Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
sziasztok!! Valaki ismeri a VN L 920 ekét?? Nem tom h kell beállitani a fogásszélességet. van 3 furat ahová a csapokat lehet tenni + van egy orsó amivel lehet a finomállítást végezni. ebbbe az a probléma h amikor nagyobbat akarok vele fogni akkor az első ekefej beleesik a barázdába igy nem fog semmit. akármelyik furatba zeszem az orsóval kb ugyanarra a fogásra kell hogy állítsam mert akkor dolgozik mind a 3 ekefej most a fogása kb 27 cm de nekem kéne a 30-35 ha valaki tud vmilyen megoldást kérem irja meg.. Előre is köszi!!
Az eke egyensúlyától függ. Ha hosszú az eke,és alacsony,(pl.VN hármas eke)akkor a hátulja lefelé vágyik,a központi orsó szántás közben húzott,akkor a kereket hátra kell tenni. Ha az eke rövidebb,a hátulja kifelé jön a földből,a központi kar nyomott állapotában szánt,akkor a kerék elől van.
Válasz #3051. hozzászólásraÉrdekelne az eke ha tudnál valami kapcsolatot megköszönném ja és merre vagy mert én tolnában bár utifutin el tudom hozni.A 3as vf en én nem gondolkodom mert biztosan nem szivesen emelgetné 50es hidraulikája.
Az ekét most egy 6011-es Zetorral húzom de szántottam anno 50-esel is ahhoz arányítva kb 5-ben.Én is azért döntöttem a vf mellet mert van olyan parcellám aminek az egyik vége 20m-rel szélessebb már ide megérte az ekét megvenni mert a fordulónál sokkal gyorsabb.Földeim meg olyanok hogy a "dombossán"3ekefejet is elbirna de mikor leérek a lapossába a 2ekefejnek is vissza kell kapcsolni.Amugy tudok egy ugyan ilyen ekét itt a környéken eladót ha érdekel (persze ha még meg van)Én is nézegettem 3x25-ös vf-et de az sem müvel meg szélesebbet meg drágább is.De ez a te döntésed próbáld ki mind két fajtát meglátod mindjárt tudsz dönteni.
Válasz #3049. hozzászólásraKöszönöm az értékest.Azt az ekét igen jó áron vetted gratula.Hanyadikba huzod milyen talajon.Azon vacilálok mert az itteni gazdák a hármas ekére esküsznek amit az 50es itt 4dik be elhúz ugyan de szürcsöl is szépen viszont többet szánt egyszerre mint 2es.Egy szo mint 100 vajon melyik lenne gazdaságosabb.
Üdv!Én egy Regent Saturn II-est hidr.fordításut használok (2éve) hasonló kaliberű géppel.Nagyon szépen dolgozik elöhántolokkal,barázda tárcsákkal 180 rugó volt.Merem ajánlani ha futja a keret.Kopó alkatrészt meg nem vettem drágában mint a hasonló ekékre.Ja és 2x35-ös
Azzal egyetértek hogy érdemes törődni ill. felújítani régi de jó eszközöket.
Mi tavaly apósom segítségével csináltunk egy kétfejeset 0-ról. A váz az Lajta (vagy legalábbis arról van méretezve), a fejek pln fejek. Azért mert az volt éppen olcsón eladó.
Tökéletesen működik. Lefestve stb...Volt aki azt mondta hogy gyári (nyílván nem szakiról van szó :) )
Cakli-pakli 80-85 e Ft volt (munkadíjat magunknak nem számoltunk). Max egy 20-as és háromfejesre meg lehet csinálni.
Ha nagyon akarom (hogy tuti legyen) veszek rá könnyebben húzható IH fejeket, de akkor is...
Egy új alsó hangon is min. 250-280e.
Csak olyat vegyél amihez olcsó a cucc! Nem rosszul gondolkozol nekem csak azért van ilyen ekém ,mert kevés a föld területem . Mellette van még egy kettes lengyel ekém nagyon szépen dolgozik!
Válasz #3041. hozzászólásrahát igen csak az én 50-esem bele szakadna én egy 2-es váltvaforgatoson gondolkodom.tudnál valamit mondani a barázdahúzó funkciojárol
üdv az ekemester uraknak szeretnék tanácsot kérni.Van egy mtz50esem amivel 4hekit kapirgálok.Eddig egy 3fejes vogel farmert kap tam kölcsön ezt minálunk 4dik ben szépen el is huzogatta nem panaszkodott de azért biztosan nemesett neki jól.Szeretnék vásárolni egy kétfejes váltva forgot mivel némely födem nem négyszög es dimbes dombos.A kerdés a következö na de milyet?Ér demes e 100e ft pluszt kifitetni a hidraulikus forditáser vagy jó a mehanikus is milyen márka javitása megfizethetö?
Válasz #3028. hozzászólásra
Nem velem fordult elő bérszántótól hallottam hogy a nagyon száraz föld rá ég az ekére mert a nedveség hiányában a talaj nem hűti a borítólemezt,lehet hogy van benne igazság?
Ha nagyon mélyre engedtem akkor volt olyan rész ahol még! nedves! volt a homok. én arra tippelek meg úgy néz ki ez a tapadás mintha az kormánylemez sérüléseibe egy kicsi megtapad és akkor az "kinövi" magát... csak co-nk van azzal nem akartam kiheggeszgetni mert akkor szerintem hamarabb eltörhet
60 lóerő 3 fej? 25cm est akarsz fejenként? ha a 25 öt megszorzod 3 mal az kijön hogy 75 cm fogásszélesség ebből lehet arra jutni hogy lehet 2 fejeset venni amit már sokkal sűrűbben lehet találni aminek pl 40cm es fogása van vagy 35 cm es fogással ami már 70cm vagy 80 cm! ugyanott vagy........ én 85 lóval huzom a 3 fejeset 35 cm fejenként gassner........de merem állítani hogy a 3 fejet 60 lóerö nem viszi meg hátra is esik mivel nekem is billeg az eleje 400kg orrsullyal!
Szia!Azért is keresnék 3-ast mert kerteket is szántok egy 60Le-s Zetorral és haladosabb volna mint most a kettes.Nagyobbat meg nem hiszem hogy elbírna ugyan a földel nincs baj de a súlyal elöbb lenne (emelgetné az elejét)A lemkent nézegetem én is láttam pár videot a Youtube-n zetorral sőt még T-25-tel is.Abban igazad van hogy öreg gépek és biztos ledolgozták már a maguk pár hektárját és feljavítani nem kis költség.De az biztos hogy jót és megfizethetőt találni nem egyszerű.
Üdv.mindenkinek!
Egy 3-as váltvaforgatos ekét keresgélek kisebb méretű ekefejekkel (kb 25-öst)Használ-e valaki ilyet és milyen típust lehet ekkora méretben találni,mechanikus fordítású is megfelel egyenlőre.Csak hogy tudjak valamely tipusra irányulni.
Erdeklodnek, hogy van-e valakinek Lemken 35 105 RV75-os valtvaforgatos ekeje? Ugyanis leforgatot szeretnek raszerelni, viszont nem tudom hogy melyik tipus kell.
Valamint erdekelne, hogy a leforgatohoz kell kulon tarto konzol is?
3705 hozzászólás
sziasztok!! Valaki ismeri a VN L 920 ekét?? Nem tom h kell beállitani a fogásszélességet. van 3 furat ahová a csapokat lehet tenni + van egy orsó amivel lehet a finomállítást végezni. ebbbe az a probléma h amikor nagyobbat akarok vele fogni akkor az első ekefej beleesik a barázdába igy nem fog semmit. akármelyik furatba zeszem az orsóval kb ugyanarra a fogásra kell hogy állítsam mert akkor dolgozik mind a 3 ekefej most a fogása kb 27 cm de nekem kéne a 30-35 ha valaki tud vmilyen megoldást kérem irja meg.. Előre is köszi!!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz #3054. hozzászólásra
Az eke egyensúlyától függ. Ha hosszú az eke,és alacsony,(pl.VN hármas eke)akkor a hátulja lefelé vágyik,a központi orsó szántás közben húzott,akkor a kereket hátra kell tenni. Ha az eke rövidebb,a hátulja kifelé jön a földből,a központi kar nyomott állapotában szánt,akkor a kerék elől van.
Válasz #3054. hozzászólásra
ha van eröszabájzod a trakin akor hátul ha nincs akor középen
Hali!
A hármas ekéknél hol jobb a tarlókerék ha elől vagy minél hátrébb van??
Válasz #3052. hozzászólásra
Kattints a nevemre és találsz elérhetőségem a hirdetésemben.
Válasz #3051. hozzászólásraÉrdekelne az eke ha tudnál valami kapcsolatot megköszönném ja és merre vagy mert én tolnában bár utifutin el tudom hozni.A 3as vf en én nem gondolkodom mert biztosan nem szivesen emelgetné 50es hidraulikája.
Válasz #3050. hozzászólásra
Az ekét most egy 6011-es Zetorral húzom de szántottam anno 50-esel is ahhoz arányítva kb 5-ben.Én is azért döntöttem a vf mellet mert van olyan parcellám aminek az egyik vége 20m-rel szélessebb már ide megérte az ekét megvenni mert a fordulónál sokkal gyorsabb.Földeim meg olyanok hogy a "dombossán"3ekefejet is elbirna de mikor leérek a lapossába a 2ekefejnek is vissza kell kapcsolni.Amugy tudok egy ugyan ilyen ekét itt a környéken eladót ha érdekel (persze ha még meg van)Én is nézegettem 3x25-ös vf-et de az sem müvel meg szélesebbet meg drágább is.De ez a te döntésed próbáld ki mind két fajtát meglátod mindjárt tudsz dönteni.
Válasz #3049. hozzászólásraKöszönöm az értékest.Azt az ekét igen jó áron vetted gratula.Hanyadikba huzod milyen talajon.Azon vacilálok mert az itteni gazdák a hármas ekére esküsznek amit az 50es itt 4dik be elhúz ugyan de szürcsöl is szépen viszont többet szánt egyszerre mint 2es.Egy szo mint 100 vajon melyik lenne gazdaságosabb.
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #3048. hozzászólásra
Azt még elfelejtettem,kiprobáltam pár 2-es váltvaforgatos típust de ez most egy darabig megmarad az tuti.
Válasz #3034. hozzászólásra
Üdv!Én egy Regent Saturn II-est hidr.fordításut használok (2éve) hasonló kaliberű géppel.Nagyon szépen dolgozik elöhántolokkal,barázda tárcsákkal 180 rugó volt.Merem ajánlani ha futja a keret.Kopó alkatrészt meg nem vettem drágában mint a hasonló ekékre.Ja és 2x35-ös
Válasz #3046. hozzászólásra
Ez az az újak marha drágák ,és ez is lesz olyan jó ,mint egy Kühne.
Válasz #3040. hozzászólásra
Azzal egyetértek hogy érdemes törődni ill. felújítani régi de jó eszközöket.
Mi tavaly apósom segítségével csináltunk egy kétfejeset 0-ról. A váz az Lajta (vagy legalábbis arról van méretezve), a fejek pln fejek. Azért mert az volt éppen olcsón eladó.
Tökéletesen működik. Lefestve stb...Volt aki azt mondta hogy gyári (nyílván nem szakiról van szó :) )
Cakli-pakli 80-85 e Ft volt (munkadíjat magunknak nem számoltunk). Max egy 20-as és háromfejesre meg lehet csinálni.
Ha nagyon akarom (hogy tuti legyen) veszek rá könnyebben húzható IH fejeket, de akkor is...
Egy új alsó hangon is min. 250-280e.
Válasz #3044. hozzászólásraköszi.barázdahuzo?
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #3042. hozzászólásra
A youtube -on vannak fen videók kettes váltva forgatósról igen szépen dolgozok vele az ötvenes !
Válasz #3042. hozzászólásra
Csak olyat vegyél amihez olcsó a cucc! Nem rosszul gondolkozol nekem csak azért van ilyen ekém ,mert kevés a föld területem . Mellette van még egy kettes lengyel ekém nagyon szépen dolgozik!
Válasz #3041. hozzászólásrahát igen csak az én 50-esem bele szakadna én egy 2-es váltvaforgatoson gondolkodom.tudnál valamit mondani a barázdahúzó funkciojárol
Válasz #3040. hozzászólásra
Az eke 80 ezer az alkatrészek meg ,áfa nélkül de egy új feléből kijön hidd el!
Válasz #3039. hozzászólásraés menyi be fájt a történet
Válasz #3036. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901202618_horog_003.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901202744_horog_006.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901202819_horog_007.jpg)
Így nézett ki!
Válasz #3036. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901202141_horog_001.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901202225_horog_002.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901202257_horog_001.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901202328_horog_002.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901202412_horog_003.jpg)
Én most egy régi Lajtát újítok fel három fejes lesz még csak kettő készült el.Lassan készül mindene új lesz az utolsó csavarig!
Válasz #3036. hozzászólásraHát igen gyönyörüen lehet vele dolgozni de az ára
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Válasz #3034. hozzászólásra
ha a vogel bejött, és van rá kereted, no meg találsz is, akkor szerintem ne változtass a márkán.
AZ elöhantolo funkcioját ertem de a barázda húzóét nem ha valaki felhomájositana megköszönném
Válasz #3033. hozzászólásraKöszönöm az értékrst márkára javaslata valakinek?
Válasz #3032. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Bármit megér a hidraulikus ,meg könnyebben eladható is!
üdv az ekemester uraknak szeretnék tanácsot kérni.Van egy mtz50esem amivel 4hekit kapirgálok.Eddig egy 3fejes vogel farmert kap tam kölcsön ezt minálunk 4dik ben szépen el is huzogatta nem panaszkodott de azért biztosan nemesett neki jól.Szeretnék vásárolni egy kétfejes váltva forgot mivel némely födem nem négyszög es dimbes dombos.A kerdés a következö na de milyet?Ér demes e 100e ft pluszt kifitetni a hidraulikus forditáser vagy jó a mehanikus is milyen márka javitása megfizethetö?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #3030. hozzászólásra
Ezért nem is aggódom végette.
Válasz #3029. hozzászólásra
Így van ez felénk is előfordul száraz főlnél,de a műanyagra nem sül rá.
Válasz #3028. hozzászólásra
Nem velem fordult elő bérszántótól hallottam hogy a nagyon száraz föld rá ég az ekére mert a nedveség hiányában a talaj nem hűti a borítólemezt,lehet hogy van benne igazság?
Válasz #3027. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Gyere ide szántani, itt biztos nem fog rátapadni semmi, fénylene mint Salamon töke!
Válasz #3025. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ha nagyon mélyre engedtem akkor volt olyan rész ahol még! nedves! volt a homok. én arra tippelek meg úgy néz ki ez a tapadás mintha az kormánylemez sérüléseibe egy kicsi megtapad és akkor az "kinövi" magát... csak co-nk van azzal nem akartam kiheggeszgetni mert akkor szerintem hamarabb eltörhet
Válasz #3024. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Be kell állítani az ekét!
Válasz #3024. hozzászólásra
viccelsz??? merre van olyan föld ahol most ragad ????
Válasz #3023. hozzászólásra
Különösebben nem izgat a dolog csak szar pucolgatni hogy ne rozsdásodjon be alatta ![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
tegnap szántottam de volt ahol 1 cm föld is "rátapadt"
Válasz #3022. hozzászólásra
szántsá most hihi
Van valakinek valami tippje/praktikája hogy az kormánylemezre ne "tapadjon" a föld??
Nekem is van kettes váltós 30-as fejekkel,kis javitást a vázon kell csinálni...
Válasz #3019. hozzászólásra
Hát igen többet nem fog mint egy nagyobb 2-es csak esetleg szebb a munkája.De láttam egy Regent 2x35-öst elég jól néz ki,lehet hogy az lessz mégis???
Válasz #3018. hozzászólásra
60 lóerő 3 fej? 25cm est akarsz fejenként? ha a 25 öt megszorzod 3 mal az kijön hogy 75 cm fogásszélesség ebből lehet arra jutni hogy lehet 2 fejeset venni amit már sokkal sűrűbben lehet találni aminek pl 40cm es fogása van vagy 35 cm es fogással ami már 70cm vagy 80 cm! ugyanott vagy........ én 85 lóval huzom a 3 fejeset 35 cm fejenként gassner........de merem állítani hogy a 3 fejet 60 lóerö nem viszi meg hátra is esik mivel nekem is billeg az eleje 400kg orrsullyal!
Válasz #3017. hozzászólásra
Szia!Azért is keresnék 3-ast mert kerteket is szántok egy 60Le-s Zetorral és haladosabb volna mint most a kettes.Nagyobbat meg nem hiszem hogy elbírna ugyan a földel nincs baj de a súlyal elöbb lenne (emelgetné az elejét)A lemkent nézegetem én is láttam pár videot a Youtube-n zetorral sőt még T-25-tel is.Abban igazad van hogy öreg gépek és biztos ledolgozták már a maguk pár hektárját és feljavítani nem kis költség.De az biztos hogy jót és megfizethetőt találni nem egyszerű.
Válasz #3016. hozzászólásra
szia! ilen kicsi fejjel... lemken, 30as regent, esetleg, de ezek mind 30 éves dögök, javitásuk akár egy jó v ujszerű ára is lehet
Üdv.mindenkinek!
Egy 3-as váltvaforgatos ekét keresgélek kisebb méretű ekefejekkel (kb 25-öst)Használ-e valaki ilyet és milyen típust lehet ekkora méretben találni,mechanikus fordítású is megfelel egyenlőre.Csak hogy tudjak valamely tipusra irányulni.
Udvozletem Mindenkinek,
Erdeklodnek, hogy van-e valakinek Lemken 35 105 RV75-os valtvaforgatos ekeje? Ugyanis leforgatot szeretnek raszerelni, viszont nem tudom hogy melyik tipus kell.
Valamint erdekelne, hogy a leforgatohoz kell kulon tarto konzol is?
segitseget elore is koszonom
udv
robi
4 fejes Akpil váltvaforgatója van-e valakinek , érdekelne ,hogy 160 Le vel húzva kötött talajon hogy viselkedik?
nekem 3mas van!!!!!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120520192041_P5190096.JPG)
Használtan vettem kicsit ütött kopott volt, de meg vagyok vele elégedve!!!
Sokan azért nem szeretik, mert iszonyú drága az alkatrész hozzá!!!!
Tiszteletem! :)
Regent típusú ekével kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
ez
vagy ezekről esetleg?
újabbak
Válasz #3003. hozzászólásra A keletagronál van nézd meg a honlapjukon. keletagro.hu
Válasz #3008. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
köszi az infót
Válasz #3006. hozzászólásra
szia! most kicsit több időm van a fórumra nézni, gerincmütétem volt...
Válasz #3007. hozzászólásra
m35 teli 16500+fa, pln nincs gyártásban