Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Komolyan,mint az oviban,úgy ijesztgetitek egymást. 32 évig voltam hivatásos vadász, ez idő alatt egyetlen egy szarvas sem támadott meg. Vaddisznóból is csak három.Farkassal egyszer találkoztam,de úgy félt tőlem,mint a tűztől. Minden félelem nélkül járjátok a földjeiteket ,semmi bántódásotok nem lesz állat által.
Válasz Diesel Tibor #20661. hozzászólásáraA vadőr megcibálja a pajeszod érte.
Most kint vagyok erdélybe,mennék a hegyekbe túrázni de itt konkrétan járkál a medve. Legfeljebb vezető hír leszek otthon.Azért petárda akad egy kettő szükség esetére.
Nekünk egy rét van egy kisebb erdő alatti patakparti részen, ahol félkörívbe kb 2 m magas nád veszi körül a területet.
Ha autóval csak kiugrok megnézni a takarmányt, akkor gyalog át tudok menni a patakon és ezen a nádasos részen ( mert a földút messze kerül a híd miatt) de ilyenkor mindig parám van nehogy egy megbújó disznó helyét keresztezzem.
Találtam már ilyen kitaposott fészket....
Légvonalban kb 20 km-re még magyar részen már felénk is volt többször medvekóborlás, meg farkas is.
Válasz bandigh #20659. hozzászólásáraMeglehet, hogy nem támadna, de amikor egy csorda jókora méretü teremtmény feléd fordul, és farkasszemet nézel velük 10 percet, hát nem az az érzés mikor itt a net mögött ül az ember. Mellékesen 4 faluval odéb már találkoztak medvével is.
Válasz Sk Laci #20657. hozzászólásáraSzarvas nem hinném hogy megtámadna. Ha elindultál volna feléjük, elmentek volna. Ha az erdőben bóklászol és előtted kel fel 5 méterre akkor lehet fellökne, de ha már van 10 méter akkor inkább kikerül.
Válasz .Feco. #20654. hozzászólásáraAzért kérdeztem, mert egy éve volt szerencsém szemezni velük. Repcémet voltam megnézni, az autót le szoktam parkolni az út mellet, és gyalog át szoktam járni a 33 ha erdőközti táblát, hogyan fejlődik a növény. Az autótól amikor 400 m-re voltam 60 m-re előtem felbukkant 12-14 szarvas, kijötek az erdőből, felémfordultak és megáltak. 8-10 percet szemeztünk. A szarvasok töbségének már nem volt agancsa, csak a kiseb méretüeknek. Nem hátráltam, nehogy szétszaladjanak felém. Egy idő után az egyik szarvas irányt vett a másik erdő felé, majd elindult a csorda. Hát nem volt mindegy. Felfegyverkezve növényállomány felmérése meg nem engedélyezett, föleg ha nem vagyok vadász.
Válasz .Feco. #20654. hozzászólásáraAkkor jobb ha egy puskára hasonlító dolgot meglóbál?
Volt egy juhászkutyánk régen...előző gazdi rabsickodott vele(vizsla is volt a mixben)...gondolom a vadászokkal is nem kívánt ismeretségbe került emiatt...valakinél fejszét látott, apámat majd össze gyúrta...
Válasz Sk Laci #20650. hozzászólásáraszerintem párási időszakban egy hörcsög is rádtámad... másrészt ha lát nálad puskát menekülőre fogja, ha nem, akkor felméri az erőviszonyokat (ő 300 kg, te 80-100...) és eldönti hogy szerinte mi a kimenetele ha szembefordul veled...
Látom sok hozáértő van itt a neten, hogyan viselkedik a vaddisznó.
Párzási időszakban, ha valaki szembetalálja magát egy 12-14 fős szarvasrudlival, mit várhat? Támad a szarvas, vagy nem?
Válasz Praetor #20635. hozzászólásárahát ha visszafordulva megtermett kan fog veled szembe állni akkor írj egy cikket a NATURE-be vagy a Nation Geography-nek hogy megváltozott a vaddisznók családmodellje... A kondát ugyanis Rangidős anyakoca vezeti és a kansüldők max 1 éves korukig maradnak a kondával, a megtermett kanok egyedül élnek... (de jó is nekik, így belegondolva... párzára felkeresnek egy konda (!!!) kocát majd mennek újra maguk enni, partizni...)
Válasz dr.T #20638. hozzászólásáraEz bizony Csányi Sanyi bácsink környékén lehet mert ott volt olyan hogy egy nap kellett mire megtöltötte a kombánj a kamiont kukoricával...
Na jó "szépítek" két kamiont... (két kombájn
Nyolcvan darab ez ahogy számolom?
30218 hozzászólás
Válasz Sanyiko #20669. hozzászólásáraFony környékiek vagytok?
Válasz Sanyiko #20669. hozzászólásáraVan egy 9 fős falka,gondolhatod milyen kárt tesznek a vadban.
Válasz csontii #20664. hozzászólásáraGergelyhegy környékén látták többen,de úgytüni kdisznó nincs is.
Válasz Pityu73 #20667. hozzászólásáraA közelben vagyok itt pár nyúl-tyúkketrecet kifosztottak a téli alvás duma.A nyomaikat régebben is láttam télen.
Válasz máris szomszéd #20663. hozzászólására
https://www.facebook.com/erdelyikepek/videos/713755455415647/
Válasz csontii #20664. hozzászólására
Válasz máris szomszéd #20663. hozzászólásáraMedvére árulnak valami szuper jó sprét,de ezt csak úgy hallottam.
Komolyan,mint az oviban,úgy ijesztgetitek egymást. 32 évig voltam hivatásos vadász, ez idő alatt egyetlen egy szarvas sem támadott meg. Vaddisznóból is csak három.Farkassal egyszer találkoztam,de úgy félt tőlem,mint a tűztől. Minden félelem nélkül járjátok a földjeiteket ,semmi bántódásotok nem lesz állat által.
Válasz Diesel Tibor #20661. hozzászólásáraA vadőr megcibálja a pajeszod érte.
Most kint vagyok erdélybe,mennék a hegyekbe túrázni de itt konkrétan járkál a medve. Legfeljebb vezető hír leszek otthon.Azért petárda akad egy kettő szükség esetére.
Válasz Sk Laci #20660. hozzászólásáraElhiszem, hogy para.
Nekünk egy rét van egy kisebb erdő alatti patakparti részen, ahol félkörívbe kb 2 m magas nád veszi körül a területet.
Ha autóval csak kiugrok megnézni a takarmányt, akkor gyalog át tudok menni a patakon és ezen a nádasos részen ( mert a földút messze kerül a híd miatt) de ilyenkor mindig parám van nehogy egy megbújó disznó helyét keresztezzem.
Találtam már ilyen kitaposott fészket....
Légvonalban kb 20 km-re még magyar részen már felénk is volt többször medvekóborlás, meg farkas is.
Válasz Sk Laci #20660. hozzászólásáraVigyél magaddal petárdát ,csodálkozni fogsz
Válasz bandigh #20659. hozzászólásáraMeglehet, hogy nem támadna, de amikor egy csorda jókora méretü teremtmény feléd fordul, és farkasszemet nézel velük 10 percet, hát nem az az érzés mikor itt a net mögött ül az ember. Mellékesen 4 faluval odéb már találkoztak medvével is.
Válasz Sk Laci #20657. hozzászólásáraSzarvas nem hinném hogy megtámadna. Ha elindultál volna feléjük, elmentek volna. Ha az erdőben bóklászol és előtted kel fel 5 méterre akkor lehet fellökne, de ha már van 10 méter akkor inkább kikerül.
Válasz Vinkó75 #20656. hozzászólásáraA székely is úgy jár vadászni medvére,hogy van nála egy fa kés.
Válasz .Feco. #20654. hozzászólásáraAzért kérdeztem, mert egy éve volt szerencsém szemezni velük. Repcémet voltam megnézni, az autót le szoktam parkolni az út mellet, és gyalog át szoktam járni a 33 ha erdőközti táblát, hogyan fejlődik a növény. Az autótól amikor 400 m-re voltam 60 m-re előtem felbukkant 12-14 szarvas, kijötek az erdőből, felémfordultak és megáltak. 8-10 percet szemeztünk. A szarvasok töbségének már nem volt agancsa, csak a kiseb méretüeknek. Nem hátráltam, nehogy szétszaladjanak felém. Egy idő után az egyik szarvas irányt vett a másik erdő felé, majd elindult a csorda. Hát nem volt mindegy. Felfegyverkezve növényállomány felmérése meg nem engedélyezett, föleg ha nem vagyok vadász.
Válasz csoppika #20655. hozzászólásáraEz olyan mint ha medvével találkoznál. Ha jön, megdobálod sz@rral...mire odaér lesz sz@r is.
Válasz .Feco. #20654. hozzászólásáraAkkor jobb ha egy puskára hasonlító dolgot meglóbál?
Volt egy juhászkutyánk régen...előző gazdi rabsickodott vele(vizsla is volt a mixben)...gondolom a vadászokkal is nem kívánt ismeretségbe került emiatt...valakinél fejszét látott, apámat majd össze gyúrta...
Válasz Sk Laci #20650. hozzászólásáraszerintem párási időszakban egy hörcsög is rádtámad... másrészt ha lát nálad puskát menekülőre fogja, ha nem, akkor felméri az erőviszonyokat (ő 300 kg, te 80-100...) és eldönti hogy szerinte mi a kimenetele ha szembefordul veled...
Válasz Sk Laci #20650. hozzászólásáraImádkozz!
Nem kell ahhoz támadni neki, hogy kárt tegyen benned. Elég ha megijed
Válasz Vinkó75 #20651. hozzászólásáraVízidisznót ír...
Válasz *** HM *** #20648. hozzászólásáraFacebook..Agricultura Brasil. :D Nyilván valami négylábú szója pusztító.
Látom sok hozáértő van itt a neten, hogyan viselkedik a vaddisznó.
Párzási időszakban, ha valaki szembetalálja magát egy 12-14 fős szarvasrudlival, mit várhat? Támad a szarvas, vagy nem?
Válasz *** HM *** #20648. hozzászólásáraA heccmester nem érti a heccet
Válasz Vinkó75 #20625. hozzászólásáraMi brazil onnét van?
Lehet hogy vízidisznók?
mert akkor jól elvagytok a semmivel...
Válasz Mézga #20644. hozzászólásáraNo ja tényleg rendesek!
Válasz .Feco. #20645. hozzászólásáraÍgy van
Válasz Praetor #20635. hozzászólásárahát ha visszafordulva megtermett kan fog veled szembe állni akkor írj egy cikket a NATURE-be vagy a Nation Geography-nek hogy megváltozott a vaddisznók családmodellje... A kondát ugyanis Rangidős anyakoca vezeti és a kansüldők max 1 éves korukig maradnak a kondával, a megtermett kanok egyedül élnek... (de jó is nekik, így belegondolva... párzára felkeresnek egy konda (!!!) kocát majd mennek újra maguk enni, partizni...)
Válasz Ares 826 #20642. hozzászólásáraazért rendesek, mert egy nyomba mennek
Válasz szanberg #20633. hozzászólására
Válasz borda77 (Joe) #20627. hozzászólásáraA zöld az szója a barna meg malacok de rohadt sok!
Válasz Pilátus #20639. hozzászólásáraCsányi bácsi elbirja
Válasz Pilátus #20639. hozzászólásáraCsányi bácsi elbirja
Válasz dr.T #20638. hozzászólásáraEz bizony Csányi Sanyi bácsink környékén lehet mert ott volt olyan hogy egy nap kellett mire megtöltötte a kombánj a kamiont kukoricával...
Na jó "szépítek" két kamiont... (két kombájn
Nyolcvan darab ez ahogy számolom?
Válasz Vinkó75 #20625. hozzászólásáraAmarha ez nagyon brutál
Válasz szanberg #20633. hozzászólásáraSzégyen, nem szégyen, felénk nincs ilyen.
Válasz szanberg #20633. hozzászólásáraLőjjél neki" egy-két képet a "tieidről"!
Válasz borda77 (Joe) #20629. hozzászólásáraA gond akkor van, ha a menet megfordul, és szembe találod magad velük, élén néhány megtermett kannal.
Válasz Pityu73 #20632. hozzászólásáraHát felénk nincs ilyen. Köszönöm
Válasz GREVEN #20631. hozzászólásáraNem hiszem el, hogy nem ismered fel
Válasz GREVEN #20631. hozzászólásáraSzója
Válasz GREVEN #20626. hozzászólásáraDe mi ez a növény amibe dzsalnak?
Válasz borda77 (Joe) #20627. hozzászólásáraEz már darabszám a dögökből rendesen. Írják is a csávónak..csapja le őket, minél többet.
Válasz Mf-es? #20628. hozzászólásáraAnnyian vannak ha mellélő az ember is vagy tizet kiszed....
Válasz borda77 (Joe) #20627. hozzászólásáraVaddisznó.
Válasz Vinkó75 #20625. hozzászólásáraEz gomba nem?
Ezt te fotoztad? Miféle növényzet ez? Ismeretlen igy hirtelen.
Mikor megjönnek a turisták !(Brazil)
Válasz ermike #20623. hozzászólásáraKoszi vegrear sor kerult szegenyre.
Válasz dr.T #20622. hozzászólásáraNagyon szép lesz!!!
Gratulálok!
a henger felfogás nagyon pőpec!!!
mar csak a multi törőhenger meg a lezáróhenger hianyzik,na az lessz meg meló.