Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mokári Ádám #18087. hozzászólásáraHát sajnos annyi meló nemlesz rá, egyszerűen itt nincsen hektár amiből lehetne ekkora tételeket összehozni, így lassan fog megtérülni de hosszútávon biztosan jó lesz.
800négyzetméter szerelt térbeton, mindennek az alapja, beton tuskóik, támfal tisztítóház(támfal háta mögött beton bunker) durván 12millió, betontól felfelé 50,5Mft készre szerelve beüzemelve, tisztító ózdi új Agros, 4Mft. Tervezési díj 400ezer, engedélyezési költségek 2-300ezer, statikusnak vagy 2kiló ésatöbbi... 110méter k...a vastag földkábel métere vagy 3500-4000Ft, gáz helyszínre vezetése, körbekövezni a betont vagy 4 kamion kő meg ilyenek még...
Válasz szanberg #18078. hozzászólásáraSok szerencsét és főleg kukoricát hozzá,mert ezzel olyan 7-8 e t át le kell szárítani évnte hogy hamar megtérüljön . Mennyibe került,ha nem vagyok indiszkrét.
Válasz Sötét Paraszt #18083. hozzászólásáraSemmise...
amire kéne arra pénzt nem adnak, csak olyanokra ami abszolút nem életképes, csak a sheft megy meg az okosság mindennel, hogy a fene egye meg.
Persze 7éve semmi pályázat szárítóra, erre most pedzegetik hogy lesz de arra már nem tudtam várni, ez már tavaly télen megfogant.
Válasz atisgyulai #18079. hozzászólásáraSemmi eljőjelét nem vettük észre. Nem fogyott a víz nem melegedett...Szokásos reggeli olaj ellenőrzésnél bukott ki a dolog...Elvileg mindent cserélünk...
Válasz bobo77 #18075. hozzászólásáraRészvétem. Egy gumigyűrűért így szétbombázni! F...a meló!
Volt esetleg a közelmúltban túlmelegedés, vízforralàs valami miatt?
Cserélitek mind a négynél?
Válasz Mokári Ádám #18077. hozzászólásáraSzárító-tisztító üzem épült.
Folyamatos üzemű Hevesgépes, valós teljesítménye 10t/h 25-ös kukoricánál.
Legalábbis akiknek ilyen van és beszéltem velük ezt mondták.
Lesz a saját meló rá meg szomszédos gazdáknak is fog kelleni szárítani, eddig is dolgozgattunk a régi szakaszos üzemű mobil toronnyal, csak kapacitás híjján nehézkesen ment, ezzel elvileg jól kéne mennie majd a munkának
Válasz makákó #18066. hozzászólásáraCsak helybe jártam Nyiregyre, hiába drágább valamennyivel ( ha éppen drágább ) Miskolc, és Debrecen, elviszi a pluszt a sorolás, és a szállítás költsége, meg ott nem ismernek, csak egy idegen vagyok. Meg a t.kömnek hiányzott volna minden nap + 100, 200 km-t levezetni.
Válasz makákó #18066. hozzászólásáraA transpi kerêk közepéig ért a víz a banin.leányálom .szahara ---------tenger. Ez vltja egymást .Irigykedjetek csak s.....fejek.
Válasz bobo77 #18062. hozzászólásáraSemmi ilyesmi. Összeállt a gép, holnap felveszem az asztalt, holnap után már próba vágás, valamit a bociknak enni kell
Válasz ermike #18047. hozzászólásáraTavaly ugyan így jàrtam 250 liter gàzolaj fojt el.Ha jól gondolom ez egy 7000-es MF üzemanyag tank összekötő csöve,hülye egy megoldàs.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18052. hozzászólásáraA csapadékmennyiséghez képest nagyon jó.
Vetés óta,( a mostani 120 milis égi álldàst leszámítva) olyan 50mm körüi vízzel jött össze ez a termés. Kb. 2-2,5T-ra számítottunk.
Válasz atisgyulai #18051. hozzászólásáraAkkor az jóMi is levégtuk késő délután a magas olajsavast. Vize 5-6 között, 35-38q /ha brutto. Holanapra lessz pontos súly. Klárika CS fajta. Sokkal kevesebbre számítottam én is.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18049. hozzászólásáraReményeinket messze túlszárnyalta!
Egyik darab 3T/ha, másik 3,5T/ha.
Átlag 3,25 . Vize 11 órai kezdettel 7,8. Délutánra, a zöldebb táblában 6,4%.
Fajta neoma.
30174 hozzászólás
Válasz david777 #18090. hozzászólásárakoléga mi a becses neve ennek az rt nek
Egykis vegyesfelvágott az utobbi 2 szezonból.
Észak-kelet:youtube.com/watch?v=i1LgEbg7cNg
Válasz Mokári Ádám #18087. hozzászólásáraHát sajnos annyi meló nemlesz rá, egyszerűen itt nincsen hektár amiből lehetne ekkora tételeket összehozni, így lassan fog megtérülni de hosszútávon biztosan jó lesz.
800négyzetméter szerelt térbeton, mindennek az alapja, beton tuskóik, támfal tisztítóház(támfal háta mögött beton bunker) durván 12millió, betontól felfelé 50,5Mft készre szerelve beüzemelve, tisztító ózdi új Agros, 4Mft. Tervezési díj 400ezer, engedélyezési költségek 2-300ezer, statikusnak vagy 2kiló ésatöbbi... 110méter k...a vastag földkábel métere vagy 3500-4000Ft, gáz helyszínre vezetése, körbekövezni a betont vagy 4 kamion kő meg ilyenek még...
Moderátor által módosítva: 2015-10-28 13:48:48
Válasz szanberg #18078. hozzászólásáraSok szerencsét és főleg kukoricát hozzá,mert ezzel olyan 7-8 e t át le kell szárítani évnte hogy hamar megtérüljön . Mennyibe került,ha nem vagyok indiszkrét.
Válasz Sötét Paraszt #18083. hozzászólásáraSemmise...
amire kéne arra pénzt nem adnak, csak olyanokra ami abszolút nem életképes, csak a sheft megy meg az okosság mindennel, hogy a fene egye meg.
Persze 7éve semmi pályázat szárítóra, erre most pedzegetik hogy lesz de arra már nem tudtam várni, ez már tavaly télen megfogant.
Válasz Garfield #18070. hozzászólásáraF 216
Válasz Garfield #18070. hozzászólásáraF 216
Válasz szanberg #18082. hozzászólásáraLeszen pályázat, mester?
Válasz Mokári Ádám #18077. hozzászólásáraVan még egykét fotó feltöltöm
Persze az időzítése tökéletes volt
Válasz atisgyulai #18079. hozzászólásáraSemmi eljőjelét nem vettük észre. Nem fogyott a víz nem melegedett...Szokásos reggeli olaj ellenőrzésnél bukott ki a dolog...Elvileg mindent cserélünk...
Válasz bobo77 #18075. hozzászólásáraRészvétem. Egy gumigyűrűért így szétbombázni! F...a meló!
Volt esetleg a közelmúltban túlmelegedés, vízforralàs valami miatt?
Cserélitek mind a négynél?
Moderátor által módosítva: 2015-10-28 13:44:50
Válasz Mokári Ádám #18077. hozzászólásáraSzárító-tisztító üzem épült.
Folyamatos üzemű Hevesgépes, valós teljesítménye 10t/h 25-ös kukoricánál.
Legalábbis akiknek ilyen van és beszéltem velük ezt mondták.
Lesz a saját meló rá meg szomszédos gazdáknak is fog kelleni szárítani, eddig is dolgozgattunk a régi szakaszos üzemű mobil toronnyal, csak kapacitás híjján nehézkesen ment, ezzel elvileg jól kéne mennie majd a munkának
Válasz szanberg #18076. hozzászólásáraMit látunk a képen? Lesz munkája? Teljesítmény,ár?
majdnem kész
Utóbbinál....Válasz atisgyulai #18074. hozzászólására
Válasz bobo77 #18073. hozzászólásáraGondolom hiányzott mint üveges tóthnak a hanyattesés!
És hol volt a randi, a hengerfejtömítésnél, vagy a hüvely gumigyűrűnél?
Napra aratás napi meglepetés!A víz össze haverkodott az olajjal....
Válasz makákó #18069. hozzászólásáraEz hol volt ? Szegeden, vagy Pesten ?
Nálunk az idén csak egyszer "mosta szét" a piacot az eső, (csak képletesen, kb. 5 mm ) de fél kocsit akkor is kigórtam.
Válasz makákó #18066. hozzászólásáraCsak helybe jártam Nyiregyre, hiába drágább valamennyivel ( ha éppen drágább ) Miskolc, és Debrecen, elviszi a pluszt a sorolás, és a szállítás költsége, meg ott nem ismernek, csak egy idegen vagyok. Meg a t.kömnek hiányzott volna minden nap + 100, 200 km-t levezetni.
Válasz makákó #18069. hozzászólásáraHolnap megkereslek hanyas,helyen vagy?
Úsztak a ládák a raklapok mint a s...papír a vízen.
Moderátor által módosítva: 2015-10-28 13:41:34
Válasz makákó #18066. hozzászólásáraA transpi kerêk közepéig ért a víz a banin.leányálom .szahara ---------tenger. Ez vltja egymást .Irigykedjetek csak s.....fejek.
Moderátor által módosítva: 2015-10-28 13:40:56
Válasz kis Zombi #18064. hozzászólásáraMelyik banin? Triticale műkakszóró rotátor 08 05.i vetés Echte űber fasza.
Válasz bobo77 #18062. hozzászólásáraSemmi ilyesmi. Összeállt a gép, holnap felveszem az asztalt, holnap után már próba vágás, valamit a bociknak enni kell
Válasz makákó #18060. hozzászólásáraLazítok, 2 hónapig minden nap a banin voltam, kicsit elfáradtam :-))
Múlt hét vasárnap vetettük el a facsíkba a takarónövény keveréket, csütörtökön kapott 7 mm csendes csepergőt, tegnap néztem, már kezd bújni ki felé.
Mivel vetetted be a sorközöket ? Rozzsal ?
Válasz .Man #18059. hozzászólásáraCsak semmi szundítás ott bent!
http://youtubemegint jönnek....tatnak.megint jönnek.......tatnak.
Na Kiszombi mi van veled.????
Egy kis kombájn szerelés...
Július közepén vetett olajretek + mustár.
Egy kis .....dás ,,az utolsót nem engedte megfordítani
Moderátor által módosítva: 2015-10-28 13:39:14
Egy kis ROLLER-ezés vetés előtt.
Válasz 72 #18054. hozzászólásáratelitalalat, tenyleg ... megoldas
Moderátor által módosítva: 2015-10-28 13:38:06
Válasz ermike #18047. hozzászólásáraTavaly ugyan így jàrtam 250 liter gàzolaj fojt el.Ha jól gondolom ez egy 7000-es MF üzemanyag tank összekötő csöve,hülye egy megoldàs.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18052. hozzászólásáraA csapadékmennyiséghez képest nagyon jó.
Vetés óta,( a mostani 120 milis égi álldàst leszámítva) olyan 50mm körüi vízzel jött össze ez a termés. Kb. 2-2,5T-ra számítottunk.
Válasz atisgyulai #18051. hozzászólásáraAkkor az jóMi is levégtuk késő délután a magas olajsavast. Vize 5-6 között, 35-38q /ha brutto. Holanapra lessz pontos súly. Klárika CS fajta. Sokkal kevesebbre számítottam én is.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18049. hozzászólásáraReményeinket messze túlszárnyalta!
Egyik darab 3T/ha, másik 3,5T/ha.
Átlag 3,25 . Vize 11 órai kezdettel 7,8. Délutánra, a zöldebb táblában 6,4%.
Fajta neoma.
Válasz .Feco. #18031. hozzászólásáraGratula!
Válasz atisgyulai #18048. hozzászólásáraQ/ha??Milyen fajta volt?
Napra letudva.
es a megoldas :)
tegnapi szivas
Válasz .Feco. #18031. hozzászólásáraGratulálok Apuka !
Anyukának is !!!!!!!!
Aludjatok jó sokat, mert utána nem fogtok...........
Válasz .Feco. #18031. hozzászólásáraGratulálok!
Ich hatt' einen Kameraden fonMagheria