Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Lazán kell hagyni. A nyomtávod lehet széles az ekéhez. Én mindig laza láncokkal szántok. Ha feszesek a láncok akkor minden apró kormánymozdulatot észrevesz az eke és a barázda olyan mint az ökör h...zás!
Nem lesz a traktornak semmi baja. Amit JaniX a 458. hsz-ban leírt, stimmel. De én tudok olyat, aki mindig feszesre húzott lakatokkal szánt, és semmi baj sem történt még soha. Sőt! Nekem a VN embere, amikor beüzemelte az új ekét azt tanácsolta, függesztett ekét ne hagyjak lengeni. És a beüzemelés alatt így is ment. Mondjuk az ekét persze be kell állítani ekkor is.
Értem. Csak arra gondoltam nem veszi-e túlzottan igénybe a traktor függesztőszerkezetét. Az oldalsó lakatokat én jól megfeszítettem, de azt olvastam itt, hogy lazán kellene hagyni, erről mi a véleményed.
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy kétfejes román ekém van. 16 éves, de csak 3 évig használta az akitől megvettem, mert az ötvenes MTZ nem bírta. Nagyon jó állapotú, mivel keveset használták. Egy fej fogásszélessége 40cm, én ezt egy UE 28-as Dutrával húzom, de természetesen csak egy fejjel. 30-32cm mélyen szépen dolgozik, minden szármaradványt leforgat, mert elég magas a váza. Egy gondom van vele, hogy a bekötési pontja olyan magas, hogy még szántás közben is hátrafelé emelkednek (srégan állnak) az alsó függesztő karok. Úgy tudom ezeknek munkahelyzetben párhuzamosan kellene lenniük a talajjal. 1,5 ha földem van, már fölszántottam vele, nagyon szép lett, más traktorosok szerint is, de szerintük ez az eke túl nagy az én gépemhez. Lehetne a bekötési pontokon valahogy változtatni, mert nem akarok másik ekét?
Ha nem gazos meg szármaradványos akkor lehet hogy boldogulsz vele, de oda meg semmi értelme mert nincs mit leforgatni, hacsak nincs megtrágyázva a föld
HAdd a bánatba azokat az előhántókat teheted akárhova úgyis betolul, prógálgattuk mi is . Még 1x ha nem voltam érthető azelőbbb BEFORGATÓLEMEZT tegyél fel.
Te én láttam régebben 1-et.
Az is benne volt a 2m-es gaz közepibe fölfordítva.
Ez vlm.-t csak elárul.
Lehet h. jól szolgált vlm.kor csak lecserélték.
Voltak ezen is tárcsák... meg műanyagból voltak a deszkái. 4-es volt ez is.
8278 hozzászólás
Válasz #476. hozzászólásra
DEUTZ DEUTZ DEUTZ :D:D
Válasz #454. hozzászólásra
Abba a 1,5 ha ban nemszakítod szét! Főleg ha jóföld!
Válasz #473. hozzászólásra
hhe !nekem is ilyen van:)
Válasz #473. hozzászólásra
szia!
Válasz #471. hozzászólásra
szia
sziasztok!
Válasz #469. hozzászólásra
a barátod hol van?
Jóestét!
Válasz #466. hozzászólásra
szerinted egy fejhe milyen nyomtáv kell?
Válasz #468. hozzászólásra
Hály!
Válasz #467. hozzászólásra
Sziasztok!:)
Válasz #462. hozzászólásra
Ha máshogy nem tudod a helyén tartani...
De azért előbb próbáld meg a az eke hátulját balra fordítani, v.csinálj rá 1 hosszabb ekenádat!
Válasz #465. hozzászólásra
Lazán kell hagyni. A nyomtávod lehet széles az ekéhez. Én mindig laza láncokkal szántok. Ha feszesek a láncok akkor minden apró kormánymozdulatot észrevesz az eke és a barázda olyan mint az ökör h...zás!
Ja mert hát ha lazán hagyom mind a 2 láncot akkor meg elnyomja félre az ekét a föld nem?????
Válasz #458. hozzászólásra
szántásnál nekem is feszes.
Válasz #457. hozzászólásra
Nem lesz a traktornak semmi baja. Amit JaniX a 458. hsz-ban leírt, stimmel. De én tudok olyat, aki mindig feszesre húzott lakatokkal szánt, és semmi baj sem történt még soha. Sőt! Nekem a VN embere, amikor beüzemelte az új ekét azt tanácsolta, függesztett ekét ne hagyjak lengeni. És a beüzemelés alatt így is ment. Mondjuk az ekét persze be kell állítani ekkor is.
Értem, de ha a jobboldalit sem feszítem meg, akkor az eke kitör balra, és túl széleset fog, nem?
Válasz #460. hozzászólásra
lazán ott is
és t 25 nél???
ugye ott csak a két emelőkar van össze kötve láncal.
ott hogyan illene lennie feszesen vagy lazán szántásnál???
vélemény???
Mármint taljmunkánál.
Válasz #457. hozzászólásra
Ha az oldalsó lakatokat feszesen haszálod, az garantáltan ártalmas. A másik az nem.
Válasz #456. hozzászólásra
Értem. Csak arra gondoltam nem veszi-e túlzottan igénybe a traktor függesztőszerkezetét. Az oldalsó lakatokat én jól megfeszítettem, de azt olvastam itt, hogy lazán kellene hagyni, erről mi a véleményed.
Válasz #455. hozzászólásra
Hehe, jól megmondtam... Szóval, ha rendesen dolgozik, kár hozzányúlni.
Válasz #454. hozzászólásra
Ha egyébként jól tudsz vele dolgozni, ezért ne cseréld le!
Szevasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy kétfejes román ekém van. 16 éves, de csak 3 évig használta az akitől megvettem, mert az ötvenes MTZ nem bírta. Nagyon jó állapotú, mivel keveset használták. Egy fej fogásszélessége 40cm, én ezt egy UE 28-as Dutrával húzom, de természetesen csak egy fejjel. 30-32cm mélyen szépen dolgozik, minden szármaradványt leforgat, mert elég magas a váza. Egy gondom van vele, hogy a bekötési pontja olyan magas, hogy még szántás közben is hátrafelé emelkednek (srégan állnak) az alsó függesztő karok. Úgy tudom ezeknek munkahelyzetben párhuzamosan kellene lenniük a talajjal. 1,5 ha földem van, már fölszántottam vele, nagyon szép lett, más traktorosok szerint is, de szerintük ez az eke túl nagy az én gépemhez. Lehetne a bekötési pontokon valahogy változtatni, mert nem akarok másik ekét?
1 LMkent lestem meg máma.
1 deszkája át volt már lyukadva, a többi nem.
Mit szóltok Lemkenesek?
Válasz #451. hozzászólásra
az is mukakiszoros....
Válasz #450. hozzászólásra
1000-1500 euro.
en az osszel vettem egy 4sorost magyarbol 200ezerert...
Válasz #449. hozzászólásra
akkor neked mennyi a nem sok?:) tényleg mennyi kint egy ilyen.
Válasz #448. hozzászólásra
az egy kicsit sk nekem.....:(
Válasz #447. hozzászólásra
4 körül vagy 350,000.
Válasz #446. hozzászólásra
attol fugg mennyit kersz erte
Válasz #445. hozzászólásra
amennyiért el lehet adni:)Érdekel?
Válasz #444. hozzászólásra
mennyiert arulod?
Válasz #441. hozzászólásra
spc,6 soros.mütrágya adagolóval.
Válasz #440. hozzászólásra
Ha nem gazos meg szármaradványos akkor lehet hogy boldogulsz vele, de oda meg semmi értelme mert nincs mit leforgatni, hacsak nincs megtrágyázva a föld
Válasz #439. hozzászólásra
Ilyen kuk. árak mellett nem biztos:-(
Válasz #439. hozzászólásra
milyen vetogeped van?
Válasz #438. hozzászólásra
nem a kukoricafolre kell, csak ezt egyszerubb lenne, minthogy eszkabalni egy beforgatolemezt....
Válasz #436. hozzászólásra
de el lehet adni?
Válasz #437. hozzászólásra
HAdd a bánatba azokat az előhántókat teheted akárhova úgyis betolul, prógálgattuk mi is . Még 1x ha nem voltam érthető azelőbbb BEFORGATÓLEMEZT tegyél fel.
Válasz #435. hozzászólásra
az elohantoi megvannak, csak csak nem tudom pontosan milyen tavolsagra kell tenni az ekefejtol......
Válasz #433. hozzászólásra
Én nem vok. gépkereskedő, dobd fel az aprók közé oszt ott megtalálják a románok.
Válasz #431. hozzászólásra
Próbálj rávariálni (mert gondolom hogy nincs rajta) a kománylemezre beforgató lemezt az ledobja a kuk. szárat a barázda aljára
Válasz #432. hozzászólásra
most akarom feltenni :))
Válasz #432. hozzászólásra
na a vetögép?
Válasz #431. hozzászólásra
dobd be az ócskavasba kuk. földbe úgyis betolul
az elohantokat hogy kell beallitani ? hany centire elore es magasra ?
mennyiért lehet eladni egy kétfejes ih ekét?Jó állapotban van.
Válasz #418. hozzászólásra
Te én láttam régebben 1-et.
Az is benne volt a 2m-es gaz közepibe fölfordítva.
Ez vlm.-t csak elárul.
Lehet h. jól szolgált vlm.kor csak lecserélték.
Voltak ezen is tárcsák... meg műanyagból voltak a deszkái. 4-es volt ez is.