Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD393.08 FtCHF431.78 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Oké nekem elég arra az 5 hektár földhöz,de ha lenne 2x anyi vagy 3x akkor vennék valami IH vagy magasköldökü vogelt és sorolgatnám esetleg KHÜNÉT! De ez is megteszi
Válasz #1029. hozzászólásra
Sőt ezt az ekét már nem gyártják nem lehet kapni ,és előleget nem kaptam rá ,ha nem jelentkezik ma a vevő nem eladó.Ilyen eke egész Magyarországon nincs feltéve hirdetésbe vajon miért,mert aki tudja ,hogy dolgozik nem adja el.
Nem IH-t és Kühnét. 1000 éves cucc.
Itt van Kuhn és az az álló kukoricát leszántja úgy hogy semmi nem látszik csak a föld.
Valami újabb konstrukciót vennék.
Engem érdekelne. Milyen típus ez pontosan? Vasakat tudok hozzá vajon szerezni? Biztosan jobb eke, mint egy IH.
vagnerdenes@gmail.com-ra tudnád küldeni az árát. Csak msot nem akarok telózni, de holnap meg tuti elfelejtem.
Köszönöm előre is
Sziasztok!
Az elmúlt néhány hozzászólásban megkérdőjeleződött a Lajta eke hatékonysága, illetve használhatósága. Pedig Én is ma vettem egyet. Nem is volt drága. Majd a használatkor kiderül hogy mit tud.
Üdv: Rönó
igen azt mondom, h nem volt megfelelő, nem passzoltak a gyári kühne bélyeggel ellátott alkatrészek, valamit elbaxtak a furatokkal és nem feküdtek bele rendesen a törzsbe a kormánylemezek ( nem sikerült a salgótarjáni eredeti formát kialakitani a nyomószerszámokhoz) , abban az időben sokan panaszkodtak , hogy valami nem oké
Válasz #987. hozzászólásra
Én csak Kühne alkatrészt vettem most is hozzá passzol minden furat ,nem tudom te miről beszélsz gagyikat nem próbáltam még rá. A Lajta ,meg a Kühne egy és ugyanaz te még is azt mondod szar .Nagyapáinknak jó volt még is ,nekem mért ne lenne jó!1976 -os a mostani ekém is az újakat megnézném ennyi évesen!
Válasz #984. hozzászólásra
Nem mondom elfogadnék egy Spelberg ekét ,de nem tudom megfizetni az új árát kicsi gazdaságban mikor termelem ki az árát. A nagy ekémet is ,ha eladnám kell a kocsimra a lóvé az is műszakis az idén.Viszont ,ha sok bérszántásom lenne el gondolkodnék a cserén biztosan!
a kühne ekének nincs kispórolva a vázából semmi, a régi lajták st 37.2 ( 380 Mpa ), az új kühne ekék st 52.3 (530 Mpa) szakitószilárdságú anyagból vannak. a falvastagság növelésével a váz szakitósziilárdásága nem növekszik. a lajtákhoz az alkatrészt salgótarjánban gyártották, kicsit másabb volt a formájuk ( szerintem jobb) a kühnének valamit változtattak rajta, mert régebben találkoztam mindkettővel és nem illeszkedtek egymásba. a szántóvasakból sem mindegy, hogy melyik beszállítóét alkalmazzuk, mert nagy kopást és nagy üzemanyagfogyasztást érhetünk el vele. a mi ekéink nem nehezebbek a lajtánál mégis 2 ekefej közötti távolságon belül áll beállitott szántási mélységbe a legkötöttebb talajokon is
Így van mennyibe kerül egy hármas eke nálatok bruttóba?A ti minőségi ekétek ,tartja az árát .Vannak viszont olyan IH ekék ,meg utánzatok ,hogy szart se ér elvetemedik a váza!
Válasz #981. hozzászólásra
Bírom én ezeket az új puccos ekéket , a havert hívták az ősszel is bér munkázni a Lajta 35 ekéjével ,mert szebben dolgozott ,mint a nagy M F gép a váltva forgós ekéjével.Azt mondta a nagy ekére azért szánt vele hullámosan ,hogy megmaradjon a hó közte az rendben is van ,de az összes csutka kint volt
olcsóóóóbb? az extra kopásálló szántóvasak mindenhol drágák (nálunk is), amit meg üzemanyagban ellehet pocsékolni az haszonnak sem volna rossz. a mi termékeinket nem csak azért szeretik, mert szép piros szinüek, hanem azért is mert tartósak, és nagyon gazdaságos az üzemeltetésük. már nem 80 fillér 1 liter gázolaj!
A mai ekékből meg 30 százalékkal ki van spórolva az anyag minőség , a Kühnének hol van olyan falvastagságú váza ,mint a Lajtának ,ez bele megy a kemény földbe is nem kell nyomatni!
a Lajta 40 esen azért 40-es a fej, mert csak 40 cm fogásszélességet tud, és eléggé nehéz vontatású eke, minimum 30%-al nagyobb az üzemanyag igénye a mai korszerű ekékhez képest
8278 hozzászólás
Válasz #1031. hozzászólásra
Oké nekem elég arra az 5 hektár földhöz,de ha lenne 2x anyi vagy 3x akkor vennék valami IH vagy magasköldökü vogelt és sorolgatnám esetleg KHÜNÉT! De ez is megteszi
Sőt ezt az ekét már nem gyártják nem lehet kapni ,és előleget nem kaptam rá ,ha nem jelentkezik ma a vevő nem eladó.Ilyen eke egész Magyarországon nincs feltéve hirdetésbe vajon miért,mert aki tudja ,hogy dolgozik nem adja el.
Kétszer annyiért amennyiért vettem , ez üzleti titok mennyi ,de senki nem vette volna meg ennyiért.
Válasz #1028. hozzászólásra
Menyiért adtad el? 450?
Válasz #1025. hozzászólásra
Elkelt az eke jó áron holnap viszik
Egy barátom is vett ekét!
Drága+ sok!
De nem Törö féle!
Válasz #1022. hozzászólásra
ne izgulj mer időnap előtt elhullol
Válasz #1024. hozzászólásra
Igazad van!!!!
Válasz #1023. hozzászólásra
Ő kezdte minek szól be ,én nem piszkálódok vele sose minek kötekedik
Tudjátok ám marni egymást!!!!!!!!!!!!
Válasz #1021. hozzászólásra
Záptojás neked a nénikéd
Válasz #1018. hozzászólásra
oké záptojci
Válasz #1019. hozzászólásra
Hát igen a váltva forgóssal azért kényelmesebb melózni
Válasz #1018. hozzászólásra
Ezek nagyon jó ekék, nekem is Kühne volt, de lecseréltem a Regent váltvaforgatósra, hogy megbántam-e?.......Egy picit igen.
Tényleg megéri az árát!
Válasz #1017. hozzászólásra
Van kettő belőle okos tojás, keress magadnak mást akivel szórakozol nem vagyok a humorodra vevő
Válasz #1016. hozzászólásra
No mivan kisimitotta magát véle az úr megunásig?
Válasz #1014. hozzászólásra
Ez eladó ,és megéri a pénzt benne van az anyag
Válasz #1013. hozzászólásra
Mennyit adott érte? Mert itt is van ilyen eke ,de az anyag vastagság nincs meg a vázban
Válasz #1013. hozzászólásra
Szia!
Ez milyen fajta?
Haverom is vett egy ekét de nem törö féle !
Ár sok meg az álfa!
Válasz #1011. hozzászólásra
Nem forgat szépen. Nehéz a húzása. Sekély szántó eke, de lehet vele szántani 28 centin is. Ettől fényévekkel jobb a Kühne.
Válasz #1010. hozzászólásra
Helló! Szépen forgat és milyen a húzása? A munkamélysége kb. mennyi? Mert láttam ahol azt írták hogy max 20 cm.
Válasz #1009. hozzászólásra
Jó eke gyári a lemez rajta ,csak ez az eke nem szereti a csutkás földet ,de a beton keményet is felszántja az biztos
Helló!
Mi a véleményetek a Fortschritt ekékről? Nekünk ilyen van de még nem szántottunk vele. Ezek gyári kormánylemezek?
IH10-720 ekevas (élfelrakott), Hetil AKCIÓ!
Részletekért érdeklődjetek privátban!
Köszönöm!
Válasz #1006. hozzászólásra
Ez már azért fényévekkel komolyabb a Kühne/IH-któl.
Miért ne húzhatná? Állítható csavarorsóval a fogás szépen.
Válasz #1004. hozzászólásra
Nem IH-t és Kühnét. 1000 éves cucc.
Itt van Kuhn és az az álló kukoricát leszántja úgy hogy semmi nem látszik csak a föld.
Valami újabb konstrukciót vennék.
Válasz #1002. hozzászólásra
Ez inkább Kühne. Lehet jó, de én ilyet nem vennék.
Válasz #971. hozzászólásra
Egy kis vizes szántás!
Válasz #934. hozzászólásra
60ért elvitték a forgóst
Válasz #997. hozzászólásra
Üdv!
Beszéljük meg telón mégiscsak,ha tényleg érdekel.
Válasz #996. hozzászólásra
Nagyon jó eke szépen dolgozik ,láttam már a munkáját !Alkatrészt is lehet hozzá kapni
Válasz #996. hozzászólásra
Engem érdekelne. Milyen típus ez pontosan? Vasakat tudok hozzá vajon szerezni? Biztosan jobb eke, mint egy IH.
vagnerdenes@gmail.com-ra tudnád küldeni az árát. Csak msot nem akarok telózni, de holnap meg tuti elfelejtem.
Köszönöm előre is
Üdv!
Van egy feleslegessévált Kverneland ekém,4 fejes,jelenleg 3 fejre szerelve,ha érdekel valakit,AJÁNDÉK ÁRON elvihető!
06 20 945-1159
Válasz #991. hozzászólásra
Mai meló Lajta M-40 simítóval
Válasz #993. hozzászólásra
Jó lesz a váz is jó , fényezd ki egy kicsit és had menjen
Sziasztok!
Az elmúlt néhány hozzászólásban megkérdőjeleződött a Lajta eke hatékonysága, illetve használhatósága. Pedig Én is ma vettem egyet. Nem is volt drága. Majd a használatkor kiderül hogy mit tud.
Válasz #991. hozzászólásra
Ma lepróbáltuk az ekét elég jó lett!
Válasz #989. hozzászólásra
igen azt mondom, h nem volt megfelelő, nem passzoltak a gyári kühne bélyeggel ellátott alkatrészek, valamit elbaxtak a furatokkal és nem feküdtek bele rendesen a törzsbe a kormánylemezek ( nem sikerült a salgótarjáni eredeti formát kialakitani a nyomószerszámokhoz) , abban az időben sokan panaszkodtak , hogy valami nem oké
Na ,de nem szaporítom a szót megyek szántani ,mert várnak
Én csak Kühne alkatrészt vettem most is hozzá passzol minden furat ,nem tudom te miről beszélsz gagyikat nem próbáltam még rá. A Lajta ,meg a Kühne egy és ugyanaz te még is azt mondod szar .Nagyapáinknak jó volt még is ,nekem mért ne lenne jó!1976 -os a mostani ekém is az újakat megnézném ennyi évesen!
Nem mondom elfogadnék egy Spelberg ekét ,de nem tudom megfizetni az új árát kicsi gazdaságban mikor termelem ki az árát. A nagy ekémet is ,ha eladnám kell a kocsimra a lóvé az is műszakis az idén.Viszont ,ha sok bérszántásom lenne el gondolkodnék a cserén biztosan!
Válasz #983. hozzászólásra
a kühne ekének nincs kispórolva a vázából semmi, a régi lajták st 37.2 ( 380 Mpa ), az új kühne ekék st 52.3 (530 Mpa) szakitószilárdságú anyagból vannak. a falvastagság növelésével a váz szakitósziilárdásága nem növekszik. a lajtákhoz az alkatrészt salgótarjánban gyártották, kicsit másabb volt a formájuk ( szerintem jobb) a kühnének valamit változtattak rajta, mert régebben találkoztam mindkettővel és nem illeszkedtek egymásba. a szántóvasakból sem mindegy, hogy melyik beszállítóét alkalmazzuk, mert nagy kopást és nagy üzemanyagfogyasztást érhetünk el vele. a mi ekéink nem nehezebbek a lajtánál mégis 2 ekefej közötti távolságon belül áll beállitott szántási mélységbe a legkötöttebb talajokon is
Így van mennyibe kerül egy hármas eke nálatok bruttóba?A ti minőségi ekétek ,tartja az árát .Vannak viszont olyan IH ekék ,meg utánzatok ,hogy szart se ér elvetemedik a váza!
Bírom én ezeket az új puccos ekéket , a havert hívták az ősszel is bér munkázni a Lajta 35 ekéjével ,mert szebben dolgozott ,mint a nagy M F gép a váltva forgós ekéjével.Azt mondta a nagy ekére azért szánt vele hullámosan ,hogy megmaradjon a hó közte az rendben is van ,de az összes csutka kint volt
Válasz #982. hozzászólásra
olcsóóóóbb? az extra kopásálló szántóvasak mindenhol drágák (nálunk is), amit meg üzemanyagban ellehet pocsékolni az haszonnak sem volna rossz. a mi termékeinket nem csak azért szeretik, mert szép piros szinüek, hanem azért is mert tartósak, és nagyon gazdaságos az üzemeltetésük. már nem 80 fillér 1 liter gázolaj!
A mai ekékből meg 30 százalékkal ki van spórolva az anyag minőség , a Kühnének hol van olyan falvastagságú váza ,mint a Lajtának ,ez bele megy a kemény földbe is nem kell nyomatni!
Ja annyival olcsóbb is hozzá a cucc ,jó nekem az lefordít szépen mindent!Kis gazdaságban bőven megteszi nem egy orosz eke
Válasz #980. hozzászólásra
a Lajta 40 esen azért 40-es a fej, mert csak 40 cm fogásszélességet tud, és eléggé nehéz vontatású eke, minimum 30%-al nagyobb az üzemanyag igénye a mai korszerű ekékhez képest
Válasz #977. hozzászólásra
Gyere el nézd meg hogy dolgozik beszarsz milyen barázdát húz 56 cm az ekevas A deszkája marha nagy!