Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3885. hozzászólásra
Nem sok fordulatesés kell hozzá, h. az adagoló odavágja neki a max kakaót. Max 100 1/percnél, sőt, még annyi se kell neki. Annyit meg nyugodtan nyogdécsel a motor ilyen ragasztóban, még többet is, mivel ha bírná a fordulatot,máris kapná a következő sebességfokozatot.Ez a gép a vonópadon megeszi a 25 litert/óra. A valóságban meg, meg kell fordulni a föld végén, meg nem 100% a terhelés, csak átlag 95% , úgyhogy ámblokk 20 lityi/ó
Válasz #3884. hozzászólásra
Itt a tesztlapja: http://tractortestlab.unl.edu/c/document_library/get_file?uuid=42731d65-a636-4ce5-ab71-8a78aa087910&groupId=4805395&.pdf
Én 17-19 liter között mértem 4 szer tankoltam tele, mind a 4 ezen értékek között mozgott, az érdekesség hogy 6km/h 2000-s fordulat 18 liter, 6.5 km/h 1800 fordulat 19 liter, egyformán vitte a gép, 1-2 szer ejtette be csak 1600 alá a fordulatot, ugyanabban a táblában.
10 óra irgalmatlan föld szántásban nem ehet meg 200 litert 1 4 hengeres traktor akkor se
23 25el meg végképp ne szorozzunk má
Milyen motor leterheltséget mutatnak a monitorok betyár ragadós földnél??
Válasz #3879. hozzászólásra
Mostmár látom, h. te is számoltál. Az a 23-25 liter/ó , az elméletinek mondható, mert fékpadon, illetve vonópadon lett mérve. A valóságban ez több. Meglátod, ha ránézel a táblázatok között a 75%-os terheléses mérésre. Lényeg a lényeg, a számolt fogyasztás alátámasztja a ténylegesen mért fogyasztást. Ez ennyi, és kész. Nagyon nehéz,tapadós talaj.
Válasz #3874 hozzászólásr
Nagyon durván kerekítettél. Én így számolok:
110 ló =81kw
270 g/kwó-nál az óránkénti fogyasztás 27,5 liter
Néha fel is veszi az ekét, meg a motor se dolgozik koppon, de óránként valós fogyasztása akkor is lehet 20 liter körül. Na innen számolj tovább.
Válasz #3878. hozzászólásra
Na gyorsan meg is néztem, NH 6020 max lóerő 108,5 fogyasztás 23.27l/h, JD6430 max 111 fogy 25.17 MF5460 max 113 fogy 25.67 csodák nincsenek....
Válasz #3876. hozzászólásra
Volt 17 is...nézegettem a nebraska testeket ráérős időben, a többi márka fogyasztása se volt alacsonyabb. Amúgy meg ha megeszik 5 literrel többet kit érdekel... nincs 300 ft a gázolaj nettó ára, az üzemanyag a legkisebb tétel szinte a termelésben
Válasz #3873. hozzászólásra
Ezen a földön ezzel a gépkapcsolattal 15 centin 3*33 centin se lenne meg a 9 kmh, a kép nem adja vissza a valóságot, a valóság sokkal rosszabb, a kormánylemez nem fényes, hanem maszatos, hogy tapad az erre a hosszú kormánylemezre...
Szántottam már két éve, hasonló ekével(kuhn mm120) 8 km/h órával sokkal barátságosabb talajon, a 30 liter akkor is megvolt.
Válasz #3874. hozzászólásra
19 liter jött ki eddig 1 üzemórára vetített fogyasztás, 5el megy óra szerint, 10% slip alapból van gumikerekesnél, tehát akkor már csak 4,5 km/h, olyan 3 óra alatt ment ki 1 hektár, rövid, 100 méter hosszú, alaktalan táblában. A kerék lenyomata egyben maradt a földön, nem vágta el, tehát annyira nem is kapart
tessék 1 semmirevaló elmélet
10kmt kell neki menni
5el megy
az 2 óra tökig gázon
4 henger mit eszik leterhelve tökig?
15 litert hhha!
akkor bő 20 litert elkaparászott
Válasz #3871. hozzászólásra
Hát hogyne lenne! Ott az oka : 5 km/ó. Nagyon lassan megy, sokat kell menni egy hektárért. Én 9-9,5 km/ó val megyek, mégsem tudom 30 liter alá nyomni, ha megveszek se.
Válasz #3858. hozzászólásra
Így is marad fent szármaradvány, nem lenne fent az előhántó tavasszal a boronával szívás lenne.
Vesztünkre megtárcsáztuk, mondjuk ezt muszáj volt mert az oros adapter után nem viszi le, a claas adapter után le szokta vinni.
Válasz #3852. hozzászólásra
Akkor legyen a fele,nem szoktam méregetni,csak beleöntök egy 10litert és tudom,hogy azzal kimegy egy hold szántás vagy tárcsázás
Válasz #3850. hozzászólásra
Az nem lehet rossz, amiről képet raktam az is szinte kör alakú föld, recsegett is forgózáskor, rá szoktam engedni vagy fél métert a traktort a szántott részre amikor nagyobbat kell kanyarodni, hogy kisebb legyen a terhelés.
ezekkel a nagy ekékkel nem egyszerű a kanyarodás, egy kis könnyű 3as ekével meg mtzvel sima ügy, de ez meg se akar mozdulni csak egyenesen menni
Válasz #3849. hozzászólásra
Lehet jönni, van még ahol meg lehet mutatni hogy kéne csinálni hogy fele üzemanyagból 5 centivel mélyebben ugyanezt kiszántani, állok elébe
Válasz #3844. hozzászólásra
Ekkorát nem lehet igénybevétellel fordulni, még feleennyit se, de ennek nem igénybevétele van, hanem egy menetközbeni vázfordító munkahengere.
Válasz #3845. hozzászólásra
Ezzel az ekével és géppel lehet haladni és szántani!
Mi ugy számoltunk -10-12 holdanként 17-22liter hektáronként 20-25cm mélyen vogel 3 ekével
csárcsával is kb annyi 3,2m vontatott,szárvágózás az már 5l hold 10liter hektár kb
Válasz #3842. hozzászólásra
Hát én már láttam olyant ,hogy sima ekével is fordul a gazda ha olyat szánt,és nem is egy egyik egy ih eke rokonom másik szomszéd fiu azt nem tudom,még azt is mondták,hogy vetögéppel is fordul,ha olyat kell vetni
Szántogatunk mi is, első két kép 50+ liter, a 3. búzatarló 28-30 liter ugyanolyan mélységben 30-32 centi között.(csak lenne már kiszántva az összes kukorica tarló, de még van pár napra )
szép szántás,szép eke! témábaillő ha valaki fronthidrajuliskán tolja az ekét? Látott valaki már olyant? Esetlg szántott úgy? Csak mert erröl nem beszéltünk.
Válasz #3838. hozzászólásra
Ahogy most van hellyel közel jó mert nem csavarja a gépet oldalra, annyit meg nem igen engedne de majd megprobálok csalni rajta
Válasz #3828. hozzászólásra
Ez a 4es eke pont jó lenne a traktorhoz 30-35cm mêlységben , de nemtudtuk hogy csikozni fog.
Az 5 fejet meg max 5x40es fogással birná.
8278 hozzászólás
Válasz #3885. hozzászólásra
Nem sok fordulatesés kell hozzá, h. az adagoló odavágja neki a max kakaót. Max 100 1/percnél, sőt, még annyi se kell neki. Annyit meg nyugodtan nyogdécsel a motor ilyen ragasztóban, még többet is, mivel ha bírná a fordulatot,máris kapná a következő sebességfokozatot.Ez a gép a vonópadon megeszi a 25 litert/óra. A valóságban meg, meg kell fordulni a föld végén, meg nem 100% a terhelés, csak átlag 95% , úgyhogy ámblokk 20 lityi/ó
Válasz #3884. hozzászólásra
Itt a tesztlapja: http://tractortestlab.unl.edu/c/document_library/get_file?uuid=42731d65-a636-4ce5-ab71-8a78aa087910&groupId=4805395&.pdf
Én 17-19 liter között mértem 4 szer tankoltam tele, mind a 4 ezen értékek között mozgott, az érdekesség hogy 6km/h 2000-s fordulat 18 liter, 6.5 km/h 1800 fordulat 19 liter, egyformán vitte a gép, 1-2 szer ejtette be csak 1600 alá a fordulatot, ugyanabban a táblában.
Van csoda
mf több mint a jd
Szasza meg ne lássa
Válasz #3881. hozzászólásra
10 óra irgalmatlan föld szántásban nem ehet meg 200 litert 1 4 hengeres traktor akkor se
23 25el meg végképp ne szorozzunk má
Milyen motor leterheltséget mutatnak a monitorok betyár ragadós földnél??
Mostmár látom, h. te is számoltál. Az a 23-25 liter/ó , az elméletinek mondható, mert fékpadon, illetve vonópadon lett mérve. A valóságban ez több. Meglátod, ha ránézel a táblázatok között a 75%-os terheléses mérésre. Lényeg a lényeg, a számolt fogyasztás alátámasztja a ténylegesen mért fogyasztást. Ez ennyi, és kész. Nagyon nehéz,tapadós talaj.
igazad is van
aki jó földeken van 20 éve szart se törődött meg nem is fog a fogyasztással
És nem tudod egy Szürke mtz-82es mennyit fogyaszt óránként,ha szánt?
Válasz #3874 hozzászólásr
Nagyon durván kerekítettél. Én így számolok:
110 ló =81kw
270 g/kwó-nál az óránkénti fogyasztás 27,5 liter
Néha fel is veszi az ekét, meg a motor se dolgozik koppon, de óránként valós fogyasztása akkor is lehet 20 liter körül. Na innen számolj tovább.
Válasz #3875. hozzászólásra
Nem szoktad behuzni az elejét,ha szántol?
Na gyorsan meg is néztem, NH 6020 max lóerő 108,5 fogyasztás 23.27l/h, JD6430 max 111 fogy 25.17 MF5460 max 113 fogy 25.67 csodák nincsenek....
Válasz #3876. hozzászólásra
Volt 17 is...nézegettem a nebraska testeket ráérős időben, a többi márka fogyasztása se volt alacsonyabb. Amúgy meg ha megeszik 5 literrel többet kit érdekel... nincs 300 ft a gázolaj nettó ára, az üzemanyag a legkisebb tétel szinte a termelésben
Ezen a földön ezzel a gépkapcsolattal 15 centin 3*33 centin se lenne meg a 9 kmh, a kép nem adja vissza a valóságot, a valóság sokkal rosszabb, a kormánylemez nem fényes, hanem maszatos, hogy tapad az erre a hosszú kormánylemezre...
Szántottam már két éve, hasonló ekével(kuhn mm120) 8 km/h órával sokkal barátságosabb talajon, a 30 liter akkor is megvolt.
Válasz #3875. hozzászólásra
100m?
jó kevés
a 19 az meg sok
Válasz #3874. hozzászólásra
19 liter jött ki eddig 1 üzemórára vetített fogyasztás, 5el megy óra szerint, 10% slip alapból van gumikerekesnél, tehát akkor már csak 4,5 km/h, olyan 3 óra alatt ment ki 1 hektár, rövid, 100 méter hosszú, alaktalan táblában. A kerék lenyomata egyben maradt a földön, nem vágta el, tehát annyira nem is kapart
tessék 1 semmirevaló elmélet
10kmt kell neki menni
5el megy
az 2 óra tökig gázon
4 henger mit eszik leterhelve tökig?
15 litert hhha!
akkor bő 20 litert elkaparászott
Válasz #3871. hozzászólásra
Hát hogyne lenne! Ott az oka : 5 km/ó. Nagyon lassan megy, sokat kell menni egy hektárért. Én 9-9,5 km/ó val megyek, mégsem tudom 30 liter alá nyomni, ha megveszek se.
Válasz #3869. hozzászólásra
Nem kevés az a 5-6km/h
Én az mtzvel vagy terep4 sima 9km/h vagy terep5 sima 11kmh,ha vizes a föld terep3 sima 7.25kmh
Még mielőtt izé..... hátha idetéved vlm laikus.....csakhogy tisztán lásson.....
50 liter fölötti szántás nincs!
Válasz #3868. hozzászólásra
1/3 át vágtam én Orossal,a kicsiket, a többit meg a conspeed
Válasz #3867. hozzászólásra
Szántás? itt 5km/h 3*33 centi, normál földön 6km/h 3*45
Válasz #3865. hozzászólásra
akkó more ménem azt hívtátooookkk
Válasz #3865. hozzászólásra
Milyen gyorsan bír menni a gép? km/ó ?????
Válasz #3862. hozzászólásra
Kemény földben egy jó beforgató lemez többet ér, mint az előhántó, és negyedolyan nehéz húzni.
Válasz #3864. hozzászólásra
fullos adapter kell és akkor semmit nem kell vele csinálni
Válasz #3862. hozzászólásra
Zúzni kell ezeket a tárcsa tabu...
Válasz #3860. hozzászólásra
110/122 névl/max 58-60q, itt 3*33centin ment csak, amúgy 3*45 el szokott menni.
Válasz #3858. hozzászólásra
Így is marad fent szármaradvány, nem lenne fent az előhántó tavasszal a boronával szívás lenne.
Vesztünkre megtárcsáztuk, mondjuk ezt muszáj volt mert az oros adapter után nem viszi le, a claas adapter után le szokta vinni.
Válasz #3852. hozzászólásra
Akkor legyen a fele,nem szoktam méregetni,csak beleöntök egy 10litert és tudom,hogy azzal kimegy egy hold szántás vagy tárcsázás
Hányas a traktor 110 lovas vagy tuningos mit írtál?
Hány mázsa?
Mennyire vannak nyitva?
Válasz #3850. hozzászólásra
Az nem lehet rossz, amiről képet raktam az is szinte kör alakú föld, recsegett is forgózáskor, rá szoktam engedni vagy fél métert a traktort a szántott részre amikor nagyobbat kell kanyarodni, hogy kisebb legyen a terhelés.
ezekkel a nagy ekékkel nem egyszerű a kanyarodás, egy kis könnyű 3as ekével meg mtzvel sima ügy, de ez meg se akar mozdulni csak egyenesen menni
Válasz #3851. hozzászólásra
Ha ilyen kemény a föld, miért nem dobod le az előhántókat. Azok is sokat fognak. Mennyi a km/ó ???
Válasz #3853. hozzászólásra
benneteket nem lehet hehehe
Há látom megtárcsáztad előtte azé szivsz
gumik is simák?
Videót csinálj hogy viselkednek a dolgok ilyenkor
sokat eszik a holland
denagyon
50-et vert be?
Te már tegnap meguntad a témát, akkor mit lábatlankodsz itt?
Válasz #3848. hozzászólásra
ne viccelj már hogy enne annyit tárcsával mint ekével?
Lehet jönni, van még ahol meg lehet mutatni hogy kéne csinálni hogy fele üzemanyagból 5 centivel mélyebben ugyanezt kiszántani, állok elébe
Válasz #3844. hozzászólásra
Ekkorát nem lehet igénybevétellel fordulni, még feleennyit se, de ennek nem igénybevétele van, hanem egy menetközbeni vázfordító munkahengere.
50+ os olyan nincssssssss
Ezzel az ekével és géppel lehet haladni és szántani!
Mi ugy számoltunk -10-12 holdanként 17-22liter hektáronként 20-25cm mélyen vogel 3 ekével
csárcsával is kb annyi 3,2m vontatott,szárvágózás az már 5l hold 10liter hektár kb
Válasz #3846. hozzászólásra
húú akkor meg mi van?
Én is fordulok akármivel,legfeljebb hátul törik valami.
Hát én már láttam olyant ,hogy sima ekével is fordul a gazda ha olyat szánt,és nem is egy egyik egy ih eke rokonom másik szomszéd fiu azt nem tudom,még azt is mondták,hogy vetögéppel is fordul,ha olyat kell vetni
Szántogatunk mi is, első két kép 50+ liter, a 3. búzatarló 28-30 liter ugyanolyan mélységben 30-32 centi között.(csak lenne már kiszántva az összes kukorica tarló, de még van pár napra )
Lehet kanyarodni csak igénybe veszi az emelőkarokat az oldalirányú erő
szép szántás,szép eke! témábaillő ha valaki fronthidrajuliskán tolja az ekét? Látott valaki már olyant? Esetlg szántott úgy? Csak mert erröl nem beszéltünk.
Hoztam két képet arról, hogy lehet váltvaforgató ekével kanyarodni.
Válasz #3838. hozzászólásra
Ahogy most van hellyel közel jó mert nem csavarja a gépet oldalra, annyit meg nem igen engedne de majd megprobálok csalni rajta
Válasz #3828. hozzászólásra
Ez a 4es eke pont jó lenne a traktorhoz 30-35cm mêlységben , de nemtudtuk hogy csikozni fog.
Az 5 fejet meg max 5x40es fogással birná.
Válasz #3802. hozzászólásra
Csíkot hagy a két eke közt!
Mi van akkor ha Z tengellyel. Jelen esetben az eke oldalán levő orsóval ráállítasz?