Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mit gondoltok ilyen 4-5 mm tegnapi eső után ma délután érdemes megpróbálni a szántást? vagy csak dagonya lehet? mivel elég szeles idő volt az éjszaka én lehet megpróbálnám délután.
Elsősorban az érdekelne hogy mekkora a min. és a max lóerő amivel lehet húzni; ill. a 90 cm osztástávolság miatt nem hajlamos tárcsázatlan kukoricatarón eltömődésre? 100 lovas gép húzná,6 km/h sebességgel ; 45ös fejenkénti fogászszélességgel.Van hozzá előhántő,beforgató lemez is.
Válasz csoppika #6420. hozzászólásáraNa most komolyan,az összeszerelő részlegen leszel ??Hiszed nem hiszed ennyi hideg-meleg- olajos javítás után,stresszoldó lenne nekem olyan helyen,pár hónapot lehúzni ahol szép új gépek a végeredmények.
Válasz pamko #6412. hozzászólásáraA számsorozat alapján a gyár (ha még akarja) meg tudja mondani, hogy milyen felszereltséggel jött ki a gyárból - gerendely, ekefej stb. Hogy később mi lett rajta átszerelve a kereskedő által, azt persze már ki kell találni.
Egy 21 éves valtvaforgatos VN-t hogy tudok beazonositani ha a cimkek mar lekoptak de a tipustabla rajta van csak azon ugy emlekszek csak ilyen szamsorozat van,de semmi ilyen ismeros 950-850-920 szamot nem talalok rajta
Válasz Tigris #6406. hozzászólásáraMilyen,L-es M-es.Fekete kötöttre,ha L-es meg Un kormánylemeze van,akkor hagyd a fenébe.Néz kverneland AB-t,vagy regentet hosszú csavart kormánylemezzel.
Sziasztok!
Véleményeteket kérném, MTZ 820,2-hez szeretnék venni egy ekét. Ismerősömnek van egy szinte új Vogel-Noot 950-es ekéje, 400 ezret kér érte. Nálunk kötött fekete földek vannak. Véleményetek az ekéről, árról? Köszönöm!
Válasz jocó64 #6397. hozzászólásáraTf kollégát kérdezd. A Zetorosba szokott írni... Neki asszem van 90, 110, 120-as is...
(120=160-as Ursus, 110=12145 Zetor, 90=892 Mtz...ha jól emlékszem...) Vario-ba a nagyobbak, mert a 4 fejet a Zetor nem bírta vinni...
Válasz Sk Laci #6394. hozzászólásáraNem veszünk kuhnt... újat meg végképp haszontalan lenne.
Csak voltam 1 helyen ott volt nehéz cuccnak hat.
Hol voltál pár napja láttalak....
Válasz Földönfuto #6384. hozzászólásáraEzzel én is így voltam, fontos a minőség. A fordító műbe 2 éve tettem bele zsírt meg picit húztam rajta, meg minden évben leveszem a fedelet és meg vizslatom. Egy irányú munkahengere van a traktor vez.tömbje tartja rajta a nyomást, ezen gondolkodom hogy át kellene szerelni váltó szelepesre. Az erősen csavart kormány lemez nem szereti a könnyű vizes földet nagyon tapad hozzá.
Válasz Tekergőke #6382. hozzászólásáraLényeges lenne,hogy a kukorica tarlót jó minőségben leforgassa.A forditóművel nem volt gond?Gondolom azt érdemes kipróbálni vásárlás előtt.
Válasz Földönfuto #6380. hozzászólásáraEgyáltalán nem bántam meg, kopó alkatrész ügyben pedig attól függ én mikor vettem 2012-ben 650e be került érdemesebb egy jobb állapotút megvenni, mint egy leharcoltabbat, én évi 10-12 ha szántok vele. Idáig egy ekevas tört ketté középen. Alkatrész pedig Nyírker kft Nyíregyháza mindent kapsz hozzá.
Válasz Tekergőke #6379. hozzászólásáraHello.És nem bántad meg a választást?Még azon is problémázok,hogy ha a kopó alkatrészeket cserélni kell,azt 6-al kell szorozni.Ha veszek egy ilyet használtban,mennyi ideig nincs vele különösebb gond?Nekem évi 20ha-ra kellene.
Válasz Földönfuto #6378. hozzászólásáraSzia! Nem kell a nyomtávot állítgatni ahhoz hogy váltvaforgatós ekét húzz az mtz-del.
Én is ezen két ekén gondolkodtam 5 éve mikor cseréltem a régi lajta ekémet. Nálam az utóbbira esett a választás, az az regent saturn váltvaforgatós ekére.
8278 hozzászólás
Mit gondoltok ilyen 4-5 mm tegnapi eső után ma délután érdemes megpróbálni a szántást? vagy csak dagonya lehet? mivel elég szeles idő volt az éjszaka én lehet megpróbálnám délután.
Válasz csoppika #6426. hozzászólásáraKözépkötött talajon.
Válasz lemken #6425. hozzászólására3x45-ben elhúzza olyan gyorsan? Milyen földön?
Sziasztok!
Lemken Europal 5 3N90 típusú ( 3 fejes ;110x110x8as váz;ekefejek osztástávolsága 90 cm; vázmagasság 80cm )váltvaforgatós ekéről szeretnénk véleményeket kérni!
Elsősorban az érdekelne hogy mekkora a min. és a max lóerő amivel lehet húzni; ill. a 90 cm osztástávolság miatt nem hajlamos tárcsázatlan kukoricatarón eltömődésre? 100 lovas gép húzná,6 km/h sebességgel ; 45ös fejenkénti fogászszélességgel.Van hozzá előhántő,beforgató lemez is.
Köszönöm!
Válasz mtz1221 #6422. hozzászólásáraGyártásközi meo... Ha beválok...
Válasz csoppika #6421. hozzászólásáraA tiéd ha a mostani ekémet rá akarnánk akasztani,úgy csinálna mint a szűz lány mikor meglát egy rendes méretet.
Válasz csoppika #6420. hozzászólásáraNa most komolyan,az összeszerelő részlegen leszel ??Hiszed nem hiszed ennyi hideg-meleg- olajos javítás után,stresszoldó lenne nekem olyan helyen,pár hónapot lehúzni ahol szép új gépek a végeredmények.
Válasz csoppika #6418. hozzászólásáraAttól összefossa magát a 1221
Válasz mtz1221 #6419. hozzászólásáraCsilliomos nem leszek azért sose...
Válasz csoppika #6417. hozzászólásáraA fene.Mit fogsz csinálni ??Ilyen helyre én is elmennék pár hónapot melózni.
Válasz mtz1221 #6416. hozzászólásáraVN Hector utódhát nyomják kb..
Válasz mtz1221 #6416. hozzászólásáraJó píz...nix seft...
Válasz csoppika #6415. hozzászólásáraOtt fogsz dolgozni ?? Hány év alatt bírsz nekem 4-eset,csavaronként összegyűjteni ??
Válasz Zsolt2015 #6414. hozzászólásáraAmazone van... Bacott nagy váltvaforgó ekéket nyomatnak most....Holnapután megyek oda kezdeni...
Válasz pamko #6412. hozzászólásáraA számsorozat alapján a gyár (ha még akarja) meg tudja mondani, hogy milyen felszereltséggel jött ki a gyárból - gerendely, ekefej stb. Hogy később mi lett rajta átszerelve a kereskedő által, azt persze már ki kell találni.
Válasz pamko #6412. hozzászólásáraBeírod a gugliba: vogel noot volldrehpflug 3 schar
Oszt végignézed a képeket...
Az alkatrészeken meg van cikkszám...
Egy 21 éves valtvaforgatos VN-t hogy tudok beazonositani ha a cimkek mar lekoptak de a tipustabla rajta van csak azon ugy emlekszek csak ilyen szamsorozat van,de semmi ilyen ismeros 950-850-920 szamot nem talalok rajta
Válasz Tigris #6410. hozzászólásáraKétfajta vastagság van a gerendában...
Válasz mtz1221 #6409. hozzászólásáraKöszönöm szépen a segítséged, belegondolva már én is láttam több ilyen ekét széttörve.
Válasz Tigris #6408. hozzászólásáraL-est már többet láttam a 2 és a 3 vas között,szétszakadni.Az un lemez szépen szánt,de rohadt nafta igényes.
Válasz mtz1221 #6407. hozzászólásáraBocsánat lemaradt, hogy L-es. Miért nem ajánlod ezt a tipust? Nehéz húzású ?
Válasz Tigris #6406. hozzászólásáraMilyen,L-es M-es.Fekete kötöttre,ha L-es meg Un kormánylemeze van,akkor hagyd a fenébe.Néz kverneland AB-t,vagy regentet hosszú csavart kormánylemezzel.
Sziasztok!
Véleményeteket kérném, MTZ 820,2-hez szeretnék venni egy ekét. Ismerősömnek van egy szinte új Vogel-Noot 950-es ekéje, 400 ezret kér érte. Nálunk kötött fekete földek vannak. Véleményetek az ekéről, árról? Köszönöm!
Válasz Sk Laci #6404. hozzászólásáraHelyes
Válasz *** HM *** #6395. hozzászólásáraPályázattal próbálkoznék, ha sikeres lennék. Ez ügyben futkostam a mult héten.
Válasz Matyi50 #6402. hozzászólásáraKereskedőnél minden eke jó állapotú... A kétárnyalatos kormány, a kopott vas, gatya ekenád...mind jó még...
Válasz csoppika #6401. hozzászólásáraErre konkrétan elnézve tuti költeni kell nem keveset...
egy 500ast meg pláne ha fordítómű gond is van...
Válasz Matyi50 #6400. hozzászólásáraKb innen vette Tf kolléga... Mindhármat.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/lemken-variopal-120-3-fejes-valtvaforgato-eke/h_6794056
Kicsit el van szállva ... legalább lemosta volna....először nem hittem a szememnek amikor az árát megnéztem
Válasz jocó64 #6396. hozzászólásáraA 90-essel szépen boldogult! A 110-es valamivel nagyobb az lehet hogy már kicsit nagy.
Válasz jocó64 #6397. hozzászólásáraTf kollégát kérdezd. A Zetorosba szokott írni... Neki asszem van 90, 110, 120-as is...
(120=160-as Ursus, 110=12145 Zetor, 90=892 Mtz...ha jól emlékszem...) Vario-ba a nagyobbak, mert a 4 fejet a Zetor nem bírta vinni...
Válasz jocó64 #6396. hozzászólásáraVáltva forgatós!!!! lemaradt...
MTZ 82-es mennyire örülne egy Lemken Opál 110-es nek?
Válasz Sk Laci #6394. hozzászólásáraNem veszünk kuhnt... újat meg végképp haszontalan lenne.
Csak voltam 1 helyen ott volt nehéz cuccnak hat.
Hol voltál pár napja láttalak....
Válasz *** HM *** #6393. hozzászólásáraÚjal szemezel, vagy használtal?
151 multimaster 4es hàny màzsa előhántókkal?
Válasz csoppika #6391. hozzászólásáraKöszi.Majd erre is figyelek.
Válasz Földönfuto #6390. hozzászólásáraA kormánylemez kemény felső, szívós alsó réteg... Két árnyalat...
Válasz csoppika #6389. hozzászólásáraMire gondolsz?
Válasz Földönfuto #6380. hozzászólásáraHa 2 színe van a kormánynak=kuka...
Válasz Tekergőke #6387. hozzászólásáraKösz a képet és a videót,nagyon szépen dolgozik.Kezdek elcsábulni ebbe az irányba.
Válasz Földönfuto #6384. hozzászólásáraEzzel én is így voltam, fontos a minőség. A fordító műbe 2 éve tettem bele zsírt meg picit húztam rajta, meg minden évben leveszem a fedelet és meg vizslatom. Egy irányú munkahengere van a traktor vez.tömbje tartja rajta a nyomást, ezen gondolkodom hogy át kellene szerelni váltó szelepesre. Az erősen csavart kormány lemez nem szereti a könnyű vizes földet nagyon tapad hozzá.
itt egy saját videó és kép
Regent
Válasz Sk Laci #6385. hozzászólásáraÍgy is igaz !
Válasz Vinkó75 #6381. hozzászólásáraInkáb úgy mondanám, hogy a felét kopik le,...
Válasz Tekergőke #6382. hozzászólásáraLényeges lenne,hogy a kukorica tarlót jó minőségben leforgassa.A forditóművel nem volt gond?Gondolom azt érdemes kipróbálni vásárlás előtt.
Válasz Vinkó75 #6381. hozzászólásáraEz igaz.
Válasz Földönfuto #6380. hozzászólásáraEgyáltalán nem bántam meg, kopó alkatrész ügyben pedig attól függ én mikor vettem 2012-ben 650e be került érdemesebb egy jobb állapotút megvenni, mint egy leharcoltabbat, én évi 10-12 ha szántok vele. Idáig egy ekevas tört ketté középen. Alkatrész pedig Nyírker kft Nyíregyháza mindent kapsz hozzá.
Válasz Földönfuto #6380. hozzászólásáraMivel váltva megy, ezért annyit kopik a 6 vas egy szezon alatt, mint a sima ekéd 3 vasa.
Válasz Tekergőke #6379. hozzászólásáraHello.És nem bántad meg a választást?Még azon is problémázok,hogy ha a kopó alkatrészeket cserélni kell,azt 6-al kell szorozni.Ha veszek egy ilyet használtban,mennyi ideig nincs vele különösebb gond?Nekem évi 20ha-ra kellene.
Válasz Földönfuto #6378. hozzászólásáraSzia! Nem kell a nyomtávot állítgatni ahhoz hogy váltvaforgatós ekét húzz az mtz-del.
Én is ezen két ekén gondolkodtam 5 éve mikor cseréltem a régi lajta ekémet. Nálam az utóbbira esett a választás, az az regent saturn váltvaforgatós ekére.