Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Claastra. #23804. hozzászólásáraIgen rajta van, minden okés volt. Azóta ritkábban csinálja mivel az volt a probléma hogy nagy volt a dob hézag és kevés a fordulat.
Kukoricaban New Holland kombajn nem loki kifele a csuhet es a csutkat a ladakon, mi lehet a gond?
A szij jol fel van teve, eleg feszesek. Semmi hibat nem tudunk felfedezni. Valakinek otlete?
Válasz csoppika #23800. hozzászólásáraCvx 225el huzzuk leengedve is 13al viszi repceben... buzaval nem tesszük fullra és akkor is 12vel siman megy vele...
Válasz csoppika #23798. hozzászólásáraKörnyékemen senkinek... 3as sem és 4-es sem.. de kb 10db-ot tudok 6-ost...Itt nem lehetne 4fixel menni bezi az más ott lehet menni azzal jöjjön Győr környékére...
Válasz Szabi. #23789. hozzászólására2016-2018-as ujszerü gépek amik 3 méteresek kerülnek ennyibe. Akkor az uj becsülettel feldiszitve van annyi amennyinek irtam. Mi nem ennyiért vettük, mivel hogy ez 15 éves.
A 2008-2009-es 3 méteresek amik jobb börbe vannak 8-9-10 misik.
Túl vannak árazva az biztos. Nem beszélve a kopoalkatrészek árárol. Van pár vicces tétel.
Válasz GREVEN #23777. hozzászólásáraez a 3m-e shogy van, szállítási helyzetben az összes keréken gurul, vagy ki lehet emelni?
táblán forduláskor megint az összes keréken fordul, vagy ki lehet emelni?
Válasz GREVEN #23780. hozzászólásáraSzia.Igen láttam hogy hadznált ,de elég pofás.Arra gondolok hogy a vetőtagok külön-külön kovetik a földet ergo ih6200 vagy Jd vetőgép,Vagy mint a wederstadt egy kerettel mozognak jóformán.?
Válasz GREVEN #23777. hozzászólásáraJo estét!Hány méter széles ?Valamint a tagok külön külön járnak?Illetve mibe kerül most egy ilyesmi?Ih 6200 csere lesz aktuális.Vonóerőben mi kell hozzá?
Válasz Koresz #23775. hozzászólásáraKaros olló. Egy megy elől, óvatosan hogy a mag ne peregjen, jobbra letapossa, utána megy az ollós és tőbe nyisszant, következő kisnyugger páros 20 méterre követi, így szép rendre vágodik. Elfáradnak megállnak egyet fagyállózni, mennek tovább. 4 nap alatt lett meg egy ha. Rá érnek csak ezzel foglalkoznak .
Válasz Josku #23773. hozzászólásáraAmikor megjött az első nyugdijuk, nem voltak meglepődve, végűl is csak 50 évet gürcöltek le az agráriumban, végűl is valaki már mondta egyszer hogy 50 ezerből simán meglehet élni.
Válasz Rabó001 #23772. hozzászólásáraHarmadik éven kínlódunk vele. Szülők nyugdíjba vonultak, de nem bírtak otthon űlni, gondolták fél ha on kipróbálják, most 2 ha van. 2 fajta. Agromag-al szerződtünk. Olyan mint a cchili paprika, benne ülnek egész nap. Jól jövedelmező, a nyúgdíjuk 20 szorossa.
Válasz szantofold22 #23771. hozzászólásáraLeírja a cikkben hogy mi mindenre használják, pl. műanyag autókárpit készítéshez.
Persze ez nem azt jelenti, hogy valaha is akkora területen termesztenék, mint a búzát, kukoricát, repcét.
Válasz szantofold22 #23768. hozzászólásáraRengeteg felhasználása van. Időközben megtaláltam a cikket, a harmadik újságban volt amit megnéztem a kupac alján, már be is fotóztam.
Ha sikerül feltöltöm, ha már megkerestem. Ha elforgatva teszi be a képeket az nemtudom miért van, nálam állítva van a gépen.
Válasz Rabó001 #23766. hozzászólásáraEgy sima nád aratóval meg lehet oldani még kévébe is köti,amúgy a 80-as években itt a tsz termelte ,konkrétan én hoztam Szegedről 2db kender arató gépet ,vágta kötötte.
Válasz szantofold22 #23762. hozzászólásáraNyugaton megoldják, ha igény lesz rá, akkor majd itt is. Volt egy cikk a kender betakarításrol. Házilag átalakított gépekkel csináljak jórészt. Legalább két változat volt. Az egyikben Claas Jaguaron volt 2 adapter, egymás felett, az egyik a tetejét vágta le, a másik a föld felett. És akkor egyiket szecskazta, a másik meg rendben maradt. Meg kéne keresnem, mert pontosan nem emlékszem már. Lehet a neten is fent van.
Válasz Rabó001 #23754. hozzászólásáraEgy évtized után most nem fogok vetni.
Gyomírtás nem teljeskörű, nincs mindenre fölött megoldás.
Parlagfű utó kelése a legnagyobb gond, egészen július másfeléig tiszta a tábla aztán aug elejére felé nő és nem tudsz mit kezdeni ezzel, a kompetíció során mikor a szója befejezni növekedését, amaz teret nyer.
30260 hozzászólás
Válasz gazda001 #23811. hozzászólásáraEz nagy szopi főleg ha a földön törik le jó messze!!
Válasz UE-28 #23810. hozzászólásáraMennyit fizetnek egy ilyen báláért ???
Mai adalék, csak hogy érezzem a törődést....
Tegnap küldtünk egy kis takarmányt az OMÉK-ra
Elkezdôdött a silócirok betakarítása. Ez még a forgó. Porolós volt a szántás, megoszlottak a vélemények.
az öreg MTZ ezt is felásta
Még maradt egy tábla a többi fel van lazítva, kukorica helyére meg jön még a búza és erre az évre vége :)
Válasz Tom250 #23803. hozzászólásáraMár rotyog a gombapöri, lassan kész
Lassan zárjuk a szezont
Válasz Claastra. #23804. hozzászólásáraIgen rajta van, minden okés volt. Azóta ritkábban csinálja mivel az volt a probléma hogy nagy volt a dob hézag és kevés a fordulat.
Válasz Pogba #23802. hozzászólásárabiztos az a "jól fel van téve",az X rajta van?
Miket nem találni határszemle közben
Kukoricaban New Holland kombajn nem loki kifele a csuhet es a csutkat a ladakon, mi lehet a gond?
A szij jol fel van teve, eleg feszesek. Semmi hibat nem tudunk felfedezni. Valakinek otlete?
Válasz csoppika #23800. hozzászólásáraCvx 225el huzzuk leengedve is 13al viszi repceben... buzaval nem tesszük fullra és akkor is 12vel siman megy vele...
Válasz J.D. Borda #23799. hozzászólásáraMeg talan 160paci húzza... Ha leengedi, nem megy 10et
Válasz csoppika #23798. hozzászólásáraKörnyékemen senkinek... 3as sem és 4-es sem.. de kb 10db-ot tudok 6-ost...Itt nem lehetne 4fixel menni bezi az más ott lehet menni azzal jöjjön Győr környékére...
Válasz J.D. Borda #23795. hozzászólásáraHát itt egy bezi cég évek óta nyomja fix 4méterrel...már kb a másodikat nyűvik... Maszek is van, Szigetközben is...
Válasz GREVEN #23796. hozzászólásáraFelenk nem is vesznek 4est mert a 6os nagysagrandben nem sokkal dragabb mint a 4es csukható...
Válasz J.D. Borda #23795. hozzászólásáraJah jah. Az se utolso szempont.
Válasz Szabi. #23792. hozzászólásáraÉs ez össze sem csukható szerintem közlekedni sem lehet vele...
Válasz csoppika #23791. hozzászólásáraNem érdeklődtem axialnal csak az opcios első tömörítő kerekekről,de azt is kár volt.
Válasz Szabi. #23792. hozzászólásáraEz egy alapgép ára. Én a felszerelt árát mondtam.
Válasz GREVEN #23790. hozzászólásáraHidd el, nettó 19-20–ért műtrágyás 4m-es rapid van, símán.
Itt a horsch:
Válasz GREVEN #23790. hozzászólásáraMagadagolót nem kérdezted véletlenül,?
Válasz Szabi. #23789. hozzászólására2016-2018-as ujszerü gépek amik 3 méteresek kerülnek ennyibe. Akkor az uj becsülettel feldiszitve van annyi amennyinek irtam. Mi nem ennyiért vettük, mivel hogy ez 15 éves.
A 2008-2009-es 3 méteresek amik jobb börbe vannak 8-9-10 misik.
Túl vannak árazva az biztos. Nem beszélve a kopoalkatrészek árárol. Van pár vicces tétel.
Válasz GREVEN #23780. hozzászólására4 méteres 16 millió max.....
Akkor a 3 !!!????
Jól járt aki eladta
Válasz envagyok2 #23786. hozzászólásáraAz összes kerekén gurul.
Válasz GREVEN #23785. hozzászólásáraMegkaptam ,Köszönöm.
Válasz GREVEN #23777. hozzászólásáraez a 3m-e shogy van, szállítási helyzetben az összes keréken gurul, vagy ki lehet emelni?
táblán forduláskor megint az összes keréken fordul, vagy ki lehet emelni?
Válasz szantofold22 #23784. hozzászólásáraKöszi. Irtam privit.
Válasz GREVEN #23783. hozzászólásáraÉrtem ,sok szerencsét hozzá!
Válasz szantofold22 #23781. hozzászólásáraEz egy szekcióból van a 3 méter. De minden sor függetlenül külön mozog.
Korának megfelelő állapotúnak tünik, ugy látszik gondos gazdája volt. 2500 HA van benne.
Ez még az elsők között jött ki, 2004-es.
Válasz apuci #23778. hozzászólásáraPedig azzal haladòsabb.
Válasz GREVEN #23780. hozzászólásáraSzia.Igen láttam hogy hadznált ,de elég pofás.Arra gondolok hogy a vetőtagok külön-külön kovetik a földet ergo ih6200 vagy Jd vetőgép,Vagy mint a wederstadt egy kerettel mozognak jóformán.?
Válasz szantofold22 #23779. hozzászólására3 méteres. Milyen tagokra gondolsz?
Ez használt gép, az új ára 19-20 millió körül mozog opcionális felszereltségtől függően.
110-140 lóerő a vonóerő igénye a könyve szerint.
Válasz GREVEN #23777. hozzászólásáraJo estét!Hány méter széles ?Valamint a tagok külön külön járnak?Illetve mibe kerül most egy ilyesmi?Ih 6200 csere lesz aktuális.Vonóerőben mi kell hozzá?
Válasz GREVEN #23777. hozzászólásáraFasza, gratula, egy másik topikban meg az megy hogy csak a műtrágyaszóros vetés van favorizálva mert az jó!
Egy korszak vége remélhetöleg. Nincs többé mütrágyaszoroval vetés.
Válasz Koresz #23775. hozzászólásáraKaros olló. Egy megy elől, óvatosan hogy a mag ne peregjen, jobbra letapossa, utána megy az ollós és tőbe nyisszant, következő kisnyugger páros 20 méterre követi, így szép rendre vágodik. Elfáradnak megállnak egyet fagyállózni, mennek tovább. 4 nap alatt lett meg egy ha. Rá érnek csak ezzel foglalkoznak .
Válasz Josku #23773. hozzászólásáraMivel vágjátok?
Válasz Josku #23773. hozzászólásáraAmikor megjött az első nyugdijuk, nem voltak meglepődve, végűl is csak 50 évet gürcöltek le az agráriumban, végűl is valaki már mondta egyszer hogy 50 ezerből simán meglehet élni.
Válasz Rabó001 #23772. hozzászólásáraHarmadik éven kínlódunk vele. Szülők nyugdíjba vonultak, de nem bírtak otthon űlni, gondolták fél ha on kipróbálják, most 2 ha van. 2 fajta. Agromag-al szerződtünk. Olyan mint a cchili paprika, benne ülnek egész nap. Jól jövedelmező, a nyúgdíjuk 20 szorossa.
Válasz szantofold22 #23771. hozzászólásáraLeírja a cikkben hogy mi mindenre használják, pl. műanyag autókárpit készítéshez.
Persze ez nem azt jelenti, hogy valaha is akkora területen termesztenék, mint a búzát, kukoricát, repcét.
Válasz Rabó001 #23770. hozzászólásáraVeri lefele rendesen.Ellenben meg igy sem merném ültetni,Ki veszi ezt meg...
Válasz szantofold22 #23768. hozzászólásáraRengeteg felhasználása van. Időközben megtaláltam a cikket, a harmadik újságban volt amit megnéztem a kupac alján, már be is fotóztam.
Ha sikerül feltöltöm, ha már megkerestem. Ha elforgatva teszi be a képeket az nemtudom miért van, nálam állítva van a gépen.
Válasz Diesel Tibor #23767. hozzászólásáraTudom, kézzel is meg lehet oldani
Válasz Rabó001 #23766. hozzászólásáraJó estét!
Mit kezdenek ezzel, MOST?
Válasz Rabó001 #23766. hozzászólásáraEgy sima nád aratóval meg lehet oldani még kévébe is köti,amúgy a 80-as években itt a tsz termelte ,konkrétan én hoztam Szegedről 2db kender arató gépet ,vágta kötötte.
Válasz szantofold22 #23762. hozzászólásáraNyugaton megoldják, ha igény lesz rá, akkor majd itt is. Volt egy cikk a kender betakarításrol. Házilag átalakított gépekkel csináljak jórészt. Legalább két változat volt. Az egyikben Claas Jaguaron volt 2 adapter, egymás felett, az egyik a tetejét vágta le, a másik a föld felett. És akkor egyiket szecskazta, a másik meg rendben maradt. Meg kéne keresnem, mert pontosan nem emlékszem már. Lehet a neten is fent van.
Válasz szanberg #23764. hozzászólásáraKösz. Értem, világos amit írsz.
Válasz Rabó001 #23754. hozzászólásáraEgy évtized után most nem fogok vetni.
Gyomírtás nem teljeskörű, nincs mindenre fölött megoldás.
Parlagfű utó kelése a legnagyobb gond, egészen július másfeléig tiszta a tábla aztán aug elejére felé nő és nem tudsz mit kezdeni ezzel, a kompetíció során mikor a szója befejezni növekedését, amaz teret nyer.