Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Még decemberben lazítózáskor került elő a földből ez a célszerszám. Ütött - kopott de gyári az tuti. 36-os és 46-os kulcsnyílások vannak rajta. Ismeri valaki, hogy milyen géphez tartozhat?
Válasz UE-28 #22652. hozzászólásáraAkkor még be volt művelve az az egész ódal!
Hihetetlen, igaz én is arattam 2000évek legelején olyan táblát a mi határunkban, ami mára 4-5 méteres összefüggő gaz...
Válasz .Richard. #22671. hozzászólásáraNo meg a környezettudatos(környezetvédőt nem merik használni) gyárak...hehe Akkor lenne a legjobban környezetvédő, ha nem gyártana semmit...
Dolgoztam logisztikai elosztóban...csak szemetet termeltünk, nejlon , karton...
Válasz csoppika #22666. hozzászólásáraHa megfigyeled, a munka az nem káros! Azt sehol nem hirdetik, hogy ne dolgozz. Aztán, környezetvédelem mellett egy szó nem esik arról, hogy ne üljetek autóba, gondoljátok végig mit akartok. Akkor kevesebb a szennyezés. De az autó az kell, marha jó bevétel a világnak. Mindenki maga tudja mennyit vezet, ha hirdetik, hogy ne autózz,akkor is annyit autózunk, de egyszer sem hangzik el, hogy ha lehet akkor ne.
Válasz JD Lipi #22662. hozzászólásáraNem értek veled egyet, akkor nem volt ennyi gyógyszer nekik a magas vérnyomásra meg ilyenek, akkor éltek 60-70 éves korig ma meg 80-90 évig.
Válasz Sk Laci #22663. hozzászólásáraJa... Minden káros, kivéve az étel ipari adalékai, amit belekevernek, hogy 3.20-ból kihozzák az "élelmiszert"... (mert mi úgy szeretjük... "a helyi ízlés szerint készítve" , mint a kaka kóla...nekünk a szar is jó)
Válasz JD Lipi #22662. hozzászólásáraAz a baj, hogy ma mindenre találnak okot, miért nem jó, káros. Akárcsak a tejről, valaha egészséges volt mára már csak a csecsemőknek ajálják. Legjobban meglepet a TV egyik müsora, miszerint a fogkrém is ártalmas a fogakra. Régeben meg minden evés után ajánloták a fogmosást.
Válasz csoppika #22660. hozzászólásáraNagyon jól látod. Itták hazi pálinkát ettek fűstőlt árut tejet stb ami saját volt! Manapság meg egéségtelen! De akkor ma miért halnak 40-60 évesek akkoriban eléltek 80-90 évig is!
Válasz UE-28 #22658. hozzászólásáraIgaz Viszlói! Debrétén Juhász Janikát ismerem. Megvan még az olajütő a faluban kiállitva? 90 években jártam arra utoljára!
Válasz Bárány #22659. hozzászólásáraLehet hogy alapjában többet dolgoztak, de stressz nemigen volt. Nagyapám felkelt hajnalban, megetette az állatokat, oszt kiment kaszálni. Délig nyomta, oszt kaja, pálinka oszt szunya... Ha 1-ig aludt, akkor is 4-ig kaszált...ha 3-ig, akkor is...
Mi meg 20 évvel később, apámmal, mikor a lóval hajnal 4től este fél10ig 5x fordultunk szénával a hullámtérből, nem hitte el mennyi forduló lett meg...
Válasz UE-28 #22657. hozzászólásáraHajnaltól estig dolgoztak, és ennek egy részét nem is tekintették munkának, csak "meg köll azt is csináni".
Azért ennél mindenképp könnyebb nekünk.
Az a durva nekem, ahogy Apámmal beszélgetünk a régi időkről és sok ember ugyan úgy munka mellett még megszántott minden kis területet is, kézzel kaszálni, takarni, kukoricát törni, huh...
És megcsináltak mindent, még azt is megkockáztatom, hogy összességében nagyobb terület volt művelés alá vonva...
Válasz szanberg #22641. hozzászólásáraSzanberg
Milyen kicsi a világ.
Egy volt motoros társad a kollégám.
Profi hegesztők vagyunk
Egy versenyen eltört a válla kawasaki kx250f.
Biztos emlékszel rá.
Ha kell valamit komolyan meg varacskolni szóljál.
Bocs hogy ezt itt ki írtam!
Válasz bandigh #22634. hozzászólásáraNekem a T-150 pihent hat évet, kismotor indítása tovább tartott mint a nagyé. Miután fél óra kismotorral játék után mire az beindult a nagy motor az első kuplung kar lenyomás után pöccentésre indult! Azt amit írtál már a mai "fejlettnek" mondott vasak szerintem soha nem csinálnák meg! Minél újabb én azt mondom "annál szarabb"!
Válasz Ares 826 #22633. hozzászólásáraAlap!
Idén, ott állt már 3 éve, behúztuk, 2 méreren belül beindult. De csak 1 henger ment. A kettőből
6 perc kapalpálás az adagolón meg csavarhúzózás, és ment is a 2 xD
Ha ezt elintézd el egy modern rakodóval, 40 évesen...
30174 hozzászólás
Válasz RkTomi #22674. hozzászólásáraDT75
Lánctalpcsavarhoz
Válasz RkTomi #22674. hozzászólásáraHelló besson ekéhez való a fejeket tartó csavarokhoz való.
Válasz RkTomi #22674. hozzászólásáraNekem kárpótláson kimért földből került elő 4 m kisvsúti sin.30 évig a tsz használta,nekik nem került elő.
Még decemberben lazítózáskor került elő a földből ez a célszerszám. Ütött - kopott de gyári az tuti. 36-os és 46-os kulcsnyílások vannak rajta. Ismeri valaki, hogy milyen géphez tartozhat?
Válasz UE-28 #22652. hozzászólásáraAkkor még be volt művelve az az egész ódal!
Hihetetlen, igaz én is arattam 2000évek legelején olyan táblát a mi határunkban, ami mára 4-5 méteres összefüggő gaz...
Válasz .Richard. #22671. hozzászólásáraNo meg a környezettudatos(környezetvédőt nem merik használni) gyárak...hehe Akkor lenne a legjobban környezetvédő, ha nem gyártana semmit...
Dolgoztam logisztikai elosztóban...csak szemetet termeltünk, nejlon , karton...
Válasz csoppika #22666. hozzászólásáraHa megfigyeled, a munka az nem káros! Azt sehol nem hirdetik, hogy ne dolgozz. Aztán, környezetvédelem mellett egy szó nem esik arról, hogy ne üljetek autóba, gondoljátok végig mit akartok. Akkor kevesebb a szennyezés. De az autó az kell, marha jó bevétel a világnak. Mindenki maga tudja mennyit vezet, ha hirdetik, hogy ne autózz,akkor is annyit autózunk, de egyszer sem hangzik el, hogy ha lehet akkor ne.
Válasz Sk Laci #22663. hozzászólásáraMinden káros most. Sajna gyógyszer ipar is fénykorát éli mint minden más, fogyasztói társadalom lettünk!
Válasz Sk Laci #22663. hozzászólásáraMinden káros most. Sajna gyógyszer ipar is fénykorát éli mint minden más, fogyasztói társadalom lettünk!
Válasz UE-28 #22665. hozzászólásáraDövény-Ben nőttem fel. Barcikán laktam 20 évet. Most Putnokon lakom egy éve. Dolgoztam Szendrő-ben gazdaságban 1998-2005 közt.
Válasz JD Lipi #22662. hozzászólásáraNem értek veled egyet, akkor nem volt ennyi gyógyszer nekik a magas vérnyomásra meg ilyenek, akkor éltek 60-70 éves korig ma meg 80-90 évig.
Válasz Sk Laci #22663. hozzászólásáraJa... Minden káros, kivéve az étel ipari adalékai, amit belekevernek, hogy 3.20-ból kihozzák az "élelmiszert"... (mert mi úgy szeretjük... "a helyi ízlés szerint készítve" , mint a kaka kóla...nekünk a szar is jó)
Válasz JD Lipi #22661. hozzászólásáraSzégyen, nem szégyen azt nem tudom, Apám majd megírja.A hires pálinkafőzőnek csak a helye van már meg.
Ha szabad kérdeznem Te hova való vagy?
Válasz Sk Laci #22663. hozzászólásáraOké, azt a tejet amit a tarkából fejtek, ami a csordára járt ki, ne hasonlítsuk össze a maival.
Válasz JD Lipi #22662. hozzászólásáraAz a baj, hogy ma mindenre találnak okot, miért nem jó, káros. Akárcsak a tejről, valaha egészséges volt mára már csak a csecsemőknek ajálják. Legjobban meglepet a TV egyik müsora, miszerint a fogkrém is ártalmas a fogakra. Régeben meg minden evés után ajánloták a fogmosást.
Válasz csoppika #22660. hozzászólásáraNagyon jól látod. Itták hazi pálinkát ettek fűstőlt árut tejet stb ami saját volt! Manapság meg egéségtelen! De akkor ma miért halnak 40-60 évesek akkoriban eléltek 80-90 évig is!
Válasz UE-28 #22658. hozzászólásáraIgaz Viszlói! Debrétén Juhász Janikát ismerem. Megvan még az olajütő a faluban kiállitva? 90 években jártam arra utoljára!
Válasz Bárány #22659. hozzászólásáraLehet hogy alapjában többet dolgoztak, de stressz nemigen volt. Nagyapám felkelt hajnalban, megetette az állatokat, oszt kiment kaszálni. Délig nyomta, oszt kaja, pálinka oszt szunya... Ha 1-ig aludt, akkor is 4-ig kaszált...ha 3-ig, akkor is...
Mi meg 20 évvel később, apámmal, mikor a lóval hajnal 4től este fél10ig 5x fordultunk szénával a hullámtérből, nem hitte el mennyi forduló lett meg...
Válasz UE-28 #22657. hozzászólásáraHajnaltól estig dolgoztak, és ennek egy részét nem is tekintették munkának, csak "meg köll azt is csináni".
Azért ennél mindenképp könnyebb nekünk.
Válasz JD Lipi #22656. hozzászólásáraÉl még úgy tudom, de ő Viszlón lakott/lakik szomszéd falu Debrétével.
Amire én is jól emlékszek SZK-5 kombájnal jött nekünk aratni a 90-es évek elején.
Utána volt nekik is E-512.
Válasz csoppika #22655. hozzászólásáraKöszönöm az elismerést, sajnos már nem adhatom át neki
Az a durva nekem, ahogy Apámmal beszélgetünk a régi időkről és sok ember ugyan úgy munka mellett még megszántott minden kis területet is, kézzel kaszálni, takarni, kukoricát törni, huh...
És megcsináltak mindent, még azt is megkockáztatom, hogy összességében nagyobb terület volt művelés alá vonva...
Most meg sokan februárban szántanak
És a képen is látszik, hogy rendbe volt a határ
Válasz UE-28 #22652. hozzászólásáraDebrétén Buszofőr volt Drótos, volt neki Szk kombájn is ismeri él még az öreg?
Válasz J.D. Borda #22654. hozzászólásáraAkkoriban jobban ráértek, tuti:-)))
Válasz UE-28 #22652. hozzászólásáraEkkora táblába... ma 5 lexionnal mennenek ide...
Gratula nagyapadnak!!!!
Válasz UE-28 #22652. hozzászólásáraJó ez a fotó, ilyen géppel még apám is dolgozott a 60 - as években!
SZK-4 kombájnnal Nagyapám, jobbra a lánya, balra az öccse és az ő lánya.
A kép 1973 ban készült debrétei határban.
Válasz mtz1221 #22650. hozzászólásáraNagyüzemi varrógép! Nagyon szép motor!
Válasz bandigh #22634. hozzászólásáraEzek szerint lehet ilyent kellett volna a 936-osokba is rakni a gyárban ???
Válasz sörhas #22644. hozzászólásáraMi csak Palinak hívjuk Krisztiánt...
Válasz rilex #22647. hozzászólásáraEz az élet rendje.
Válasz apuci #22646. hozzászólásáraItt is következik....
Válasz rilex #22638. hozzászólásáraVan ennél már könnyebb is ,de hát ezt is meg kell csinálni!
Válasz szanberg #22639. hozzászólásáraEltaláltad, azt kerestük!!!!
Válasz szanberg #22641. hozzászólásáraSzanberg
Milyen kicsi a világ.
Egy volt motoros társad a kollégám.
Profi hegesztők vagyunk
Egy versenyen eltört a válla kawasaki kx250f.
Biztos emlékszel rá.
Ha kell valamit komolyan meg varacskolni szóljál.
Bocs hogy ezt itt ki írtam!
Válasz szanberg #22641. hozzászólásáraNem!
Ez csak 3,5 tonnás 5 x 2 m-es platóval, amit láttál az 11 tonnás 7.5 x 2.5 m volt.
Válasz szanberg #22639. hozzászólására
Válasz UE-28 #22613. hozzászólásáraEzen a kocsin húztad egyik traktorral a másikat vizsgára?
Egyszer szembe találkoztunk (én autóval voltam) Szendrő után Edelény felé.
Válasz szanberg #22639. hozzászólására
Válasz apuci #22637. hozzászólásáraFogadjunk nem tudtátok eldönteni kan e vagy koca amíg a lábán állt, így megnéztétek az alvázat.
Válasz apuci #22637. hozzászólásáraEz aztán az igazán jó hétvégi program!
Válasz Ares 826 #22635. hozzászólásáraSajnos ebben igazad van, minél újab, annál....... minőség
Válasz bandigh #22634. hozzászólásáraNekem a T-150 pihent hat évet, kismotor indítása tovább tartott mint a nagyé. Miután fél óra kismotorral játék után mire az beindult a nagy motor az első kuplung kar lenyomás után pöccentésre indult! Azt amit írtál már a mai "fejlettnek" mondott vasak szerintem soha nem csinálnák meg! Minél újabb én azt mondom "annál szarabb"!
Válasz Ares 826 #22633. hozzászólásáraAlap!
Idén, ott állt már 3 éve, behúztuk, 2 méreren belül beindult. De csak 1 henger ment. A kettőből
6 perc kapalpálás az adagolón meg csavarhúzózás, és ment is a 2 xD
Ha ezt elintézd el egy modern rakodóval, 40 évesen...
Válasz bandigh #22621. hozzászólásáraA legfasz...b a T-174 rakodó!
Válasz bandigh #22621. hozzászólásáraA tuti keleti "csodák"!
Válasz bandigh #22629. hozzászólásáraJogos. Az lesz az.
A TSZ-nek volt, de nem használták már semmire.
Az! Csak nem román
Válasz karesz68 #22628. hozzászólásáraNem tudok segíteni, forgalmija sose volt :D
Találtam ilyet, hogy CPF-3 román szippantó.. Talán
Válasz karesz68 #22627. hozzászólásáraDe annak, meg szerelhető a tartály hátulja, úgyhogy mégsem. De nem az eredeti kerék van alatta, az tuti...