Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
30174 hozzászólás
Válasz atisgyulai #29515. hozzászólásáraEzt a ribancot oda vissza járogat egész nap????
Válasz atisgyulai #29521. hozzászólásáraA telepített mèrőkkel annyit kaszálnak,ha rászoknak, az utjelző karok is kamerák lesznek. Amúgy,igaz nem az úton állnak,de forgalommal szemben?
Válasz mtz1221 #29520. hozzászólásáraItt az van,hogy nem a zebrára lèpve van elsőbbsège,hanem mikor a járdán áll a zebra elött. Tehát,aki ott van el kell engedned,ha hajlandó átmenni. Mint a jobbkèz szabály,csak itt balról is jön.
Válasz mtz1221 #29520. hozzászólásáraVégig nézted?
A "hölgy" oda vissza mászkált, hogy legyen kit büntetni!
Ezzel dugót, és baleset veszélyt okozva.
Álljanak oda, és azt büntessék, aki a ténylegesen arra járó gyalogost nem engedi át!
Ne ilyen dublőrökkel kaszáljanak!
Ez törvénytelen!
Csak sajnos nem bizonyítható, hogy tényleg a rendőrök miatt mászkált ott, nem pedig azért mert éppen olyan kedve volt.
Válasz atisgyulai #29515. hozzászólásáraMiért aljasság ??? Az az aljasság ha a gyalogosnak van elsőbbsége, és 5 percet várnia kell a beképzelt autósok miatt. Mondom ezt úgy hogy az udvarban Is biciklivel járok.
Válasz atisgyulai #29515. hozzászólásáraha ez így igaz, akkro ezek kibaszott mocskos trógerok.
Válasz atisgyulai #29515. hozzászólásáraNa de ha nem állnak ott,akkor senki nem engedi el a kedves hölgyet? dehogy nem. Hiszen mindenki a Kressz szabályai szerint közlekedik. Mi itt a probléma?
Válasz fexco #29512. hozzászólásáraItt 70euro/darab körül van, de fájrá a facom, csak lett volna .
Válasz fexco #29514. hozzászólásáraSzolnoki kaszához, meg a mezőgépes cuccokhoz alkatrészben a legjobb ár idáig az agro contact volt.
Ők vették át a licencet is, meg náluk olcsóbban nem tsláltam se zúzóhoz, se kaszához alkatrészt.
Válasz envagyok2 #29500. hozzászólásáraÉs akkor még nem láttad ezt!
Ez már tényleg aljasság!!!!!
https://www.facebook.com/share/v/tER7JUZ6ZP9HqRAP/
Válasz Gumóka #29513. hozzászólásáraazt is mondta,hogy a szolnokira kb fele.1406az 140ezer akart lenni.
Válasz fexco #29512. hozzászólására60-70 körül van a szolnokira is, pár éve annyi volt.
Válasz mtz1221 #29506. hozzászólásáraállitólag az egyik ismerős megkérdezte mennyi az uj ára(valami lengyel csoda)valami 1406db volt 2éve.
Válasz csabahegeszt #29510. hozzászólásárakaszacsúszó
Válasz mtz1221 #29506. hozzászólásáraEzmiez?
Válasz mtz1221 #29508. hozzászólásáraVagy teszel rá még varratot, hogy ívre ki tudd csiszolni.
Válasz Gumóka #29507. hozzászólására1 óra múlva megmondom. 1 hetet nem várok, mikor fele le van vágva.
Válasz mtz1221 #29506. hozzászólásáraNem fogja így gyalulni a földet?
Qrva anyát az egész világnak, sehol nincs raktáron, majd ünnepek után lesz. Ha az új aljára vágatnák 5mm-es alátéteket megnövelné az élettartamát ?
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-04-23 12:17:04
https://www.facebook.com/groups/1394757234583689?locale=hu_HU
Válasz envagyok2 #29500. hozzászólásáraMond el,mi az amit nem találtak jónak? Csak,hogy felkèszüljünk. Amúgy amihez èrt, abban igaza is van. Lámpa biztositás,jogsi,forgalmi,gumi,stb.
Válasz envagyok2 #29500. hozzászólásáraÜres az állam kassza.
És így egyszerűbb be tömni a költségvetési lukakat mint megszorításokkal és adókkal.
Ezenkívül így nem a politikusokat utálják meg az emberek hanem a rendőröket.
Válasz envagyok2 #29500. hozzászólásáraJó felé haladtok, nem sokára beértek bennünket. Még pár év, és pár szóból tudni fogod melyik rendőr a 100 eurós, melyik az 50.
máshol is elgurult a rendőrök gyógyszere? felénk brutális ami történik 2 hete, mindenfelé megállítás, igazoltatás, szonda, gép papírjai, és ha valami nem oké, már repül is a 60-150 ezer. de mindenért, ész nélkül. miért? mi történik, mikor lesz ennek vége? lassan nem lehet kimenni az útra, mert valamit biztos találnak...
Válasz Gatti #29498. hozzászólásáraNekünk is sureli lesz , csak előbb a kukoricát vetjük
Válasz Balázs. #29496. hozzászólására62000 napraforgó sureli.
Válasz Balázs. #29496. hozzászólásáraVetve bele javít ez g ci telefon
Válasz Gatti #29495. hozzászólásáraMost mondja a jövő hétre, mennyivel lett elvétve?
Ma elvetettünk a porba. Hátha kap esőt és kikel.
Családi nap
Nem egész három napja vetettem
Válasz Balázs. #29472. hozzászólásáraHolnap vetem bele a kölest.
Válasz Balázs. #29471. hozzászólására4630. Öreg.
Válasz kovacsviktoraggtelek #29486. hozzászólásáraMutatod neki a birtokot?
Hogy az a földetek?
Válasz csabahegeszt #29488. hozzászólásáraAki nem itt gazdálkodik annak erről fingja sincs. Tegnap végeztem az asóboronával ahol nem állt a víz vagy nem szikes az olyan mint a hamu. Ahol állt a víz vagy szik van ott meg olyan mintha megszórták volna sziklával és az istennek sem megy szét
Válasz Koczka József #29487. hozzászólásáraHát ez az Józsi
Mondják itt az okosok ,hogy el kellett volna művelni a szántókat hogy ne legyen rögös.
De hogy mikor állt rajta a víz?
Most meg mint a beton.
Holnap tárcsa neki
Ott ahol még három hete víz állt.
Távolsági határszemle
Válasz Praetor #29484. hozzászólásáraA régi rendszerbe a földutak 6-8 méter szélesek voltak.
Nem azért mert a járműveknek kellett olyan széles, hanem azért hogy ha hajtottak rajta tehén , vagy birka csordát (nem fidesz birkát) akkor a két - háromszáz tehén, ne tapossa le a vetést mert két méter széles az út
Válasz apuci #29483. hozzászólásáraAzt, hogy az az út olyan széles, mintha autópályának tervezték volna. No meg azt is, hogy sokan szeretik kiszélesíteni a határaikat...
Válasz Praetor #29481. hozzászólásáraNem túl jó kép de vajon mit tudsz kinéznie belőle?
Válasz JD 4630 #29479. hozzászólásáraKb 10 éve kértem amperbővítést és ezért új trafót kellett lerakni. Egyszer látom,hogy egy faszi egy földmérő kütyüvel babrál a földhatárnál és jelölő karókat ver le. Csak megkérdeztem miért oda rakja,hisz a régi méréshez képest vagy 4 m-el odébb van. Akkor derült ki,hogy a nagy földosztáskor szarul mérték ki a földeket. És ő mondta,hogy az új karót már az úttól (önkormányzati) 1.5 m-re kell rakni. Igazából azt akartam neki mondani,hogy ahova a karót rakják ott megy az optikai kábel. Csak mivel kioktatott így mégse mondtam neki. Aztán egy faszi a kiásott gödörben toldogatta a kábelt.......
Válasz apuci #29477. hozzászólásáraNálunk meg van olyan út, ami 6-8méterrel arrébb van nyomva az én káromra. Szóval azt kéne kideríteni ilyen esetben, hogy az út jó helyen megy-e, vagy sem. A legegyszerűbb az EK felületen megnézni a kataszteri fedvénnyel.
Válasz apuci #29464. hozzászólásáraMiért az úton mész ??? Én ilyenkor a karó jobb oldalán mennék, ha ott van a tulaj, ha nincs.
Válasz máris szomszéd #29470. hozzászólásáraNálunk pont telekhatáron fut. 2017-ben lettek az oszlopok lerakva.
Válasz apuci #29477. hozzászólásáraÉrtem már mi a gond.
Válasz Gatti #29476. hozzászólásáraCsakhogy amint látod ez nem a föld közepén hanem az út közepén van!
Válasz apuci #29465. hozzászólásáraNálunk is van pár helyen villanykaro a föld közepén, mindig körbe művelem amilyen szorosan csak lehet. Van 2 nagyfeszültségű is, az aztán az élvezetes, ott még a feszítőket is kerülgetni kell, a kombájnosnak igazi élvezet hogy ne akadjon bele
Válasz apuci #29474. hozzászólásáraÉrdemes az egységes kérelem felületén a térképen bekapcsolni a kataszter fedvényt, és ránagyítanod, mert hasraütésszerűen ezt nem lehet megállapítani. Itt kimértem RTK pontos eszközzel a tábla töréspontjait, és ~1.5m-el bentebb vannak a karók a tábla szélétől. Szemre elég csalóka volt.
Ha így telepítették a fényképeden lévő karókat is, akkor az sem kizárt, hogy az ipse jó helyen húzta el a tábla szélét.