Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz GREVEN #25273. hozzászólásáraFrankó lett!
Apropó bérmunka. Ugye a nemzetközi helyzet fokozódik..
Azok az emberek, akik az elmúlt 20 évben csak kivettek vállalkozásból, és még egy mtz sincs az udvaron, tehát mindent bérben csináltattak meg másokkal, azok szerintem kezdhetnek gondolkodni. Sok helyen alapanyaghiány van, vagy a munkaerőből is kevesebb, vagy csak simán összébbhúzzák magukat a cégek, az esetleges kijárási tilalom esetén nem az lesz a prioritás sehol hogy az éves vetéskori vándorcirkuszt lejátsszák, miszerint hetekig párhektározol a határban összevissza meg sorra kétmàzsával vessed vedrezzed/zsákoljad a cuccot. Persze, segít az ember, amit tud, de lesz olyan munka ami lehet hogy nem lesz megcsinálva
Egy régóta halasztgatott munkát ma végre megcsináltam. Kikeráztam a morzsolót.
Mivel nem én hajtom így kicsit el volt hanyagolva.
Szélvédőről nehezen adta meg magát a 10 évnyi dzsuva.
De most olyan mint az új. Lehet idén bérbe arattatunk mert nem engedek bele senkit
Válasz Géza15 #25260. hozzászólásáraHa van zöld könyved, elvileg szállíthatod. Szla Sztem rá kell szóljon. Kiszórásban segíthetsz.
Egyenes ági: szülők, gyerek; testvér nem!
Házastárs is OK.
Sziasztok!
Aki elvégezte a 80 órás növényvédelmi tanfolyamot az vásárolhat II. forgalmi kategóriájú növényvédőszert, viszont a családtagok részére már nem vásárolhatja meg, vagy nekik is lehetséges?
Válasz Nyomasek Bobo #25248. hozzászólásáraA cső vége szabad kifolyasú lesz, de ahogy dugul a lamellás szűrő, lehet lesz 4 bar a bemenőn. Ilyen pvc szívócsövem van hozzá a nyomó oldalra https://fekete-koi.com/bordas-toemlok-spiral-toemlok/518-bordas-tomlo-pvc-25mm-1m.html
Válasz fendt309 #25239. hozzászólásáraAzt csak később tudod meg,hogy nem vágott át a forgalmazó. Ha nincs a tartály alján lerakódás akkor olyat kaptál amit rendeltél.
Válasz Földönfuto #25238. hozzászólásáraCsak abban még nem volt növényi adalék. Ha a mostani sima gázolajat huzamosabb ideig tárolod az alján kicsapódik az a trutyi amit most hozzá adagolnak. Olyan,mint a folyékony szurok.
Válasz csontii #25237. hozzászólásáraNekem 8 évet állt az udvaron a régi traktor mielőtt eladtam,a benne maradt gázolajjal lett beinditva,gond nélkül működött.
Válasz atisgyulai #25235. hozzászólásáraPlussz jövedéki az 10ft(asszem), hetente meg eddig kb 20-at esett.....
Az sem kizárt, hogy 20$ köré fog leesni az olaj ára.
Válasz Tobszi #25229. hozzászólásáraÉn IBC-zek, semmi gond vele.
Bár csak Mtz van a portán.
Őszről maradt vagy 200 lityó az alján, azt megkavartattam a szivattyúval, és nyomtam hozzá frisset.
Addig még szerintem érdemes várni, amíg ennyire lefelé mozog.
Majd ha megáll egy picit, vagy rá akarják dobni a + jövedékit, akkor érdemes lehet rámozdulni.
Srácok. Csőszereléshez hülye vagyok. Ezen itt mi fog tömíteni? Se O gyűrű, se hely , perem lapos tömítésnek. A teflon szalagtól nem fog elrepedni? Ugye műanyag...
Ha a menet nem tömít, a többi se fog, mert azért van sorja...
Válasz Tobszi #25229. hozzászólásáraMűanyagba tedd, a fém eleve bukó. Ha letakarod teljesen, full sötétben kibírhatja. Nyilván érdemes beleönteni valami okosítót. Bajban is lennénk ha 3 hónap után bedöglene, a kombájnban 7-8 hónapot is ott figyel..
Válasz Tobszi #25231. hozzászólásáraTörődj bele, inkább.....
1000 literen akár többet is bukhatsz, mint amit nyersz.
Mindenképpen sötét, fém hordóba ha mégis így gondolod, viszont ott meg a lassú elhasználás miatt fog nyirkosodni, vizesedni, rozsdásodni....
Milyen gépekbe ?? MTZ ezeket viszonylag elbírja(talán).
Válasz Ares 826 #25223. hozzászólásáraEz tuti?
Biztos vannak itt akik nagy tételben, több hónapra előre vásárolnak. Érdekelne a véleményük!
Spekulálok hogy lehet teli kéne venni egy IBC-t.
30422 hozzászólás
Válasz GREVEN #25273. hozzászólásáraFrankó lett!
Apropó bérmunka. Ugye a nemzetközi helyzet fokozódik..
Azok az emberek, akik az elmúlt 20 évben csak kivettek vállalkozásból, és még egy mtz sincs az udvaron, tehát mindent bérben csináltattak meg másokkal, azok szerintem kezdhetnek gondolkodni. Sok helyen alapanyaghiány van, vagy a munkaerőből is kevesebb, vagy csak simán összébbhúzzák magukat a cégek, az esetleges kijárási tilalom esetén nem az lesz a prioritás sehol hogy az éves vetéskori vándorcirkuszt lejátsszák, miszerint hetekig párhektározol a határban összevissza meg sorra kétmàzsával vessed vedrezzed/zsákoljad a cuccot. Persze, segít az ember, amit tud, de lesz olyan munka ami lehet hogy nem lesz megcsinálva
Válasz BNC01 #25272. hozzászólásáraNálam nem indul a videó
Egy régóta halasztgatott munkát ma végre megcsináltam. Kikeráztam a morzsolót.
Mivel nem én hajtom így kicsit el volt hanyagolva.
Szélvédőről nehezen adta meg magát a 10 évnyi dzsuva.
De most olyan mint az új. Lehet idén bérbe arattatunk mert nem engedek bele senkit
Életképek és napi infók a híradónkban:
https://www.facebook.com/agroinform/videos/274841320179750/?v=274841320179750
Mai meló,Npk bedolgozás
Válasz kulakman #25269. hozzászólásáraJNSZ
De az már a szomszéd területe, a miénken szerencsére nem állt meg, csak rövid időre.
Válasz Gatti #25268. hozzászólásáraEz a vizes rész melyik megye ?
Ma elszórva a 2. adag péti. Holnapra még maradt aztán kezdődhet a szántás elmunkálása :)
Ma a trágyaszórás tisztelére kijött a tsz elnök is.
Munkában a csíkozó gép! Majd szoljatok már ha vége a világnak, me annyi dolgom van idekint, hogy még azt se fogom észre venni.
Válasz endypapa_20120 #25263. hozzászólásáraÍgy igaz, csak kell hozzá felügyelő ki ellenőrzi a munkát.
Válasz endypapa_20120 #25263. hozzászólásáraJa! Zöld jogsi sem árt hozzá!
Válasz kukaccsosz #25262. hozzászólásáraNövényvédős felügyelettel bárkinek szórható.
Válasz Géza15 #25260. hozzászólásáraMegvásárolni csak magának lehet másnak nem!
Közeli hozzátartozónak kiszórhatja.
Válasz Géza15 #25260. hozzászólásáraHa van zöld könyved, elvileg szállíthatod. Szla Sztem rá kell szóljon. Kiszórásban segíthetsz.
Egyenes ági: szülők, gyerek; testvér nem!
Házastárs is OK.
De a vegyszert is megveheti nekik?
Válasz medikus #25255. hozzászólásáraÚgy tudom,egyenesági hozzátartozónak lehet permetezni.
Válasz agrogal #25257. hozzászólásáraBárányfarok.
Válasz sörhas #25254. hozzászólásáraEz most mi is?
Válasz Géza15 #25253. hozzászólásáraCsaládi gazdaság?
Válasz Géza15 #25253. hozzászólásáraSzolgáltatást nem végezhet!
Ma egy kicsit faragtunk a bárányokból.
Holnap pedig kirántjuk.
Sziasztok!
Aki elvégezte a 80 órás növényvédelmi tanfolyamot az vásárolhat II. forgalmi kategóriájú növényvédőszert, viszont a családtagok részére már nem vásárolhatja meg, vagy nekik is lehetséges?
Válasz atisgyulai #25235. hozzászólásáraItt van common rail is, de ha folyamatosan frissül az anyag akkor szerintem nem lehet vele gond.
Válasz Nyomasek Bobo #25250. hozzászólásáraNem kell oda semmi.Húzd meg rendesen kézzel,8 bárig bírni fogja.
Válasz Nyomasek Bobo #25249. hozzászólásáraNem tudom, mit bír.
Válasz Nyomasek Bobo #25248. hozzászólásáraA cső vége szabad kifolyasú lesz, de ahogy dugul a lamellás szűrő, lehet lesz 4 bar a bemenőn. Ilyen pvc szívócsövem van hozzá a nyomó oldalra https://fekete-koi.com/bordas-toemlok-spiral-toemlok/518-bordas-tomlo-pvc-25mm-1m.html
Válasz máris szomszéd #25246. hozzászólásáraTeflon szalag volt csak a faluban. Most annyi van rajta, hogy kézzel össze tudom tekerni. Lehet kevés lesz... Holnap kiderül.
Válasz Nyomasek Bobo #25234. hozzászólásárateflon szallág
Válasz Nyomasek Bobo #25234. hozzászólásáraNem fog az elrepedni.Én már áttértem a teflon zsinórra,először drágának tűnt de nagyon sokáig elég. Sokkal jobb mint a szalag.
https://www.kamody.hu/loctite-55-teflon-csomenettomito-160-m-18719
Válasz atisgyulai #25235. hozzászólásáraAzt' akkor járunk úgy, mint most a liszttel meg a cukorral
Válasz fendt309 #25239. hozzászólásáraAzt csak később tudod meg,hogy nem vágott át a forgalmazó. Ha nincs a tartály alján lerakódás akkor olyat kaptál amit rendeltél.
Válasz Földönfuto #25238. hozzászólásáraCsak abban még nem volt növényi adalék. Ha a mostani sima gázolajat huzamosabb ideig tárolod az alján kicsapódik az a trutyi amit most hozzá adagolnak. Olyan,mint a folyékony szurok.
Válasz Nyomasek Bobo #25240. hozzászólásáraÉn olyan benzinkútról szoktam rendelni aki foglalkozik kiszállítással is. 15-20 forinttal drágább mint a sima gázolaj.
Ha annyira féltek a gázolaj tárolásától 2 év mulva féláron átveszem.
Válasz csontii #25237. hozzászólásáraOszt azt hol?
Válasz csontii #25237. hozzászólásáraAzt honnan lehet tudni, hogy nem tartalmaz?
Válasz csontii #25237. hozzászólásáraNekem 8 évet állt az udvaron a régi traktor mielőtt eladtam,a benne maradt gázolajjal lett beinditva,gond nélkül működött.
Ha már be akartok tárolni nagyobb mennyiséget,akkor érdemesebb olyan gázolajat venni ami nem tartalmaz növényi adalékot.
Válasz atisgyulai #25235. hozzászólásáraPlussz jövedéki az 10ft(asszem), hetente meg eddig kb 20-at esett.....
Az sem kizárt, hogy 20$ köré fog leesni az olaj ára.
Válasz Tobszi #25229. hozzászólásáraÉn IBC-zek, semmi gond vele.
Bár csak Mtz van a portán.
Őszről maradt vagy 200 lityó az alján, azt megkavartattam a szivattyúval, és nyomtam hozzá frisset.
Addig még szerintem érdemes várni, amíg ennyire lefelé mozog.
Majd ha megáll egy picit, vagy rá akarják dobni a + jövedékit, akkor érdemes lehet rámozdulni.
Srácok. Csőszereléshez hülye vagyok. Ezen itt mi fog tömíteni? Se O gyűrű, se hely , perem lapos tömítésnek. A teflon szalagtól nem fog elrepedni? Ugye műanyag...
Ha a menet nem tömít, a többi se fog, mert azért van sorja...
Válasz Tobszi #25229. hozzászólásáraMűanyagba tedd, a fém eleve bukó. Ha letakarod teljesen, full sötétben kibírhatja. Nyilván érdemes beleönteni valami okosítót. Bajban is lennénk ha 3 hónap után bedöglene, a kombájnban 7-8 hónapot is ott figyel..
Válasz Tobszi #25231. hozzászólásáraTörődj bele, inkább.....
1000 literen akár többet is bukhatsz, mint amit nyersz.
Mindenképpen sötét, fém hordóba ha mégis így gondolod, viszont ott meg a lassú elhasználás miatt fog nyirkosodni, vizesedni, rozsdásodni....
Milyen gépekbe ?? MTZ ezeket viszonylag elbírja(talán).
Válasz Szabi. #25230. hozzászólásáraMit javasolsz?
Jobb lenne fémhordó?
Válasz Tobszi #25229. hozzászólásáraA legrosszabb hely ahova teheted......
Válasz Ares 826 #25223. hozzászólásáraEz tuti?
Biztos vannak itt akik nagy tételben, több hónapra előre vásárolnak. Érdekelne a véleményük!
Spekulálok hogy lehet teli kéne venni egy IBC-t.
Nyilván ez a rendszer alja, de innen építkezik a piramis felfelé.
1 deci pálinkáért elvégzik ugyanazt a munkát, amit 15 évvel ezelőtt is elvégeztek 1 deci pálinkáért.
Akkor mi az értékálló?
Válasz Mihály #25225. hozzászólásáraPapírlap összetűző, gemkapocs? Nem tudom a pontos nevét. Nikelezett 2 cm körüli fém .