Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tudom, hogy ezt sokféle szempontból lehet figyelni.
Pl. kukorica többet termet 2018ban mint előtte, pedig sokkal kevesebb eső volt.
Viszont a kora tavaszi, valamint februári sok eső betett a búzának, rengetek helyen állt a viz. Aztán jött az áprilisi meleg, szárasság és ismét ártott a buzának. Az eloszláson van a legnagyobb hangsúly, de azt tudjuk h sohasem tökéletes.
Válasz határjáró #22319. hozzászólásáraDe ez sem mervadó.mert lehet az mondani az 550mm az elég de milyen az eloszlasa pl. Mert ha volt ketszer mondjuk 70mm zuhé es közbe meg 35 fok 1.5 honap eső nelkül májusba akkor igy ez az adat nem releváns.
Válasz kovacsmihaly0905 #22315. hozzászólásáraIgen, nagyon is ekéjük talán már nincs is.
Az idei száraz időben is szét tudták aprítani az itteni kötött talajokat. Idejében el is vetettek, az extrém szárazsággal viszont a legmodernebb technika/technológia sem tudott mit kezdeni mert már eleve kevés nedvesség volt a talajba ezért egyáltalán nem vagy csak foltosan keltek a vetéseik, mint errefelé mindenki másnak.
Most 3 herederes JD a vezérgépük típust nem tudok, de olyan 400 lovasok lehetnek.
Az egyik pilóta szerint a csekkókkal kevesebb baj volt, ezek sem rosszak de lehet nem érnek meg annyi üzemórát mint a catterpillarok.
Megvan még az egyik régi hevederes callanger az első kettőből, igaz már csak gréderezik meg ládázik és néha könnyebb talajmunkába besegít.
Kérdeztem mennyi üzemóra van az öregbe, de már nem tudták megmondani csak azt, hogy 30-50 ezer közt valahol.
Nem tudom, felénk télen csak keleti trakikat elsősorban MTZ-t lehet látni,
Van itt nyugati masina is szép számmal mindenféle, de azok téli álmot alszanak fedett színekben. Ki nem jönnek onnan ilyen csúnya hideg időben, mert még meglevesedne az orruk!
Na jó, vagyont érő gépeket tényleg luxus belemártani a mocsokba. Már ha nem feltétlen szükséges, arra ott van az orosz igásló.
Válasz Bárány #22294. hozzászólásáraZavard ide hozzám, ha ennyire zavar a jelenléte. Viszont gyanús vagy Te nekem, hogy ilyen sűrűn járkál arra a Ferga, és még fényképed is van róla.
Válasz J.D. Borda #22283. hozzászólásáraNálunk sajnos nem müködik a kivánságmüsor.
Meglazítotam a talajokat szárazban. Másnap húztam le a kukoricatarlót ugyan úgy lazítóval, ott optimális volt a talajnedvesség. Pedig egy szem eső sem esett.
Inkáb szárazban, minthogy bejön az özönvíz, és akkor lehet a sarat dagasztani. Volt már rá példa.
Válasz Bárány #22286. hozzászólásáraA kaput kinek/minek nyitottad ki, hisz nem látok se autó, se lábnyomot? Csak az utcai járdán látni lépteket. sztem a fergának nyitottál ajtót!
Válasz Bárány #22286. hozzászólásáraPár napja adtam én is kölcsön a grubert, és nyomják :D Hiába mondtam, hogy gázolajpazarlás. Ráérnek, meg olcsó a gázolaj :) Akiben benne van a régi beidegződések nem tudnak a seggükön maradni :)
Válasz *** HM *** #22279. hozzászólásáraKérdezd a pesti előadókat,amerikába mire használják a talajlazítókat.
Az év találós kérdése.Játékba,nem vehetnek részt,akik pestre jegyet vettek.
Válasz cimbike. #22277. hozzászólásáraNovemnerben, decemberben már bőven lehetett melózni akkor már volt eső és fagy idén még nem volt nálunk olyan hogy ne lehetett volna melózni. Október az katasztrofa volt de utána minden melo mehetett már. Én a sajat földön idén is kivártam addig meg ment a bérmunka. Ott ugy is türelmetlenek.
Válasz Mf-es? #22278. hozzászólásáraNem persze. Ha növényi lazításra gondolsz, akkor az idén nálunk nem működött volna. Mert: Egyszer vetettem egy kis sárgarépát. 5 cm (kombinátor mélységig) szép volt a répatest, de alatta úgy nézett ki, mint amit összeprèseltek, mert abban az évben(2003) olyan aszály volt, hogy a talajban alig tudott terjeszkedni. Öntözni persze nem tudtam. De idén ősszel talán ki sem kelt volna a tarlórépa, vagy bármely cover crops. De ha még ki is kelt volna, akkor sem tudott volna miből megnőni, illetve ugyanúgy járt volna, mint a 2003-as sárgarépám, nem volt értékelhető csapadék.
Válasz J.D. Borda #22260. hozzászólására Megfelelő talaljon lehet lazítani??? Persze, ez az elmélet. Ha a megfelelő talajállapotra vársz, akkor igen kevés időd marad talajmunkázni! Most ősszel mit csináltál volna, hogy ilyen szárazok voltak a talajok? Vártál volna az esőre és addig hozzá sem nyúlsz a talajhoz? És ha kapsz egy nagyon kiadós esőt, ami után már csak fagyon tudsz rámenni? Elb@sztad volna a lazításhoz tökéletes időt! Akár az egész évedet taccsra tehehtted volna! Egyébként is a jó átrepesztéshez száraz talaj kell. Azért nem mentél volna rá a talara, mert nagy rögöket szakít fel?
30218 hozzászólás
Válasz J.D. Borda #22320. hozzászólásáraA nagy része tavasszal volt, illetve május-június. Aztán decemberig nagyon minimális.
Tudom, hogy ezt sokféle szempontból lehet figyelni.
Pl. kukorica többet termet 2018ban mint előtte, pedig sokkal kevesebb eső volt.
Viszont a kora tavaszi, valamint februári sok eső betett a búzának, rengetek helyen állt a viz. Aztán jött az áprilisi meleg, szárasság és ismét ártott a buzának. Az eloszláson van a legnagyobb hangsúly, de azt tudjuk h sohasem tökéletes.
Válasz határjáró #22319. hozzászólásáraDe ez sem mervadó.mert lehet az mondani az 550mm az elég de milyen az eloszlasa pl. Mert ha volt ketszer mondjuk 70mm zuhé es közbe meg 35 fok 1.5 honap eső nelkül májusba akkor igy ez az adat nem releváns.
Válasz Bárány #22318. hozzászólására548 mm.
Válasz határjáró #22317. hozzászólásáraMennyi volt az éves összes? Csak hogy az arányokkal is tisztában legyünk.
Összeadtam a csapadék mennyiségeket. Tavaly 119 mm-el kevesebb volt mint 2017-ben.
Válasz kovacsmihaly0905 #22315. hozzászólásáraIgen, nagyon is ekéjük talán már nincs is.
Az idei száraz időben is szét tudták aprítani az itteni kötött talajokat. Idejében el is vetettek, az extrém szárazsággal viszont a legmodernebb technika/technológia sem tudott mit kezdeni mert már eleve kevés nedvesség volt a talajba ezért egyáltalán nem vagy csak foltosan keltek a vetéseik, mint errefelé mindenki másnak.
Most 3 herederes JD a vezérgépük típust nem tudok, de olyan 400 lovasok lehetnek.
Az egyik pilóta szerint a csekkókkal kevesebb baj volt, ezek sem rosszak de lehet nem érnek meg annyi üzemórát mint a catterpillarok.
Megvan még az egyik régi hevederes callanger az első kettőből, igaz már csak gréderezik meg ládázik és néha könnyebb talajmunkába besegít.
Kérdeztem mennyi üzemóra van az öregbe, de már nem tudták megmondani csak azt, hogy 30-50 ezer közt valahol.
Válasz rigás #22314. hozzászólásáraLadányban nyomja még tsz a forgatás nélküli rendszert a hevederesekkel? Bevált a szántással szemben?
Nem tudom, felénk télen csak keleti trakikat elsősorban MTZ-t lehet látni,
Van itt nyugati masina is szép számmal mindenféle, de azok téli álmot alszanak fedett színekben. Ki nem jönnek onnan ilyen csúnya hideg időben, mert még meglevesedne az orruk!
Na jó, vagyont érő gépeket tényleg luxus belemártani a mocsokba. Már ha nem feltétlen szükséges, arra ott van az orosz igásló.
Válasz kovacsmihaly0905 #22312. hozzászólásáraAzt nem tudom. Netán Máté tudja érvényesíteni akkor hajrá Kubota!
Válasz JD Lipi #22310. hozzászólásáraÉs jutalékot is kap valaki! AKI ITT REKLÁMOZTA.
Válasz JD Lipi #22310. hozzászólásáraAz a helyzet itt a környéken a fergát is keresni kell a kubu meg olyan mint a fehér holló!
Válasz apuci #22306. hozzászólásáraSzerintem Kubotával hamarabb letudható a hátrány!
Válasz Bárány #22308. hozzászólásáraNa jó akkor nem
Válasz szanberg #22305. hozzászólásáraNe sértegess!
Válasz apuci #22306. hozzászólásáraNem lesz könnyű behozni a lemaradást
Válasz szanberg #22305. hozzászólásáraTalán én is keresek egy fergát és lefényképezem neked,hátha!
Válasz Bárány #22300. hozzászólásáraKezdel rendes ember lenni
Válasz Bárány #22286. hozzászólásáraEkkora grubert a Lambóval húzok.....
Válasz Bobo77 #22302. hozzászólására
Válasz apuci #22301. hozzászólásáraMég jó hogy nem látszik a képen hogy hátulról tolja kifelé a Claas-al ("Mennyé má a portámrúl mert meglátnak")
Válasz Bárány #22300. hozzászólásáraSzerintem nagyot nőttél a szemében!
Válasz Berkó_ #22296. hozzászólásáraLehet, látens MF-es vagyok. A végén még örökbefogad a Máté.
Válasz Sk Laci #22295. hozzászólásáraMegvette a tartálykocsinkat, azt vitte el.
Válasz Berkó_ #22297. hozzászólásáraIP rendszer van a ház körül, gépeknél, stb. Vegyes márkák.
Válasz Bárány #22294. hozzászólásáraMilyen kamera van felszerelve egyébként?
Válasz Bárány #22294. hozzászólásáraZavard ide hozzám, ha ennyire zavar a jelenléte. Viszont gyanús vagy Te nekem, hogy ilyen sűrűn járkál arra a Ferga, és még fényképed is van róla.
Válasz Bárány #22294. hozzászólásáraTied, vagy csak vendégmunkás?
Válasz Berkó_ #22289. hozzászólásáraIdőnként beszökdösnek hozzánk (gondolom, a Claasok miatt). Alig győzőm őket kizavarni.
Válasz J.D. Borda #22283. hozzászólásáraNálunk sajnos nem müködik a kivánságmüsor.
Meglazítotam a talajokat szárazban. Másnap húztam le a kukoricatarlót ugyan úgy lazítóval, ott optimális volt a talajnedvesség. Pedig egy szem eső sem esett.
Inkáb szárazban, minthogy bejön az özönvíz, és akkor lehet a sarat dagasztani. Volt már rá példa.
Válasz J.D. Borda #22288. hozzászólásáraNem én voltam hehe.
Válasz Berkó_ #22289. hozzászólásáraGyorsan visszacsuktam, be ne jöjjön!
Válasz Bárány #22286. hozzászólásáraEz rendes gazda.Itt 4 fejes váltvaforgatós ekével mentek.
Válasz Bárány #22286. hozzászólásáraA kaput kinek/minek nyitottad ki, hisz nem látok se autó, se lábnyomot? Csak az utcai járdán látni lépteket. sztem a fergának nyitottál ajtót!
Válasz Bárány #22286. hozzászólásáraHa jólnlatom mf.el megy a manus. Ennyinesze van egy mf.esnek
Válasz Bárány #22286. hozzászólásáraPár napja adtam én is kölcsön a grubert, és nyomják :D Hiába mondtam, hogy gázolajpazarlás. Ráérnek, meg olcsó a gázolaj :) Akiben benne van a régi beidegződések nem tudnak a seggükön maradni :)
Ekkora hóban mit csinálhatna mást az ember...
Válasz cimbike. #22281. hozzászólásáraA felszín fölött nálunk sem működött. Viszont 30 cm mélyen már látszik a 4 év TMMG eredménye.
Válasz *** HM *** #22279. hozzászólásáraKérdezd a pesti előadókat,amerikába mire használják a talajlazítókat.
Az év találós kérdése.Játékba,nem vehetnek részt,akik pestre jegyet vettek.
Válasz cimbike. #22277. hozzászólásáraNovemnerben, decemberben már bőven lehetett melózni akkor már volt eső és fagy idén még nem volt nálunk olyan hogy ne lehetett volna melózni. Október az katasztrofa volt de utána minden melo mehetett már. Én a sajat földön idén is kivártam addig meg ment a bérmunka. Ott ugy is türelmetlenek.
Válasz *** HM *** #22280. hozzászólásáraEmbere meg sok no
Válasz Mf-es? #22278. hozzászólásáraNem persze. Ha növényi lazításra gondolsz, akkor az idén nálunk nem működött volna. Mert: Egyszer vetettem egy kis sárgarépát. 5 cm (kombinátor mélységig) szép volt a répatest, de alatta úgy nézett ki, mint amit összeprèseltek, mert abban az évben(2003) olyan aszály volt, hogy a talajban alig tudott terjeszkedni. Öntözni persze nem tudtam. De idén ősszel talán ki sem kelt volna a tarlórépa, vagy bármely cover crops. De ha még ki is kelt volna, akkor sem tudott volna miből megnőni, illetve ugyanúgy járt volna, mint a 2003-as sárgarépám, nem volt értékelhető csapadék.
Válasz cimbike. #22277. hozzászólásáraAkinek túl kevés földje van a gépparkhoz meg embere ezt sose érti meg...
Válasz Mf-es? #22278. hozzászólásáraHanee grubbee má tudjuu...
Válasz cimbike. #22277. hozzászólásáraTalajlazításhoz,meg nem lazító kell.
Válasz J.D. Borda #22260. hozzászólására Megfelelő talaljon lehet lazítani??? Persze, ez az elmélet. Ha a megfelelő talajállapotra vársz, akkor igen kevés időd marad talajmunkázni! Most ősszel mit csináltál volna, hogy ilyen szárazok voltak a talajok? Vártál volna az esőre és addig hozzá sem nyúlsz a talajhoz? És ha kapsz egy nagyon kiadós esőt, ami után már csak fagyon tudsz rámenni? Elb@sztad volna a lazításhoz tökéletes időt! Akár az egész évedet taccsra tehehtted volna! Egyébként is a jó átrepesztéshez száraz talaj kell. Azért nem mentél volna rá a talara, mert nagy rögöket szakít fel?
Válasz JD Lipi #22265. hozzászólásáraHàt nekik is van főnökük. Gondolhatod'hogy ők sem maguktol dagonyàznak! Ràbàst ismerem.
Válasz Berkó_ #22267. hozzászólásáraErős a szekér.
Válasz Bárány #22273. hozzászólásáraMegbeszéltük,de ha addig itt is esik akkor te hozol kolbit!
Válasz apuci #22272. hozzászólásáraJövő szombaton viszek, elcserélhetjük mondjuk kolbászra!
Válasz Bárány #22270. hozzászólására1 órája néztem a radart akkor láttam hogy felétek már esik,nekünk is kellene!