Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Még a nagy gyárak több évezredes tapasztalatára mondanék annyit,(ahelyett h.tapasztaltabbak lennének,egyre idiótábbak!!!)H. a pöttinger feltette a hármas ekékre azt a fejet(W-46),amit én a 710-es kerekemhez vettem.Mikor megláttam,egyből mondtam,h.ettől behány az MTZ.Azóta már láttam több helyen "kidobva",pl:legutóbb az Axiálnál a használt gépek között újszerű állapotú ilyen ekét.
oly nagy, hogy egy hasonló kialakitású khun multimaster 4 fejjel 145 lovas jd 35 literrel, a mi 4 fejes ekénk ugyanakkora fogászélességgel 25 literből bir menni, ugyanolyan kötöttségi talajon ( 50-55AK)
Sokan mondták,h.a mostani ekéket könnyebb húzni,mint a régieket.Szerintem az én IH-4 es ekémet könnyebben vitte a gép,mint a Pöttingert,legalább is úgy érzem.Na persze az IH eke nem csinált olyan széles barázdát,mint a pöttinger
Mikor ekét néztem tavaly,a Vogel gyárban volt egy nagyon szép hosszú kormánylemezű eke.Azt mondta az egyik gépész dolgozó,h. ezt nem ajánlja Magyarországra,mert nehéz húzni ezen a talajon.Ilyet csak külföldre szállítanak.Annak a barázdájába belefért a 710-es kerék az biztos.Azt mondta a fickó,h.nemrég vittek el egyet belőle,és két nap mulva visszahozták,mert majd meg szakad a gép vele.Kíváncsi lennék egy váltvaforgatót felszerelni felemás fejekkel,h.mennyi a vonóerő különbség?
Na végre van egy kis időm de mire végigolvasom a hozzászólásokat már alszok is! Ez a hét rémálom volt nekem a munkahelyemen csupa f.sz felső vezetőt csak az árbevétel és a költség érdekel. basznak a kis emberre már nagyon nincs kedvem az arcom adni a dologhoz, holnap megyek haza mert szét kell nézni kuki tájon mekkora lesz a vadkár.!!!
Plusz az erdőre is ki kellene menni szétnézni Plusz szállítani egy két kanyart mert már sokan fáznak otthon, jó lenne már túlleni a kukoricán és a szántáson. akkor már csak az erdő lenne, azt meg szeretem,
Nade eke!
a traktorosom Szanbergéknél szánt, ma tört ekevas szépen, már nincs cserém kókányolás lesz ebből! Krone ekéhez nem túl sok helyen kapni ekevasat pláne nem olcsón! Rendelnem kell 4-4 et! Valami tuti hely ahol sok méretet kapni???
Ja de ma 8 óra alatt 114 l tudott tankolni a trakis, 5-6 ha között forgatott le! A portfólió olyan rettenetes szártömeget hagyott ott hogy ihaj a trakis vakarja a fejét! Előhántót lehet vissza kéne dobni az elejére bár ennyi szárat csak tuti húzna, lezózata szanberg de láttam repült vele a traktoros úgyhogy jó szar a munkája az rznek!
nem jók ezek, folyamatosan szakadnak el.
RABEWERK régi ágyekéi! 20-as nyírócsavar, illetve kettő egymás mögött fejenként.
A minap nézegettem ahogy dolgozik a nagygép vele, fejnagyságú követ kettévágott a szemem láttára amikor belerakta a fődbe az ekét.
viszont most elszakadt az első fejnél mindkettő egyszerre, reggel lehetlesz keccsolni rajta, jó nehéz ilyenkor visszaállítani rakni mindent a helyére.
az egyiket 1983-ig, a másikat azután gyártották, a fejeken hézagoló lemezek segitségével lehet a különböző kormánylemezeket csereberélni, attól függően, h döntöttebb, vagy állítottabb kormánylemezt használnak
Egy régebbi kverni prosi amiben csak a felépítmény részei vannak(kb 4-6 oldal) ott úgy emlékszem más cikkszám volt. Van hozzá akár műanyag kormánylemez is.
Válasz #2217. hozzászólásra
van 180 mázsa vetőbuzám becsávázva-de nem tudom mennyi marad meg belőle jövőre.Nem tudunk tárcsázni a vizek miatt mert beköt.Az ekét a vizen is áthuzzuk aztán megy bele a kukorica tavasszal.A faxom se szántana de monokultúrában már nehéz a melegigényes gyomokat kivenni a mulcsművelt talajból.
3705 hozzászólás
Válasz #2254. hozzászólásra
Azt mondod,h.a Kuhn ekét is nehéz húzni?
Válasz #2250. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
ez igy van
Válasz #2248. hozzászólásra
Még a nagy gyárak több évezredes tapasztalatára mondanék annyit,(ahelyett h.tapasztaltabbak lennének,egyre idiótábbak!!!)H. a pöttinger feltette a hármas ekékre azt a fejet(W-46),amit én a 710-es kerekemhez vettem.Mikor megláttam,egyből mondtam,h.ettől behány az MTZ.Azóta már láttam több helyen "kidobva",pl:legutóbb az Axiálnál a használt gépek között újszerű állapotú ilyen ekét.
Válasz #2253. hozzászólásra
oly nagy, hogy egy hasonló kialakitású khun multimaster 4 fejjel 145 lovas jd 35 literrel, a mi 4 fejes ekénk ugyanakkora fogászélességgel 25 literből bir menni, ugyanolyan kötöttségi talajon ( 50-55AK)
Válasz #2252. hozzászólásra
Sokan mondták,h.a mostani ekéket könnyebb húzni,mint a régieket.Szerintem az én IH-4 es ekémet könnyebben vitte a gép,mint a Pöttingert,legalább is úgy érzem.Na persze az IH eke nem csinált olyan széles barázdát,mint a pöttinger
Mikor ekét néztem tavaly,a Vogel gyárban volt egy nagyon szép hosszú kormánylemezű eke.Azt mondta az egyik gépész dolgozó,h. ezt nem ajánlja Magyarországra,mert nehéz húzni ezen a talajon.Ilyet csak külföldre szállítanak.Annak a barázdájába belefért a 710-es kerék az biztos.Azt mondta a fickó,h.nemrég vittek el egyet belőle,és két nap mulva visszahozták,mert majd meg szakad a gép vele.Kíváncsi lennék egy váltvaforgatót felszerelni felemás fejekkel,h.mennyi a vonóerő különbség?
Válasz #2244. hozzászólásra
Mit f.szolsz.Tök egyszerű javitani.
így van.Ezért mondom mindíg,h.figyeljen oda mindenki vásárlásnál,mert a barázda szélességnek komoly erő és gázolaj vonzata van.
Válasz #2247. hozzászólásra
igen, de azt nehezebb húzni, ha keresztbe áll jobban
Difizár nélkül a nyolcvanas teljesen halott.Lehet h.pillanatnyilag van olyan homokos föld,amiben elviszi az ekét,de előbb utóbb érezni fogod a hiányát
Válasz #2229. hozzászólásra
A kormánylemez ugyanaz,az eketestben van különbség.A 19-es fej jobban keresztbe áll,ezt ajánlják széles gumihoz
Válasz #2245. hozzászólásra
Homokos meg veresnyírkos talajban!
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
HOL ?
Az Mtz 80-as a kettes ekét elbírja difizár nélkül?
Válasz #2237. hozzászólásra
ment mail
Na végre van egy kis időm de mire végigolvasom a hozzászólásokat már alszok is! Ez a hét rémálom volt nekem a munkahelyemen csupa f.sz felső vezetőt csak az árbevétel és a költség érdekel. basznak a kis emberre már nagyon nincs kedvem az arcom adni a dologhoz, holnap megyek haza mert szét kell nézni kuki tájon mekkora lesz a vadkár.!!!
Plusz az erdőre is ki kellene menni szétnézni Plusz szállítani egy két kanyart mert már sokan fáznak otthon, jó lenne már túlleni a kukoricán és a szántáson. akkor már csak az erdő lenne, azt meg szeretem,
Nade eke!
a traktorosom Szanbergéknél szánt, ma tört ekevas szépen, már nincs cserém kókányolás lesz ebből! Krone ekéhez nem túl sok helyen kapni ekevasat pláne nem olcsón! Rendelnem kell 4-4 et! Valami tuti hely ahol sok méretet kapni???
Ja de ma 8 óra alatt 114 l tudott tankolni a trakis, 5-6 ha között forgatott le! A portfólió olyan rettenetes szártömeget hagyott ott hogy ihaj a trakis vakarja a fejét! Előhántót lehet vissza kéne dobni az elejére bár ennyi szárat csak tuti húzna, lezózata szanberg de láttam repült vele a traktoros úgyhogy jó szar a munkája az rznek!
Válasz #2236. hozzászólásra
073407, 073408 meg a talpas ekeszárhoz van kitalálva
Válasz #2238. hozzászólásra
hát az RW ekefeje sem könnyű darab ekeszárastul, 2 emberes dolog
sajna, de erről nem hallottam semmit, de egy balmenetes csavarban mi volna a poén?
nem jók ezek, folyamatosan szakadnak el.
RABEWERK régi ágyekéi! 20-as nyírócsavar, illetve kettő egymás mögött fejenként.
A minap nézegettem ahogy dolgozik a nagygép vele, fejnagyságú követ kettévágott a szemem láttára amikor belerakta a fődbe az ekét.
viszont most elszakadt az első fejnél mindkettő egyszerre, reggel lehetlesz keccsolni rajta, jó nehéz ilyenkor visszaállítani rakni mindent a helyére.
Válasz #2236. hozzászólásra
igaz hogy a nyírócsavar egyik oldalon forditott menetes???
és mi van ha normál menetü csavart tesz bele a paraszt ??????????
Válasz #2235. hozzászólásra
6,8,9-es eketörzse: 073411, 073412
12, 15,19-es eketörzse: 073440, 073441
Válasz #2234. hozzászólásra
ITT
Válasz #2233. hozzászólásra
nem jó válasz
még ma is benne van mind a 2 a választékban
Válasz #2232. hozzászólásra
az egyiket 1983-ig, a másikat azután gyártották, a fejeken hézagoló lemezek segitségével lehet a különböző kormánylemezeket csereberélni, attól függően, h döntöttebb, vagy állítottabb kormánylemezt használnak
Válasz #2231. hozzászólásra
valami magyarázat???
külömbség a fej köözött?????????,
Válasz #2227. hozzászólásra
igy van a -Nr9 és 19 ugyanazon kormánydeszkát hozza
Válasz #2229. hozzászólásra
Egy régebbi kverni prosi amiben csak a felépítmény részei vannak(kb 4-6 oldal) ott úgy emlékszem más cikkszám volt. Van hozzá akár műanyag kormánylemez is.
Válasz #2228. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
de
de abban az szerepel, hogy a 9 meg a 19 nek u.az a cikkszáma
akkor meg mi a külömbség a 2 között
Válasz #2227. hozzászólásra
Nem kaptál hozzá alkatrészes katot ?????????
Válasz #2226. hozzászólásra
a nr.9 meg a nr 19 deszkának ugyanaz a cikkszáma
Válasz #2219. hozzászólásra
jójó és milyen típus képecskét....
hadd csorgassuk a nyálat.
Válasz #2222. hozzászólásra
ment válasz
Válasz #2223. hozzászólásra
Majd jön mindenttudóJoshy és felvilágosit
Válasz #2220. hozzászólásra
lehet nem jó amit írtam
uaz a számja lenne?
máshonnét kéne meglesni...
Válasz #2219. hozzászólásra
ment
Válasz #2220. hozzászólásra
ez a 9 é
de ez ugyanaz amit Te irtál
Válasz #2218. hozzászólásra
O7329OX
Válasz #2217. hozzászólásra
van 180 mázsa vetőbuzám becsávázva-de nem tudom mennyi marad meg belőle jövőre.Nem tudunk tárcsázni a vizek miatt mert beköt.Az ekét a vizen is áthuzzuk aztán megy bele a kukorica tavasszal.A faxom se szántana de monokultúrában már nehéz a melegigényes gyomokat kivenni a mulcsművelt talajból.
Válasz #2216. hozzászólásra
amazoké mennyi?
Válasz #2213. hozzászólásra
lazításos technó befuccsolt?
mostantól rászorultok a szántásra is ?
milyen ekécske???
Válasz #2215. hozzászólásra
thnx asszem e lessz az
Válasz #2212. hozzászólásra
073290
073291
ezek lehetnek?
Válasz #2213. hozzászólásra
dobok 1 levelet
Válasz #2212. hozzászólásra
neked is kverni ekéd van?
Mi most vettünk egyet kiváncsi vagyok rá milyen.
Válasz #2211. hozzászólásra
köszi ,csak a 8 és a 9 cikkszáma van benne , de nem gond mert akkor kizárásos alapon megtalálom valahol a 19 cikkszámát is
Válasz #2210. hozzászólásra
a kverneland.hu-n az ld ekéhez kapcsolódó letölthető prosiban benn vannak a rajzok és a cikkszámok is
Válasz #2209. hozzászólásra
Nem tudod mi a cikkszáma a KV nr 9 és a 19 kormánylemeznek kormánylemeznek?
Válasz #2208. hozzászólásra
2 fejes ágyeke, nos ez az eke tipus már 10 éve van használatban, a legnagyobb szárazságban fejlesztettük ki
Válasz #2207. hozzászólásra
Hát vagy Lajta 2-es de azt mondták ezt nehéz húzni! Vagy egy fortschritt 2-es vagy IH 2-es nem tudom melyik a jó!