Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.17 FtUSD389.56 FtCHF429.74 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv!Valakinek megvan-e a képen látható rabe werk ekének a fordító automatikája!Vagy tudja-e hogy honnan lehetne meg tudni a méreteket?Most vettünk 2 ekét és mind a 2-ön le van törve!
Tisztelt Kollégák!
Először is nem szeretnék csináltatni, mert tartok az anyagminőségtöl. Ami rajta van 2 anyagfáradásos repedésekkel van teli, pedig gyári "hollós".
Nem tudom ki az a Joe Tatár?
Ez Rabewerk Sperber és nem Helti Spertberg. Kék "hollós" 1997-es német import.
Egyébként dél-békési vagyok.
Boldog Új Esztendőt!
Tisztelt Kollégák!
Rabewerk Sperber ágyekéhez keresnék HRP-347 kormánylemezt olcsón. Frank nem csinálja, import aranyáron. Valakinek ötlete? Nem sürgős, csak időben akarom kezdeni a keresést.
A homokdombon alapból lazább a talaj, a tárcsa 10 helyett 12 cm mélyen vágja, és lehet, hogy felemeli 28-ról 26 cm-re. Ezeket a centi értékeket csak saccra mondtam, nem mértem le szallaggal :-))
Ha úszóba szántol nehezebb húzni, de egyenesebb marad a barázda, ha erőszabályzóval akkor nem küszködik a dombnak felfele, de be tud hullámosodni a barázda ezt tapasztaltam.
Amikor az erőszabályzó emel kicsit az ekén, az ekenád is feljebb kerül, kicsit keresztbe fordul az eke, így szélesebbet visz valamivel. Ha a két összeszántás 100 m-re vagy messzebb van egymástól (így értettem a széles fogást) akkor 80- 100 -szor kell elhúzni az ekét mire széjjelszántod. Ha csak 2 -3 cm-rel visz szélesebbet amikor emel az erőszabályzó, akkor 2 - 2,5 m eltérés is lehet a végén, amit ki kell belőle szedni. Ha váltva forgatós ekével szántol, akkor csak a tábla szélén kell kiegyenesíteni, nem minden széjjel szántásnál.
Ha pl. homokon szántol, és húzod fel a dombra az ekét akkor hajlamos rúgni a traktor. Mivel a tarlójárókerék általában a gép nyomában fut, ezért nő a munkamélység, még nehezebb húzni, még nagyobb árkot rúg a gép, még mélyebbre megy az eke. Jófajta fosóhomokon 4 - 5 m-en belül tengelyig elássa magát a traktor mivel az eke lemegy vízig. Antiszlippel, vagy erőszabályzóval ezt ki tudod küszöbölni. Az erőszabályzó képes másodpercenként 3-szor 4 -szer ráemelni a hidraulikára (kb fél centit egyszerre) ha szükséges. A munkamélység jelentősen nem változik, de be tud "hullámosodni" a barázda. Ez csak ágyekénél, széles fogásoknál okoz némi problémát.
csak hogy megtanuljatok szántani,ha uszóban huzátok akkor trakin legalul ekén meg amenyit enged a legfelsőbe,ha erőszabájzón akkor a minél viszintesebet(munka közben) elérni meg a trakin a legfelsöbe,ha meg hejzet szabájzón akkor lehet lánc is
Nagyon nem mindegy milyen MTZ-ről beszélünk. Egy hagyományos 82-es, és egy 820-as között elég nagy a különbség kezelhetőség szempontjából. Az orbit kormány, a helyzet - erő szabályzó, az oldalváltó miatt lényegesen könnyebb, gyorsabb kezelni. Néhány napot segítettem barátomnak szántani 3 éve, mikor meghalt az édesapja. Egy zsír új 130 lovas "ződsárga" géppel dolgoztam. Teljesen alap gép, elsőhíd, és fülkerugózás nélkül, csak a légrugós ülés volt benne. Az én 820-asomban már benne volt a légrugós ülés, és ki merem jelenteni, hogy semmivel sem rázott jobban, mint a Johni. A ződ csendesebb volt, tetszett az irányváltó, meg hogy nem kellett kuplungolni.
Én is korán kezdtem a kicsi géptől a nagyobbig , de nem vitatkozom veletek.Mert az idegeskedés ártalmas A nyugati gépekről meg csak álmodozom tovább ,mert örülök ha hónap végéig kitart a fizetésem.....Mert a Bank levonja a 80 százalékát .Nesze neked Deviza hitel....
Jaja jó duma dolgozz pár órát valami jobbfajta nyugati gépben egyből máshogy fogsz gondolkodni.Persze ha nem sokat ülsz benne akkor kár a nyugati.nekem mindig nosztalgilus élmény amikor dogozom a gépemmel ilyenen tanultam traktorozni
ez a logika kicsit nöies mert nem értem hogy jött az ekéhez az mtz sztori ? nekem se hiszem hogy lenne késöbb is ilyen nagy ekém én csak arra céloztam hogy a 3ik pontod amit magyarázol az ekén nem ér lofaszt se csak addig kell amig fel emeled az ekét meg leteszed..... de most már mindegy csak azt hittem hogy tudok Szeni nek segiteni rávezetni titeket de reménytelen dolog ha már itt tartunk én 13 éves koromba kezdtem állitgatni tanulni az ekét .....
Hi hi be is baszna ,ha nem úgy jönne utánam , csak ez kurva magas eke és ha lebaszod úszóba jól össze kell tekerni az orsót ,hogy ne bakhátoljon nekem..
Hi hi be is baszna ,ha nem úgy jönne utánam , csak ez kurva magas eke és ha lebaszod úszóba jól össze kell tekerni az orsót ,hogy ne bakhátoljon nekem..
Annak a szántás mélységétől kell(ene) függnie, nem a kormánylemez magasságától. Az ekének függőlegesen kell járnia (plusz-mínusz egy kis finom beállítás).
8278 hozzászólás
Üdv mindenkinek!
Megtudná nekem mondani a REGENT ekék színkódját?Köszönöm szépen!REGENT Plútó.
na végre sikerült nem tudom mi volt baj, lényeg hogy sikerült feltölteni a képet!
Válasz #3433. hozzászólásra
Kezd újra, valami kimaradt.
hát ha most
Úgy csináltam de valamiért ne tölti föl:((
Válasz #3431. hozzászólásra
tallóz, kiválaszt, megnyit, feltölt, beilleszt, mehet.
Üdv!Valakinek megvan-e a képen látható rabe werk ekének a fordító automatikája!Vagy tudja-e hogy honnan lehetne meg tudni a méreteket?Most vettünk 2 ekét és mind a 2-ön le van törve!
Válasz #3399. hozzászólásra
Szeva Antesz rég jártam erre , szét bontottuk nagy nehezen a kétfejes alanyt ,meg vettem hozzá szögvasat ,hogy jól nézzen ki a váz megtoldva !
Válasz #3426. hozzászólásra
Ilyesmi, csak az enyémnek masszívabb a kereszttengelye+ a függesztője. Ez valszinű csak 35-ös, az enyém 40-es.
Válasz #3424. hozzászólásra
Axiál.
Válasz #3423. hozzászólásra
szia!
erre a modellre gondoltál?
Kedves Fórumtársak!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok-e olyan helyet, ahol PLN ekéhez 2 lyukas ekevasat lehet venni.
Köszönöm a segítséget, Bongyi
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy vogel noot ekéhez keresek alkatrészeket ti hol szoktatok vásárolni?
Tisztelt Kollégák!
Először is nem szeretnék csináltatni, mert tartok az anyagminőségtöl. Ami rajta van 2 anyagfáradásos repedésekkel van teli, pedig gyári "hollós".
Nem tudom ki az a Joe Tatár?
Ez Rabewerk Sperber és nem Helti Spertberg. Kék "hollós" 1997-es német import.
Egyébként dél-békési vagyok.
Boldog Új Esztendőt!
Válasz #3417. hozzászólásra
Szia!
Miért keresel rá másik fajta kormánylemezt?
Nem jó amit eredetileg rátettek Garamiék?
Válasz #3419. hozzászólásra
Hali nézd meg ezt az ekét is.
http://www.opall-agri.cz/hu/14856/f%C3%BCggesztett-valtva-forgato-ekek/
Üdv, kérdezd meg Joe Tatárt ,Ő mennyiért csinálja meg.
Sziasztok!
140Le-ős géphez szeretnék venni egy 3+1-es váltvaforgató ekét,Lemken Europal 7-est nézegettem ,réselt lemezeset,de kicsit sokallom az árát,mit ajánlanátok hasonlót,kisebb áron?
Ha nem vagy messze szerbiához itt van egy kovács,100-140euró darabja méretől fügően minta alapján
Tisztelt Kollégák!
Rabewerk Sperber ágyekéhez keresnék HRP-347 kormánylemezt olcsón. Frank nem csinálja, import aranyáron. Valakinek ötlete? Nem sürgős, csak időben akarom kezdeni a keresést.
Válasz #3415. hozzászólásra
A homokdombon alapból lazább a talaj, a tárcsa 10 helyett 12 cm mélyen vágja, és lehet, hogy felemeli 28-ról 26 cm-re. Ezeket a centi értékeket csak saccra mondtam, nem mértem le szallaggal :-))
Ha úszóba szántol nehezebb húzni, de egyenesebb marad a barázda, ha erőszabályzóval akkor nem küszködik a dombnak felfele, de be tud hullámosodni a barázda ezt tapasztaltam.
Válasz #3414. hozzászólásra
Azt írtad, h. az erőszabályzó fél centit emel. Ha pl 28 cm mélységből 27,5 -re emelem az ekét, akkor 3 centivel nagyobbat fog vágni?
Válasz #3413. hozzászólásra
Amikor az erőszabályzó emel kicsit az ekén, az ekenád is feljebb kerül, kicsit keresztbe fordul az eke, így szélesebbet visz valamivel. Ha a két összeszántás 100 m-re vagy messzebb van egymástól (így értettem a széles fogást) akkor 80- 100 -szor kell elhúzni az ekét mire széjjelszántod. Ha csak 2 -3 cm-rel visz szélesebbet amikor emel az erőszabályzó, akkor 2 - 2,5 m eltérés is lehet a végén, amit ki kell belőle szedni. Ha váltva forgatós ekével szántol, akkor csak a tábla szélén kell kiegyenesíteni, nem minden széjjel szántásnál.
Válasz #3412. hozzászólásra
Milyen problémát okoz? És miért csak ágyekénél, és széles fogásnál?
Válasz #3410. hozzászólásra
Ha pl. homokon szántol, és húzod fel a dombra az ekét akkor hajlamos rúgni a traktor. Mivel a tarlójárókerék általában a gép nyomában fut, ezért nő a munkamélység, még nehezebb húzni, még nagyobb árkot rúg a gép, még mélyebbre megy az eke. Jófajta fosóhomokon 4 - 5 m-en belül tengelyig elássa magát a traktor mivel az eke lemegy vízig. Antiszlippel, vagy erőszabályzóval ezt ki tudod küszöbölni. Az erőszabályzó képes másodpercenként 3-szor 4 -szer ráemelni a hidraulikára (kb fél centit egyszerre) ha szükséges. A munkamélység jelentősen nem változik, de be tud "hullámosodni" a barázda. Ez csak ágyekénél, széles fogásoknál okoz némi problémát.
Válasz #3408. hozzászólásra
De úszóba szántok ,de az antiszlippel sokkal kényelmesebb és gazdaságosabb szántani ez van ezt kel szeretni amim épp most van
Válasz #3407. hozzászólásra
Talán vannak még akik emlékszenek az un. "köteles ekékre"!
Minek az antiszlíp?
Szia mindenkinek!
Érdeklődnék, ismeritek esetleg az "Alper"-ekét?
Ha igen, tudtok e hozzá való ekevasakat?
Válasz #3407. hozzászólásra
Hali!
Miért nehezebb vele szántani? Te nem úszóba szántol akkor?
Válasz #3406. hozzászólásra
Csak az enyémben nincs antiszlipp így azért nehezebb vele szántani...Azért ma még sikerült jó idő volt !!
csak hogy megtanuljatok szántani,ha uszóban huzátok akkor trakin legalul ekén meg amenyit enged a legfelsőbe,ha erőszabájzón akkor a minél viszintesebet(munka közben) elérni meg a trakin a legfelsöbe,ha meg hejzet szabájzón akkor lehet lánc is
Válasz #3404. hozzászólásra
Benéztem, a 402-re akartam válaszolni.
Válasz #3401. hozzászólásra
Nagyon nem mindegy milyen MTZ-ről beszélünk. Egy hagyományos 82-es, és egy 820-as között elég nagy a különbség kezelhetőség szempontjából. Az orbit kormány, a helyzet - erő szabályzó, az oldalváltó miatt lényegesen könnyebb, gyorsabb kezelni. Néhány napot segítettem barátomnak szántani 3 éve, mikor meghalt az édesapja. Egy zsír új 130 lovas "ződsárga" géppel dolgoztam. Teljesen alap gép, elsőhíd, és fülkerugózás nélkül, csak a légrugós ülés volt benne. Az én 820-asomban már benne volt a légrugós ülés, és ki merem jelenteni, hogy semmivel sem rázott jobban, mint a Johni. A ződ csendesebb volt, tetszett az irányváltó, meg hogy nem kellett kuplungolni.
Válasz #3401. hozzászólásra
Én is korán kezdtem a kicsi géptől a nagyobbig , de nem vitatkozom veletek.Mert az idegeskedés ártalmas A nyugati gépekről meg csak álmodozom tovább ,mert örülök ha hónap végéig kitart a fizetésem.....Mert a Bank levonja a 80 százalékát .Nesze neked Deviza hitel....
Válasz #3398. hozzászólásra
Jaja jó duma dolgozz pár órát valami jobbfajta nyugati gépben egyből máshogy fogsz gondolkodni.Persze ha nem sokat ülsz benne akkor kár a nyugati.nekem mindig nosztalgilus élmény amikor dogozom a gépemmel ilyenen tanultam traktorozni
Válasz #3398. hozzászólásra
ez a logika kicsit nöies mert nem értem hogy jött az ekéhez az mtz sztori ? nekem se hiszem hogy lenne késöbb is ilyen nagy ekém én csak arra céloztam hogy a 3ik pontod amit magyarázol az ekén nem ér lofaszt se csak addig kell amig fel emeled az ekét meg leteszed..... de most már mindegy csak azt hittem hogy tudok Szeni nek segiteni rávezetni titeket de reménytelen dolog ha már itt tartunk én 13 éves koromba kezdtem állitgatni tanulni az ekét .....
Válasz #3399. hozzászólásra
Köszönöm Barétom
bölcs beszéd,de nekünk ez is megfelel.
Válasz #3397. hozzászólásra
Sehogy nekem sose lesz olyan trakim amivel húzzam, mivel nem vagyok gazdag paraszt!! Traktoros szív traktoros lélek MTZ-s leszek míg élek
Válasz #3396. hozzászólásra
akkor hogy állitanád be a vontatott ekéket mivel nincs rajta 3 ik pont és még is lehet vele szántani ....
Válasz #3394. hozzászólásra
Válasz #3394. hozzászólásra
Válasz #3392. hozzászólásra
Annak a szántás mélységétől kell(ene) függnie, nem a kormánylemez magasságától. Az ekének függőlegesen kell járnia (plusz-mínusz egy kis finom beállítás).
Válasz #3390. hozzászólásra
Hát sajna ,mint minden balesetnél a vétlen is sérül itt súlyosan de az esetek 80 százalékában ez van !!
Válasz #3387. hozzászólásra
A jobbost majdnem teljesen , mert kúrva magas a kormánylemezem
Válasz #3388. hozzászólásra
Igen igen
Válasz #3386. hozzászólásra
Szerencsétlen audisnak nagy baja lett?
ja értem bocs,