Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hello, ha jól emléxem te csináltál baktériumtrágya kijuttatót, lenne pár kérdésem: milyen szórófejek vannak rajta?? milyen osztással?? milyen magasan?? és mennyi volt darabja??
Üdv fórumtársak!
Ha valaki meg tudja mondani a képen milyen eke van, annak rögtön küldök fénypostával a mezőgazdaságbn oly fontos "zöldhangszórót"
Ha meg valaki azt is meg tudja mondani, hogy hol kapok hozzá ilyen szántóvasat, annak a nevét még imába is foglalom!
Válasz #3204. hozzászólásra
Akkor nem borítja be a keréknyomot fogass vele egy kicsit többet , és fixen legyenek bedugva a függesztő orsók a vonólapba ne úszóba.
Sziasztok!! Tudna valaki segíteni a kettes eke beállításával kapcsolatban?? Kezdő vagyok és egy mtz-50 el szántogatnék kerteket !! Próbáltam már állogatni de hullámos lett a szántásom !!! Előre is köszönöm !!!!!
Válasz #3201. hozzászólásra
Kb két hete szántottam 6 éve lucerna tarlót. Az volt az igazi! Vártam egy darabig, hogy megázzon, de nem sokat segített rajta. A szántás olyan volt mint ahol tormát akarnak szedni, mert a gyökerek már centinél bőven vastagabbak voltak.
Én is láttam hétvégén olyan omlós szántást rčti földön hogy csak na, rögméret emberfejtől a lófejig de inkább az utóbbi volt jellemző! Találtam egy képet de ezen nen látszik olyan vészesnek mert messziről csináltam
Válasz #3199. hozzászólásra
A felső végét mondom ,ott szakította a rögöket na ott nagyon csúnya munkát csináltam.Nem tudtam mit csinálni vele egyszerűen nem ment bele.Alul jó ami a fotón van az laza talaj.
Nem igaz,h. nem bírsz rájönni,mi a hiba.Az eleje nem mehet mélyebbre,mint amennyire be van állítva,csak akkor,ha a kerék is elsüllyed,vagy ha hajlik az egész váz,mert elől kellene lenni a keréknek,v. ha bukdácsol az eke előre-hátra,mert hátrább kellene lenni a keréknek...... de ezeket mindet lehet látni menet közben. Nézd meg,mi enged,mikor lemegy az eleje,és rá fogsz jönni a hibára.
Üdv mindenkinek! Nekem Vogel&Noot ekéhez kellene w300-as jobbos kormánylemez és előtétlemez. Én Veszprém megyei vagyok. Ha tud valaki valami infót kérem írjon. Köszönöm.
TERRAWELD Alkatrészfelújító és Korrózióvédelmi Kft.
Elméletileg a cím : Bem utca 24. Mi Magyarszék felől mentünk, elkanyarodtunk jobbra ugye a Pécsi útra, és ott a vasút előtt balra. Itt majd nem lehet továbbmenni mert buszmegálló lesz, le kell menni balra egy parkolóba. Az út tulsó felén lesz, át kell menni a vasúton, gyalog.
Ha nem túl sűrgős akkor megpróbálkozhatsz velük, olcsóbb tuti nem lesz mint a bolti, de lehet hogy jobb.
Szia balisimson!
A komlói ekevasgyártó elérhetőségét meg tudnád adni?
Nekem a HEGER 25.-ös re kellene 2 vas!
A héten megyek Harkányba meglátogatnám őket!
Köszi előre is!
Válasz #3184. hozzászólásra
Az nem lehet, hogy eleve az ekefejek nem állnak jól? Mert ha meg van huzatva(görbítve), és kaparóra állnak a vasak, akkor is belehúzza a földbe a kereket, lehet rajta bármilyen...
Biztos, hogy nem a kerék van rossz helyen. Nekem volt középen is meg hátul is. Úszóba szántok és sose volt gond a mélységtartással. Nekem ha hátra tettem könnyebben vitte a traktor.
Szerintem ami probléma lehet, ha hátul van a kerék és kapar a traktor bal kereke akkor pont ott megy az eke kereke és már a kimélyített nyomba megy bele, jóhogy lemegy szerencsétlen eke
Az nem sokat az orsóval addig állítgasd míg szépen nem dolgozik a három kormánylemez.A két függőleges orsót megint addig tekergesd míg a barázdában víz szintesen áll az eke.A három orsón kell játszadozni míg beáll az egész, türelem játék,de megéri.
Most éppen középre vagyis egy kicsit előre felé van téve a kerék de mégis nagyon mélyen megy úszóba! Az ekén a 3.-pontnak három helyre való tétele az mit határoz?
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Régi csővázas lajta ekém van, amin ki szeretném cserélni a kormánylemezeket. Nem tudja véletlenül valaki, hogy az új típusú, a gerendavázas lajtához való kormánylemezeket fel tudom-e rakni rá.
Egyszer itt olvastam a fórumon, hogy van valami anyag(festék), amivel a kormánylemezt ősszel lekenik, hogy ne rozsdásodjon,és nem zsírt használnak. Nem tudja valaki, hogy mi ez az anyag?
3705 hozzászólás
Válasz #3206. hozzászólásra
Hello, ha jól emléxem te csináltál baktériumtrágya kijuttatót, lenne pár kérdésem: milyen szórófejek vannak rajta?? milyen osztással?? milyen magasan?? és mennyi volt darabja??
Üdv fórumtársak!
Ha valaki meg tudja mondani a képen milyen eke van, annak rögtön küldök fénypostával a mezőgazdaságbn oly fontos "zöldhangszórót"
Ha meg valaki azt is meg tudja mondani, hogy hol kapok hozzá ilyen szántóvasat, annak a nevét még imába is foglalom!
Válasz #3204. hozzászólásra
Akkor nem borítja be a keréknyomot fogass vele egy kicsit többet , és fixen legyenek bedugva a függesztő orsók a vonólapba ne úszóba.
Válasz #3203. hozzászólásra Keresztben hullámos mint a víz !!!!
Sziasztok!! Tudna valaki segíteni a kettes eke beállításával kapcsolatban?? Kezdő vagyok és egy mtz-50 el szántogatnék kerteket !! Próbáltam már állogatni de hullámos lett a szántásom !!! Előre is köszönöm !!!!!
Válasz #3201. hozzászólásra
Kb két hete szántottam 6 éve lucerna tarlót. Az volt az igazi! Vártam egy darabig, hogy megázzon, de nem sokat segített rajta. A szántás olyan volt mint ahol tormát akarnak szedni, mert a gyökerek már centinél bőven vastagabbak voltak.
Én is láttam hétvégén olyan omlós szántást rčti földön hogy csak na, rögméret emberfejtől a lófejig de inkább az utóbbi volt jellemző! Találtam egy képet de ezen nen látszik olyan vészesnek mert messziről csináltam
A felső végét mondom ,ott szakította a rögöket na ott nagyon csúnya munkát csináltam.Nem tudtam mit csinálni vele egyszerűen nem ment bele.Alul jó ami a fotón van az laza talaj.
Válasz #3198. hozzászólásra
Ez neked beton?????????????? Gyere el nálunk,nem lehet semmit csinálni.A lazító olyan darabokban szaggatja a földet,mint egy hokedli
Válasz #3140. hozzászólásra
Kipróbáltam az ekét jó lesz ,csak a föld olyan kemény mint a beton várni kell még a szántással.
Hol lehet szerezni vlm jó használt függesztett ekéket?
Válasz #3193. hozzászólásra
a támaszto rudad nincs véletlenül viszintesre téve? anak ha uszóban használod az eke legfelsö lukjába ilik lenie
Válasz #3192. hozzászólásra
Prillingereseket próbáld meg!
Válasz #3193. hozzászólásra
Nem igaz,h. nem bírsz rájönni,mi a hiba.Az eleje nem mehet mélyebbre,mint amennyire be van állítva,csak akkor,ha a kerék is elsüllyed,vagy ha hajlik az egész váz,mert elől kellene lenni a keréknek,v. ha bukdácsol az eke előre-hátra,mert hátrább kellene lenni a keréknek...... de ezeket mindet lehet látni menet közben. Nézd meg,mi enged,mikor lemegy az eleje,és rá fogsz jönni a hibára.
Nekem közép tájon van a kerék 20cm-re beállítva de így is mélyebben megy sokkal csak nem tudom miért ha ráemelek a hidraulikával akkor megy jól!
Üdv mindenkinek! Nekem Vogel&Noot ekéhez kellene w300-as jobbos kormánylemez és előtétlemez. Én Veszprém megyei vagyok. Ha tud valaki valami infót kérem írjon. Köszönöm.
Válasz #3187. hozzászólásra
TERRAWELD Alkatrészfelújító és Korrózióvédelmi Kft.
Elméletileg a cím : Bem utca 24. Mi Magyarszék felől mentünk, elkanyarodtunk jobbra ugye a Pécsi útra, és ott a vasút előtt balra. Itt majd nem lehet továbbmenni mert buszmegálló lesz, le kell menni balra egy parkolóba. Az út tulsó felén lesz, át kell menni a vasúton, gyalog.
Ha nem túl sűrgős akkor megpróbálkozhatsz velük, olcsóbb tuti nem lesz mint a bolti, de lehet hogy jobb.
Válasz #3187. hozzászólásra
terraweld kft-ként keresd.
Válasz #3188. hozzászólásra
Csak Tűók!
Válasz #3153. hozzászólásra
Csak nem tüók vagy katasztrófások vagytok???
Válasz #3157. hozzászólásra
Szia balisimson!
A komlói ekevasgyártó elérhetőségét meg tudnád adni?
Nekem a HEGER 25.-ös re kellene 2 vas!
A héten megyek Harkányba meglátogatnám őket!
Köszi előre is!
Válasz #3185. hozzászólásra
Akár az is lehet az ok. Én csak azt akartam írni, hogy a kerék helyzete szerintem nem befolyásolja, ha mélyre megy és más baj van.
Az nem lehet, hogy eleve az ekefejek nem állnak jól? Mert ha meg van huzatva(görbítve), és kaparóra állnak a vasak, akkor is belehúzza a földbe a kereket, lehet rajta bármilyen...
Válasz #3176. hozzászólásra
Biztos, hogy nem a kerék van rossz helyen. Nekem volt középen is meg hátul is. Úszóba szántok és sose volt gond a mélységtartással. Nekem ha hátra tettem könnyebben vitte a traktor.
Szerintem ami probléma lehet, ha hátul van a kerék és kapar a traktor bal kereke akkor pont ott megy az eke kereke és már a kimélyített nyomba megy bele, jóhogy lemegy szerencsétlen eke
Válasz #3181. hozzászólásra
Az nem sokat az orsóval addig állítgasd míg szépen nem dolgozik a három kormánylemez.A két függőleges orsót megint addig tekergesd míg a barázdában víz szintesen áll az eke.A három orsón kell játszadozni míg beáll az egész, türelem játék,de megéri.
A harmadikpont is lehet gond hány fejes eke?Vizszintesen megy a barázdába vagy eleje-hátulja jár mélyebben?
Válasz #3174. hozzászólásra
Most éppen középre vagyis egy kicsit előre felé van téve a kerék de mégis nagyon mélyen megy úszóba! Az ekén a 3.-pontnak három helyre való tétele az mit határoz?
Válasz #3178. hozzászólásra
Nem bántom jó így.
Válasz #3173. hozzászólásra
Állíts a mélységállító keréken.
Válasz #3177. hozzászólásra
minek bántanád ha jol megy
Válasz #3176. hozzászólásra
Én megtartom középen így nagyon könnyű húzni és jól dolgozik
Válasz #3175. hozzászólásra
amelyiken van terhelés szabájzó ot hátul megyen jó de uszoban nekem is belehuzta még nem tetem át elöre
Válasz #3174. hozzászólásra
Sokan a hátuljára teszik az mire jó?
Válasz #3173. hozzászólásra
ted a közepére vagy elejére a talajkereket
Hali!
Az miért van hogy a 3-as ekével nem tudok úszóba szántani mindig nagyon belemegy a földbe és rákel emelni csak úgy tudok szántani!
Válasz #3163. hozzászólásra
Én használt étolajjal kentem le Még nem rozsdásodott be
Válasz #3168. hozzászólásra
Nézd visszább ezen az oldalon a fotókat az ekémről én is kopóbetétest raktam fel!
szimpla alapozó is megteszi...nekem
Válasz #3168. hozzászólásra
szia!
szerintem arra az FE-2 tipusu kormánylemez a jó...kormánylemezbetétes modell?
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Régi csővázas lajta ekém van, amin ki szeretném cserélni a kormánylemezeket. Nem tudja véletlenül valaki, hogy az új típusú, a gerendavázas lajtához való kormánylemezeket fel tudom-e rakni rá.
Válasz #3165. hozzászólásra
cseparasztok
tapasztalat is náluk
Valaki sima megmaradt festékkel keni le.
hali mindenkinek. ki ismeri ezt az ekét és tapasztalat róla? http://www.opall-agri.cz/hu/14856/f%C3%BCggesztett-valtva-forgato-ekek/
de
Egyszer itt olvastam a fórumon, hogy van valami anyag(festék), amivel a kormánylemezt ősszel lekenik, hogy ne rozsdásodjon,és nem zsírt használnak. Nem tudja valaki, hogy mi ez az anyag?
Válasz #3161. hozzászólásra
Az a P kft K-ról?
remélem, hogy nem az öntött ekevasairól elhiresült cégtől vetted.... azok páncélozással sem birnak semmit sem :-(((
remélem, hogy nem az öntött ekevasairól elhiresült cégtől vetted.... azok páncélozással sem birnak semmit sem :-(((
Válasz #3158. hozzászólásra
10+2,5 a kopóorr. Már van benne 7-8 hektár, kezd fogazódni
Mennyi forint?