlt munkánál +20 lóerő.
Heccikém!
A ferga traktoros topicba rakok fel szántós képeket! azért oda mert fergák szántanak hehe
Itt megnézheted![link1]
Itt megnézheted!http://www.konedata.net/Traktorit/traktorit.htm
Válasz #2808. hozzászólásra
Még csak egy felvetés én is csak a gyári dolgokhoz ragaszkodom.
Felhívtam őket a 140 ezerért csinálnák meg. + kiszállás.
Azt mondta gyári motorvezérlő programot használnak.
Ma csináltuk meg a nyomtávállítást így már szerintem tuti lesz.
A T6020 as az hány lovas?
Szürke herceg Szánt!
Kormánynál én vagyok SZEMI!
Válasz #2808. hozzászólásra
És van olyan szerviz,
1. akinek a gyári szoftver rendelkezésére áll,
2. ezt szó nélkül meg is csinálja?
Válasz #2807. hozzászólásra
jaaa
Válasz #2805. hozzászólásra
Én nem ajánlanám, inkább gyári megoldással csinálnám meg, motor vezérlő elektronika csere a T6.160 éra.(lehet mi is fogunk egy ilyet csinálni ha be lesz hozzá szerezve minden munkagép, egy 20 lóerőt lehet még rátenni, az elég is lenne
A fergussonoknál ez 1000 euroba kerül, sztem az NH-nál is ekörül lehet, és csak gyári nem kókányolás
Válasz #2806. hozzászólásra
Ekenád csak az utolsó fejen van,a többi semmik
Erről kinek mi a véleménye...van valami negatívum?Nincs előhántoló,de jó lehet ?http://www.agrarkereso.hu/fooldal/megmutat.php?hird=105438&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=
Válasz #2802. hozzászólásra
Meg vagyunk amúgy semmi gond vele.
http://www.kamiontuning.hu/newholland.html
Erről vélemény?????
Ha a hátsó keréken széjjelebb veszed a nyomtávot akkor az elsőn is nagyobbra kell állítani,
az összes vf ekének azzal indul a beállítása hogy a első kerekek belső keréktávolságát néhány centivel nagyobbra kell állítani mint a hátsók belső keréktávolságát.
Máskülönben tuti hogy nem fog normálisan menni.
A vogel ekét mi sem tudtuk a keskeny nyomtáv mellett beállítani, kicsi volt az állítási tartománya. A kvernit simán be lehet keskeny meg széles gép után is.
Válasz #2784. hozzászólásra
/
Válasz #2800. hozzászólásra
igen!
Hogy vagytok megelégedve a géppel ?
Válasz #2797. hozzászólásra
Ezen a videón nem láttam a beállítást, csak annyit láttam, h. a központi kar igencsak ferdén áll (már ha jól láttam) Akkor látnám a beállítást, ha látnám, h. a vonószárak egyforma szögben állnak, és egyforma távol vannak az ütközőktől............
Válasz #2797 hozzászólás
A traktor váltója ? Electro Command 16x16 ?
Válasz #2794. hozzászólásra
persze jóvan
Válasz #2792. hozzászólásra
Igen, ezt látni kellene.....
Válasz #2781. hozzászólásra
Azért annyira szerintem nem sikerült rosszul a beállítás
https://www.youtube.com/watch?v=kbsE_eDGFc0
Válasz #2791. hozzászólásra
Pont az előbb mondtam, h. én ezt menet közben a beforgató munkahengerrel csinálom, és a vázfordító orsó helyére is munkahengert teszek, h. ment közben tudjam állítani................
Válasz #2792. hozzászólásra
Így van nem véletlen van rajta az a táblázat minimálisat lehet rajta tekerni de sztem sokat nem mert ahogy mondod tekergeni fogja a traktort
Válasz #2788. hozzászólásra
a multimaster 122 es 3as és 4es között semmi külömbség nincs , csupán a fejek számába, a 4es váza is az alap 3as+ a toldás
Válasz #2789. hozzászólásra
Végül is elképzelhető, h. mégsem lehet odáig tekerni, te láttad a lehetőségeket.Ha nincs tovább menet, akkor........
Válasz #2785. hozzászólásra
Csak ha elmegy a szög akkor meg csavarni fogja a traktort valamelyik irányba, ezt csak élőbe lehetne megoldani
ne adj ilyen tanácsokat
ennek is annyi volt a gyári csak 10-10 centit jött beljebb a kerék hogy sorközt menjen így csak 107
tekertük azt is azzal kezdtük de még úgy is kevés volt