Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Helló!
920.3-as után gondolkozunk 3-as váltvaforgatós ekében.
Ki milyet javasol és mire kell odafigyelni a vásárlásnál???
A réselt kormánylemezest tényleg könnyebb húzni kötött talajban???
Válasz #1124. hozzászólásra
Ugyan ugy fordul mint a kétirányu,szép vizszintezet udvarban meg megmosva.KInt a földön pedig ha rosz hejen rakodik meg földel akkor két kerölöként kilehet szálni pucolgatni
Szevasztok!Ma kaptam ingyen egy csataszögi 3-as ekét !Az lenne a kérdésem hogy valakinek véletlenül nincsen hozzá függesztő csapok,amire az mtz két alsó pontját tudom felhelyezni?Mert sajnos azt nem adta ide az előző gazdája.Vagy nem tudtok valami boltot ahol lehetne hozzá ilyen csapokat kapni?Választ előre is köszönöm!
Válasz #1118. hozzászólásra
régen ih fejekkel szántottunk kétféle volt, a sekélyebbel szépen szántottam, de kukorica tarlót inkább közepesen gyengén, aztán jöttek a vogel ekék és leváltották őket, aztán azokat is széttéptük
most kühne condort vettem (nehéz de legalább bírja)
Nyilván az (alföldi)ekéket a gyártók ezzel a típussal szerelik. Volt itt pár darab. De szépen lassan mindenki átválltott valami előhántolós váltvaforgatós vasra......lemken-besson-rabe-kverni-vogel-pöttinger-gassner. Pár vas a környezetemből. Mellyekkel az elmúlt 5-6 évben váltottak.
A másik traktor nekem is egy 800-as, még 2 éve azzal szántottam . A 6750-est használtan vettem, és még a vogellel szántottam 1 évig. A heltit novemberben vettem, de majdnem a csójosi lett csak szarozott a legyártással. /Hála istennek/ 1 ha 90 perc 35 cm-ren. Itt még sláger a jármi eke, de az egy dágvány. Kifogom próbálni a 800-asal.
Válasz #1110. hozzászólásra Nekem is van egy helti 3 fejes ágyeke cuppántok fogják az ekefejeket a vázhoz kb 100 cm visz szerintem is könnyü huzni az ekevasak majdnem viz szintesen állnak nem olyan meredeken mint pl az orosz ekén, én egy valtra 800-al huzom gondolkodtam egy vf ekén azért kérdeztem rá.
Újat. 1050-re rakattam a fejeket, és 45 cm -es fogásra is furattam lyukat./táskás felfogatás/. A traktor Valtra 6750-es. Ja ágy eke. Nem tudom miért de könnyebb húzni mint a vogelt, pedig ez csak 105 cm-t visz.
Nekem van vogel is meg egy helti is. 3 fejes mind a kettő. Hosszan lehetne róla beszélgetni melyiknek mi az előnye hátránya. De az biztos, hogy a helti ár érték aránya jobb. Szabolcsi vagyok meg lehet nézni.
Válasz #1086. hozzászólásra
Az új ekék csak valamivel olcsóbbak / Kverneland és Vogel not ekéket hasonlítottam össze 2010-ben/. A használt ekék viszont lényegesen olcsóbbak ahogy a hirdetéseket nézem. Ugyan ez vonatkozik a tárcsákra és a gabonavetögépekre is. Használt 6 m-es pneumatikus gabonavetögépek 1200 eurótol veszel. Ilyen árban Magyarországi hirdetésekben nem igen láttam.
Figyeld ha kevesebb pénzért odaadják ugyanazt mint itthon akkor igen.
Ellenkező esetben meg nem.
Ugyhogy maradjunk annyiban h. ez a válasz a kérdésre talán.
Tőletek szeretnék megerősítést kérni..
Azt hallottam hogy Szlovákiában akár használt, akár új ekét olcsóbban
lehet venni..
Igaz lehet? Vagy csak vak lárma...
8278 hozzászólás
Válasz #1132. hozzászólásra
Inkább Rábawerk ,ha már jó ekét akarsz a vogelt hagyd homokon jó kötöttben szét szakad
Hány vasut keresel,nekem van egy eladó3as 5éves minden tartozékkal M-es un 400as lemezekkel
Ne foglalkozz velük,nagyon jó eke a vogel farmer,kis gazdaságba tökéletes választás,én a teli kormánylemezre esküszöm,de ez a talajon múlik igazán
Kösz az infot. Nem sok földhöz kellene meg nem is kötött, sztem megtenné ágyeke is. Hulladék lenne azert tulzás nem?
Válasz #1129. hozzászólásra
az un a szebb wy a könyebb de szokása megragadni tapadós földön. a réselt 430as deszkának nincs párja
Válasz #1129. hozzászólásra
Ha jó trakid van ne gondolkozz vogelbe csak ,ha váltva forgatós a sima hulladék
Üdv!
Vogel ekénél az UN vagy a WY deszkás a könnyebb vontathatóságú és melyiknek szebb a munkája?
Válasz #1123. hozzászólásra
bármelyik esztergályos egy negyedórás kajaszünetben nyom egy csapot
Helló!
920.3-as után gondolkozunk 3-as váltvaforgatós ekében.
Ki milyet javasol és mire kell odafigyelni a vásárlásnál???
A réselt kormánylemezest tényleg könnyebb húzni kötött talajban???
Válasz #1125. hozzászólásra Akkor inkább kétirányú munkahengeres a nyerő??
Válasz #1124. hozzászólásra
Ugyan ugy fordul mint a kétirányu,szép vizszintezet udvarban meg megmosva.KInt a földön pedig ha rosz hejen rakodik meg földel akkor két kerölöként kilehet szálni pucolgatni
Van valakinek egyirányú munkahengeres váltva forgató ekéje? Nem fordul nehézkesebben mint a kétirányú munkahengeres?
Szevasztok!Ma kaptam ingyen egy csataszögi 3-as ekét !Az lenne a kérdésem hogy valakinek véletlenül nincsen hozzá függesztő csapok,amire az mtz két alsó pontját tudom felhelyezni?Mert sajnos azt nem adta ide az előző gazdája.Vagy nem tudtok valami boltot ahol lehetne hozzá ilyen csapokat kapni?Választ előre is köszönöm!
Válasz #1121. hozzászólásra
Milyen igazad van Kühne az Kühne nincs miről beszélni a kétfejes negyvenesemet nem adnám semmiért azzal lehet szántani nem turkálni
régen ih fejekkel szántottunk kétféle volt, a sekélyebbel szépen szántottam, de kukorica tarlót inkább közepesen gyengén, aztán jöttek a vogel ekék és leváltották őket, aztán azokat is széttéptük
most kühne condort vettem (nehéz de legalább bírja)
már nem nagyon,kicserélgettük őket ,a kukorica tarlót nem nagyon szerette,
Nyilván az (alföldi)ekéket a gyártók ezzel a típussal szerelik. Volt itt pár darab. De szépen lassan mindenki átválltott valami előhántolós váltvaforgatós vasra......lemken-besson-rabe-kverni-vogel-pöttinger-gassner. Pár vas a környezetemből. Mellyekkel az elmúlt 5-6 évben váltottak.
Válasz #1115. hozzászólásra
Csak használ valaki a fórumon IH ekefejjel szerelt ekét, vagy nem?
http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.gassner-online.de%2F&ei=lwDbUf6jDrH14QTpm4CwCA&usg=AFQjCNFiGMD5AdrffSVjFhlpdp2DopjaoQ&sig2=RqxPDW-tbJQkFojG2lWr8w
Válasz #1115. hozzászólásra
Az IH ekefejek hogyan viselkednek kukoricatarlóban?
Válasz #1113. hozzászólásra
Ugy emlékszem, hogy 8-9. De itt homok van. Nyírség!
Válasz #1112. hozzászólásra Hány km/orával huzod hogy ennyi idő egy hekti?
Válasz #1111. hozzászólásra
A másik traktor nekem is egy 800-as, még 2 éve azzal szántottam . A 6750-est használtan vettem, és még a vogellel szántottam 1 évig. A heltit novemberben vettem, de majdnem a csójosi lett csak szarozott a legyártással. /Hála istennek/ 1 ha 90 perc 35 cm-ren. Itt még sláger a jármi eke, de az egy dágvány. Kifogom próbálni a 800-asal.
Válasz #1110. hozzászólásra Nekem is van egy helti 3 fejes ágyeke cuppántok fogják az ekefejeket a vázhoz kb 100 cm visz szerintem is könnyü huzni az ekevasak majdnem viz szintesen állnak nem olyan meredeken mint pl az orosz ekén, én egy valtra 800-al huzom gondolkodtam egy vf ekén azért kérdeztem rá.
Válasz #1107. hozzászólásra
Újat. 1050-re rakattam a fejeket, és 45 cm -es fogásra is furattam lyukat./táskás felfogatás/. A traktor Valtra 6750-es. Ja ágy eke. Nem tudom miért de könnyebb húzni mint a vogelt, pedig ez csak 105 cm-t visz.
Válasz #1108. hozzászólásra
igen 4-es
Válasz #1106. hozzászólásra
Ha jól látom ez 4-es Condor????????
Válasz #1103. hozzászólásra a helti váltva forgatós vagy ágyeke?Ujat vettél vagy használtat?
Válasz #1105. hozzászólásra
mikor a múltkor három hétig szakadt az eső pont akkor csináltuk, úgysem tudtunk kimenni a földekre
Válasz #1099. hozzászólásra
Nem tudom hogy a 3 hét megérte-e, de ha igen akkor tényleg nagyon óóóóócsóóóóóón kellett venned!!
Válasz #1099. hozzászólásra
Nekem van vogel is meg egy helti is. 3 fejes mind a kettő. Hosszan lehetne róla beszélgetni melyiknek mi az előnye hátránya. De az biztos, hogy a helti ár érték aránya jobb. Szabolcsi vagyok meg lehet nézni.
Pietro Moro-ról tényleg senki semmit?
Válasz #1100. hozzászólásra
köszi.
Válasz #1098. hozzászólásra
Bazos.sk, Eurobazáre.eu, mindkék oldalnál ha rámész kattincs rá a " poľnohospodárske stroje". Válogass kedvedre.
én vettem egy olcsó ekét az ócskavas telepen, a fiam a testvérem én 3 hétig kalapáltuk:
Válasz #1097. hozzászólásra
Szia,
Tudnál írni szlovák hirdetőoldal címet?
Köszi. Ati
Az új ekék csak valamivel olcsóbbak / Kverneland és Vogel not ekéket hasonlítottam össze 2010-ben/. A használt ekék viszont lényegesen olcsóbbak ahogy a hirdetéseket nézem. Ugyan ez vonatkozik a tárcsákra és a gabonavetögépekre is. Használt 6 m-es pneumatikus gabonavetögépek 1200 eurótol veszel. Ilyen árban Magyarországi hirdetésekben nem igen láttam.
Válasz #1095. hozzászólásra
Hasonló ,de jobban meg van csavarva .A Helti Weboldalán vannak fenn képek jobban megtudod nézni!
Válasz #1094. hozzászólásra
Ezen ih fejek vannak?
Válasz #1091. hozzászólásra
Most nézem te is Szabolcsi vagy. A Beregben láttam ,ilyet kötöttben dolgozni!
Könnyű húzású eke ,a szármaradványt fordítja szépen ,és nem húzgálja össze ez a lényeg
Nincsen, de láttam melózni elfogadnám sima hármasban, mert a forgó az nagy nekem!
Válasz #1090. hozzászólásra
Neked van ilyen ekéd?
Válasz #1089. hozzászólásra
Simában jó akkor forgó ekében is , a voogelnél százszor jobb és erősebb
Helti SPB Titan-Z váltvaforgató ekéről véleményeket kérnék!
Figyeld ha kevesebb pénzért odaadják ugyanazt mint itthon akkor igen.
Ellenkező esetben meg nem.
Ugyhogy maradjunk annyiban h. ez a válasz a kérdésre talán.
Üdv!
Pietro Moro ekét használ valaki????? Tapasztalatok érdekelnének! Köszi
Üdv...
Tőletek szeretnék megerősítést kérni..
Azt hallottam hogy Szlovákiában akár használt, akár új ekét olcsóbban
lehet venni..
Igaz lehet? Vagy csak vak lárma...