Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak641 FtBenzin árak624 FtEUR402.25 FtUSD383.14 FtCHF428.63 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tudod kinek a pap, kinek a papné, kinek a paplan :-DDD
Nos a KMF változatnál még nem láttam beforgatólemezzel szerelt változatot, bár felül a kormánylemezen van 2 furat a felfogatására.
Odakint az osztrákok szármaradvány nélkül szántanak előhántolóval.
Ha a váz és az előhántó közé begubancolódik a szármaradvány akkor az beállítási probléma!
Amúgy lehet, hogy jó a beforgató lemez is de nekem nem vált be lehet, hogy velem volt a hiba nem tudom, nekem az előhántó jobban bevált és még problémám nem volt vele eddig!
Meglepő lesz a válaszom.
Homokos talaj pont ugyanugy betud tömörödni, mint a barna, vagy fekete.
Csak a megmüvelésében van különbség.
Mig a kötött fekete---- szürke----barna normál mélylazítóval simán ropogtatható, addig a homokos rétegeket csak szárnyas variációval, vagy altalajművelővel lehet szépen megdolgozni, mert a kés pofája szélességében ugy nevezve: lefoszlik, nem tud müvelési szélességben teljesen átrepedni.
MIfelénk a az előphántolókat lehajigálják a gazdák, csak rágubancolódik a szármaradvány ( az ő elmondásuk alapján).
A Vogel-nek amugyis egy lehetetlen formájú beforgatója van, maga elé dolgozik, nagy szármaradvány esetén, begubancolódik a váz és a fej közzé.
A beforgatólemezek ( trágyabeforgató villa)teli és villás kialakitás függvényében , nedvesebb és szárazabb körülmények között különbözőképpen reagálnak.
A telik nedvesen beragadnak.
De a villásnak is nem mindegy, h hová forgat a vége.
A 2003 után gyártott modellek már csak a 2003-as kultur kormánylemezzel( rövid előtétes) nyitottabb fejjel vannak gyártva.
Előtte a 2000-es modell( hosszú előtétes) volt a sláger, annó abban az időben a szükitett fejjel szerelt változatot a nagyon száraz, kemény talajokra találtuk ki.
a 2003-as modellt először csak középkötött talajra ajánlottuk, de jött egy vásárló akinek eladtunk öntés talajra, (Berettyó árterület), és rá 3 napra vett még egyett.
Kiderült az eszközről, h kötött talajon is remekül dolgozik.
Hát igen. Az a baj, hogy aki nagy területen gazdálkodik, annak megvan a választása, hogy milyen gépet vesz, aki meg kicsin, annak meg abból kell választani, ami a nagyoknak van.
:-)
Sokat gondolkoztam már rajta, hogy homokos, vagy egyéb nagyon laza szerkezetű talajon nem lenne érdemes direktvetéssel, vagy minimum művelésel gazdálkodni? Vagy ott is be tud keményen tömörödni az altalaj?
Válasz #41. hozzászólásra
El is fogadom.
Nagyon sokat számitanak a talajadottságok.
Kötött és kötött talaj között is lehetnek nagy különbségek a talajművelés szempontjából.
Válasz #31. hozzászólásra
Mifelénk a környéken sincs előhántós eke, mindenki beforgatóval dolgozik.
Szinte soha nem tapasztaltam, hogy kukoricában betolult volna.
Amikor meg már nem válik le róla a föld az már régen rossz a talajnak. A mi körülményeink között az már csak sárdagasztás.
Ezzel a kijelentéssel nem igazán tudok megbarátkozni. Nálunk kukorica tarló szántásnál a beforgató lemezek a legtöbbször felmondják a szolgálatot, nem nyújtanak kellő fordítást, ha nyers a föld, akkor pedig nem fordul le róla a föld, hanem feltapad rá, és akkor bedúr az eke. Ellenben az előhántókkal ilyen gond nem szokott lenni. Kukorica tarlót soha nem tárcsázzuk szántás előtt. És az előhántó vogel simán leforgatja. Szerintem a beforgató lemezekkel max. gabonatarlón lehet a szántás minőségén javítani.
Ja igen. És ez érvényes középkötött és nagyon kötött talajon egyaránt.
Nos A Pietro Moro ekének hasonló felépitésű kormánylemeze van mint a Vogel UN , vagy az Impala 2003, kulturkormánylemeze.
Stabil vázszerkezete van, jó a fejek osztása is.
De idehaza jobbára csak beforgatólemezzel szerelt kivitellel lehet jól dolgozni.
A nagy mennyiségű szármaradvánnyal az előhántolók nem mindig tudnak megbirkozni.
sajnos ez zetor betegség a én csak anagy zetorokat ismerem nagyon bonyolult ahidrolikája a vezérlőtömbbe a tolattyut eggy rugón keresztöl nyomja,hamegszorul a tolattyu /kopot,vagy koszkerulbele/ nembirja nyomnia rugó azért nem emel a121-es161-es zetoroknak a hidrolika fedélen van eggy dugó becsavarva az pont a tolattyuval szembevan azt kicsavarva meg lehet nyomni a tolattyut nemkell leszedni az egész fedelet szerintem sok ijen gond lehetet,hogyraktakráegy dugót a régi 120-asokon még nincs
Válasz #16. hozzászólásra
8011-es a gép .Egyik pillanatról a másikra elment a hidraulikánk . Egyik indításnál emel rendesen a másiknál nem , de ha emel is akor is csak egy kis ideig . Nem tudjuk mi a baja mert most van először crystallunk .
Válasz #13. hozzászólásra
Biztos hogy nem IH mert nekem van egy erdeti impala ekém ami Helti SPB-2002-es és a szomszéd srácnak vanegy kétfejes ekéje amit még a Garami csinált annó kisüzemben a hátsó udvarban és az tuti IH fejes mert a nagy IH fejeket tette rá az ekéire . És jobban neki áll a földnek mint az ih .
Válasz #4. hozzászólásra
Általában ha nem jól forgat egy eke az beállítási hiba . Szántottam tekeredett vázú ekével úgy hogy a sokat látott tanárom i alig tudta megkülömböztetni melyik milyen ekével volt szántva . Csak nagyon sokat vesződtem vele mire jó lett .
Válasz #1. hozzászólásra
Az impala jobb mint a csolyosi . A szögi ekéi IH fejes kis lajta homokon jobb meg ahol kevés a szár maradvány . Az impala meg Rabewerk koppintás , igazi mélyszántó eke nagyon tarlómardványos földre . Emelett igen strapabíró .
3705 hozzászólás
Válasz #54. hozzászólásra
Én már láttam olyat Kmf ekében! :))
Láttod a másik topicban Farkas Gyula Kóstolgat engem!
Válasz #53. hozzászólásra
Szerbusz Barátom!
Tudod kinek a pap, kinek a papné, kinek a paplan :-DDD
Nos a KMF változatnál még nem láttam beforgatólemezzel szerelt változatot, bár felül a kormánylemezen van 2 furat a felfogatására.
Odakint az osztrákok szármaradvány nélkül szántanak előhántolóval.
Válasz #51. hozzászólásra
Szia Barátom!
Rég beszéltünk már!
Ha a váz és az előhántó közé begubancolódik a szármaradvány akkor az beállítási probléma!
Amúgy lehet, hogy jó a beforgató lemez is de nekem nem vált be lehet, hogy velem volt a hiba nem tudom, nekem az előhántó jobban bevált és még problémám nem volt vele eddig!
Válasz #46. hozzászólásra
Meglepő lesz a válaszom.
Homokos talaj pont ugyanugy betud tömörödni, mint a barna, vagy fekete.
Csak a megmüvelésében van különbség.
Mig a kötött fekete---- szürke----barna normál mélylazítóval simán ropogtatható, addig a homokos rétegeket csak szárnyas variációval, vagy altalajművelővel lehet szépen megdolgozni, mert a kés pofája szélességében ugy nevezve: lefoszlik, nem tud müvelési szélességben teljesen átrepedni.
Válasz #29. hozzászólásra
MIfelénk a az előphántolókat lehajigálják a gazdák, csak rágubancolódik a szármaradvány ( az ő elmondásuk alapján).
A Vogel-nek amugyis egy lehetetlen formájú beforgatója van, maga elé dolgozik, nagy szármaradvány esetén, begubancolódik a váz és a fej közzé.
A beforgatólemezek ( trágyabeforgató villa)teli és villás kialakitás függvényében , nedvesebb és szárazabb körülmények között különbözőképpen reagálnak.
A telik nedvesen beragadnak.
De a villásnak is nem mindegy, h hová forgat a vége.
Válasz #27. hozzászólásra
Szia!
A 2003 után gyártott modellek már csak a 2003-as kultur kormánylemezzel( rövid előtétes) nyitottabb fejjel vannak gyártva.
Előtte a 2000-es modell( hosszú előtétes) volt a sláger, annó abban az időben a szükitett fejjel szerelt változatot a nagyon száraz, kemény talajokra találtuk ki.
a 2003-as modellt először csak középkötött talajra ajánlottuk, de jött egy vásárló akinek eladtunk öntés talajra, (Berettyó árterület), és rá 3 napra vett még egyett.
Kiderült az eszközről, h kötött talajon is remekül dolgozik.
Válasz #48. hozzászólásra
Nekem van minden felszerelésem! Egyedül még vetőgépem nincs de hamarosan lesz!
Válasz #47. hozzászólásra
Hát igen. Az a baj, hogy aki nagy területen gazdálkodik, annak megvan a választása, hogy milyen gépet vesz, aki meg kicsin, annak meg abból kell választani, ami a nagyoknak van.
:-)
Válasz #46. hozzászólásra
Lehetne direktvetéssel gazdálkodni de 12hektáron nekem nem nagyon éri megvenni egy direktvetőgépet!
Amúgy itt is be tud kményedni a föld rendesen!
Válasz #45. hozzászólásra
Sokat gondolkoztam már rajta, hogy homokos, vagy egyéb nagyon laza szerkezetű talajon nem lenne érdemes direktvetéssel, vagy minimum művelésel gazdálkodni? Vagy ott is be tud keményen tömörödni az altalaj?
Válasz #44. hozzászólásra
Igen a taljadottságok sokat számítanak én homokon gazdálkodok!
Válasz #41. hozzászólásra
El is fogadom.
Nagyon sokat számitanak a talajadottságok.
Kötött és kötött talaj között is lehetnek nagy különbségek a talajművelés szempontjából.
Válasz #42. hozzászólásra
Á nem ebből!!!
Bár tény, h. más szakmabeli nem a permetezőt teszi be az avatarba az 7szentség!
Válasz #34. hozzászólásra
Könnyű volt a feladvány. Túl nyilvánvaló volt a kép.
Válasz #40. hozzászólásra
Én csak a tapasztalatomat irtam le! Én nekem az előhántó vált be jobban!
Válasz #31. hozzászólásra
Mifelénk a környéken sincs előhántós eke, mindenki beforgatóval dolgozik.
Szinte soha nem tapasztaltam, hogy kukoricában betolult volna.
Amikor meg már nem válik le róla a föld az már régen rossz a talajnak. A mi körülményeink között az már csak sárdagasztás.
Válasz #38. hozzászólásra
Jó neked! :)
Válasz #37. hozzászólásra
Naná!!! Majd szopogatom a királyi eledelt!!! :-)))))
Válasz #36. hozzászólásra
Akkor te harapós is vagy? :)))
Válasz #35. hozzászólásra
Hannoveri véreb volt a üküköregapám öcsém!!!! :-))))
Válasz #34. hozzászólásra
Jó a szimatod Paldoo! :)
Válasz #33. hozzászólásra
Bingó! Tudok mi?
Fölismerem ám az ilyen szakikat messziről! :-))))
Válasz #32. hozzászólásra
A növényvédős stimt
Válasz #30. hozzászólásra
Értelek.
Téged amúgy csíplek ám! :-))
Biztos vlm. agronómus vagy, esetleg növényvédős szakimájszter! Jól tippeltem?
Válasz #29. hozzászólásra
Jó a beforgató lemez is kukitarlóban ha levan szárzúzva a kukiszár és nem kombájnnal hanem mulcsozóval aratás után! Nekem is előhántó van!
Tárcsázott kukitarlóban régebben beforgatólemezzel csak küszködtem mert gyűjtötte a csutkát. az előhántó szépen lefordítja akár kombájn után azonnal!
Válasz #28. hozzászólásra
Csak ha nyer a pályázat akkor lesz új traki.
JD 6330
Válasz #25. hozzászólásra
Ezzel a kijelentéssel nem igazán tudok megbarátkozni. Nálunk kukorica tarló szántásnál a beforgató lemezek a legtöbbször felmondják a szolgálatot, nem nyújtanak kellő fordítást, ha nyers a föld, akkor pedig nem fordul le róla a föld, hanem feltapad rá, és akkor bedúr az eke. Ellenben az előhántókkal ilyen gond nem szokott lenni. Kukorica tarlót soha nem tárcsázzuk szántás előtt. És az előhántó vogel simán leforgatja. Szerintem a beforgató lemezekkel max. gabonatarlón lehet a szántás minőségén javítani.
Ja igen. És ez érvényes középkötött és nagyon kötött talajon egyaránt.
Válasz #27. hozzászólásra
Most elment Josey.
Múltkor hamar elhúztál. Milyen trakesz fog jönni akkor?
A 2006-os 4 fejes Impala ekék milyen kormánylemezzel vannak szerelve?
Erre felé amit használnak nagyon szépen forgat kukorica tarlón is.
Válasz #24. hozzászólásra
Miért pont a PM?
Biztos alávágnak árban a többi márkának. Jól gondolom?
Melyik kellene? EVT 16???
Válasz #24. hozzászólásra
Szia!
Nos A Pietro Moro ekének hasonló felépitésű kormánylemeze van mint a Vogel UN , vagy az Impala 2003, kulturkormánylemeze.
Stabil vázszerkezete van, jó a fejek osztása is.
De idehaza jobbára csak beforgatólemezzel szerelt kivitellel lehet jól dolgozni.
A nagy mennyiségű szármaradvánnyal az előhántolók nem mindig tudnak megbirkozni.
Sziasztok!
Mi a véleményetek, tapasztalatotok a Pietro Moro ekékről? Egy 3 fejes váltvaforgatós megvételén gondolkodom.
Válasz #22. hozzászólásra
Igen arról
Válasz #21. hozzászólásra
Értem! Akkor a www.helti.hu oldalon található ekéről beszélsz?
Válasz #18. hozzászólásra
Nem Josey-tól vettem hanem akitől ő veszi a gyártótól a Garami Jóskától Bácsbokodról .
Válasz #19. hozzászólásra
Akkor szerinted vegyük ki a vezér tömböt ?
Válasz #17. hozzászólásra
sajnos ez zetor betegség a én csak anagy zetorokat ismerem nagyon bonyolult ahidrolikája a vezérlőtömbbe a tolattyut eggy rugón keresztöl nyomja,hamegszorul a tolattyu /kopot,vagy koszkerulbele/ nembirja nyomnia rugó azért nem emel a121-es161-es zetoroknak a hidrolika fedélen van eggy dugó becsavarva az pont a tolattyuval szembevan azt kicsavarva meg lehet nyomni a tolattyut nemkell leszedni az egész fedelet szerintem sok ijen gond lehetet,hogyraktakráegy dugót a régi 120-asokon még nincs
Válasz #14. hozzászólásra
Imapal ekét az agroportától vettél Debrecenben?
Válasz #16. hozzászólásra
8011-es a gép .Egyik pillanatról a másikra elment a hidraulikánk . Egyik indításnál emel rendesen a másiknál nem , de ha emel is akor is csak egy kis ideig . Nem tudjuk mi a baja mert most van először crystallunk .
Válasz #15. hozzászólásra
ki vele! hátha tudok
Tudsz nekem egy kicsit segíteni Zetor Crystal ügyben ?
Biztos hogy nem IH mert nekem van egy erdeti impala ekém ami Helti SPB-2002-es és a szomszéd srácnak vanegy kétfejes ekéje amit még a Garami csinált annó kisüzemben a hátsó udvarban és az tuti IH fejes mert a nagy IH fejeket tette rá az ekéire . És jobban neki áll a földnek mint az ih .
Válasz #9. hozzászólásra
az impalának semmi köze a rábewerk hez azon ih fejek vannak
Válasz #4. hozzászólásra
Általában ha nem jól forgat egy eke az beállítási hiba . Szántottam tekeredett vázú ekével úgy hogy a sokat látott tanárom i alig tudta megkülömböztetni melyik milyen ekével volt szántva . Csak nagyon sokat vesződtem vele mire jó lett .
Válasz #10. hozzászólásra
Bocs Haverék
Válasz #6. hozzászólásra
Hverék a nagy lajtát is nagy 6-al viszik mélyszántásban a 80-assal
Válasz #1. hozzászólásra
Az impala jobb mint a csolyosi . A szögi ekéi IH fejes kis lajta homokon jobb meg ahol kevés a szár maradvány . Az impala meg Rabewerk koppintás , igazi mélyszántó eke nagyon tarlómardványos földre . Emelett igen strapabíró .
Válasz #7. hozzászólásra
Szerintem ez talajtól is függ! Mifelénk nem szeretik az ih ekét!
Válasz #6. hozzászólásra
nekem is volt ilyen, az IH-hoz képest nehezebb volt húzni, de belement mindenbe
Válasz #5. hozzászólásra
Igen künnyű az eredeti gyárit! Országuti 6.ikba szántottam vele 25cm mélyen egész nap!