Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem erről van szó, szántani KELL valamivel , és mivel megvagyok késve ezért az ugrálás ( tavaly ilyenkor már a vége fele volt a szántás most meg még el se nagyon kezdtem )
Nem erről van szó, szántani KELL valamivel , és mivel megvagyok késve ezért az ugrálás ( tavaly ilyenkor már a vége fele volt a szántás most meg még el se nagyon kezdtem )
Én is úgy csinálgattam ekét vettem egy v t z 3 x 25-ös ekét azt elcseréltem egy ruszki igen kopott ekére ( 2 fejes)próbáltam plcsón venni hozzá kormánylemezt meg ekevasat de nem sikerült , míg jártamban keltemben sikerült vennem 5000 ft-ért 2db Fortschritt ekefejet azt ügyeztem föl a régi vázra és szerintem most nagyon baró . Ja és a 2 sz@r ekefejért majdnem annyi pénzt kaptam a méhben mint amibe az "újak" kerültek
énnekem a vlagyihoz egy házilag csinált lovasekéből van 2 fejes és kb 50.000ft be került mindennel együtt ekefejek anyag meg az áram meg az elektróda meg minden cskk pakk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tavaly mikor néztem,azt mondta az IKR-es h.mind ugyanazzal az ekefejjel jön ki.Viszont mikor megnéztem az 1 éves ekét,majd a 4 évest,egyiken sem volt egyforma a kormánylemez.
Na Josey,most fejtettem meg a réselt ekefejnek a titkát,h. miért könnyebb húzni(nem minden kísérlet igazolta ezt!!!)A késelt kormánylemez rövid,és csak eldobja a földet,nem kíséri végig,és fordítja le pontosan,mint a hosszú csavart tele kormánylemezek.Azt már kitárgyaltuk,h.csak azért,mert a réselt csíkokból áll,még nem könnyebb húzni.Ha valóban könnyebb, az csak abból adódhat,h.kevesebb ideig van rajta a föld(rövidebb)és nem olyan csavart mint a tele,így a súrlódási erő és idő rövidségében jobb mint a tele kormánylemez.Ez tuti.
Nálunk van egy 4-es Kuhn,egy 130 lovas nyuszi húzza,hát nem mondom h. olyan gyorsan megy mint én a 190-enes JD vel,de viszi elég jó mélységben.Kíványcsi lennék rá,van-e lényeges különbség vonóerőben a két eke közt
egy tőről fakadnak ezek a ws jellegű kormánylemezek, a az un jellegűek a legkönnyebb húzásuak, kultur kormánylemez, igaz nincs nagy barázdatisztitókészség, de normális üzemanyagfogyasztás mellett türhető, vagy hjó munka várható el, de még befolyásoló tényező a beforgató lemez kialakitása is
nagyon sok körülményt kell figyelembe venni egy ekefej, kormánylemez kialakitása során... aki ezekkel az adatokkal nincs tisztába az gyárt egy iszonyú gyönyörű gépet, csak a traktor meg a gazdi pénztárcája nem birja
3705 hozzászólás
Válasz #2305. hozzászólásra
Válasz #2305. hozzászólásra
Válasz #2304. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
akkor a második
Válasz #2303. hozzászólásra
semmi baja
Válasz #2292. hozzászólásra
a kühne megadta magát? vagy csak neked is bejött az élet
Válasz #2301. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
vagy 1 3lábú
Válasz #2300. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Azé ke rezerwa traktornyos.....
Válasz #2296. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
bammmeg ebbe beleakad a traktoros lába akkor le is vágja
Válasz #2298. hozzászólásra
hamár vogel a téma
Josey mennyi variós vogellel futottál össze?
függesztettekre gondolok
van ezekkel vlm. gond?
Válasz #2297. hozzászólásra
nem is drága , ha még páncélozva is lenne már ugy 25 ezernél járnánk árban
Válasz #2296. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
14.500+fa !!!!!!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101112212016_wsm400_szeletelokeses_ekevas_bal.jpg)
Válasz #2293. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
)
márminthogy ilyen fölszerelhetős kés
ekevas MITTUDOMÉN MOST HIRTELEN
(nem vok ám lexikon
Ja.
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
van a kvernének is
waze biztos tudtad.... nonono
Válasz #2291. hozzászólásra
Ez a VN-nak valami egyedi cucca???
Használtok szeletelőkéses ekevasat?
Válasz #2289. hozzászólásra
eléggé bonyolult az üzletmeneted
Én is úgy csinálgattam ekét vettem egy v t z 3 x 25-ös ekét azt elcseréltem egy ruszki igen kopott ekére ( 2 fejes)próbáltam plcsón venni hozzá kormánylemezt meg ekevasat de nem sikerült , míg jártamban keltemben sikerült vennem 5000 ft-ért 2db Fortschritt ekefejet azt ügyeztem föl a régi vázra és szerintem most nagyon baró . Ja és a 2 sz@r ekefejért majdnem annyi pénzt kaptam a méhben mint amibe az "újak" kerültek![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
énnekem a vlagyihoz egy házilag csinált lovasekéből van 2 fejes és kb 50.000ft be került mindennel együtt ekefejek anyag meg az áram meg az elektróda meg minden cskk pakk![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #2286. hozzászólásra
Az már biztos.
Pl. annak akinek nem gond kipengetni zsír ekért az új árának 40% át......
Válasz #2284. hozzászólásra
Attól függ kinek
Válasz #2283. hozzászólásra
ú az sok lenne
8000 12000
mondjuk új ár fele alatt 40%é már jó vételnek számít nem?
Válasz #2282. hozzászólásra
fejenként 2-3000 juró
milyen árakon futnak 4es variós nyugati használt ekék?
pár éves pár hektárt ami szántott...
Válasz #2279. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
ha nincs itt akkor biztos nem is vagyok itt háháháhá
Válasz #2278. hozzászólásra
fatya
Heci itt vagy valahol?????????? nem látom a zöld négyszöget a regen![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
A Törő Csaba által forgalmazott AKPIL KM80-a 3-as váltvaforgató ekét ismeri valaki, tapasztalat???![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Regentje van valakinek A CÉGnél???
Vagy a szomszédnak,,,
Vagy a tanyán valakinek,,,
Újabb gyártású akármilyen...
Válasz #2275. hozzászólásra
megelőztél
bé akartam packolni...
Kuhn ekefejek
Válasz #2273. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
-ezt most találtam ki hehe![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
2 fajtát látni legtöbbx
+ még a benyúlós kerek kormlemez elejűt
van neki spéci neve is ennek a fajtának.......
Válasz #2272. hozzászólásra
Tavaly mikor néztem,azt mondta az IKR-es h.mind ugyanazzal az ekefejjel jön ki.Viszont mikor megnéztem az 1 éves ekét,majd a 4 évest,egyiken sem volt egyforma a kormánylemez.
szóval van a Kuhn nal a
H4: 612108, 612109
H6: 612110, 612111
L6: 616138, 616139
RL: 616104, 616105
N4: 616190, 616191, , 616188, 616189 kormánylemezkék
Válasz #2269. hozzászólásra
1 szabály van
legyen szókincsed valamicske
Válasz #2268. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
vannak erre más elméletek is
mérjetek má meg 1 2 réseltet milyen hosszan kíséri a földet??????
CROCCOMEN mérniiiii!!!
Válasz #2266. hozzászólásra
Talán valamikor azt hallottam,h.van valamilyen szabály rá,amivel lehet ezt gyártani
Na Josey,most fejtettem meg a réselt ekefejnek a titkát,h. miért könnyebb húzni(nem minden kísérlet igazolta ezt!!!)A késelt kormánylemez rövid,és csak eldobja a földet,nem kíséri végig,és fordítja le pontosan,mint a hosszú csavart tele kormánylemezek.Azt már kitárgyaltuk,h.csak azért,mert a réselt csíkokból áll,még nem könnyebb húzni.Ha valóban könnyebb, az csak abból adódhat,h.kevesebb ideig van rajta a föld(rövidebb)és nem olyan csavart mint a tele,így a súrlódási erő és idő rövidségében jobb mint a tele kormánylemez.Ez tuti.
Válasz #2264. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
öregszem
Válasz #2265. hozzászólásra
ehhez kell fejben termelned rengeteg E-s verbet...
ezt egyetemeken nem lesheted el.....
Válasz #2263. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
.Ezt a dumát hogy lehet megtanulni?
Már azt hittem elvesztél
Válasz #2261. hozzászólásra
141-est még nem is láttam,csak 121,és 152-est
"eke eke brek eke"
mester
mely ekefejjel pergethetek legkevesebb nedvvel???
de rengeteg kedvvel!
Mi a különbség? Ha jól emlékszem,az ekefej ugyanaz.Ez amúgy 121-es
Válasz #2260. hozzászólásra
de még az sem mindegy, hogy 121-es vagy 141-es multimaster eke az
Nálunk van egy 4-es Kuhn,egy 130 lovas nyuszi húzza,hát nem mondom h. olyan gyorsan megy mint én a 190-enes JD vel,de viszi elég jó mélységben.Kíványcsi lennék rá,van-e lényeges különbség vonóerőben a két eke közt
Válasz #2257. hozzászólásra
egy tőről fakadnak ezek a ws jellegű kormánylemezek, a az un jellegűek a legkönnyebb húzásuak, kultur kormánylemez, igaz nincs nagy barázdatisztitókészség, de normális üzemanyagfogyasztás mellett türhető, vagy hjó munka várható el, de még befolyásoló tényező a beforgató lemez kialakitása is
Válasz #2255. hozzászólásra
nagyon sok körülményt kell figyelembe venni egy ekefej, kormánylemez kialakitása során... aki ezekkel az adatokkal nincs tisztába az gyárt egy iszonyú gyönyörű gépet, csak a traktor meg a gazdi pénztárcája nem birja