Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb topic, és leszólni sem akarok senkit, de ezeket a keskeny gumizású kocsikat termőföld közelébe sem engedném. Itt az ékes bizonyíték arra, hogy miért!
Ezek már nagyon szelídek, egész nap a traktor előtt, mögött szaladgálnak kettesével. Kb. 1 hete vaddisznókkal voltam úgy a kukoricásban hogy 5-10 m-ről figyelgettük egymástEzek is piszkosul megszokták az embert, arrébb osont pár métert és sort aztán tette a dolgát mintha ott se lettem volna
nem rosz :D
SOS témában már emlegették a mászókereket, én meg a szöges terepláncot.
ha meló közben látja az ember hogy megfele rakodik a gumikerék mintája, teleragad sárral, és nem hajlandó tisztulni ott a tereplánc nagyon jó barát.
bírom ajánlani a mezőgazdasági kollégáknak, azért jó dolog mert a lánc ahogyan fordul a kerék letisztul, következő fordulatnál fog. a jó ragadós sárban főleg nagyot fog, az elmélet az lenne hogy belepréseli a gép tömege a földbe, míg a sárral telt gumi csak a tetejét simogatja a talajnak.
a házi gyártmányok is rengeteget segítenek ebben az időben.
nekem és az ártéren dolgozó kollégáknak az év nagyobbik részében hasonlóak a körülmények, a jövőben senem számítanék kevésbé csapadékos "őszre" / "tavaszra" ,
a legjobb jóindulatból mondom hogy egy próbát megér. + erdészeti csörlőket is erőltetném. hegytámaszt lerakva édesmindegy milyen sár van, a vonóerőt ki tudja fejteni a csörlő. egy sima fordító csigával akár a többszörösét is húzhatja mint amit a traktor maga megtudna mozdítani a leg ideálisabb körülmények közt, nehogy sárban.
De az is lehet hogy nem ekkora dagonyára tervezték a kombit. Elég régóta nyomom már az ipart, de nem sok hasonló őszre emlékszem, mikor ennyi eső lett volna a nyári időszakban!
Pár napja találtuk, faluhoz közel. Megszántuk, haza hoztuk.
Nem is tudom, hogy mit érdemelne az az embernek nevezett lény, aki ilyet tett vele! Körben sebes a nyaka, de jól van, szinte hyperaktív. Milyen keverék lehet?
Kinyílt a láda eleje azon a kis részen és ez megakasztotta a rendszert. Természetesen 15 méter után vettem észre, hogy megállt a láda (maszek forgás érzékelő rulez). Egy kicsi volt benne, de nem telt meg. Reggel hegesztés, megy vissza és megyünk tovább.
Bizarr munkája lehet.De a szántás pirkad leghamarabb.Itt is a betakaritott tengeri tarlo brutál vizes az esö lenyomta a szárat nem szárad semmit.Tárcsa felejtös szántás lehet a megoldás azt mángorolni kell több sorral aztán meg kiszárad ha nem esik ugy hogy a lecke fel van adva a kötvekezö hetekre meg még ha elkezd esni ujjra akkor szivás ezerrel.
30245 hozzászólás
Válasz #16959. hozzászólásra
Fazekaskodik a felesége kever neki agyagot kicsit
Válasz #16956. hozzászólásra
Hát itt a kamion gumizásút se hiszem hogy elhúznád Az is elhagyja magát rendesen sőt!
Válasz #16958. hozzászólásra
Föl. Azt mondd inkább meg, hogy az első videón 0:17 és 0:38 között mi járt a munkaerő fejében?
Válasz #16956. hozzászólásra
és ilyen cégeknek futja ilyen Res jdre hánemfölháboritó
Válasz #16955. hozzászólásra
3. videón a mtz kitépi mindet a legnagyobb országutiba
Válasz #16952. hozzászólásra
Tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb topic, és leszólni sem akarok senkit, de ezeket a keskeny gumizású kocsikat termőföld közelébe sem engedném. Itt az ékes bizonyíték arra, hogy miért!
Válasz #16954. hozzászólásra
Még kettőnek sem
Válasz #16953. hozzászólásra
elsüllyeszette "tengelyig"
nehezére esett volna kiszállni ,szétkapcsolni szolora a kocsikat
Válasz #16952. hozzászólásra
Sok nem!
Ehhez mennyi ész kell?
Válasz #16944. hozzászólásra
Egészséggel használd :)
Válasz #16949. hozzászólásra
Ezek már nagyon szelídek, egész nap a traktor előtt, mögött szaladgálnak kettesével. Kb. 1 hete vaddisznókkal voltam úgy a kukoricásban hogy 5-10 m-ről figyelgettük egymástEzek is piszkosul megszokták az embert, arrébb osont pár métert és sort aztán tette a dolgát mintha ott se lettem volna
Válasz #16948. hozzászólásra
Én meg a múltkor puska végre kaptam kb. 30 m-ről
Tegnap lencsevégre kaptam 1m-ről.
UUUUUUUU, de csinoskák :D
Köszi!álasz #16945 hozzászólásra
Jó munkát, viseld egészséggel!
Ja és fogaddőszinte irígységem! Ez itt mind az!
Bementem a szántásbol és ez fogadott a telepen!
http://www.agroinform.com/szantofold/elakadasok-20227
nem rosz :D
SOS témában már emlegették a mászókereket, én meg a szöges terepláncot.
ha meló közben látja az ember hogy megfele rakodik a gumikerék mintája, teleragad sárral, és nem hajlandó tisztulni ott a tereplánc nagyon jó barát.
bírom ajánlani a mezőgazdasági kollégáknak, azért jó dolog mert a lánc ahogyan fordul a kerék letisztul, következő fordulatnál fog. a jó ragadós sárban főleg nagyot fog, az elmélet az lenne hogy belepréseli a gép tömege a földbe, míg a sárral telt gumi csak a tetejét simogatja a talajnak.
a házi gyártmányok is rengeteget segítenek ebben az időben.
nekem és az ártéren dolgozó kollégáknak az év nagyobbik részében hasonlóak a körülmények, a jövőben senem számítanék kevésbé csapadékos "őszre" / "tavaszra" ,
a legjobb jóindulatból mondom hogy egy próbát megér. + erdészeti csörlőket is erőltetném. hegytámaszt lerakva édesmindegy milyen sár van, a vonóerőt ki tudja fejteni a csörlő. egy sima fordító csigával akár a többszörösét is húzhatja mint amit a traktor maga megtudna mozdítani a leg ideálisabb körülmények közt, nehogy sárban.
Válasz #16941. hozzászólásra
az a durva, hogy apám a 47. szezont aratja és egyszer volt ilyen
gondoltam elrohanok és veszek egy lánctalpat rá, lett is volna vagy 3 M Ft-ért de aztán beletörődtünk a sorsunkba.
amúgy azt a földet kiszántottam, amin a kombájn van 80 liter/hektár
volt olyan, hogy egy órát takarítottam a bedugult ekét
Válasz #16937. hozzászólásra
De az is lehet hogy nem ekkora dagonyára tervezték a kombit. Elég régóta nyomom már az ipart, de nem sok hasonló őszre emlékszem, mikor ennyi eső lett volna a nyári időszakban!
Válasz #16929. hozzászólásra
Lehet már az is szenvedés, kezdeni vele valamit.
Válasz #16938. hozzászólásra
igen amikor használtuk, kiment a lehajtásban a csapágy kifeszgette
ezen a dominátoré van
Válasz #16937. hozzászólásra elméletileg lehet venni hozzá nyomtávszélesítőket
Válasz #16936. hozzászólásra
nekünk még nem volt vele gond de itt van egy másik is de annak sem
de aki a kereket, ilyen közel tervezte, az megérdemelne egy elbeszélgetést.(3cm és mindíg beragad)
Válasz #16935. hozzászólásra
Hogy bírja a magfelhordó lánc a gépen?? A nagy bödönt (8000 Lit)nem szereti azt mondják.
Válasz #16933. hozzászólásra
mióta megvan a Medion egyben nem szenvedett annyit, mint, a mostani kukorica aratáskor
Válasz #16928. hozzászólásra
Látom kapja a Medion az ívet rendesen!
elkezdődött a nagyüzemi szántás, 5 gép 32 fej
van ahol nem jön össze az őszi mély
Válasz #169
15 hozzászólásra
Így hamarabb jut a szem a rostára????
A balos cickón pedig "CLAAS" ugye?
Az utolsó kép miért tartozik a szenvedés kategóriába?
szenvedünk
néhány út katasztrófa:(((még jó hogy ez kivételes eset:)
Válasz #16924. hozzászólásra
valami terrier , biztos jo férgezö lesz vagy az is
Válasz #16924. hozzászólásra
Kötelet érdemelne,de azért jó látni hogy vannak még jólelkű emberek!
Pár napja találtuk, faluhoz közel. Megszántuk, haza hoztuk.
Nem is tudom, hogy mit érdemelne az az embernek nevezett lény, aki ilyet tett vele! Körben sebes a nyaka, de jól van, szinte hyperaktív. Milyen keverék lehet?
Válasz #16920. hozzászólásra
Ilyen kis pufogo van 3 is az utcánkba.Nem kell kimenni a sogorokhoz.
Válasz #16921. hozzászólásra
Szép!
www.traktormuseum.at – rent a traktor! programot ajánlom mindenkinek
Válasz #16917. hozzászólásra
Már kezd egész jó munkája lenni.
Válasz #16916. hozzászólásra
Kinyílt a láda eleje azon a kis részen és ez megakasztotta a rendszert. Természetesen 15 méter után vettem észre, hogy megállt a láda (maszek forgás érzékelő rulez). Egy kicsi volt benne, de nem telt meg. Reggel hegesztés, megy vissza és megyünk tovább.
Válasz #16915. hozzászólásra
Ejjha...Hát itt meg mi történt
Küzdelem az utolsó hektárokért.
Válasz #16910. hozzászólásra
Hallod vannak szép szalonkák!
Válasz #16912. hozzászólásra
Bizarr munkája lehet.De a szántás pirkad leghamarabb.Itt is a betakaritott tengeri tarlo brutál vizes az esö lenyomta a szárat nem szárad semmit.Tárcsa felejtös szántás lehet a megoldás azt mángorolni kell több sorral aztán meg kiszárad ha nem esik ugy hogy a lecke fel van adva a kötvekezö hetekre meg még ha elkezd esni ujjra akkor szivás ezerrel.
Válasz #16911. hozzászólásra
Itt a merészebbek a 100 mm után már tegnap elkezdtek szántani vetés alá
Válasz #16910. hozzászólásra
Itt még szántani sem lehet dagonya van.