Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #574. hozzászólásra
Jó ekék rögtön meg is vették ,vatta új volt rajta minden nem spóroltam ki belőle semmit.Darabokra szedtem ,mindenét külön le fújtam és összeraktam.A sárgát is így akarom tavaszra!
Válasz #570. hozzászólásra
Ha nincs jó ekevas ,nem dolgozik az eke szépen,Olyat vegyél aminek van egy kis orra ,és fel van rakva végig kemény fémmel, ez középkategóriás ekevas .Aminek cserélhető az orra 14 körül van , azt nem nagyon használom ,mert vannak olyan helyek amiket csinálok, hogy rögtön lepattanna a hegye.Az szántóföldre jó kint a határban ahol nincs semmi megbújva a földben.
Kühne az jo eke hát ez van most nem fogok rá venni 5000ft uj laposvasat költeni most egy 6.5t pótkocsi hát ez van esetleg ha ugy lesz eladom de nem olcsón de hanem megmarad jól dolgozik!
nézd meg a válasz #561 hozzászólásra ť | JOSEY hozzászólásában a képet.
A te ekevasad ehhez képest olyan mint a bot. 1000 éve szántottak faekével gondolom jelen állapotban a tiéd is hasonlóan dolgozik.
Nem kell eladni az ekét vegyél rá ekevasat cseréld le és meglepődsz mikor használod!
Válasz #565. hozzászólásra
Ezt a Lajtát 350-ért vettem ,még költöttem rá egy kicsit .Így muzsikál!Eladó 400 Ezerért!Kukoricát viszi lefelé nem húzgálja!
nekem meg van egy vogel not ekém és az a baj hogy beforditó távol van lehetne venni olyan v betüs vagy hajtsak egy vasat van egy laposvassat hajtjak meg és és csvarozzak oda az ekeszárhoz?
nem egészen... a traktorok fogyasztását egy adott teljesítmény mellett gramm x kW/órában mérik
Tehát: 240gr üzemanyag 60kW /óra mellett 14400gr azaz 18 liter körül van óránként ( remélem, hogy jól számoltam )
természetesen ez a teljes teljesítmény kihasználása mellett ( ha ezen traktor képes 3 fejes ekével dolgozni ), mert ugye 3 fejjel 7km/ó szántási sebesség mellett kb 0, 54-0,6 HA-t tudsz megszántani 18 literrel, mig 2 ekefejjel 0, 45-0,5Ha-t, csak az elfogyasztott üzemanyag mennyiséged ugyan 18 liter, de produktívan a különbség eléggé nagy:
3 fej: 30 liter/HA, 2 fej: 36 liter /HA, bár ez itt csak elmélet, de a nagyobb megmunkált terület adott óránként mindig gazdaságosabb( ugyan ez vonatkozik: 2,8- 3,3m kombi, 2,8-3,2 tárcsa, 1-2 késes lazító esetében is )
jól jönne dülőknél, meg a kisebb területekhez.
nagy gépek ? csak a landi szánt a váltvaforgatás miatt. de ősszel amikor még a rapidot húzza akkor a kisebbik már kezdhetné a szántást. azzal is fogy, meg nem mindig van olyan ősz mint az idei.
nem kel lecserélni.
világbajnok ????? azt hiszem ez egy kicsit tulzás. abban a földben ahol versenyeznek ott esetleg, de azok az optimálisabbnál is optimálisabb körülmény.
a kertészeti tám. nyert traki után kellene 3 fejes.
a réselt kormány lemez nem jön be.
itt felénk van legalább 10 db belőle, de a munka minőségében semmi különbséget nem vettem észre.
a tulajdonosok azt mondják, hogy jobban kopik és drága a kopó rész, meg ha olyan a talaj még nehezebben húzzák.így azóta sem jött a környékre több réselt eke.ezek is egy évben jöttek más-más gyártótól(de nem 10-től), tavasszal jött az első és mire észbe kaptak már volt legalább 10 db.
Olyan változatot, amelyhez a pótalkatrészekből már van utángyártott, illetve azokból is a kedvezőbb árfekvésű.
A réseltek mind naon drágák gyáriban, de vannak olyan modellek, melyek utángyártottban se olcsó.
8278 hozzászólás
Válasz #577. hozzászólásra
Igen ezzel jól belekap a földbe!
vagy itt van ezen ekén látható ekevas..
Válasz #574. hozzászólásra
Jó ekék rögtön meg is vették ,vatta új volt rajta minden nem spóroltam ki belőle semmit.Darabokra szedtem ,mindenét külön le fújtam és összeraktam.A sárgát is így akarom tavaszra!
Ha nincs jó ekevas ,nem dolgozik az eke szépen,Olyat vegyél aminek van egy kis orra ,és fel van rakva végig kemény fémmel, ez középkategóriás ekevas .Aminek cserélhető az orra 14 körül van , azt nem nagyon használom ,mert vannak olyan helyek amiket csinálok, hogy rögtön lepattanna a hegye.Az szántóföldre jó kint a határban ahol nincs semmi megbújva a földben.
Válasz #571. hozzászólásra
Kühne az jo eke hát ez van most nem fogok rá venni 5000ft uj laposvasat költeni most egy 6.5t pótkocsi hát ez van esetleg ha ugy lesz eladom de nem olcsón de hanem megmarad jól dolgozik!
Vagy veszel, vagy felrakod az élét meg az orrát keményfémmel és mát hasít is!
http://webaruhaz.habi.hu/cikkek/reszletek/pag_cikkreszletek.aspx?CIKKID=13209 ez 2 lyukas bagoi ekevas!
Válasz #568. hozzászólásra
Jó az egyben van ,nagyon!Az előző ekém ez volt,sok munkám volt vele,de gyári lett!
Válasz #569. hozzászólásra
Megént költsek rá egy csomó pénzt 3 ekevas ha van ilyen 2 furatos mennyi pénz? sok?
Válasz #568. hozzászólásra
nézd meg a válasz #561 hozzászólásra ť | JOSEY hozzászólásában a képet.
A te ekevasad ehhez képest olyan mint a bot. 1000 éve szántottak faekével gondolom jelen állapotban a tiéd is hasonlóan dolgozik.
Nem kell eladni az ekét vegyél rá ekevasat cseréld le és meglepődsz mikor használod!
Hát én meg 140eft vettük de nem adom el mert nem adják meg az árát! 1x volt használva!
Ezt a Lajtát 350-ért vettem ,még költöttem rá egy kicsit .Így muzsikál!Eladó 400 Ezerért!Kukoricát viszi lefelé nem húzgálja!
Hát nem mert ez még alig volt használva!
Válasz #564. hozzászólásra
nem tűnt még fel,hogy az ekevasak szinte nullára koptak?
Válasz #563. hozzászólásra
hanem mivel? elég jól fordit!
Válasz #559. hozzászólásra
itt már nem a befordítóval van a nagyobb gond
Válasz #561. hozzászólásra
Ez milyen eke elég jo állásu????????
Válasz #558. hozzászólásra
Válasz #558. hozzászólásra
enek a végét nézd meg,ha már elmunkáló kell
nekem meg van egy vogel not ekém és az a baj hogy beforditó távol van lehetne venni olyan v betüs vagy hajtsak egy vasat van egy laposvassat hajtjak meg és és csvarozzak oda az ekeszárhoz?
Üdv!
Csinált már vki házilag váltva forgatós ekére fésűs elmunkálót,vagy van vkinek ilyen?
Mi a tapasztalat????
Válasz #556. hozzászólásra
Jó az PL3-30 is..
Válasz #555. hozzászólásra
szia! ugy néz ki mint egy frissitett pln 3-35-ös
Üdv Mindenkinek.
Egy kis segítséget kérnék a fórumozóktól. Ennek az ekének szeretném megtudni a típusát. Előre is köszönöm.
Válasz #553. hozzászólásra
nem egészen... a traktorok fogyasztását egy adott teljesítmény mellett gramm x kW/órában mérik
Tehát: 240gr üzemanyag 60kW /óra mellett 14400gr azaz 18 liter körül van óránként ( remélem, hogy jól számoltam )
természetesen ez a teljes teljesítmény kihasználása mellett ( ha ezen traktor képes 3 fejes ekével dolgozni ), mert ugye 3 fejjel 7km/ó szántási sebesség mellett kb 0, 54-0,6 HA-t tudsz megszántani 18 literrel, mig 2 ekefejjel 0, 45-0,5Ha-t, csak az elfogyasztott üzemanyag mennyiséged ugyan 18 liter, de produktívan a különbség eléggé nagy:
3 fej: 30 liter/HA, 2 fej: 36 liter /HA, bár ez itt csak elmélet, de a nagyobb megmunkált terület adott óránként mindig gazdaságosabb( ugyan ez vonatkozik: 2,8- 3,3m kombi, 2,8-3,2 tárcsa, 1-2 késes lazító esetében is )
Válasz #552. hozzászólásra
Akkor ugyan annyit eszik 2-es ekével mint 3-sal?
Válasz #550. hozzászólásra
igaz ez egy 82-es 3 fejes ekével, de kisebb osztással szebb borozdaszeleteket lehet vágni, mint egy 2 fejessel
Válasz #550. hozzászólásra
Többet kell fordulni de gyorsabban is húzod
Hali!
Az Mtz 80-as 2-es ekével is ugyan annyit fogyaszt mint 3-as ekével? Mert hogy 2-sel többet kell fordulni!
Válasz #548. hozzászólásra
fend van a pályázatban, de az nem.
Válasz #547. hozzászólásra
Minden szavad igaz.
Ez betyár 1 ősz az biztos!
Akkor márcsak választani kell!
Van 1 biztos téma télire.:-)))))
Traktor az mi is lesz?
Válasz #546. hozzászólásra
jól jönne dülőknél, meg a kisebb területekhez.
nagy gépek ? csak a landi szánt a váltvaforgatás miatt. de ősszel amikor még a rapidot húzza akkor a kisebbik már kezdhetné a szántást. azzal is fogy, meg nem mindig van olyan ősz mint az idei.
Válasz #545. hozzászólásra
És mindenképp kell, h. szántson a kicsi?
Nagyok nem oldják meg?
Válasz #544. hozzászólásra
tél van. gondolkodom. unatkozás.meg voltak itt a kereskedők minap.
Válasz #543. hozzászólásra
Aha.És a piros nem lesz befutó kapásból másodxra?
Válasz #542. hozzászólásra
nem kel lecserélni.
világbajnok ????? azt hiszem ez egy kicsit tulzás. abban a földben ahol versenyeznek ott esetleg, de azok az optimálisabbnál is optimálisabb körülmény.
a kertészeti tám. nyert traki után kellene 3 fejes.
Válasz #541. hozzászólásra
Lekell cserélni a világbajnokot?
Hát még ilyet!
Válasz #527. hozzászólásra
igen, csak újat. de még csak gondolat (télen unatkozik az ember)
Válasz #523. hozzászólásra
a réselt kormány lemez nem jön be.
itt felénk van legalább 10 db belőle, de a munka minőségében semmi különbséget nem vettem észre.
a tulajdonosok azt mondják, hogy jobban kopik és drága a kopó rész, meg ha olyan a talaj még nehezebben húzzák.így azóta sem jött a környékre több réselt eke.ezek is egy évben jöttek más-más gyártótól(de nem 10-től), tavasszal jött az első és mire észbe kaptak már volt legalább 10 db.
Válasz #529. hozzászólásra
Olyan változatot, amelyhez a pótalkatrészekből már van utángyártott, illetve azokból is a kedvezőbb árfekvésű.
A réseltek mind naon drágák gyáriban, de vannak olyan modellek, melyek utángyártottban se olcsó.
Válasz #537. hozzászólásra
Valóban!
De hogy jön ez ide????
Ekékről megy a téma.
Ne offold!
:DDDDD
Válasz #536. hozzászólásra
Látom, te is nézed a természetfilm csatornákat, különben ezt a szót nem igen ismerhetnéd!
Válasz #534. hozzászólásra
Ez csak nem 1 impala????????????
Válasz #531. hozzászólásra
Vajon miért?
Válasz #532. hozzászólásra
Nem őz! Aepyceros melampus
Rend: Párosujjú patások
(Artiodactyla)
Család: Tülkösszarvúak (Bovidae)
De a magyar nevét juszt se árulom el!!!
Válasz #531. hozzászólásra
A rabe, az holló:DDDDDDDDDDDDDD