Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szeva Paldo jó ,hogy jösz annak idején te emelted meg szabi a fórumot az egekbe ,és nem néznek benneteket semmibe ! Itt az ember ír valami igazat és leba...ák még ,ha 5 mm vastag is az anyag ,hol ál az a régebbi konstrukciokhoz !
Ád1: én sorollak sehova csak megjegyeztem hogy én is voltam kezdő
Ád2: az életkor az csak egy állapot nem feltételez semmit ismerek olyan embert aki 60 egynehány évesen sík hülye a mezőgazdasághoz pedig már majdnem 40 éve ezt csinálja .
Válasz #3491. hozzászólásra
Nem kritizáltál senkit csak egyik kollega hozzá értését becsmérelted mert nem volt hasra esve a túl árazott lajta ekédtől . A többi hozzászólásodból meg nekem az jön le hogy hülyének nézel minket és most meg eljátszod itt a hattyú halálát .
Hülyeséghez nem tudok másképpen hozzá állni . Volt mind kettőhöz szerencsém lajta már nincs a a helti az maradt . Amit tudok hogy váza erősebb mint a lajta váz a gyári szántóvasak közel 600 hektárt mentek nálam pedig 3 fejes az eke .
Mindkét ekénél érdemes az alkatrészeknek is utánanézni, hogy később meg ne bánd. Volt aki eke kormánylemezenként 50 eFt-ot fizetett (fél új eke ára). Én inkább IH párti vagyok, könnyen leforgatom vele a szárat, és az alkatrészek is beszerezhetők. Illetve használt eke esetén érdemes megnézni a fejeket, hogy egyformán állnak-e, mert ha nem, akkor kuka.
Pln 335 ös ekénk van.Itt a faluban mindenki eladta, és lebeszélnek róla. ( Tolna megye, Tolnai-dombság, löszös talaj) Apám "dolgozott" vele eddig, de szerintem soha nem állította be rendesen. Én tavaly ősszel egy Landsberggel szántottam, ami nagyon tetszett. Azon is 35 öas vasak vannak. Kukorica tarlót tárcsázás után simán fordította, apámnak a pln ilyen simán-szépen sose. Kísérletezzek vele, vagy vegyek egy Landsberget. ( most tudnék egyet olcsón-Mtz-80'-nal húzom) Tudom,hogy összetett a kérdés, de azért eke mindkettő, csak van valami különbség ami alapján lehet rangsorolni.
Gaby! Azt hiszem elég türelmesek voltunk. Megkérnélek, hogy amennyiben látod, hogy butaságot írsz valahová és a többiek kijavítanak, akkor ne kezd el a sajátodat szajkózni, tanulj abból, amit olvasol. Ezen felül ha minden topicot továbbra is teleírsz butaságokkal és még több panasz érkezik, akkor tiltólistára kerülsz. Eddig is ez a kérés volt felénk veled kapcsolatban, több adminnak is joga lett volna rá, de még nem léptük meg. Légy szíves moderáld magad.
Hát most megértetem, hogy miért van ennyi ellenséged a fórumon! Amikor ezt olvastam nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek!
"Én ugy tudom nyugati gépnél 8-12kmóra a szántás sebessége mtznél meg 4-8km óra vonóeröre meg nyomatékra bontava!"
Hát ez magáért beszél, mindent elárul rólad.
Szerintem nézz be a portálfejlesztés topikba, meg utána magadba és gondolkodj egy kicsit! Osztod itt tényleg az észt úgy, hogy Te sem álltál kétszer sorba érte, ez nem jó!
Ne erőltesd ami nem megy!
Válasz #3465. hozzászólásra
Mirne birná el ,ez is elviszi még ötödikbe is az ekét 20-25cm mélyen 90-100cm kb és ez nem 30-35cm -105-120cm ott van külöbség pláne ihnál!
Csak azt nem értem ih miért nem jó ,és miért fossa össze magát mikor mtz-80 gépel ugy szánt mint a pinty 25cm mélyen és abba még nincs is elsö hajtás,
Hogy is van ez,nem kell menni mint a mérgezet egér!
Én ugy tudom nyugati gépnél 8-12kmóra a szántás sebessége
mtznél meg 4-8km óra vonóeröre meg nyomatékra bontava!
Azért tudom,mert nekem volt egy ujságom,régen vettem és abba le volt irva a nyugati és az mtz gépek,csak sajnos nem tudom hol is van,azt tudom,egyik tszben mtz-80 vitte a 8soros spc vetögépet,odafigyeléssel,mert már a hidrolika emelöképesség határán mozog ,gondolom olyan nehéz,nem bir vele teli sóval ésteli maggal !
4soros 400-450kg
6soros nem tudom de biztos vagy 600-800kg
Válasz #3454. hozzászólásra
pöttinger
4fejes
van egy ismerősöm franciából hord be cuccokat
most vettek tőle egy majdnem uj3fejes váltós rabwerket 300-ért.
nem füstől de vissza kell kapcsolnom fordulóknál ez miatt . Most is 2 méteres fogással dolgozok csak vele de 1 sebességet vissza kell kapcsolnom . keresztirányú vízszint belőve meg a jobb oldala úszóban van a karnak de semmi . mióta keresztirányú vízszint be lett állítva kellet elvágnom a mélység állítóból is vagy 5 centit hogy a 32 centis mélységet elérjem .
3705 hozzászólás
Válasz #3475. hozzászólásra
Végtére is már három ekémet vitték meg ,kettőt 450-ért a kettest meg 270-ért érdekes ők miért nem vettek akkor újat nagytudású?
Válasz #3505. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Nálunk az a világ megszünt rosszabb,mint a honvédség
Válasz #3504. hozzászólásra
Honnét lehet legingyenebb legjobb legtöbb tüzotótömlőt szerválni hm?
Válasz #3503. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #3502. hozzászólásra
nem semmibe .... szarba se .....háhá
legyé sportosan elegánsan laza
nemkő idegeskennyi
Válasz #3498. hozzászólásra
Szeva Paldo jó ,hogy jösz annak idején te emelted meg szabi a fórumot az egekbe ,és nem néznek benneteket semmibe ! Itt az ember ír valami igazat és leba...ák még ,ha 5 mm vastag is az anyag ,hol ál az a régebbi konstrukciokhoz !
Válasz #3497. hozzászólásra
Ád1: én sorollak sehova csak megjegyeztem hogy én is voltam kezdő
Ád2: az életkor az csak egy állapot nem feltételez semmit ismerek olyan embert aki 60 egynehány évesen sík hülye a mezőgazdasághoz pedig már majdnem 40 éve ezt csinálja .
Válasz #3499. hozzászólásra
Csak nehogy a végén lajta maradjon...
Válasz #3496. hozzászólásra
Attól nem kell besértődni senkire sem ha sokkalja az ekéd árát . Csinálhatod aranyból is a lajta az lajta marad .
Mindenkinek szét lesz rúgva a valaga micsoda szinvonalra emelkedtetek ......tiszta 2009
Válasz #3495. hozzászólásra
Értem akkor még 37 évesen kezdő vagyok?
Akkor tényleg a szürke szinvonalba sorolsz nem semmi!
Válasz #3493. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Jó az nekem túlárazottan is ,ő becsmérelte ,de előbb szét nézhetne mennyi felöltöztetni egy szar lajta ekét
Válasz #3491. hozzászólásra
Maradjunk annyiban hogy én is voltam kezdő erről tudnak mesélni páran itt a fórumon .
Válasz #3492. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #3491. hozzászólásra![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Nem kritizáltál senkit csak egyik kollega hozzá értését becsmérelted mert nem volt hasra esve a túl árazott lajta ekédtől . A többi hozzászólásodból meg nekem az jön le hogy hülyének nézel minket és most meg eljátszod itt a hattyú halálát .
Válasz #3487. hozzászólásra
Válasz #3490. hozzászólásra
Na figyeljetek én nem kritizáltam senkit és pláne nem hülyéztm szürkén kívűl senkit .Így hát öntelt barátaim ba..ogassátok akit akartok én léptem!
Válasz #3486. hozzászólásra
Attól hogy valaki nem a te mondókádat fújja mint a trallalát attól még lehetsz te a hülye .
Válasz #3477. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
hát Barátom, néked meg a buksid kong de rendesen, pont a helti az a gyártó aki nem spórolja ki a váz szelvény vastagságát
Válasz #3485. hozzászólásra
,.
Akkor hajitsd jó meszire a digital cuccot mert az nem 4 mili
Válasz #3486. hozzászólásra
Hülyeséghez nem tudok másképpen hozzá állni . Volt mind kettőhöz szerencsém lajta már nincs a a helti az maradt . Amit tudok hogy váza erősebb mint a lajta váz a gyári szántóvasak közel 600 hektárt mentek nálam pedig 3 fejes az eke .
Válasz #3484. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Na mindegy nem részletezem látom nincs kivel beszélni csak negatív hozzáállások vannak
Válasz #3484. hozzászólásra
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Digitális műszer lakatos cucc így érthető?A váz vékony maga az eke többi része tökéletes!
Válasz #3481. hozzászólásra
Mit mértél meg a befenekelt zárt szelvényen ?
Válasz #3481. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Hogy? Talán kifúrtad a zártszelvényt
Válasz #3480. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
4mm vastag !
Válasz #3480. hozzászólásra![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Kiállításon egmértük hülyeség
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Honnan veszed ezt a hülyeséget{:confused:
Válasz #3478. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Hát tényleg a TE hozzáértésedről .
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
A helti ekének meg kong a váza belűlről ennyit a hozzáértésedrõl,papír vékony szar anyagból van
Ezen minden új nem csak le van fröcskölve,itt nincs kókányolás,a másikat is 450-ért vitték el!
Akkor 470 -ért hozzál nekem új Kühnét ,de negyvenest!
Válasz #3474. hozzászólásra
A megadott képen tényleg szépen szánt az ekéd, de amenyit kérsz érte, azért tudok gyári vadonat újat.
Válasz #3472. hozzászólásra
Én kühne párti vagyok ,most van egy új ekém eladó!
Válasz #3472. hozzászólásra
Mindkét ekénél érdemes az alkatrészeknek is utánanézni, hogy később meg ne bánd. Volt aki eke kormánylemezenként 50 eFt-ot fizetett (fél új eke ára). Én inkább IH párti vagyok, könnyen leforgatom vele a szárat, és az alkatrészek is beszerezhetők. Illetve használt eke esetén érdemes megnézni a fejeket, hogy egyformán állnak-e, mert ha nem, akkor kuka.
Pln 335 ös ekénk van.Itt a faluban mindenki eladta, és lebeszélnek róla. ( Tolna megye, Tolnai-dombság, löszös talaj) Apám "dolgozott" vele eddig, de szerintem soha nem állította be rendesen. Én tavaly ősszel egy Landsberggel szántottam, ami nagyon tetszett. Azon is 35 öas vasak vannak. Kukorica tarlót tárcsázás után simán fordította, apámnak a pln ilyen simán-szépen sose. Kísérletezzek vele, vagy vegyek egy Landsberget. ( most tudnék egyet olcsón-Mtz-80'-nal húzom) Tudom,hogy összetett a kérdés, de azért eke mindkettő, csak van valami különbség ami alapján lehet rangsorolni.
Válasz #3466. hozzászólásra
Gaby! Azt hiszem elég türelmesek voltunk. Megkérnélek, hogy amennyiben látod, hogy butaságot írsz valahová és a többiek kijavítanak, akkor ne kezd el a sajátodat szajkózni, tanulj abból, amit olvasol. Ezen felül ha minden topicot továbbra is teleírsz butaságokkal és még több panasz érkezik, akkor tiltólistára kerülsz. Eddig is ez a kérés volt felénk veled kapcsolatban, több adminnak is joga lett volna rá, de még nem léptük meg. Légy szíves moderáld magad.
Válasz #3469. hozzászólásra
hagyjad már na,olyan vicces.
meg kell tanitani.
Hát most megértetem, hogy miért van ennyi ellenséged a fórumon! Amikor ezt olvastam nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek!
"Én ugy tudom nyugati gépnél 8-12kmóra a szántás sebessége mtznél meg 4-8km óra vonóeröre meg nyomatékra bontava!"
Hát ez magáért beszél, mindent elárul rólad.
Szerintem nézz be a portálfejlesztés topikba, meg utána magadba és gondolkodj egy kicsit! Osztod itt tényleg az észt úgy, hogy Te sem álltál kétszer sorba érte, ez nem jó!
Ne erőltesd ami nem megy!
aha értem de most akkor eke vagy vetőgép?he?
az ih-át nehéz huzni de elég jól dolgozik.
![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
lököd itt a hülyeséget mint skót a tralalát.....
Válasz #3465. hozzászólásra
Mirne birná el ,ez is elviszi még ötödikbe is az ekét 20-25cm mélyen 90-100cm kb és ez nem 30-35cm -105-120cm ott van külöbség pláne ihnál!
Csak azt nem értem ih miért nem jó ,és miért fossa össze magát mikor mtz-80 gépel ugy szánt mint a pinty 25cm mélyen és abba még nincs is elsö hajtás,
Hogy is van ez,nem kell menni mint a mérgezet egér!
Én ugy tudom nyugati gépnél 8-12kmóra a szántás sebessége
mtznél meg 4-8km óra vonóeröre meg nyomatékra bontava!
Azért tudom,mert nekem volt egy ujságom,régen vettem és abba le volt irva a nyugati és az mtz gépek,csak sajnos nem tudom hol is van,azt tudom,egyik tszben mtz-80 vitte a 8soros spc vetögépet,odafigyeléssel,mert már a hidrolika emelöképesség határán mozog ,gondolom olyan nehéz,nem bir vele teli sóval ésteli maggal !
4soros 400-450kg
6soros nem tudom de biztos vagy 600-800kg
Válasz #3464. hozzászólásra
gerendely gabika
megkérdezem
hátha kap a szürke egyet oszt vagy örül vagy összefossa magát.
Válasz #3463. hozzászólásra
Valami olcsó sima eke nincs nála amit könnyü huzni és jól is forgat
80cm gerendálya 95cm fejtáv és legalább 35cm visz fejenként
100-200 körül Vogel stb ....
Válasz #3454. hozzászólásra
pöttinger
4fejes
van egy ismerősöm franciából hord be cuccokat
most vettek tőle egy majdnem uj3fejes váltós rabwerket 300-ért.
Válasz #3460. hozzászólásra
Van itt a környéken még ilyen eke majd rákérdezek erre a problémára.
Válasz #3455. hozzászólásra
Sok sikert hozzá,az nem olcsó egy khüne,ha uj négyes
Válasz #3459. hozzászólásra
előtte is azért kezdtem el állítgatni hátha jobb lesz .
Válasz #3458. hozzászólásra
A beállítás előtt is megvolt ez a probléma vagy azóta jött elő?
Válasz #3457. hozzászólásra
nem füstől de vissza kell kapcsolnom fordulóknál ez miatt . Most is 2 méteres fogással dolgozok csak vele de 1 sebességet vissza kell kapcsolnom . keresztirányú vízszint belőve meg a jobb oldala úszóban van a karnak de semmi . mióta keresztirányú vízszint be lett állítva kellet elvágnom a mélység állítóból is vagy 5 centit hogy a 32 centis mélységet elérjem .