Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ezt meg átkellett merni másik pótra a javát kézzel , miután kitámasztottuk faoszlopokkal. Az hozzátartozik, hogy ez egy híd, hídfej nélkül. A jobb első kerék belecúszott az árokba ami keresztbe megy az út alatt. A hátsó tengely szerencsére még az árokparton maradt és az tartotta egy ideig ( amíg alátámasztottuk. Látszik a képen, hogy áll az első és a hátsó tengely. Ja! Szembeforgalom miatt lassítottam (hála istennek) és húzódtam le. A másik persze elszelelt.
Pénteken hasonlóan jártam én is. Belecsuszott egy tanya kijáró melletti borozdába az mbp-6,5 vagy 85 q kukoricával. Mondjuk nálam a 6485-ös fergusson nem vette észre, csak arra figyeltem fel mikor már csörgött a kukorica lefele. Leszaladt vagy 5-6 q nekem is meg centiken mult hogy nem borult fel, mindez vagy 5 -fél 6 fele a vak sötétbe.
Megérdemelné a barom, hogy a sebességváltó szétszakadjon neki a trakiban! Hogy ez mekkora egy állat traktoros! Esetleg egy pótkocsival talán lehetett volna nekifutni annak a földnek rakottan! erre mondja a haver "nagy az isten állatkertje sok barom van benne" !!!
ebböl is látszik,hogy mennyire nem föld függő,hogy a gép mennyire merül el a sárban. ez is a sofőrtöl függ! az elején csak rugott,még menthető a másik géppel,aztán meg leakasztott pótnál is egyhelyben rugna. igy kell ezt csinálni!
Nyilván nem tudjuk a pontos körülményeket, de az nem meglepő, hogy a 2 tele pótkocsival nem boldogult! Ha csak 1 kocsit húz, simán kivitte volna szerintem, az úton meg már valami kisebb is elviszi
Akkor képzelj el egy 8,5 tonnás kukoricát 1km hósszú föld egyik végén dűlővel és a kombájn tartálya 42-43 mázsát fogad be ( JD 2256 ) .Megoldás az hogy kombájn bemegy üresen és aratva jön vissza felé igaz nem ér ki de csak a végétől 100-150 méter marad el amit legvégén vág le .
KÉpzelj el egy 15 tonnás kukoricát, egy 800 méter hosszú földön, aminek csak az egyik végén van dülő, a kombájn tartályában 65 mázsa fér el. Talán ott is hasonló volt a felállás. Idén a szívem szakadt meg a hasonló helyzetekben, olyan szinten szét lett barmolva a tarló a szállítók által, hogy kell megint egy jó pár év, mire helyre hozzuk
Elhiszem, idén volt benne részem bőven Azt is csak a tábla széléig engedném, ha tehetném, de sajnos ott még nem tartunk, hogy tele legyen a porta Gigant-okal...
Tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb topic, és leszólni sem akarok senkit, de ezeket a keskeny gumizású kocsikat termőföld közelébe sem engedném. Itt az ékes bizonyíték arra, hogy miért!
Ezek már nagyon szelídek, egész nap a traktor előtt, mögött szaladgálnak kettesével. Kb. 1 hete vaddisznókkal voltam úgy a kukoricásban hogy 5-10 m-ről figyelgettük egymástEzek is piszkosul megszokták az embert, arrébb osont pár métert és sort aztán tette a dolgát mintha ott se lettem volna
nem rosz :D
SOS témában már emlegették a mászókereket, én meg a szöges terepláncot.
ha meló közben látja az ember hogy megfele rakodik a gumikerék mintája, teleragad sárral, és nem hajlandó tisztulni ott a tereplánc nagyon jó barát.
bírom ajánlani a mezőgazdasági kollégáknak, azért jó dolog mert a lánc ahogyan fordul a kerék letisztul, következő fordulatnál fog. a jó ragadós sárban főleg nagyot fog, az elmélet az lenne hogy belepréseli a gép tömege a földbe, míg a sárral telt gumi csak a tetejét simogatja a talajnak.
a házi gyártmányok is rengeteget segítenek ebben az időben.
nekem és az ártéren dolgozó kollégáknak az év nagyobbik részében hasonlóak a körülmények, a jövőben senem számítanék kevésbé csapadékos "őszre" / "tavaszra" ,
a legjobb jóindulatból mondom hogy egy próbát megér. + erdészeti csörlőket is erőltetném. hegytámaszt lerakva édesmindegy milyen sár van, a vonóerőt ki tudja fejteni a csörlő. egy sima fordító csigával akár a többszörösét is húzhatja mint amit a traktor maga megtudna mozdítani a leg ideálisabb körülmények közt, nehogy sárban.
De az is lehet hogy nem ekkora dagonyára tervezték a kombit. Elég régóta nyomom már az ipart, de nem sok hasonló őszre emlékszem, mikor ennyi eső lett volna a nyári időszakban!
30261 hozzászólás
Ezt meg átkellett merni másik pótra a javát kézzel , miután kitámasztottuk faoszlopokkal. Az hozzátartozik, hogy ez egy híd, hídfej nélkül. A jobb első kerék belecúszott az árokba ami keresztbe megy az út alatt. A hátsó tengely szerencsére még az árokparton maradt és az tartotta egy ideig ( amíg alátámasztottuk. Látszik a képen, hogy áll az első és a hátsó tengely. Ja! Szembeforgalom miatt lassítottam (hála istennek) és húzódtam le. A másik persze elszelelt.
Válasz #16970. hozzászólásra
Pénteken hasonlóan jártam én is. Belecsuszott egy tanya kijáró melletti borozdába az mbp-6,5 vagy 85 q kukoricával. Mondjuk nálam a 6485-ös fergusson nem vette észre, csak arra figyeltem fel mikor már csörgött a kukorica lefele. Leszaladt vagy 5-6 q nekem is meg centiken mult hogy nem borult fel, mindez vagy 5 -fél 6 fele a vak sötétbe.
hát ja. hátrafelé alig fog a kerék,másikat meg szétszabják a kötéllel. pót ha oldalra billent,miért nem billentik meg,hogy ne boruljon föl?
Válasz #16952. hozzászólásra
Megérdemelné a barom, hogy a sebességváltó szétszakadjon neki a trakiban! Hogy ez mekkora egy állat traktoros! Esetleg egy pótkocsival talán lehetett volna nekifutni annak a földnek rakottan! erre mondja a haver "nagy az isten állatkertje sok barom van benne" !!!
Válasz #16955. hozzászólásra
De ide minek mennek be kocsival, áll a víz a földön mi a "fausztot" gondolt a traktoros, az ő "zöld" csodája mindenre képes????????????
Hát nagy mákotok volt az tuti! Nekem 2013-ban volt egy hasonló esetem, megúsztam a borulást!
A 952 sem fogott sokat úgy hátrafele kb felét fog mint előre menetbe
erre se fért több
Válasz #16966. hozzászólásra
A 8,5ös az 1 rémálom lenne itt mindenkinek elképzelni
ebböl is látszik,hogy mennyire nem föld függő,hogy a gép mennyire merül el a sárban. ez is a sofőrtöl függ! az elején csak rugott,még menthető a másik géppel,aztán meg leakasztott pótnál is egyhelyben rugna. igy kell ezt csinálni!
Válasz #16964. hozzászólásra
Nyilván nem tudjuk a pontos körülményeket, de az nem meglepő, hogy a 2 tele pótkocsival nem boldogult! Ha csak 1 kocsit húz, simán kivitte volna szerintem, az úton meg már valami kisebb is elviszi
Akkor képzelj el egy 8,5 tonnás kukoricát 1km hósszú föld egyik végén dűlővel és a kombájn tartálya 42-43 mázsát fogad be ( JD 2256 ) .Megoldás az hogy kombájn bemegy üresen és aratva jön vissza felé igaz nem ér ki de csak a végétől 100-150 méter marad el amit legvégén vág le .
Nalátod mi mindenre költesz de 1méteres hevederű kihordókocsira zsugori vagy
Válasz #16962. hozzászólásra
KÉpzelj el egy 15 tonnás kukoricát, egy 800 méter hosszú földön, aminek csak az egyik végén van dülő, a kombájn tartályában 65 mázsa fér el. Talán ott is hasonló volt a felállás. Idén a szívem szakadt meg a hasonló helyzetekben, olyan szinten szét lett barmolva a tarló a szállítók által, hogy kell megint egy jó pár év, mire helyre hozzuk
Válasz #16960. hozzászólásra
Elhiszem, idén volt benne részem bőven Azt is csak a tábla széléig engedném, ha tehetném, de sajnos ott még nem tartunk, hogy tele legyen a porta Gigant-okal...
azt nem értem, hogy miért mentek be a táblára, nincsen út, amin meg tudtak volna állni?
Válasz #16959. hozzászólásra
Fazekaskodik a felesége kever neki agyagot kicsit
Válasz #16956. hozzászólásra
Hát itt a kamion gumizásút se hiszem hogy elhúznád Az is elhagyja magát rendesen sőt!
Válasz #16958. hozzászólásra
Föl. Azt mondd inkább meg, hogy az első videón 0:17 és 0:38 között mi járt a munkaerő fejében?
Válasz #16956. hozzászólásra
és ilyen cégeknek futja ilyen Res jdre hánemfölháboritó
Válasz #16955. hozzászólásra
3. videón a mtz kitépi mindet a legnagyobb országutiba
Tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb topic, és leszólni sem akarok senkit, de ezeket a keskeny gumizású kocsikat termőföld közelébe sem engedném. Itt az ékes bizonyíték arra, hogy miért!
Válasz #16954. hozzászólásra
Még kettőnek sem
Válasz #16953. hozzászólásra
elsüllyeszette "tengelyig"
nehezére esett volna kiszállni ,szétkapcsolni szolora a kocsikat
Sok nem!
Ehhez mennyi ész kell?
Válasz #16944. hozzászólásra
Egészséggel használd :)
Válasz #16949. hozzászólásra
Ezek már nagyon szelídek, egész nap a traktor előtt, mögött szaladgálnak kettesével. Kb. 1 hete vaddisznókkal voltam úgy a kukoricásban hogy 5-10 m-ről figyelgettük egymástEzek is piszkosul megszokták az embert, arrébb osont pár métert és sort aztán tette a dolgát mintha ott se lettem volna
Válasz #16948. hozzászólásra
Én meg a múltkor puska végre kaptam kb. 30 m-ről
Tegnap lencsevégre kaptam 1m-ről.
UUUUUUUU, de csinoskák :D
Köszi!álasz #16945 hozzászólásra
Jó munkát, viseld egészséggel!
Ja és fogaddőszinte irígységem! Ez itt mind az!
Bementem a szántásbol és ez fogadott a telepen!
http://www.agroinform.com/szantofold/elakadasok-20227
nem rosz :D
SOS témában már emlegették a mászókereket, én meg a szöges terepláncot.
ha meló közben látja az ember hogy megfele rakodik a gumikerék mintája, teleragad sárral, és nem hajlandó tisztulni ott a tereplánc nagyon jó barát.
bírom ajánlani a mezőgazdasági kollégáknak, azért jó dolog mert a lánc ahogyan fordul a kerék letisztul, következő fordulatnál fog. a jó ragadós sárban főleg nagyot fog, az elmélet az lenne hogy belepréseli a gép tömege a földbe, míg a sárral telt gumi csak a tetejét simogatja a talajnak.
a házi gyártmányok is rengeteget segítenek ebben az időben.
nekem és az ártéren dolgozó kollégáknak az év nagyobbik részében hasonlóak a körülmények, a jövőben senem számítanék kevésbé csapadékos "őszre" / "tavaszra" ,
a legjobb jóindulatból mondom hogy egy próbát megér. + erdészeti csörlőket is erőltetném. hegytámaszt lerakva édesmindegy milyen sár van, a vonóerőt ki tudja fejteni a csörlő. egy sima fordító csigával akár a többszörösét is húzhatja mint amit a traktor maga megtudna mozdítani a leg ideálisabb körülmények közt, nehogy sárban.
Válasz #16941. hozzászólásra
az a durva, hogy apám a 47. szezont aratja és egyszer volt ilyen
gondoltam elrohanok és veszek egy lánctalpat rá, lett is volna vagy 3 M Ft-ért de aztán beletörődtünk a sorsunkba.
amúgy azt a földet kiszántottam, amin a kombájn van 80 liter/hektár
volt olyan, hogy egy órát takarítottam a bedugult ekét
Válasz #16937. hozzászólásra
De az is lehet hogy nem ekkora dagonyára tervezték a kombit. Elég régóta nyomom már az ipart, de nem sok hasonló őszre emlékszem, mikor ennyi eső lett volna a nyári időszakban!
Válasz #16929. hozzászólásra
Lehet már az is szenvedés, kezdeni vele valamit.
Válasz #16938. hozzászólásra
igen amikor használtuk, kiment a lehajtásban a csapágy kifeszgette
ezen a dominátoré van
Válasz #16937. hozzászólásra elméletileg lehet venni hozzá nyomtávszélesítőket
Válasz #16936. hozzászólásra
nekünk még nem volt vele gond de itt van egy másik is de annak sem
de aki a kereket, ilyen közel tervezte, az megérdemelne egy elbeszélgetést.(3cm és mindíg beragad)
Válasz #16935. hozzászólásra
Hogy bírja a magfelhordó lánc a gépen?? A nagy bödönt (8000 Lit)nem szereti azt mondják.
Válasz #16933. hozzászólásra
mióta megvan a Medion egyben nem szenvedett annyit, mint, a mostani kukorica aratáskor
Válasz #16928. hozzászólásra
Látom kapja a Medion az ívet rendesen!
elkezdődött a nagyüzemi szántás, 5 gép 32 fej
van ahol nem jön össze az őszi mély
Válasz #169
15 hozzászólásra
Így hamarabb jut a szem a rostára????
A balos cickón pedig "CLAAS" ugye?
Az utolsó kép miért tartozik a szenvedés kategóriába?
szenvedünk