Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én kultúrától és művelesi módtól függetlenül kúrogatnám akinek a táblaja fertőzött.
Felénk is van olyan napraforgó ami full parlagfüves. Sőt 10 + ha os táblák nem learatva, méteres gyomokkal átnőve. Az ilyet fel kell szólítani ha nem állítja helyre 2 felszólítas után akkor elvenni a földet.
Fúlok meg a kötsög parlagfűtől es felenk nem kis tablák vannak.
Válasz buszsofőr #23684. hozzászólásáraNagyobb kavicsfoltos földön 7,8 T/ha a kis jobb minőségü földön, ami kavicsfolt mentes 7,5 T/ha lett. Az első fejtrágyával két hetet késtem a kis parcellán. Meg is lett az eredménye. A májusi esős hónap besegített.
Válasz szanberg #23689. hozzászólásáraIgen, leginkább a forgóban. Ott kapott egy kis levegőt.
Korai vetés, (márc.29)
és már a pulsart is megkapta, mielőtt ezek kihajtottak.
Sorközben nem nagyon volt, a húzatás kivitte csak a sorokban tudott megmaradni.
Ez a tábla 3,7 felett adott, (kombájntiszta súly).
Folyt. köv.
Válasz Sk Laci #23679. hozzászólásáraÉn csak bedolgozok vele silózáskor a tsz nek, otthon meg a pb6 kombinárort húzza. A fogyasztása jó kb 10l/óra silónyomás+ gyúrás
minden gép jó és rosz.a lényeg elvégezzék a munkát hiba nélkül.meg persze hozzá megfelelő ezkőzt húzzon. de az mtz.50.még nem hagyot cserbe 18.éve hajtom
Válasz csoppika #23680. hozzászólásáraHozzánk az oroszból a Kirovec, DT, Buldózerek jutottak. Sk-ban volt nehéz gépipar, a nehéz traktorokat is itt gyártották. De a privatizáció megtette a magáét
Válasz Sk Laci #23679. hozzászólásáraEjj-ejj...
Nem az orosz vasakon szocializálódtál, azt látom
Mtz 50...mondjuk... Ha olyan helyen jársz, próbáld ki... Ha be tudtál "mászni",már akár kényelmesnek is nevezhető...Tudom még ajánlani a T150est is, bár abban te lehet elférsz A nagynak tűnő fülke ellenére sikerült egész kis helyet összehozni a mérnököknek a sofőr számára
Válasz csoppika #23677. hozzászólásáraAmikor vettem, akor csak 1 traktorom volt, és ha vetni akartam, akor mást kellett haragítanom. Az ismerősömnek meg le volt állitva a gazban, mert miután megvette a Case 170 MX traktort, nem volt senki se, aki beült volna a skodába. 3 év állás után hozzám került. Hazavontattam, mert nem volt üzemképes. Otthon rendberaktam, tavaszal meg ment az első bevetésre. Hát nem voltam elragadtatva, máshoz voltam szokva. Erő az van a Skodákban, de a konfort, hát mit ne mondjak. 2 évet volt nálam mint kiszolgáló meg "mentő" traktor, a Forterra mindent megcsinált. Utána jött a NH, azóta évente 4-5x beindítva, le ne ragadjon, de a helyéről meg se mozdult. Majd akadt rá vevő, és ment a háztól. Nálam már csak a helyet fogta.
Válasz csoppika #23674. hozzászólására4,2 IH tárcsa+3db nagy henger kapcsolata volt az ideális munkagépje.
Én csak 6m-es nehézkombinátorral próbáltam, azt vitte rendesen, meglepően jó fogyasztásal.
Válasz Sk Laci #23673. hozzászólásáraVolt neked is... Nem vettem meg
Pedig kb amit idáig tárcsára meg a Zetorra költöttem,abból kijött volna egy Skoda, egy 4.2es Ih tárcsa, Ih eke...kb...talán még egy lazító is...
Válasz csoppika #23667. hozzászólásáraTudom, haver biztos valami fasza kinti képet akart, csak mivel nem sikerült neki feltenni, nekem meg csak ezek voltak hát felboktem.
Válasz Bárány #23662. hozzászólásáraHát itt azért olyan sok nincs... Viszont ez szántott volt, puha volt aratáskor... Az 514est nem nagyon lehetett észrevenni...de ezt a jd9540et...
Válasz csoppika #23661. hozzászólásáraDehogynem tapos, repülni az sem tud. Sokszor szántáskor is egy élmény, ha elkapsz egy nyomot. Idén van nedvesség a talajban (tudom, nem mindenhol), úgyhogy várható a taposás.
Válasz zotya71 #23652. hozzászólásáraCsak nosztalgiából dobtam fel a képet, tegnap a joni-nk beadta a kulcsot, muszáj volt ráülni, ez is jól muzsikál, de a nagygépes munkához képest 1-2 óráig szokni kellett.
Repcére kínlódás, a kultivátor felnyerselt, a 4630-as ledobta magáról a túrbót, így magam paraszt mert szógám nincsen, az 50-est hajtom a kistárcsával.
30245 hozzászólás
Válasz bandigh #23690. hozzászólásáraElég baj.
Én kultúrától és művelesi módtól függetlenül kúrogatnám akinek a táblaja fertőzött.
Felénk is van olyan napraforgó ami full parlagfüves. Sőt 10 + ha os táblák nem learatva, méteres gyomokkal átnőve. Az ilyet fel kell szólítani ha nem állítja helyre 2 felszólítas után akkor elvenni a földet.
Fúlok meg a kötsög parlagfűtől es felenk nem kis tablák vannak.
Válasz Diesel Tibor #23696. hozzászólásáraLazítod a dombot?
Ma befejeztük
Válasz csoppika #23663. hozzászólásáraMég csak az tipor igazán.660lexiont nem kell megpupozni,mert betont csinál a földből.
Válasz buszsofőr #23684. hozzászólásáraNagyobb kavicsfoltos földön 7,8 T/ha a kis jobb minőségü földön, ami kavicsfolt mentes 7,5 T/ha lett. Az első fejtrágyával két hetet késtem a kis parcellán. Meg is lett az eredménye. A májusi esős hónap besegített.
Válasz buszsofőr #23683. hozzászólásáraPB6-022 lúdtalpkapásat húztam vele én is.
Válasz bandigh #23690. hozzászólásáraAz idei évben ritka az olyan tábla, amiben nincs egy szál sem.
Válasz szanberg #23689. hozzászólásáraIgen, leginkább a forgóban. Ott kapott egy kis levegőt.
Korai vetés, (márc.29)
és már a pulsart is megkapta, mielőtt ezek kihajtottak.
Sorközben nem nagyon volt, a húzatás kivitte csak a sorokban tudott megmaradni.
Ez a tábla 3,7 felett adott, (kombájntiszta súly).
Folyt. köv.
Válasz szanberg #23689. hozzászólásáraHazánkban az nem is napraforgó aminek nincs körbe egy olyan kerete
Válasz atisgyulai #23688. hozzászólásáraDe egy kicsit parlagfüves
Válasz Gatti #23687. hozzászólásáraNeoma.
Elég jónak igérkezik!
Pontosat még nem tudok.
Válasz atisgyulai #23685. hozzászólására
Jól adja? Milyen fajta?
Válasz zotya71 #23682. hozzászólásáraNekem is van még egy fél 50-es... Csak azt mondtam, hogy akkor kényelmes, ha már benne ülsz
"2 Megás letöltés"
Válasz Sk Laci #23681. hozzászólásáraJa milyen lett a búzád amit öntözni akarál?
Válasz Sk Laci #23679. hozzászólásáraÉn csak bedolgozok vele silózáskor a tsz nek, otthon meg a pb6 kombinárort húzza. A fogyasztása jó kb 10l/óra silónyomás+ gyúrás
minden gép jó és rosz.a lényeg elvégezzék a munkát hiba nélkül.meg persze hozzá megfelelő ezkőzt húzzon. de az mtz.50.még nem hagyot cserbe 18.éve hajtom
Válasz csoppika #23680. hozzászólásáraHozzánk az oroszból a Kirovec, DT, Buldózerek jutottak. Sk-ban volt nehéz gépipar, a nehéz traktorokat is itt gyártották. De a privatizáció megtette a magáét
Válasz Sk Laci #23679. hozzászólásáraEjj-ejj...
Nem az orosz vasakon szocializálódtál, azt látom
Mtz 50...mondjuk... Ha olyan helyen jársz, próbáld ki... Ha be tudtál "mászni",már akár kényelmesnek is nevezhető...Tudom még ajánlani a T150est is, bár abban te lehet elférsz A nagynak tűnő fülke ellenére sikerült egész kis helyet összehozni a mérnököknek a sofőr számára
Válasz csoppika #23677. hozzászólásáraAmikor vettem, akor csak 1 traktorom volt, és ha vetni akartam, akor mást kellett haragítanom. Az ismerősömnek meg le volt állitva a gazban, mert miután megvette a Case 170 MX traktort, nem volt senki se, aki beült volna a skodába. 3 év állás után hozzám került. Hazavontattam, mert nem volt üzemképes. Otthon rendberaktam, tavaszal meg ment az első bevetésre. Hát nem voltam elragadtatva, máshoz voltam szokva. Erő az van a Skodákban, de a konfort, hát mit ne mondjak. 2 évet volt nálam mint kiszolgáló meg "mentő" traktor, a Forterra mindent megcsinált. Utána jött a NH, azóta évente 4-5x beindítva, le ne ragadjon, de a helyéről meg se mozdult. Majd akadt rá vevő, és ment a háztól. Nálam már csak a helyet fogta.
Válasz csoppika #23670. hozzászólására
Válasz Sk Laci #23675. hozzászólásáraSzóval nem dolgoztál vele komolyan... Csak egy kis kiruccanás volt
Válasz Koppány Vezér #23672. hozzászólásáraJa az ember ugy lebarnul benne mint a strandon főleg hogy észak dél tájolású
Válasz csoppika #23674. hozzászólására4,2 IH tárcsa+3db nagy henger kapcsolata volt az ideális munkagépje.
Én csak 6m-es nehézkombinátorral próbáltam, azt vitte rendesen, meglepően jó fogyasztásal.
Válasz Sk Laci #23673. hozzászólásáraVolt neked is... Nem vettem meg
Pedig kb amit idáig tárcsára meg a Zetorra költöttem,abból kijött volna egy Skoda, egy 4.2es Ih tárcsa, Ih eke...kb...talán még egy lazító is...
Válasz csoppika #23670. hozzászólásáraCsaknem Škodát akarsz venni?
Ezeket a traktorokat "aprópénzért" árulják.
Válasz buszsofőr #23669. hozzászólására Rendszeresített ADIDAS munkavédelmi strandpapucs?
Válasz buszsofőr #23669. hozzászólásáraUnalmas lehet, előre hátra menni
Válasz buszsofőr #23669. hozzászólásáraKinti fotó is van?
Válasz lorant90 #23668. hozzászólására
Válasz csoppika #23667. hozzászólásáraTudom, haver biztos valami fasza kinti képet akart, csak mivel nem sikerült neki feltenni, nekem meg csak ezek voltak hát felboktem.
Válasz lorant90 #23666. hozzászólásáraKinti fotó jobb lenne
Válasz buszsofőr #23664. hozzászólására
Válasz buszsofőr #23664. hozzászólásáraEz képtelenség .
Silózás
Válasz Bárány #23662. hozzászólásáraHát itt azért olyan sok nincs... Viszont ez szántott volt, puha volt aratáskor... Az 514est nem nagyon lehetett észrevenni...de ezt a jd9540et...
Válasz csoppika #23661. hozzászólásáraDehogynem tapos, repülni az sem tud. Sokszor szántáskor is egy élmény, ha elkapsz egy nyomot. Idén van nedvesség a talajban (tudom, nem mindenhol), úgyhogy várható a taposás.
Azt mondják a nagy kombajn széles gumival nem tapos... Ezek a tankcsapdák a forgón keresztbe menő kombájn nyomából valók... Az egész forgó ilyen...
Válasz Josku #23658. hozzászólására
Válasz Josku #23658. hozzászólására
Munkában a csíkozó gép.
Válasz Josku #23655. hozzászólásáraIlyet eddig ifa motornál láttam. Amúgy a gázolajcsövet nem felcserélve kellene szerelni?
Válasz Josku #23653. hozzászólásáraPóktraktor (pókember után szabadon)
Pár gazda társ, itt a szomszédban úgy gondolta, alá szánt a repcének. A 80 as meg máshogy gondolta.
Mért forogsz hogy....
Válasz zotya71 #23652. hozzászólásáraCsak nosztalgiából dobtam fel a képet, tegnap a joni-nk beadta a kulcsot, muszáj volt ráülni, ez is jól muzsikál, de a nagygépes munkához képest 1-2 óráig szokni kellett.
Válasz Josku #23649. hozzászólásáralucernának mi is 50. tárcsa borona vetőgép henger a szántást meg 82. érdekes módon kikelt
Válasz Josku #23649. hozzászólásáralucernának mi is 50. tárcsa borona vetőgép henger a szántást meg 82. érdekes módon kikelt
Válasz Josku #23649. hozzászólásáraLehet nem a géppark lesz a hiba,hanem az eső.
Repcére kínlódás, a kultivátor felnyerselt, a 4630-as ledobta magáról a túrbót, így magam paraszt mert szógám nincsen, az 50-est hajtom a kistárcsával.