Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A legjobb, mikor Gjoni a plafonon mászkál tőle...
Próbáltam értelmezni a legutóbbi hozzászólást, de szerintem Grétsy tanár úr is visszaadná az ipart...
SZürke öcsém és javaslom, hogy a következő választáson indulj el te is, lehetsz Vm miniszter, de egy jegybankot is lehet kapsz majd. Gyere át a kocsmába és fizetek a bambit. De csatosat ám, mint a komunizmusba
Majd ha eurónk lesz jobb lesz a ország!
Tudod a reklámba is benne van ,hogy Dübörög a gazdaság!
Most már mindenki magának a kovácsak amit termel vagy megeszi vagy eladje ennyi!
Itt is sokan eldobják az mtz és nyugati géppel szántanak több 100 hektáron és nem is egy géppel hanem több ,ja és munkása is van meg kombájn ennyi!
akkor a Tszben még az árok tiszta volt most meg az árokba bele lehet esni géppel,de nem azért mert tiszta,csak nem tudod hol van az ut és az árok a faluban ennyi !
Nincs egy közmunkás egy vizügyes ,hogy kipucolja,de mikor az árokban a viz kijön viszi a házát ,akkor tud telefonálni a polgármesternek,meg a tv mi is van itt,az árok nem tudja tisztán tartani vagy beturta!
A régi öregek nem azért csinálták hogy disznek,hanem viz lefolyióon és tisztitani kell!
Szegény Nagyapán megcsinálta ezeket fogott egy pár bandát és kipucolta,de mivel elment ,már senki sincs csak mondja kevés a 47eft Ha 2x anyit adnának akkor is a lapáton támaszkodnának,mi meg dolgozunk a turjuk a földet,mert a tengerit forgót és egyébb növényeket meg kell termelni ha a gazda meg akar élni!
Dánok 100x elöttünk járnak mint mi!
Mi csak Dél .koreát meg Indiát és Indonéziát elöztük meg !
Szar a gazdaság szar a forint Magyarország ennyi,és nem érdekel ,hogy mikor ki hogy áll!
Akkor 1960 jobb világ volt mert elláttuk a z Oroszokat és többi államot almával gyümölcsel stb!
Csak már nem jó volt
SZOVIJET-UNIÓ
most meg
EURÓPAI-UNIÓ
Akkor ki kell
Ki kell lápni a faszomba a unióból és a emberek vessenek magára amit termeltek egyétek meg azt akarja Jobbik és a fidesz no koment !
Akkor a kulákok eladják a nyugati gépet mivel,2 nagy autógyár tart el minket ,ha az kimegy és az Amerika kiveszi a kötvényeket,és vissz kell vászátolni akkor itt egy nagy csöd lesz és lehet verni a bank ablakát mert nem ad pénzt és a hülye Szemi Gabesz megmonta
Azért azt ne feledd, hogy magyarok vagyunk, így csalunk. A parasztok megveszik a gázolajat a traktorokba(számlán) és a nagy fogyasztású dzsipókba öntik. Lehet ezért magas ez a szám.
Válasz #4983. hozzászólásra
A TSZ időkben 5ft volt a gázolaj, ha piszkos tartálykocsit kaptak nem érte meg átszűrni, eladták fűtőolajnak! (ezt egy tsz elnök mesélte). Nem voltak környezetvédelmi normák. Volt viszont Varsói-szerződés. MTZ kellett venni méghozzá előre 5 évre kifizetve, meg Zsukov-ekét!Azért tartunk itt! 24 millió köbméter gázolaj szükséges a magyar mezőgazdaság egy éves fedezetére, 3 millió hektárra! Ami hála istennek csökken, ha lassan is!
A Dánok 22 millió köbmétert használnak el 3.8 millió hektárra! Nincs is MTZ-jük, meg csajtnyik ekéjük se!
Régen nem volt ilyen gond a TSZben mikor a bukócsöves 50 mtz vel szántottak a
KHÜNE
IH
OROSZ EKE
PLN
LAJTA
és nem méregették,hogy könnyü vagy nehéz huzni,pedig nem volt eleje!
Most meg mindenki csinálja a garázsban a maszek ekét és ráirja hogy könnyü huzni!
Pedig minden uj eke származik valahonan!
Khüne megvett egy részt és Mellette csinálja a Vogelt!
És nem Beszélve a Pöttinger vagy Kvendland
Azis megvett cég ami Tsz más gyártott de mindegy!
Én nem méregetem ,hogy mi mennyi,mert sok a körülmény!
Ha szántasz egyszerr szárazság van egy szerr esös idö és akkor már nem annyi a z eredmény!
Vagy ha nem jó a géped ,mert kihagy egy henger akkor megint!
Vagy nincvs idöd kiszántani mert beteg vagy ,akkor szántani kell januárban a hóban!
Szerintem majd ö eldönti milyen az ekét akar venni,még azt sem tudjuk milynen a gép Mtz 82 vagy 50es vagy komolyabb mtz vagy nyugati gép,és nem midegy
Válasz #4976. hozzászólásra Én azt a három dobogós ekét írtam le, mely szinte az egész világon az adott gázolaj mennyiséggel a legnagyobb területet képesek voltak kiszántani! A vontató mindig ugyan az! 2 gallon üzemanyaggal ami 7,6 liter mind a három típus 6000 nm felett teljesített! Természetesen adott mélység és fogatási szélesség mellett!!!Az IH nem tudom hol van a listában!De ha 13 liter körül szántod hektárját benevezhetsz!
Nehogy már 10 holdra vegyen egy 600 vagy egymillás ekét,és nem biztos hogy egy két évmulva el kell adni,és akkor rá fizet!
Szerintem nézzen szét a kereskedésekben és vegyen egy normális ekét ami jó a tiz holdra!
Nem kell rááldozni sok pénzt, lehet hogy csak sima eke ,de lehet váltós kell!
Minden ekével lehet dolgozni csak be kell állitani!
Te könyen beszélsz,mert megvan a sok sok föld és gép de akinek csak tiz hold van és csak a munka mellett akar gazdálkozni annak is kell egy jó eke,és hülyeség ez a fogyasztás Ih nál!
De nem mindegy iH kiszántol 2x anyit mint egy Vogel Kvendland vagy akármilye ekével rá mondják könnyü huzni és nem visz csak 90 cm mikor az Ih meg 120cm 3 fej!
ennyi és lehet 20cm és 40cm szántani!Mindenki maga dönti el de ez hülyeség ,hogy menyit fogyaszt,mert hallotam hogy semmit se jelent!
Bocs rosszul irtam a tárcsázásra és szárvágózásra irtam!
10ft ölje!
10x1600=16000ft / holdja!
10x2778=28000ft/hektár!
Összekevertem!
Igy már jó
2,8ft/m2
Most eldöntheted, hogy veszel egy könnyű húzású márkásabb (pöttinger, rábe, kvernelend)és fizeted a részleteket, vagy veszel olcsó IH-t pl. és életed végéig ráfizetsz a gázolajra, amennyivel többet fogyaszt!Válasz #4968. hozzászólásra
Igaz mindenki ugy dolgozik ahogy akar!
Függ a géptöl és a föld minöségétöl is!
Én hallottam,Hatvanban
Joni géppel 3 váltós ekével 40 cm mélye 200 lovas a gép és 1 hektárt 30-50eft szántottak!
Minálunk ennyi a szántás igaz a 350ft a gázolaj!
Nálunk 15-és 25eft szántanak 1 hektárt!
De ha növekszika gázolaj akkor lesz még több is,csak nálunk sokalják a összeget!
Hát azért nem sokat kapsz!
De az elöttem szóllóhoz csatlakozom Gjoni
Lajta PLN Ih !
Khüne Csólyosi,!
Csak magas legyen a köldöke mert az nem szereti a csutkát-- 75 -80cm magas!
fejközti távolság 90-95cm !
Milyen géphez kéne?
MTZ vagy nyugati gép?
6,25ft/négyszögölje!
azaz
1 hold 5760m2 1600 négyszögöl 10000ft!
hektár 10000m2-2778 négyszögöl 17362=18000 kerekitve de nem ritka a 20eft is !
m2 meg 1,74ft
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! 6 Ha föld szántásához milyen ekét ajánlotok? 180 ezerig találni jó állapotút? Mennyiért szántotok ha-ként?
Köszi
Azért vezettettem be a moderátorok nevének eltüntetését a módosítások esetén, hogy nyugodtabban dolgozhassanak, de nem sok sikerrel jártam Másról meg most nem beszélünk
Mármeg nevet váltott... Gabesz01, ajánlom figyelmedbe, hogy létezik olyan, hogy kocsma topic. Oda legyél szíves orientálódni, mert ahogy észrevehetted, nem szívlelnek a többiek ezekben a témákban.
Kicsit több szabad időm lenne én is elmennék, bár a 160 ezres kicsit sokallom, de egye fene. Bartelba letudjuk? Adok érte egy jó növendék bikát( vagy csíkos szotyit)
8278 hozzászólás
Válasz #4993. hozzászólásra
Ez nagyon jó mindent visz,mint amikor Mucsi Zoli villanyt szerel
Válasz #4993. hozzászólásra
Menj el felé holnap oszt vidd föl itet a marsra... legalább te legyél kegyes vele
Válasz #4987. hozzászólásra
Ó hogy az a ......
Moderátor által módosítva: 2015-01-27 21:06:41
Válasz #4990. hozzászólásra
A legjobb, mikor Gjoni a plafonon mászkál tőle...
Próbáltam értelmezni a legutóbbi hozzászólást, de szerintem Grétsy tanár úr is visszaadná az ipart...
Ó hogy apád ba..ott volna falhoz mikor egy napos voltál
Válasz #4989. hozzászólásra
Kezdödik,kezdödik...
Egy elmeorvos nincs itt véletlenül???
SZürke öcsém és javaslom, hogy a következő választáson indulj el te is, lehetsz Vm miniszter, de egy jegybankot is lehet kapsz majd. Gyere át a kocsmába és fizetek a bambit. De csatosat ám, mint a komunizmusba
Válasz #4985. hozzászólásra
Majd ha eurónk lesz jobb lesz a ország!
Tudod a reklámba is benne van ,hogy Dübörög a gazdaság!
Most már mindenki magának a kovácsak amit termel vagy megeszi vagy eladje ennyi!
Itt is sokan eldobják az mtz és nyugati géppel szántanak több 100 hektáron és nem is egy géppel hanem több ,ja és munkása is van meg kombájn ennyi!
akkor a Tszben még az árok tiszta volt most meg az árokba bele lehet esni géppel,de nem azért mert tiszta,csak nem tudod hol van az ut és az árok a faluban ennyi !
Nincs egy közmunkás egy vizügyes ,hogy kipucolja,de mikor az árokban a viz kijön viszi a házát ,akkor tud telefonálni a polgármesternek,meg a tv mi is van itt,az árok nem tudja tisztán tartani vagy beturta!
A régi öregek nem azért csinálták hogy disznek,hanem viz lefolyióon és tisztitani kell!
Szegény Nagyapán megcsinálta ezeket fogott egy pár bandát és kipucolta,de mivel elment ,már senki sincs csak mondja kevés a 47eft Ha 2x anyit adnának akkor is a lapáton támaszkodnának,mi meg dolgozunk a turjuk a földet,mert a tengerit forgót és egyébb növényeket meg kell termelni ha a gazda meg akar élni!
Dánok 100x elöttünk járnak mint mi!
Mi csak Dél .koreát meg Indiát és Indonéziát elöztük meg !
Szar a gazdaság szar a forint Magyarország ennyi,és nem érdekel ,hogy mikor ki hogy áll!
Akkor 1960 jobb világ volt mert elláttuk a z Oroszokat és többi államot almával gyümölcsel stb!
Csak már nem jó volt
SZOVIJET-UNIÓ
most meg
EURÓPAI-UNIÓ
Akkor ki kell
Ki kell lápni a faszomba a unióból és a emberek vessenek magára amit termeltek egyétek meg azt akarja Jobbik és a fidesz no koment !
Akkor a kulákok eladják a nyugati gépet mivel,2 nagy autógyár tart el minket ,ha az kimegy és az Amerika kiveszi a kötvényeket,és vissz kell vászátolni akkor itt egy nagy csöd lesz és lehet verni a bank ablakát mert nem ad pénzt és a hülye Szemi Gabesz megmonta
Válasz #4985. hozzászólásra
Azért azt ne feledd, hogy magyarok vagyunk, így csalunk. A parasztok megveszik a gázolajat a traktorokba(számlán) és a nagy fogyasztású dzsipókba öntik. Lehet ezért magas ez a szám.
Válasz #4983. hozzászólásra
A TSZ időkben 5ft volt a gázolaj, ha piszkos tartálykocsit kaptak nem érte meg átszűrni, eladták fűtőolajnak! (ezt egy tsz elnök mesélte). Nem voltak környezetvédelmi normák. Volt viszont Varsói-szerződés. MTZ kellett venni méghozzá előre 5 évre kifizetve, meg Zsukov-ekét!Azért tartunk itt! 24 millió köbméter gázolaj szükséges a magyar mezőgazdaság egy éves fedezetére, 3 millió hektárra! Ami hála istennek csökken, ha lassan is!
A Dánok 22 millió köbmétert használnak el 3.8 millió hektárra! Nincs is MTZ-jük, meg csajtnyik ekéjük se!
Ez kezd egyre izglmasabbà vàlni. Jobb int a Kalambó
Válasz #4978. hozzászólásra
Régen nem volt ilyen gond a TSZben mikor a bukócsöves 50 mtz vel szántottak a
KHÜNE
IH
OROSZ EKE
PLN
LAJTA
és nem méregették,hogy könnyü vagy nehéz huzni,pedig nem volt eleje!
Most meg mindenki csinálja a garázsban a maszek ekét és ráirja hogy könnyü huzni!
Pedig minden uj eke származik valahonan!
Khüne megvett egy részt és Mellette csinálja a Vogelt!
És nem Beszélve a Pöttinger vagy Kvendland
Azis megvett cég ami Tsz más gyártott de mindegy!
Én nem méregetem ,hogy mi mennyi,mert sok a körülmény!
Ha szántasz egyszerr szárazság van egy szerr esös idö és akkor már nem annyi a z eredmény!
Vagy ha nem jó a géped ,mert kihagy egy henger akkor megint!
Vagy nincvs idöd kiszántani mert beteg vagy ,akkor szántani kell januárban a hóban!
Szerintem majd ö eldönti milyen az ekét akar venni,még azt sem tudjuk milynen a gép Mtz 82 vagy 50es vagy komolyabb mtz vagy nyugati gép,és nem midegy
Válasz #4981. hozzászólásra Ha bevinném adnának még annyi vissza nem térítendőt, csak ott ne hagyjam!
Válasz #4980. hozzászólásra
Te már vettél fel????????? Biztosíték az anyós volt???? Nem is kérik vissza a lét csak vidd az öreglány???
Válasz #4977. hozzászólásra Nem is!Növekedési hitel!!!
Válasz #4977. hozzászólásra Csináljon magának!!!
Válasz #4976. hozzászólásra Én azt a három dobogós ekét írtam le, mely szinte az egész világon az adott gázolaj mennyiséggel a legnagyobb területet képesek voltak kiszántani! A vontató mindig ugyan az! 2 gallon üzemanyaggal ami 7,6 liter mind a három típus 6000 nm felett teljesített! Természetesen adott mélység és fogatási szélesség mellett!!!Az IH nem tudom hol van a listában!De ha 13 liter körül szántod hektárját benevezhetsz!
Válasz #4974. hozzászólásra
Hát te némedi 180 nem kap vontatott IH ekét, esetleg valami átalakított függesztettet esetleg!
Válasz #4974. hozzászólásra
Nehogy már 10 holdra vegyen egy 600 vagy egymillás ekét,és nem biztos hogy egy két évmulva el kell adni,és akkor rá fizet!
Szerintem nézzen szét a kereskedésekben és vegyen egy normális ekét ami jó a tiz holdra!
Nem kell rááldozni sok pénzt, lehet hogy csak sima eke ,de lehet váltós kell!
Minden ekével lehet dolgozni csak be kell állitani!
Te könyen beszélsz,mert megvan a sok sok föld és gép de akinek csak tiz hold van és csak a munka mellett akar gazdálkozni annak is kell egy jó eke,és hülyeség ez a fogyasztás Ih nál!
De nem mindegy iH kiszántol 2x anyit mint egy Vogel Kvendland vagy akármilye ekével rá mondják könnyü huzni és nem visz csak 90 cm mikor az Ih meg 120cm 3 fej!
ennyi és lehet 20cm és 40cm szántani!Mindenki maga dönti el de ez hülyeség ,hogy menyit fogyaszt,mert hallotam hogy semmit se jelent!
Válasz #4972. hozzászólásra
Bocs rosszul irtam a tárcsázásra és szárvágózásra irtam!
10ft ölje!
10x1600=16000ft / holdja!
10x2778=28000ft/hektár!
Összekevertem!
Igy már jó
2,8ft/m2
Most eldöntheted, hogy veszel egy könnyű húzású márkásabb (pöttinger, rábe, kvernelend)és fizeted a részleteket, vagy veszel olcsó IH-t pl. és életed végéig ráfizetsz a gázolajra, amennyivel többet fogyaszt!Válasz #4968. hozzászólásra
Válasz #4972. hozzászólásra
Igaz mindenki ugy dolgozik ahogy akar!
Függ a géptöl és a föld minöségétöl is!
Én hallottam,Hatvanban
Joni géppel 3 váltós ekével 40 cm mélye 200 lovas a gép és 1 hektárt 30-50eft szántottak!
Minálunk ennyi a szántás igaz a 350ft a gázolaj!
Nálunk 15-és 25eft szántanak 1 hektárt!
De ha növekszika gázolaj akkor lesz még több is,csak nálunk sokalják a összeget!
Válasz #4968. hozzászólásra
Hát azért nem sokat kapsz!
De az elöttem szóllóhoz csatlakozom Gjoni
Lajta PLN Ih !
Khüne Csólyosi,!
Csak magas legyen a köldöke mert az nem szereti a csutkát-- 75 -80cm magas!
fejközti távolság 90-95cm !
Milyen géphez kéne?
MTZ vagy nyugati gép?
6,25ft/négyszögölje!
azaz
1 hold 5760m2 1600 négyszögöl 10000ft!
hektár 10000m2-2778 négyszögöl 17362=18000 kerekitve de nem ritka a 20eft is !
m2 meg 1,74ft
Annyiért csak IH vagy Lajta jöhet szóba
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! 6 Ha föld szántásához milyen ekét ajánlotok? 180 ezerig találni jó állapotút? Mennyiért szántotok ha-ként?
Köszi
Válasz #4966. hozzászólásra
Aha szóval ott a Niki aki Domi nika-i domina Domi......
Válasz #4965. hozzászólásra
Azért vezettettem be a moderátorok nevének eltüntetését a módosítások esetén, hogy nyugodtabban dolgozhassanak, de nem sok sikerrel jártam Másról meg most nem beszélünk
Válasz #4964. hozzászólásra
Má napok óta....
Mivan menyecske van a moderátor szobába?
Mármeg nevet váltott... Gabesz01, ajánlom figyelmedbe, hogy létezik olyan, hogy kocsma topic. Oda legyél szíves orientálódni, mert ahogy észrevehetted, nem szívlelnek a többiek ezekben a témákban.
Válasz #4962. hozzászólásra
Oké remélem szerdán jöttök és meg ismerkedhetünk
Válasz #4961. hozzászólásra
Szerdán akarunk ,mi is ,de még biztosan hétfőn tudom meg!
Válasz #4960. hozzászólásra
:( mi szerdán megyünk szívesen találkoztam volna veled
Válasz #4959. hozzászólásra
Csütörtök lesz belőle!
Sziasztok Domokos804 vagyok csak azért ezzel a felhasználóval vagyok mert a másik valamiért meg szűnt... Ki jön szerdán az agromashra???
Válasz #4956. hozzászólásra
Tizenhat az a 160Ennyit kérnék tőle
Úristen mi van itt...
VIGYÉTEK MÁR ÁT A KOCSMA TOPIKBA, legalább az is működik.
Válasz #4954. hozzászólásra
Kicsit több szabad időm lenne én is elmennék, bár a 160 ezres kicsit sokallom, de egye fene. Bartelba letudjuk? Adok érte egy jó növendék bikát( vagy csíkos szotyit)
Vallomás!
Ki vezette az autót és hányan ülnek benne?
https://www.youtube.com/watch?v=e4loEtyAHKw
http://https://www.youtube.com/watch?v=e4loEtyAHKw
https://www.youtube.com/watch?v=e4loEtyAHKw
Válasz #4952. hozzászólásra
Fú nálad nagy bajok vannak
Válasz #4951. hozzászólásra
Az nem is sok csináljátok bartelbe
Válasz #4949. hozzászólásra
Még 160e de még több is!
Csak élni is kell!
Válasz #4948. hozzászólásra
Matrica belépö benne van