Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ebben van némi igazság. Vannak cégek akik csak egy bizonyos gépüket, eszközüket merik kivinni adott területre, mert tudják jól, hogy mit árulnak és mit bírnak, nem utolsó sorban mit várnak el a vevő a gépüktől. Ezért is van az, hogy egy gép nem mindenhol működik, de olyan, hogy mindenhol jól működjön, olyan nincs, mert akkor csak 1 gyártó lenne kerek világunkban.
Erről beszélek mióta!
Pedig ilyentől lesz gép-eszköz véve csakis!!!
Pistabátyjád itthagyta a nagyfergát a szorítóba pedig előtte egy alátétet sem vettünk Tőle.
Azért, mert tudta, hogy mi lesz a buli végkimenetele, ismeri a traktort, tudta, hogy kategóriában nem fogunk jobbat találni!
Nem mellesleg az ár is nyerő volt!!!
veszek egy lazítót Tőled! már átbogarásztam ezerszer!
Aztán őszre hozol ide egy 5 fejes ekét Nekem!
Ha van váltvaforgót inkább, de az ágyeke is jó!
Végigszántom vele a szezont augusztustól decemberig!
Ha végig jól bírja a kiképzést a 200 lóerő után és a nehezebb táblák után is, és nemkell naponta 10nyírócsavart cserélni ott ahol mondjuk tényleg a Rabe-n egyet sem kell, akkor itt is marad!
ha nem vagyok megelégedve mert nem bírná esetleg akkor kiderűl, hogy fejleszteni kell az ekén, valamit kitalálunk előre megbeszéljük a részleteket!
Nagyon jó, még nem láttam. Nagyon el kell találni hozzá a hidro motort, itt sikerült.Gondolom két áramlású változó nyelésű lehet.De lehet állandó is, mert nem kell sebesség.
megkérdezném hogy egy KÜNHE eke használt megéri a 180000ft vagy alkudjak belöle és mtz-552eshez milyen eke lenne jó ami nem huzza össze a gazt? köszönöm
Hú én már többi mint másfél éve próbálok anya baba rendszerébe bekerülni de nem nagyon megy! Az esti rendrakások és a traktoros kombájnos videónézéseken kívül nem nagyon van rendszer (ja még a fürdi)!
De azért mindent bele!
mivel dolgozni nem lehet, így elegen vannak ott 4-5-en baxni a rezet.
képzeld ennyi időalatt már csináltak egy ismétlem egy lámpát is a rakodóra
nekem meg itthn vannak feladataim. Nem nagyon bírom az itthonlétet, de elvagyunk azért.
Azért a rossz időben annyi a jó, hogy van időm együttleni itt az első időkben és megszokni a rendszert a kis családdal.
Tegnap vagy tegnap előtt is mentem ormos mócsony szentpéter vonalon hát szuhogyon a kapu /délbe/ becsukva navara az udvaron!!! Rosszabb vagy mint egy házőrző eb! Manapság mán ki se mozdulsz! Bemenetem minap a telepre kérdem hol a kisfőnök - hát már két napja nem láttam-
Szöveg fogad, csak csetelsz egész nap????
Jól teszed csak legyél a csajokkal!!!
Válasz #2417. hozzászólásra
ez a vázbehuzás automatikusan megy nem kell figyelni rá külön.Alapfelszereltség már a legtöbb 4 vasún is, a könyv szerint a kverneland a 200*100*6,3 vázat 300 lóerőig engedélyezi csak fordítóművet kell cserélni
Egyet értek résszben dombos oldalon nagyobb figyelmet igényel a fordulás.
Két lehetőségvan egyszer memoria munkahengert alkalmazni,vagy felfele fordító vf ekét választani.
5 fügesztetben vannak azért masszív ekék 200z szelvényesek Regent, P. Moro .
P.Moro pl. felfelé fordít és van vas benne.
Válasz #2415. hozzászólásra
még egyszer se mértem meg hogy hány percig tart,még csak 1szer szereltem át,csak ha a messziségbe megyek akkor rakom át,amugy a falu környékén függesztve cipelem.A memoryhenger szépen középre huzza és akkor nem lóg oldalra ki
szerintem egy 5 fejes normális vastag gerendelyű eke nem lehet függesztett.
Nagy domboldalaknál megfordúlni teljesen kiemelt helyetben gebasz.
plusz amikor nagyobb fogáson van akkor átfordítás előtt bekell húzatni a gerndelyt, hogy ne akadjon le a fara, ne törd ki a kerekét hátul...
Ez plusz meló lassít,figyelni kell minden fordulóban, nekem nem teccik.
Én a rabewerk vontatott ekével is kiszántok sokat mégha tökölés is van vele. Egy féligfüggesztett amineknincs első kereke sem azzal egy fokkal még könyebben megy ez a manőverezés.
Mi helyzetünknél azért vannak nagyobb táblák, mármint a túlnyomó hektár 20-40 közötti táblákon van, ezeknél már jó egy ilyen eke.
A kisföldekre,idomtalan táblákra pedig ottvannak a kistraktorok kis ekékkel
szállításiba átrakom
1 kart kell elfordítani- így reteszeli félig elfordítva
utána elfordítani a kombikereket csapot be és végül leakasztani a 3 pontot
Aztán hajthatsz 1000el.
csak aztán nehogy zongorázzanak a fejek ki meg be a kötött fődön.......
lehet azé adja el a faszinger dzsó mert szántás helyett zeneóra van a rétibe........
idomtalan táblákon a ff eke tiszta kinlódás
300 le alatt én csakis függesztettet vennék,uton ugyis a kerekén lehet huzni,átállítani kb 5 perc.
A földön meg elemelgeti már a traktor,és az ember oda tolat vele ahova akar.
3705 hozzászólás
Érdeklődők használt már valaki HELTI SPERTBERG 3-as ágyekét,hogy van vele megelégedve, kötött talajon.Infokat előre is köszönöm.
Válasz #2455. hozzászólásra
Válasz #2454. hozzászólásra
Josey!
Marha nagy referenciát tudok biztosítani!!!
Sőt ha valóban jó eszközt árúlsz akkor többet elfogsz adni a térségbe mint máskor bármikor!
Errefelé a váltvaforgó ekék vétele most kezd a köztudatba jutni!
Van benne egy kis kockázat, de ezt csak Te tudod mennyi is az annyi!
mit szólsz mindehhez?
Válasz #2453. hozzászólásra
ez igy van, homokra nehéztárcsát nehéz kompaktort, kötöttre lekönnyitett gépeket nem illik vinni
Válasz #2450. hozzászólásra
Ebben van némi igazság. Vannak cégek akik csak egy bizonyos gépüket, eszközüket merik kivinni adott területre, mert tudják jól, hogy mit árulnak és mit bírnak, nem utolsó sorban mit várnak el a vevő a gépüktől. Ezért is van az, hogy egy gép nem mindenhol működik, de olyan, hogy mindenhol jól működjön, olyan nincs, mert akkor csak 1 gyártó lenne kerek világunkban.
Válasz #2451. hozzászólásra
Ez a beszéd!
Én is vevő leszek.
Válasz #2449. hozzászólásra
kopóalkatrészeket megfizetjük előre!
De ha valaki tudja mit ad el, az azt mondja jólvan viszem!
Ez itt a lényeg! ha ez nincs meg akkor az eladó sem bízik az eszközében teljes mértékben...
Válasz #2449. hozzászólásra
Erről beszélek mióta!
Pedig ilyentől lesz gép-eszköz véve csakis!!!
Pistabátyjád itthagyta a nagyfergát a szorítóba pedig előtte egy alátétet sem vettünk Tőle.
Azért, mert tudta, hogy mi lesz a buli végkimenetele, ismeri a traktort, tudta, hogy kategóriában nem fogunk jobbat találni!
Nem mellesleg az ár is nyerő volt!!!
Válasz #2446. hozzászólásra
Gondolod visz oda nektek akárki is lepengetés nélkül vasat?????
Csakúgy gyilkolgatni?
Max SStván bátyádék....... MAXXXXXX!!!
Válasz #2446. hozzászólásra
menj el orvoshoz!
ja igen, ha a nagygépr beválik az ekéd akkor a kisebbre sem jönne más utána!!!
Josey!
veszek egy lazítót Tőled! már átbogarásztam ezerszer!
Aztán őszre hozol ide egy 5 fejes ekét Nekem!
Ha van váltvaforgót inkább, de az ágyeke is jó!
Végigszántom vele a szezont augusztustól decemberig!
Ha végig jól bírja a kiképzést a 200 lóerő után és a nehezebb táblák után is, és nemkell naponta 10nyírócsavart cserélni ott ahol mondjuk tényleg a Rabe-n egyet sem kell, akkor itt is marad!
ha nem vagyok megelégedve mert nem bírná esetleg akkor kiderűl, hogy fejleszteni kell az ekén, valamit kitalálunk előre megbeszéljük a részleteket!
Válasz #2435. hozzászólásra
Nagyon jó, még nem láttam. Nagyon el kell találni hozzá a hidro motort, itt sikerült.Gondolom két áramlású változó nyelésű lehet.De lehet állandó is, mert nem kell sebesség.
Az ára mindig állapotától függ na meg az anyagiaktól ha jót akarsz hosszú szárú, beforgatós, bontókéses amúgy jó a választásod a tipussal
megkérdezném hogy egy KÜNHE eke használt megéri a 180000ft vagy alkudjak belöle és mtz-552eshez milyen eke lenne jó ami nem huzza össze a gazt? köszönöm
Nekem nem teccik!
Válasz #2439. hozzászólásra
2 csinálj,szerintem eltudod adni.
Válasz #2438. hozzászólásra
van mindenből itthon, ha időm lesz megcsinálom holtidőben!! rövidtárcsához is jó nekünk, mert függesztett
Ezt meglehetne csinálni házilag.Fronthidraulika,kerékagy+hidromotor.
Válasz #2436. hozzászólásra
rád gondoltam elsősorban, tudtam , hogy "gerjedsz" az ilyen frontos tili toli dolgokra
még nem láttam, zsír
tudom,hogy volt már de lehet van aki még nem látta
Válasz #2433. hozzászólásra
Szegény"kém" a Regent-ről akart
Válasz #2432. hozzászólásra
de mi ?
1. hozzászólás, geryke89 küldte be 2011-01-12 20:04:23-kor
Regent eke!
Kinek mi a véleménye?
Van olyan jó mint a vogel & noot és kverneland?
Moderálta: Mf-es (3146) 2011-01-13 14:24:05
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/eke/hirdetes-23747822/
Kimaradt
Ez kéne a kicsi fergádra Szanbeg!
Hú én már többi mint másfél éve próbálok anya baba rendszerébe bekerülni de nem nagyon megy! Az esti rendrakások és a traktoros kombájnos videónézéseken kívül nem nagyon van rendszer (ja még a fürdi)!
De azért mindent bele!
Válasz #2427. hozzászólásra
mivel dolgozni nem lehet, így elegen vannak ott 4-5-en baxni a rezet.
képzeld ennyi időalatt már csináltak egy ismétlem egy lámpát is a rakodóra
nekem meg itthn vannak feladataim. Nem nagyon bírom az itthonlétet, de elvagyunk azért.
Azért a rossz időben annyi a jó, hogy van időm együttleni itt az első időkben és megszokni a rendszert a kis családdal.
Tegnap vagy tegnap előtt is mentem ormos mócsony szentpéter vonalon hát szuhogyon a kapu /délbe/ becsukva navara az udvaron!!! Rosszabb vagy mint egy házőrző eb! Manapság mán ki se mozdulsz! Bemenetem minap a telepre kérdem hol a kisfőnök - hát már két napja nem láttam-
Szöveg fogad, csak csetelsz egész nap????
Jól teszed csak legyél a csajokkal!!!
He szanberg erő levest ettél???
Gyere már el egyszer és megmutatom amit még nem láttál!!
ez a vázbehuzás automatikusan megy nem kell figyelni rá külön.Alapfelszereltség már a legtöbb 4 vasún is, a könyv szerint a kverneland a 200*100*6,3 vázat 300 lóerőig engedélyezi csak fordítóművet kell cserélni
Egyet értek résszben dombos oldalon nagyobb figyelmet igényel a fordulás.
Két lehetőségvan egyszer memoria munkahengert alkalmazni,vagy felfele fordító vf ekét választani.
5 fügesztetben vannak azért masszív ekék 200z szelvényesek Regent, P. Moro .
P.Moro pl. felfelé fordít és van vas benne.
Válasz #2422. hozzászólásra
én is azt szoktam mondani a többi trakisnak amikor sz*rni kell
"hagyd a picsába"
Válasz #2419. hozzászólásra
a hamisítatlan paraszt az ilyesmit hazahordja..... heheehehe
Válasz #2414. hozzászólásra
oszt akkor mi lesz a csemetéseitekkel?
ja az nincs is???
még egyszer se mértem meg hogy hány percig tart,még csak 1szer szereltem át,csak ha a messziségbe megyek akkor rakom át,amugy a falu környékén függesztve cipelem.A memoryhenger szépen középre huzza és akkor nem lóg oldalra ki
Válasz #2418. hozzászólásra
má hugyozni sem lehet???
Válasz #2416. hozzászólásra
a paraszt az pattogjon mint a nikkelkutyagumi.....
szerintem egy 5 fejes normális vastag gerendelyű eke nem lehet függesztett.
Nagy domboldalaknál megfordúlni teljesen kiemelt helyetben gebasz.
plusz amikor nagyobb fogáson van akkor átfordítás előtt bekell húzatni a gerndelyt, hogy ne akadjon le a fara, ne törd ki a kerekét hátul...
Ez plusz meló lassít,figyelni kell minden fordulóban, nekem nem teccik.
Én a rabewerk vontatott ekével is kiszántok sokat mégha tökölés is van vele. Egy féligfüggesztett amineknincs első kereke sem azzal egy fokkal még könyebben megy ez a manőverezés.
Mi helyzetünknél azért vannak nagyobb táblák, mármint a túlnyomó hektár 20-40 közötti táblákon van, ezeknél már jó egy ilyen eke.
A kisföldekre,idomtalan táblákra pedig ottvannak a kistraktorok kis ekékkel
ne kötözködjél már
akárhogy pattogsz legalább 2-3 perc, de ha meg pislant 1-et utána akkor megvan az 5 is
Válasz #2413. hozzászólásra
ha ez 5 percedbe telik,akkor traktoristaügyileg nálam nem a nikkelbolha traktoros kategóriába tartozol......
Szanberg ha mész megnézni én is veled tartanék! Persze ha nem teszel zALAegerszegre is kitérőt!
Válasz #2411. hozzászólásra
szállításiba átrakom
1 kart kell elfordítani- így reteszeli félig elfordítva
utána elfordítani a kombikereket csapot be és végül leakasztani a 3 pontot
Aztán hajthatsz 1000el.
Válasz #2406. hozzászólásra
csak aztán nehogy zongorázzanak a fejek ki meg be a kötött fődön.......
lehet azé adja el a faszinger dzsó mert szántás helyett zeneóra van a rétibe........
Válasz #2410. hozzászólásra
mit állítasz 5 percig az ekén??????
Válasz #2408. hozzászólásra
idomtalan táblákon a ff eke tiszta kinlódás
300 le alatt én csakis függesztettet vennék,uton ugyis a kerekén lehet huzni,átállítani kb 5 perc.
A földön meg elemelgeti már a traktor,és az ember oda tolat vele ahova akar.
Válasz #2405. hozzászólásra
Az kb így is van.
A ff ekkel csak a töketlenkedés van az esetek x% ába....
Ha meg elsüllyed addig kiszántok 2 hektárt mire kihúzzák.........
Válasz #2405. hozzászólásra
Ez nem egészen így van mert ha a Rábával tudom húzni a kondor ekét 5fejjel akkor óránként 1 hekit kiszántok, 4fejjel még soha nem sikerült.